Świąteczne testowanie (grudzień)
-
WIADOMOŚĆ
-
Agniechaaaa, innamorata88 ma rację z tymi wykresami. Wczoraj na wizycie doktorowa kazała mi w ogóle przestać mierzyć temperaturę coby się nie nakręcać na nic. Więc spasowałam i czekam cierpliwie do 6 grudnia (tak jak kazała) na bHCG. Chociaż w domu mam 1 test facell (swoją drogą w tamtym cyklu zrobiony dla sportu pokazał tak sławetny cień cienia a beta była 0) i zobaczymy czy ciekawość czy cierpliwość wygra
-
Witam się z wami Naprodukowałyście jak szalone, a ja miałam weekend zawalony i jeszcze wczoraj wolne, więc nie tykałam komputera :)Ostatnio się właśnie zastanawiam nad tym mierzeniem, bo chyba mnie to bardziej stresuje No ale jeszcze do końca tego cyklu pociągnę, bo już nawet rano taki odruch po termometr mam
-
Agniechaaaa wrote:No dobra to zyje nadzieją moze to akurat był złoty strzał :p
No, zupełnie jak ja! U mnie za to strzał był albo w dniu owu, albo już po owu, więc w drugą stronę... ale wierzę, że to się może udaćStarania od 2016
3x IUI
2x biochemiczna
-
FET 09/2020
FET 10/2020
Maj 2021 odmrazamy komórki -> mamy 2 zarodki 3 dniowe
ET 05/2021 słabe przyrosty bhcg, poronienie zatrzymane 7tc
FET 09/2021
końcówka 2021 -> zmiana kliniki. Oviklinika? Gameta? -
Ja tez należę do tych osób które twardo stąpają po ziemi i lubią mieć wszystko zaplanowane. Sądziłam że max w 3cs zajdę w ciążę, gdy się nie udało to stwierdziłam że podejdę do tego naukowo, czyli zaczęłam się obserwować, mierzyć temp, kupiłam testy ale jak na razie bez rezultatów. I to wszystko mnie wkurza i dołuje35l, starania o pierwszego bobaska, niedrożny lewy jajowodów,makroprolaktemia, niedoczynność tarczycy, laparohisteroskopia-wszystko ok
-
nick nieaktualnytoto wrote:No, zupełnie jak ja! U mnie za to strzał był albo w dniu owu, albo już po owu, więc w drugą stronę... ale wierzę, że to się może udać
Czyli walcZymy jak w piłce nożnej oni o złotą piłkę My o złotego plemnikaOluchna lubi tę wiadomość
-
Kakariki - cieszę się, że piszesz o zaleceniu Twojej lekarki. Ja nie mierzę temperatury bo stwierdziłam, że za bardzo będę się schizować, nadinterpretować kazdą krseczkę w górę/w dół, a to na pewno nie pomoże się wyluzować. MImo to, wsyztskie prawie dzziewczyny mierzą i przez to czułam presję, że chyba też powinnam, że za mało robię...1 cykl starań
16.09.2019 Filipek 💙
(16 cykli starań w tym 1 ciąża biohemiczna) -
beatka_c wrote:Ja tez należę do tych osób które twardo stąpają po ziemi i lubią mieć wszystko zaplanowane. Sądziłam że max w 3cs zajdę w ciążę, gdy się nie udało to stwierdziłam że podejdę do tego naukowo, czyli zaczęłam się obserwować, mierzyć temp, kupiłam testy ale jak na razie bez rezultatów. I to wszystko mnie wkurza i dołuje
Też właśnie myślałam, że max 3-4 cykle starań i będzie ciąża. Tak sobie zaplanowałam i wymarzyłam, że będzie 2 lata różnicy między maluchami (gdyby nie CP to było by równo 2 lata ) A tu życie weryfikuje plany i marzenia. Z synem udało się w 2cs i myślałam, że teraz też będzie podobnie.
Tak w ogóle to często myślę w którym bym teraz była tygodniu, że zostało by mi tylko 4mc do porodu itp
Wciąż staram się zluzować i przestać tyle myśleć, ale to bardzo ciężkie.
Z mierzeniem temperatury wolę nie zaczynać, bo myślę, że przez to jeszcze bardziej bym się nakręciła. Póki co staram się nastawić "co ma być to będzie". Na razie mi nie wychodzi.
12.03.2015 synek Nathaniel
12.08.2016 Aniołek 9 tydzień cp
25.11.2017 Aniołek 6 tydzień -
A ja chyba dziewczynki niedługo do Was wrócę. Byłam wczoraj na USG i wszystko wskazuje na puste jajo.. To już był 8t3d a pęcherzyk malutki, zarodka brak. Jeszcze w piątek idę na wizytę i pewnie dostanę skierowanie do szpitala na czyszczenie.
Od samego początku miałam czuja, że coś będzie nie tak i się nie myliłam. Ale też myślałam, że trochę lepiej to zniosę a tymczasem cały czas mam łzy w oczach -
Kaczorka wrote:A ja chyba dziewczynki niedługo do Was wrócę. Byłam wczoraj na USG i wszystko wskazuje na puste jajo.. To już był 8t3d a pęcherzyk malutki, zarodka brak. Jeszcze w piątek idę na wizytę i pewnie dostanę skierowanie do szpitala na czyszczenie.
Od samego początku miałam czuja, że coś będzie nie tak i się nie myliłam. Ale też myślałam, że trochę lepiej to zniosę a tymczasem cały czas mam łzy w oczach
Kaczorka bardzo mi przykro... ale może jeszcze stanie się cud? Kurcze nie wiem...1 cykl starań
16.09.2019 Filipek 💙
Kaczorka wrote:A ja chyba dziewczynki niedługo do Was wrócę. Byłam wczoraj na USG i wszystko wskazuje na puste jajo.. To już był 8t3d a pęcherzyk malutki, zarodka brak. Jeszcze w piątek idę na wizytę i pewnie dostanę skierowanie do szpitala na czyszczenie.
Od samego początku miałam czuja, że coś będzie nie tak i się nie myliłam. Ale też myślałam, że trochę lepiej to zniosę a tymczasem cały czas mam łzy w oczach
Kaczorka, strasznie mi przykro:( wiem co czujesz... najgorsze jeszcze takie oczekiwanie i niewiadoma. A jak Twój przyrost bHCG, był prawidłowy? Może jest jeszcze nadzieja, może ciąża jest młodsza niż wynika z wyliczeń?3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę
-
nick nieaktualny
-
Agniechaaa nic się nie przejmuj, plemniki to na prawdę żywotne stworzenia:) gdyby tak nie było, to nie byłoby również wpadek na świecie. z tego co pamiętam to szalałaś jeszcze wczoraj rano z M, więc spokojnie do środy/czwartku rano mogą przetrwać, a owu pewnie i tak już u Ciebie była:)3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
Czekamy na córeczkę
-
u mnie dzisiaj chyba wyszedł pozytywny test owu, ale śluzu rozciągliwego brak niestety pomimo dużej ilości wiesiołka. wieczorem lecę na monitoring i jeszcze jutro, więc będę miała jasny ogląd sytuacji. Agnieszka wiem o czym piszesz z tym wykresem, ja jestem strasznie poukładaną osobą i wolę rownież mieć chociaż nikłe poczucie, że mam nad tym jakąś kontrolę...3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
Czekamy na córeczkę
-
Suri u mnie też był brak śluzu płodnego. Kiedyś już tu pisałam, że wspomagam się specjalnym żelem imitującym śluz kobiecy, poprawiającym żywotność i ruchliwość plemników:
http://www.aptekagemini.pl/conceive-plus-lubrykant-75ml.html1 cykl starań
16.09.2019 Filipek 💙
sylvia94 wrote:Hej
Jestem tu nowa, to nasz 4 cs... Pierwszy z ovu i mam nadzieję, że szczęśliwy chociaż tak naprawdę dopiero uczę się obserwacji swojego cyklu.
Testowanie przewiduje na 2.12 - może szybciej mi minie to czekanie razem z Wami1 cykl starań
16.09.2019 Filipek 💙
(16 cykli starań w tym 1 ciąża biohemiczna)