X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Świąteczne testowanie (grudzień)
Odpowiedz

Świąteczne testowanie (grudzień)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annamanna trzymam kciuki, zeby temp odbiła!!!

Staraniowa nie można sie poddawać głowa do góry!!

Kakariki trzymam kciuki! Informuj Nas ;)

U mnie dzis temp w górę :) 24h po podaniu pregnylu. Walczymy dalej !

AnnaManna lubi tę wiadomość

• Uluś87 Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie dopadła listopadowa małpa :( !następne testowanie około 17.12. Może będzie świąteczny prezent :)

• A może by... Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie również dziś spadek temperatury do 36.4... oby jutro rosła. Ile czasu jak jest owulacja u Was utrzymuje się taka temperatura? Czy macie ja tuż przed i od razu po idzie w górę?

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny;)
    ja już na szczęście wróciłam do formy po wczorajszej niedomodze, hihi;)
    owulacja już się chyba zbliża, bo troszkę mnie kluje w jajnikach i druga kreska na teście owu ciemnieje. nie wiem tylko jak to jest z temperatura przed owulacja, czy rośnie czy spada? 2 dni temu miałam delikatny spadek temp i potem zaczęła rosnąć, ale nie jakoś mocno (tzn nie było dużego skoku jak po owu). nie wiem co o tym myśleć.
    jutro monitoring, nie mogę się doczekać, a od dzisiaj szalejemy;)
    Agniechaaaa wcale się nie dziwię, że taka zmęczona, trochę się napracowalas, hihi;) trzymam kciuki! czy to dobrze jak 24h po pregnylu temp rośnie?

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by właśnie u mnie podobna sprawa, ale przyznam, że jakoś nie do końca potrafię to rozszyfrować...dopiero po owu sprawa wydaje się jaśniejsza;)

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    A może by właśnie u mnie podobna sprawa, ale przyznam, że jakoś nie do końca potrafię to rozszyfrować...dopiero po owu sprawa wydaje się jaśniejsza;)

Zostaje nam tylko czekać. Chciałoby się rzec za Smerfem marudą "jak ja niecierpię czekać" :/ :/

Suri jak będziesz obserwowała zmiany to proszę daj znać co i jak u Ciebie. Może ustalimy razem jakiś wzór.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • beatka_c Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W teorii w dzień owulacji temperatura spada, a w następny dzień znacząco rośnie

35l, starania o pierwszego bobaska, niedrożny lewy jajowodów,makroprolaktemia, niedoczynność tarczycy, laparohisteroskopia-wszystko ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatka_c wrote:
    W teorii w dzień owulacji temperatura spada, a w następny dzień znacząco rośnie
    Czyli idąc tym tropem wczoraj była u mnie ovu :p No to mogliśmy zacząć <3 wczoraj rano a nie wieczor :/ hmmmm No zobaczymy

• bertha Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Ja to szczerze nie wiem czy tak czekam na to testowanie. Mam wrażenie, że już 6-7 dnia będę czuć czy się udało czy nie.. i bardzo boję się tego rozczarowania. Teraz właśnie jest ten czas nadziei i kiedy wydaje nam się, że wszystko jest możliwe i coś jest w naszych... "rękach" :D później mnie dobija fakt, że już mogę tylko czekać.. Koszmarne jest to czekanie i to, że nie mam na nic wpływu.

Z innej strony temat. Kiedy przestajecie pić wino? Chodzi mi o dzień cyklu? Od razu po owu?
    Ja generalnie nie bede na siłę wprowadzac ograniczeń, bo juz 14 cykl leci po poronieniu i 18 wczesniej, wiec chce zyc normalnie, i jesli bedzie okazja, to nie odmowie winka az do czasu pozytywa.

KARMA, 14 dni po pregnylu to bardzo rozsądnie. Chociaż ja bym zaczela i tak ok 10dpo, sprawdzajac czy nie ma pregnylu jeszcze, porownujac ewentualne cienie dzien po dniu czy maleją. U mnie pregnyl 10.000 jednostek utrzymywal sie do 11 dnia po podaniu.

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • bertha Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    U mnie również dziś spadek temperatury do 36.4... oby jutro rosła. Ile czasu jak jest owulacja u Was utrzymuje się taka temperatura? Czy macie ja tuż przed i od razu po idzie w górę?
    Temp nizsza jest w dzien owulacji, ewentualnie dzien przed, a dzien po owulacji zwykle znacząco rosnie. Ale wg mnie bardziej zauwazalny symptom że jest juz po owu, to jesli w dzien poprzedzający był śluz rociągliwy (i najlepiej przezroczysty), a nastepnego dnia jest już jak krem (i nie przezroczysty).

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    Temp nizsza jest w dzien owulacji, ewentualnie dzien przed, a dzien po owulacji zwykle znacząco rosnie. Ale wg mnie bardziej zauwazalny symptom że jest juz po owu, to jesli w dzien poprzedzający był śluz rociągliwy (i najlepiej przezroczysty), a nastepnego dnia jest już jak krem (i nie przezroczysty).

To by wszystko wskazywało że właśnie dziś powinna być owulka. Nawet mnie z jednej strony kuje więc może akurat. Nie sądziłam że kiedyś będę się "modlić" o wyższą temperaturę. A tutaj proszę...

bertha lubi tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Kakariki Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaję info z frontu jajnikowego: 12 dc, pęcherzyk w prawym jajniku 16 mm, endometrium 8 mm. Jutro zastrzyk z ovitrelle a od niedzieli duphaston. Test bHCG 6.12. także w same Mikołajki :) a potem niech się dzieje wola nieba :)

Agniechaaaa, bertha lubią tę wiadomość

tb73qps6lg98j7jv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakariki wrote:
    Podaję info z frontu jajnikowego: 12 dc, pęcherzyk w prawym jajniku 16 mm, endometrium 8 mm. Jutro zastrzyk z ovitrelle a od niedzieli duphaston. Test bHCG 6.12. także w same Mikołajki :) a potem niech się dzieje wola nieba :)

Super!!! Piękne wieści :)

• AnnaManna Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli w dzień owulacji powinna być najniższa temperatura, to może i ja będę dziś ją mieć. Mam nadzieje. Już chyba niższa być nie może (tarczyce badałam dwa tyg temu, wszystko książkowo). Poserduszkuję dziś z narzeczony, nie stracę nadziei!!!

Kakariki w Mikołajki zawsze dzieją się najpiękniejsze rzeczy. Bedziemy kibicować! :-)

bertha lubi tę wiadomość

ijpbio4pgzuzz66o.png
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki, a mi dzisiaj przyszły testy owu i bede mierzyć choć u mnie dopiero 9dc. Zawsze zapominam o mierzeniu temp ale jutro nastawie budzik i koniec:)dochodzimy wszystkie pomału do owulki hehe:)a później wieeeelkie czekanie :)

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z temp jest różnie, mi program wyznaczyl owulację w dniu spadku, ale szczyt objawów ( uporczywy ból jajnika i zmniejszoną ilość śluzu) miałam w dniu skoku temp, wiec po prostu zakladam +/-1 dzien

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) prosze mnię wpisac na testowanie na 16.12 :)

Dodatkowo mam pytanie, czy orientujecie się kiedy powinno się wykonać badanie progesteronu w II fazie, aby w razie czego przyjmować luteinę?

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • beatka_c Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na owulację muszę poczekać jeszcze z 4-5 dni, no chyba że przez tą chorobę jeszcze się przesunie, ale jestem dobrej myśli. Ogólnie ostatnio czas mi upływa na czekaniu :) najpierw na owulację a potem na testowanie. Mam nadzieję że się w końcu doczekam dwóch kresek na teście ciążowym i odpocznę od tych wszystkich obliczeń,testów i pomiarów.Oznajmiam również że interesuje mnie tylko jeden świąteczny prezent a raczej cud czyli dzidziuś w brzuszku :) i życzę takiego prezentu Wam wszystkim

35l, starania o pierwszego bobaska, niedrożny lewy jajowodów,makroprolaktemia, niedoczynność tarczycy, laparohisteroskopia-wszystko ok
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tylko martwią te negatywne testy owu.. niby wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują że to dziś a test są nieubłagane.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Zostaje nam tylko czekać. Chciałoby się rzec za Smerfem marudą "jak ja niecierpię czekać" :/ :/

Suri jak będziesz obserwowała zmiany to proszę daj znać co i jak u Ciebie. Może ustalimy razem jakiś wzór.

A może by jasne, będę dawać znać;) rano test owulacyjny dalej negatywny choć rzeczywiscie druga kreska ciemnieje. od dzisiaj wprowadzam pomiar dwa razy dziennie, rano i wieczorem, żeby nie przegapić pozytywu. w moim przypadku myślę, że delikatny spadek temp 2 dni temu nijak miał się do nadchodzącej owulacji, ponieważ aktualnie mam temp 36.64 a po owulacji zawsze mam ok 36.9. jutro mój 12 dc więc myślę że mimo wszystko owu powinna być w ciągu 2 dni, mam nadzieję;)

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ