Świąteczne testowanie (grudzień)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny, wracam do Was po dwutygodniowej przerwie. To było 14 najgorszych dla mnie dni w czasie wszystkich 10 cs. Przeżyłam pierwsze staraniowe poważne załamanie, @ przyszła w listopadzie 3 dni za wcześnie, nie zdążyłam testować. Pierwszy dzień @ z Waszą pomocą przeżyłam w miarę dobrze, ale chwilę później poddałam się. Następne dni nie wchodziłam na forum, odpuściłam wszystko, w międzyczasie dowiedziałam się, że kolejna koleżanka jest w ciąży i w istocie w najbliższym otoczeniu pozostaję jedyna bezdzietna. Płakałam cały czas, ba, zanosiłam się wręcz płaczem. Miałam wyznaczony termin hsg w 9 dc, ale dostałam takiej pokrzywki na plecach, że gin z ostrożności kazał odłożyć termin hsg, żeby nie doszło do zapalenia otrzewnej (gdyby się okazało, że to zakaźna zmiana skórna). Dermatolog stwierdził jednak, że to pokrzywka (od razu padło pytanie, czy nie przechodziłam intensywnych stresów w ostatnim czasie...). Pogrążyłam się jeszcze bardziej. Mój mąż nie wierzył w to, co się dzieję ze mną. Raczej uchodzę za silną osobę. W tym stanie rzeczy jak widzicie sama sobie zaszkodziłam. Płacz i stres odłożył termin hsg, a do tego nie czuję w ogóle starań w tym cyklu przy ilości leków, które dostałam (na skórę i asekuracyjnie przeciwwirusowe, bo początkowo nie było wiadomo co to za zmiany). Jestem wpisana na testowanie na 01.12., do wczoraj widziałam w czarnych kolorach ten grudzień, nie mogłam chodzić po sklepach, w których aż roi się od wesołych, świątecznych dekoracji, produktów etc., a tym samym rodzin z dziećmi na rodzinnych zakupach. Ale postanowiłam zawalczyć, zebrałam wszystkie siły i wróciłam do Was, by wspólnie dalej walczyć o nasze marzenia. Lżej mi po podzieleniu się z Wami przeżyciami ostatnich dni. Wpatruję się właśnie (poza monitorem komputera) w kubek z gorącą kawą, na którym widnieje napis: Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! Tego zamierzam się trzymać.
Trzymam kciuki za Was wszystkie - dotychczasowe, jak i świeżo upieczone Staraczki! Nie poddajemy się!MrsKiss, Uparciuszek, Klara Wysocka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magoffi każda z nas przeżyła lub przeżyje kryzys ale najważniejsze to zdać sobie sprawę o co walczymy i że naprawdę warto!!!!
Przecież los nie może być taki okrutny. Musi w końcu się udać. Trzymaj się cieplutkoMagoffi lubi tę wiadomość
01.2017 - ciąża biochemiczna -
nick nieaktualny
-
Agniechaaaa możesz mnie wykreślić z testowania grudniowego. Niestety przed Inseminacja miałam robione USG i było juz po owulacji, także nie podeszliśmy do zabiegu. Będziemy próbować w przyszłym miesiącu. Pregnyl zadziałał na mnie za szybko. W py rano dostałam zastrzyk a wieczorem miałam owulacje:( trudno, miesiąc wolnego i uderzamy w grudniu:))
-
Magofii i ja ściskam mocno i przesyłam wiaderko siły i pozytywnej energii. Wierzę, że Twoja wola walki i hart ducha zostanie wynagrodzony pięknym pozytywnym testem ciążowym. Pamiętaj, że na tym forum jest nas wiele, które Cię rozumieją i na pewno życzą jak najlepiej.
Trzymam kciuki by już żadna z nas przez następne 10 mc nie miała tej wrednej @. Już takie morze łez przez nas wylane, że zasłużyłyśmy wolą walki na pozytywne zakończenie naszych starań. Trzymajcie się ciepło w ten - u mnie deszczowy - dzień i przesyłam każdej dawkę woli i mocy. Mam nadzieję, że naprawdę grudzień będzie naszym spełnieniem marzeń!Magoffi lubi tę wiadomość
-
Asik84 wrote:Agniechaaaa możesz mnie wykreślić z testowania grudniowego. Niestety przed Inseminacja miałam robione USG i było juz po owulacji, także nie podeszliśmy do zabiegu. Będziemy próbować w przyszłym miesiącu. Pregnyl zadziałał na mnie za szybko. W py rano dostałam zastrzyk a wieczorem miałam owulacje:( trudno, miesiąc wolnego i uderzamy w grudniu:))
Nie załapiesz się już na grudniowy termin? Kiedy planowana @? -
A może by... wrote:Nie załapiesz się już na grudniowy termin? Kiedy planowana @?
A racja:) załapie sie... około 7.12 powinna być @ wiec jak dobrze pójdzie to w Sylwestra bedzie tylko symboliczny kieliszeczek szampanaA może by... lubi tę wiadomość
-
Asik84 wrote:A racja:) załapie sie... około 7.12 powinna być @ wiec jak dobrze pójdzie to w Sylwestra bedzie tylko symboliczny kieliszeczek szampana
I świetnie! Obyśmy wszystkie świętowały tak Nowy Rok! Na mnie chyba ta grudniowa myśl działa w tym miesiącu tak pozytywnie, ale szczerze chyba mnie trzeba będzie zbierać z podłogi jak 4.12. nie będzie pozytywnym końcem dla mnie -
nick nieaktualnyAsik84 wrote:Agniechaaaa możesz mnie wykreślić z testowania grudniowego. Niestety przed Inseminacja miałam robione USG i było juz po owulacji, także nie podeszliśmy do zabiegu. Będziemy próbować w przyszłym miesiącu. Pregnyl zadziałał na mnie za szybko. W py rano dostałam zastrzyk a wieczorem miałam owulacje:( trudno, miesiąc wolnego i uderzamy w grudniu:))
Kochana jestem z Tobą :* to w grudniu będziemy miec razem IUI to musi być dobry znak cieszę sie ze macie dobre podejście :*** Tule Was mocnoAsik84 lubi tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:Kochana jestem z Tobą :* to w grudniu będziemy miec razem IUI to musi być dobry znak cieszę sie ze macie dobre podejście :*** Tule Was mocno
Ja tam czuje ze wszystkie będziemy świętować -
summer86 wrote:Uparciuszek, to normalne. żeby na podstawie temperatury wyznaczyć termin owu potrzebne są 3 wyższe temperatury od 6 poprzedzających (to wg NPR, nie wiem jak działa algorytm OF). Dlatego jeśli chcesz się wstrzelić z terminem polecam stosowanie testów owulacyjnych. Od ilu cykli prowadzisz pomiar temperatury?11 cykl starań
-
Magoffi, dobrze że się pozbierałaś, musimy być dzielne i walczyć o swoje marzenia!
Asik84, też czekam na grudniowy cykl, będziemy zatem się razem wspierać u Ciebie z IUI na pewno będzie większa szansa.
Uparciuszek, monitoring się przydaje, żeby mieć pewność, że pęcherzyki rosną prawidłowo i pękają. Powodzenia!Uparciuszek, Asik84, Magoffi lubią tę wiadomość