Świąteczne testowanie (grudzień)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysuri2016 wrote:dziewczyny uznałybyście to za pozytyw? sama nie wiem...
https://zapodaj.net/3f104d868aba2.jpg.html -
Kaczorka wrote:Dzięki dziewczyny niby cuda się zdarzają - lekarz już takie przypadki widział. Ale nie chcę się nastawiać na cud, żeby nie było jeszcze większego rozczarowania. Trochę sobie popłaczę i wezmę w garść.
I od nowa do roboty11 cykl starań -
Tak chyba zrobię, uznam go za pozytyw. Zobaczę jeszcze co gin dzisiaj powie.
A może by na monitoringu ginekolog sprawdzi grubość Twojego endometrium oraz pęcherzyki w jajnikach. Powinen określić jakiej są wielkości (przy ok 21-22 mm pękają). Powie najprawdopodobniej z jakiego jajnika będzie owu lub czy już była:)3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę
-
A może by... wrote:Ok. A jeśli już była to będzie potrafił coś więcej powiedzieć? Kiedy np.? Wolałabym mieć już dziś ta wizytę.
Będzie widział czy jest ciałko żółte (zawsze jest w jajniku, z którego była owulacja) i czy jest płyn za macicą (w zatoce douglasa). Moja gin twierdzi, że jeśli płyn jest widoczny to owu była dopiero co, max do 2 dni wstecz.A może by... lubi tę wiadomość
3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
Czekamy na córeczkę
-
nick nieaktualny
-
suri2016 wrote:Będzie widział czy jest ciałko żółte (zawsze jest w jajniku, z którego była owulacja) i czy jest płyn za macicą (w zatoce douglasa). Moja gin twierdzi, że jeśli płyn jest widoczny to owu była dopiero co, max do 2 dni wstecz.
Dzięki wielkie! Bardzo mi to pomoże. Średnio lubię tą ginekolog ale że jest dostępna to chce przynajmniej wiedzieć o co ja pytać. -
Moja Pani ginekolog jest cudowna, jeżdżę do niej 25 km, odkąd przyszłam na pierwszą wizytę wiedziałam, że już nie zmienię. Wcześniej sobie nawet nie zdawałam sprawy, że wizyta u lekarza może przebiegać w tak miłej atmosferze..3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
Czekamy na córeczkę
-
A może by... wrote:Nie lubię bardzo chodzić do ginekologa. Są oni tacy nieprzyjemni.35l, starania o pierwszego bobaska, niedrożny lewy jajowodów,makroprolaktemia, niedoczynność tarczycy, laparohisteroskopia-wszystko ok
-
suri2016 wrote:Moja Pani ginekolog jest cudowna, jeżdżę do niej 25 km, odkąd przyszłam na pierwszą wizytę wiedziałam, że już nie zmienię. Wcześniej sobie nawet nie zdawałam sprawy, że wizyta u lekarza może przebiegać w tak miłej atmosferze..
Może to właśnie od tego zależy. Ja zawsze mam wyrażenie, że tak przedmiotowo traktują. Jeszcze też zawsze nie ważne jak nisko tym tyłeczkiem zawisne to każą mi jeszcze niżej. Chyba już dla zasady to mówią. I to bieganie z kuperkiem gołym z łazienki do stołu.. ech.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 14:41
-
Kaczorka tulę, trzymam też kciuki bo każda z nas sobie życzy tego samego...
To czekanie jest osłabiające, narazie czekam na owu (dziś 10dc testy owu -, zwykle dopiero koło 16dc mam owu także jeszcze kupa czasu) ale końcem tygodnia zaczynamy działać. A później najgorsze... czekanie na brak @Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Justya85 wrote:Kaczorka tulę, trzymam też kciuki bo każda z nas sobie życzy tego samego...
To czekanie jest osłabiające, narazie czekam na owu (dziś 10dc testy owu -, zwykle dopiero koło 16dc mam owu także jeszcze kupa czasu) ale końcem tygodnia zaczynamy działać. A później najgorsze... czekanie na brak @
Ja też 10dc, owulacja zazwyczaj w dniu 15, także czekamy razem :)test owulacyjny też dzisiaj negatywny35l, starania o pierwszego bobaska, niedrożny lewy jajowodów,makroprolaktemia, niedoczynność tarczycy, laparohisteroskopia-wszystko ok -
Cześć dziewczyny jeżeli mogę to dołączę do Was miałam testować 1.12 jeżeli oczywiście @ nie pojawi się w terminie (28.11) to dopiero drugi cykl kiedy zaczęliśmy się starać. I mam do Was pytanie jeżeli 25 wyskoczyła impreza myślicie ze gdy zatestuje w piątek nie będzie za wcześnie?ma_rtha
-
ma_rtha wrote:Cześć dziewczyny jeżeli mogę to dołączę do Was miałam testować 1.12 jeżeli oczywiście @ nie pojawi się w terminie (28.11) to dopiero drugi cykl kiedy zaczęliśmy się starać. I mam do Was pytanie jeżeli 25 wyskoczyła impreza myślicie ze gdy zatestuje w piątek nie będzie za wcześnie?35l, starania o pierwszego bobaska, niedrożny lewy jajowodów,makroprolaktemia, niedoczynność tarczycy, laparohisteroskopia-wszystko ok
-
Jeśli szykuje Ci się impreza to oczywiście zrób test ale nawet jeśli wyjdzie negatywny to nie będzie on w 100% wiarygodny.35l, starania o pierwszego bobaska, niedrożny lewy jajowodów,makroprolaktemia, niedoczynność tarczycy, laparohisteroskopia-wszystko ok