X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Świąteczne testowanie (grudzień)
Odpowiedz

Świąteczne testowanie (grudzień)

Oceń ten wątek:
  • bertha Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uparciuszek wrote:
    Mam pytanie o iseminacje, jakie są u was wskazania ? Czy ich brak i po prostu probujecie , u nas trochę leniwe plemniki i tak się zastanawiam czy to dobry pomysł, jestem zieloną w temacie nawet nie wiem gdzie robią hehe czy to kliniki czy też jakieś lepsze gabinety
    Mój m ma wolne plemniki i zbyt duża lepkość spermy. To bardzo dobry powód do iui, bo tam filtrują spermę i zostawiają tylko najlepszych pływaków :) wrogość śluzu tez jest dobrym wskazaniem. Tego akurat nie miałam badane.
    Ja bede robic iui u mojego gina prywatnie. On ma w swojej "przychodni" laboratorium na miejscu gdzie spermę do iui przygotowują, a to jest chyba jedyna niezbędna rzecz, bo resztę mozna zrobić gdziekolwiek - podać przygotowana spermę do macicy. U mnie iui kosztuje chyba 700zl.

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    Mój m ma wolne plemniki i zbyt duża lepkość spermy. To bardzo dobry powód do iui, bo tam filtrują spermę i zostawiają tylko najlepszych pływaków :) wrogość śluzu tez jest dobrym wskazaniem. Tego akurat nie miałam badane.
    Ja bede robic iui u mojego gina prywatnie. On ma w swojej "przychodni" laboratorium na miejscu gdzie spermę do iui przygotowują, a to jest chyba jedyna niezbędna rzecz, bo resztę mozna zrobić gdziekolwiek - podać przygotowana spermę do macicy. U mnie iui kosztuje chyba 700zl.
    Bardzo ciekawie mi odpisalas dziękuję , u nas też wolne ale 23 % ruchliwych a jak u was , przepraszam że tak wyputuje ale chce porównać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 19:48

11 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka!!!! Mocno bardzo mocno trzymam za Was kciuki :)

• Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po owu, jeżeli była :) czekam na rezultaty :)

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
    (16 cykli starań w tym 1 ciąża biohemiczna)
  • bertha Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uparciuszek wrote:
    Bardzo ciekawie mi odpisalas dziękuję , u nas też wolne ale 23 % ruchliwych a jak u was , przepraszam że tak wyputuje ale chce porównać
    U nas chyba 6 czy 8%... ale juz pol roku temu i od tego czasu bierze suplement zeby sytuacje poprawić.

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Kaan Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...ja sama ze sobą nie moje wytrzymac.boję się t3go cyklu jak cholera. Boję się że się nie uda. Ja wiem ze to dopiero 2 cs ale... jestem wielka planistka chciałabym już natychmiast. Ja nie dam rady psychiczne. Zbliża się owulacja.nie wiem czy serduszkowac codziennie czy ci 2 dzień. Analizuje, wyliczam, rozkminiam. Wiem że to źle ale tak bardzo chce być w ciąży. I wiecie o jest najgorsze? Że mam świadomości że wszystko co planowałam to musiałam opłacić potem łzami i krwią. Boję się że tak będzie i w tej kwestii.

Przepraszqm ale musiałam się wygadać bo inaczej zwariuje. I butelka wina wypita niewiele pomogła

Kaan
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaan u mni eteż 2cs i też zbliża się owulka, ja też jestem zadaniowa i planuję a to nie pomaga. Dzisiaj przyszły testy owu więc mierzę. Jak każda chcesz być już w ciąży i doskonale Cię rozumie bo u mnie też wszystko przez łzy. Pierwsza poczęta za pierwszym razem co z tego, jak musieli rozwiązać wcześniej i urodziła się w niedotlenieniu. Każdemu coś jest tam chyba pisane i tyle, i choćbyśmy nie wiem co zrobiły i tak będzie tak jak ma być.
    Ja ze względu na to że mój m by nie dał rady (ja tam bym dała szczególnie mam chętkę w płodne) zastosuje tak jak z córą co dwa dni, zaczniemy chyba wpiątek/sobotę. Narazie starania nas zbliżyły powiem Wam szczerze, więcej się wogóle bzykamy hehe:)może to wino tak działa hehe?:)wiem że pewnie mi prościej mówić bo już mam jedno dziecko ale nawet nie chcecie wiedzieć ile przez to niedotlenienie i wcześniactwo przeszliśmy (i przechodzimy). Ale koniec ględzenia!:)

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem wkurwiona! Chyba ten cykl poszedł na marne chyba ze niedzielny wieczor okaże sie złotym szczalem (albo poniedziałkowy ranek) M musiał wyjechać bo lekkie problemy techniczne i nie wiadomo czy wróci na dzis :/ co za padaka... No coz widocznie nie pisane

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    A ja jestem wkurwiona! Chyba ten cykl poszedł na marne chyba ze niedzielny wieczor okaże sie złotym szczalem (albo poniedziałkowy ranek) M musiał wyjechać bo lekkie problemy techniczne i nie wiadomo czy wróci na dzis :/ co za padaka... No coz widocznie nie pisane
    Jak ma się udać to pyknie i 3 dni przed owulacją:)

Ewcia88 lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna No niby o tym wiem ale wkurza mnie ta bezradność w takim momecie :/

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Inna No niby o tym wiem ale wkurza mnie ta bezradność w takim momecie :/
    Wiem Kochana. Niestety jeżeli chodzi o starania to serio nie mamy na za wiele rzeczy wpływu. :P

Mikołaj 25.04.2011

• Kakariki Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa głowa do góry w końcu plemniki żyją nawet kilka dni. Nie denerwuj się na zapas bo to tylko szkodzi Tobie. Czasem tak bywa, że nie mamy wpływu na niektóre wydarzenia. Chciałybyśmy perfekcyjnie wpasować się w dany narzucony dzień a tu pokłócimy się z facetem, a to ten zaniemoże, albo inne cuda wianki. Z resztą można przeczytać wiele postów dziewczyn o tym, że straciły nadzieję a tu niespodzianka :) Grudzień miał być miesiącem cudów i zielonych kropek i tego się trzymamy!

innamorata88 lubi tę wiadomość

tb73qps6lg98j7jv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra to zyje nadzieją :D moze to akurat był złoty strzał :p

innamorata88, Oluchna lubią tę wiadomość

• A może by... Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

Agniechaaaa! Trzymam kciuki za Twój złoty strzał! A właściwie to Twojego M :).

U mnie dziś dalej niska temperatura :/ nie wiem co o tym myśleć :( mam obawy że się nie uda

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze szkoda, ze nie masz wykresu do podglądu :/

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Agniechaa te wykresy i tak o kant d..y są :P od początku starań wykresy idealne, ze spadkiem temp w środku drugiej fazy, a ciąży nie ma. Przejrzyj sobie galerię i zobaczysz, że i część tych beznadziejnych kończyła się kropkiem. :)

Mikołaj 25.04.2011

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo,że to taka poglądówka :D ale lubie miec cos przed oczami jak wróże hihihi

• Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Aguś będzie dobrze :))))

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie trochę z innej beczki. Robiłam niedawno cytologię i właśnie wczoraj otrzymałam wynik - niby wszystko ok, grupa II, ale jest wzmianka, że flora bakteryjna - zapalenie. I dodatkowo badanie kontrolne zalecane za 36 mies. (to aż 3 lata!). Zasatnawiam się czy lecieć od razu z tym do gina czy się mogę wstrzymać? Jak myślicie? :)

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaan wrote:
    Dziewczyny...ja sama ze sobą nie moje wytrzymac.boję się t3go cyklu jak cholera. Boję się że się nie uda. Ja wiem ze to dopiero 2 cs ale... jestem wielka planistka chciałabym już natychmiast. Ja nie dam rady psychiczne. Zbliża się owulacja.nie wiem czy serduszkowac codziennie czy ci 2 dzień. Analizuje, wyliczam, rozkminiam. Wiem że to źle ale tak bardzo chce być w ciąży. I wiecie o jest najgorsze? Że mam świadomości że wszystko co planowałam to musiałam opłacić potem łzami i krwią. Boję się że tak będzie i w tej kwestii.

Przepraszqm ale musiałam się wygadać bo inaczej zwariuje. I butelka wina wypita niewiele pomogła
    Kaan skąd ja to znam?! Mam dokładnie tak samo.. To dopiero mój 3ci cs. Milion pytań, obserwacji, dylematów...
    Jeżeli w tym cyklu nie wyjdzie...idę do lekarza ..

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ