Świąteczne testowanie (grudzień)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki za odpowiedz a za Was wszystkie mocno trzymam kciuki w końcu grudzień to magiczny miesiąc wiec musi się udać! Jesteście Wielkie dziewczyny ja już dostaje po głowie a to dopiero drugi miesiąc a Wy dzielnie walczycie !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 14:59
ma_rtha -
Witam nowe Koleżanki. Powodzenia w tym świątecznym cyklu życzę wszystkim
Ma_rtha impreza nie zaszkodzi. Nie można w każdej drugiej połowie cyklu zmieniać trybu życia bo zwariować można Wiem coś o tym....
Ja co prawda rzuciłam papierosy jakiś czas temu całkowicie ale to tylko na zdrowie mi wyjdzie. Na początku bałam się na siłownie chodzić bo może jednak... ale już się opamiętałam. A wracając do imprez to jak wyjdzie test w dniu @ to trzeba zrezygnować a do tego czasu trzeba żyć jak wcześniejWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 16:11
bertha lubi tę wiadomość
01.2017 - ciąża biochemiczna -
Hej Dziewczyny, czytam regularnie, ale udzielać więcej zacznę pewnie dopiero jak przyjdzie @, dawno tak na nią nie czekałam, a do 4.12 jeszcze tyle czasu.
U mnie już po HSG, wyniki jak w podpisie, czyli tak średnio w ogóle nie brałam takiej opcji pod uwagę, myślałam, ze albo mogą być drożne lub nie, ale przez myśl nie przeszła mi ich długość i krętość. No ale będziemy walczyć dalej.
Pytanie do dziewczyn po HSG, czy bolało Was podbrzusze lub okolice jajników po badaniu? Dość mocno odczuwam prawą stronę podbrzusza, a tam jajowód udało się przetkać kontrastem. Zastanawiam się czy to normalne.. -
Kaczorka, tak bardzo mi przykro Trzymaj się dzielnie!
Puste jaja się zdarzają, ale jeśli Cię to pocieszy raczej się nie powtarzają i są szybkie szanse na ponowne zajście.Uparciuszek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Summer, tam gdzie było przetykane to ma prawi bardziej bolec. I ponoc tez łopatki mogą bolec, tez ta strona przytkana moze bolec bardziej.
Dziewczyny, moj M przed chwila do mnie pisze wracając z pracy - czy kupiłam wino, bo on musi sobie "endometrium podwyższyć" No padłam
Wczoraj mu tłumaczyłam co i jak, co to to endometrium, porównałem do żyznej gleby ze trzeba ja nawozić zbawienia zeby lepiej ziarenko przyjęła, to on dzisiaj swoje endometrium musi podwyższać
Hahahha , no udał mi sie moj M..
PS. Winko i migdały oczywiście kupione będziemy "podwyższać" endometriumWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 17:35
summer86, labamba, Arleta lubią tę wiadomość
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
suri2016 wrote:czekam na wizytę u gin, tupię nogami i aż mam szybkie tętno z przejęcia... trzymajcie kciuki! strasznie się boję tego co usłyszę...
Suri, trzymam mocno kciuki i pomyśl, że świetnie bo już będzie to za Tobą. Daj koniecznie znać co i jak.
Ja jestem przerażona przed jutrem. Martwię się co będzie jeśli wyjdzie coś nie tak. Niby byłam rok temu u tej doktor na badaniach i wszystko było ok, ale to takie klasyczne badania, nie sprawdzała czy np. endometrium dobre itd - chyba, że sprawdzała tylko nic nie mówiła bo było ok. -
Ewcia88 wrote:co do wina.... na pewno to musi być wytrawne?
ja ciągle piję półsłodkie, a i tak jest takie sobie
Ewcia, do wina wytrawnego i półwytrawnego idzie się przyzwyczaić a później słodkie nie smakuje. Słodkie i półsłodkie ma dużo cukru, a to nigdy nie jest korzystne, ale nie wiem czy dla endometrium naszego ma to, aż takie znaczenie ;]Ewcia88 lubi tę wiadomość
-
bertha wrote:
Dziewczyny, moj M przed chwila do mnie pisze wracając z pracy - czy kupiłam wino, bo on musi sobie "endometrium podwyższyć" No padłam
Wczoraj mu tłumaczyłam co i jak, co to to endometrium, porównałem do żyznej gleby ze trzeba ja nawozić zbawienia zeby lepiej ziarenko przyjęła, to on dzisiaj swoje endometrium musi podwyższać
Hahahha , no udał mi sie moj M..
PS. Winko i migdały oczywiście kupione będziemy "podwyższać" endometrium
Zabrałabym się za jakieś ćwiczenia, ale lenia złapałam.najgorsze,że ostatnio fajnie schudłam, a tu znowu pare kilo na plusie...grrrrrr...tak to jest w moim przypadku jak tylko na chwilę oko z diety spuszczę :p
Suri, A może by - dawajcie znać!
-
melduję stan rzeczy- 12dc: piękny pecherzyk 18 mm w prawym jajniku (czyli tym z jajowodem), endometrium 11,6 mm!!! hip hip hura;) gin kazała starać się dziś,bo do jutra powinien peknąć zresztą boli dziś dość mocno. jutro jeszcze idę do innego gin w sprawie hormonów (też wyszły dobrze) i sprawdzimy czy pękł. dziewczyny poczułam ogromny przypływ radości i oczywiście promyczek nadziei na ten cykl;)
Uparciuszek, olis87, summer86, bertha, A może by..., Agniechaaaa, labamba, Justya85, Ewcia88 lubią tę wiadomość
3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę
-
Suri super hiper! zabierajcie się do pracy! oby za 10 dni ta robótka zaowocowała!
ja juto mam monitoring i też się boję tak jak Ty dziś -
jestem strasznie podekscytowana;) winko na wieczór kupione, pozostaje mi tylko uwieźć M, hihi;)
Arleta ja się strasznie bałam, nogi jak z waty mialam;) ale bądź dobrej myśli, przecież oglosilysmy oficjalnie grudzień miesiącem dwóch kresek;)Arleta, Ewcia88 lubią tę wiadomość
3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę