X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Świąteczne testowanie (grudzień)
Odpowiedz

Świąteczne testowanie (grudzień)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Moze by... podoba mi się bardzo Twoja interpretacja :D!!!

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uparciuszek wrote:
    Dziewczynki a ból implantacyjny może bc w 5-6 dniu po owulce ? Czy za wcześnie hehe nie chce sobie wmawiać

Nie wiem czy implantacyjny, ale w tym cyklu co udało mi się zajść w ciążę właśnie między 5 a 6 dniem po owu miałam lekkie bóle i pulsowanie jajników :) I do tego jednodniowy spadek temp.

Uparciuszek lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Nie wiem czy implantacyjny, ale w tym cyklu co udało mi się zajść w ciążę właśnie między 5 a 6 dniem po owu miałam lekkie bóle i pulsowanie jajników :) I do tego jednodniowy spadek temp.

;)U mnie na razie nie ma spadku ale wczoraj dość bolały jajniki a dziś juz mniej hmmm ale spadku nie ma...

11 cykl starań
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Kobietki :) ja poproszę o wpisanie na 01.12, termin @ mam 30.11 ale nie będę wcześniej testować choćbym miała sobie pęcherz zawiązać :D

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Wydaje mi się, że może :) a co masz takie odczucie ?? ;)
    Wczoraj dość lolały jajniki dziś mniej , ale Kaczorka pisze że miała spadek, ja takiego na razie nie mam, lepiej sobie nic nie wmawiam:P hihi

11 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Hejka Kobietki :) ja poproszę o wpisanie na 01.12, termin @ mam 30.11 ale nie będę wcześniej testować choćbym miała sobie pęcherz zawiązać :D

Witamy ;D

• staraniowa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też na 1 grudnia... Tak jak Gdziejestmieszko :)

Agniechaaaa, Gdziejestmieszko lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    I ja też na 1 grudnia... Tak jak Gdziejestmieszko :)

Mówisz masz

staraniowa lubi tę wiadomość

• toto Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff, nadrobiłam zaległości :) Widziałam, że piszecie o spadkach/skokach temperatury w okolicach owulacji - ja zawsze miałam tak, że 2 dni przed owulacją spadała, potem w dniu owulacji była na "średnim" poziomie, i dzień po albo od razu w górę o ponad 0,3 albo stopniowo się pięła. A teraz mam jakieś jaja - jestem pewna, że owulka była w piątek najpóźniej, ale w sobotę dość niska temperatura, dzisiaj też niewysoka (zaburzona przez to, że zmierzyłam 3 godziny później a u mnie to duża różnica). Piersi zaczynają boleć, więc była ta owu raczej.. no ale jak widać - co cykl to inna historia. Tak więc nie wiem, czy zdążyliśmy w tym miesiącu ze staraniami.

Pozostało mi tylko czekać, a w kolejnym miesiącu UROCZYŚCIE OBIECUJĘ <3 co 2 dni jak tylko skończy mi się okres! ;)

Starania od 2016
    3x IUI
    2x biochemiczna
    -
    FET 09/2020 :(
    FET 10/2020 :(
    Maj 2021 odmrazamy komórki -> mamy 2 zarodki 3 dniowe
    ET 05/2021 :( słabe przyrosty bhcg, poronienie zatrzymane 7tc
    FET 09/2021 :(
    końcówka 2021 -> zmiana kliniki. Oviklinika? Gameta?
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w tym kolejnym dniu oczekiwania;) ja tak się wczoraj wyluzowałam, że niestety wróciłam do domu o 5 rano. generalnie odkąd się staramy o dziecko to sporadycznie wypiję wino, a wczoraj zaszalalam, może potrzebny był mi taki reset. obawiam się teraz niestety, że ilość alkoholu i kilka wypalonych papierosów (na codzień nie palę) może mieć wpływ na moją owulację. wiecie coś na ten temat kochane? ahhh, człowiek to jednak głupi jest czasem ;(

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri będzie dobrze nie jedna na znieczuleniu zaszła hehe trzymam kciuki, ważne że się wyluzowalas a to lepsze od stresu więc nie stresuj się już

suri2016 lubi tę wiadomość

11 cykl starań
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uparciuszek wrote:
    Suri będzie dobrze nie jedna na znieczuleniu zaszła hehe trzymam kciuki, ważne że się wyluzowalas a to lepsze od stresu więc nie stresuj się już

Dokładnie! Z całą pewnością, gdyby od wypitego alkoholu nie zachodziłoby się w ciąże to ludzka rasa by wyginęła. Być może ewentualnie świat byłby opanowany prze muzułmanów bo chyba oni mają zakaz picia alko.. Czy się mylę i coś mi się pomieszało. Jak by dalej iść tropem nacji, to rosjanie wyginęli by jako pewnie jedni z pierwszych, a mają się dobrze i mniejszy problem z dzietnością niż w krajach gdzie wino częściej to do obiadu niż imprezowo ;)

Ja mam wrażenie, że owu u mnie dziś lub jutro, ale test dalej bledszy..Śluz już rozciągliwy i wszystko by wskazywało, że dziś, no ale nie wiem.. Ten test niby negatywny..:/

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uparciuszek wrote:

Otóż to! Żona mojego kuzyna zaszła w ciążę w czasie pobytu na wczasach, gdzie korzystając intensywnie z opcji all inclusive niemalże co wieczór czuła zawirowania;) Głowa do góry Suri i nie stresuj się, bo ten stres jest chyba w naszym przypadku bardziej destrukcyjny.

A może by...do dzieła Kochana, nie zastanawiaj się, szkoda byłoby przespać owu:) u mnie testy czasem rozmijały się z monitoringiem owu...

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    Witajcie w tym kolejnym dniu oczekiwania;) ja tak się wczoraj wyluzowałam, że niestety wróciłam do domu o 5 rano. generalnie odkąd się staramy o dziecko to sporadycznie wypiję wino, a wczoraj zaszalalam, może potrzebny był mi taki reset. obawiam się teraz niestety, że ilość alkoholu i kilka wypalonych papierosów (na codzień nie palę) może mieć wpływ na moją owulację. wiecie coś na ten temat kochane? ahhh, człowiek to jednak głupi jest czasem ;(

Ja zaszłam w ciążę podczas naszego wyjazdu na drugi koniec Europy, gdzie w okolicach owulacji dość często piłam tamtejsze wino (trzeba było korzystać z okazji :P ), a jednego razu Mężowi wino nie smakowało i prawie całe wypiłam sama :D A w domu piję baardzo sporadycznie cokolwiek a jeśli już to małe ilości. Na urlopie zupełnie się zresetowałam, oderwałam od problemów itd i tydzień po powrocie zobaczyłam 2 kreski :)

Nie masz się czym stresować ;) Wszystko będzie dobrze! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 20:57

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri nie doluj się,to,że wyluzowałaś to tylko na lepsze wyjdzie :)
    ja dziś mam cd kuracji winkowej..także wiesz...;)

A może by jeszcze chwilkę a owulacyjka będzie :) po pozytywnym teście w ciągu 24-72h no i wtedy już śluzu rozciągliwego nie będzie :)

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• toto Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri, spokojnie! :) Na pewno sobie nie zaszkodziłaś, a jednorazowy wyskok nie zatrzyma owulki :)

Starania od 2016
    3x IUI
    2x biochemiczna
    -
    FET 09/2020 :(
    FET 10/2020 :(
    Maj 2021 odmrazamy komórki -> mamy 2 zarodki 3 dniowe
    ET 05/2021 :( słabe przyrosty bhcg, poronienie zatrzymane 7tc
    FET 09/2021 :(
    końcówka 2021 -> zmiana kliniki. Oviklinika? Gameta?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja moje panie jeztem 12h po podaniu pregnylu :) wiec czas start :D

Arleta, bertha lubią tę wiadomość

• A może by... Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magoffi wrote:
    Otóż to! Żona mojego kuzyna zaszła w ciążę w czasie pobytu na wczasach, gdzie korzystając intensywnie z opcji all inclusive niemalże co wieczór czuła zawirowania;) Głowa do góry Suri i nie stresuj się, bo ten stres jest chyba w naszym przypadku bardziej destrukcyjny.

A może by...do dzieła Kochana, nie zastanawiaj się, szkoda byłoby przespać owu:) u mnie testy czasem rozmijały się z monitoringiem owu...

Ojjj to już biorę męża za fraki! I nie ma, że chce spać :D albo że już dość! Każdy w małżeństwie ma swoje obowiązki :D ;D :D Oczywiście żarcik ;)
    Arleta wrote:
    Suri nie doluj się,to,że wyluzowałaś to tylko na lepsze wyjdzie :)
    ja dziś mam cd kuracji winkowej..także wiesz...;)

A może by jeszcze chwilkę a owulacyjka będzie :) po pozytywnym teście w ciągu 24-72h no i wtedy już śluzu rozciągliwego nie będzie :)

Hmm,no właśnie mnie nawet dziś trochę pobolewało w podbrzuszu co raczej nieczęsto mi się zdarza, a tu takie sygnały wszechświata. Tak się zastanawiam na ile wierzyć tym testom a na ile swojemu ciału i przeczuciu..

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    A ja moje panie jeztem 12h po podaniu pregnylu :) wiec czas start :D

Dobrej zabawy :D :D :D

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, uspokoilyscie mnie trochę, bo nie dość, że obudziłam się dzisiaj na kacu mordercy to jeszcze z ogromnym wyrzutem sumienia. chyba po prostu musiałam sobie na chwilę odpuścić... no nic, wczoraj zrobiłam taka "winną" kurację (myślę, że wypiłam z 1,5 litra, że moje endo będzie rosło jak na drożdżach;) racja, nie będę się jeszcze tym stresować... prawda jest taka, że kilka lat temu w moją pierwszą ciaże zaszlam na dużym znieczuleniu po niezłej imprezie, hihi;) dzięki za wsparcie, kochane jesteście! ❤

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ