X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Świąteczne testowanie (grudzień)
Odpowiedz

Świąteczne testowanie (grudzień)

Oceń ten wątek:
  • ma_rtha Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedz a za Was wszystkie mocno trzymam kciuki w końcu grudzień to magiczny miesiąc wiec musi się udać! Jesteście Wielkie dziewczyny ja już dostaje po głowie a to dopiero drugi miesiąc a Wy dzielnie walczycie !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 14:59

ma_rtha
  • Alex7903 Debiutantka

Wysłany: 22 listopada 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio, ja mam cichą nadzieje że gwiazdeczka do mnie moze zawita ;)
    Teraz pozostaje tylko czekać na testowanie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 15:55

60745f2036530078cdb144923dc2a9a1.png
    Starania od października 2015r
  • Nadia83 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe Koleżanki. Powodzenia w tym świątecznym cyklu życzę wszystkim ;-)

Ma_rtha impreza nie zaszkodzi. Nie można w każdej drugiej połowie cyklu zmieniać trybu życia bo zwariować można ;-) Wiem coś o tym....
    Ja co prawda rzuciłam papierosy jakiś czas temu całkowicie ale to tylko na zdrowie mi wyjdzie. Na początku bałam się na siłownie chodzić bo może jednak... ale już się opamiętałam. A wracając do imprez to jak wyjdzie test w dniu @ to trzeba zrezygnować a do tego czasu trzeba żyć jak wcześniej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 16:11

bertha lubi tę wiadomość

uwo9csqvc1ok3msb.png
    relgj48aldbo20dr.png
    01.2017 - ciąża biochemiczna
  • ma_rtha Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny macie racje ale człowiek jak ma nadzieje to potrafi sobie wkręcać różne dziwne rzeczy

ma_rtha
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, czytam regularnie, ale udzielać więcej zacznę pewnie dopiero jak przyjdzie @, dawno tak na nią nie czekałam, a do 4.12 jeszcze tyle czasu.

U mnie już po HSG, wyniki jak w podpisie, czyli tak średnio :/ w ogóle nie brałam takiej opcji pod uwagę, myślałam, ze albo mogą być drożne lub nie, ale przez myśl nie przeszła mi ich długość i krętość. No ale będziemy walczyć dalej.

Pytanie do dziewczyn po HSG, czy bolało Was podbrzusze lub okolice jajników po badaniu? Dość mocno odczuwam prawą stronę podbrzusza, a tam jajowód udało się przetkać kontrastem. Zastanawiam się czy to normalne..

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaan Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny!

Kaczorka bardzo mi przykro, trzymajcie się!

Kaan
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, tak bardzo mi przykro :( Trzymaj się dzielnie!
    Puste jaja się zdarzają, ale jeśli Cię to pocieszy raczej się nie powtarzają i są szybkie szanse na ponowne zajście.

Uparciuszek lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ja miałam histeroskopie i u mnie dopiero po kilku dniach przeszedł ból i dość spore krwawienie. Po kontroli u lekqrza okazało sie, ze nic złego sie nie dzieje. Organizm poprostu tak zareagowal

summer86 lubi tę wiadomość

• Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane powiedzcie czy na luteinie tak się źle czulyscie ?ja jestem w pracy zakręcona , uderzenia gorąca nie dobrze mi , ślinie się hehe masakra i cycki stercza jak na apel hehe ,

11 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po Luteinie ospała :(

• bertha Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, tam gdzie było przetykane to ma prawi bardziej bolec. I ponoc tez łopatki mogą bolec, tez ta strona przytkana moze bolec bardziej.

Dziewczyny, moj M przed chwila do mnie pisze wracając z pracy - czy kupiłam wino, bo on musi sobie "endometrium podwyższyć" :D :D No padłam :D
    Wczoraj mu tłumaczyłam co i jak, co to to endometrium, porównałem do żyznej gleby ze trzeba ja nawozić zbawienia zeby lepiej ziarenko przyjęła, to on dzisiaj swoje endometrium musi podwyższać :D
    Hahahha , no udał mi sie moj M.. ;)

PS. Winko i migdały oczywiście kupione ;) będziemy "podwyższać" endometrium ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 17:35

summer86, labamba, Arleta lubią tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam na wizytę u gin, tupię nogami i aż mam szybkie tętno z przejęcia... trzymajcie kciuki! strasznie się boję tego co usłyszę...

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wina.... na pewno to musi być wytrawne? :(
    ja ciągle piję półsłodkie, a i tak jest takie sobie :P

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
    (16 cykli starań w tym 1 ciąża biohemiczna)
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    czekam na wizytę u gin, tupię nogami i aż mam szybkie tętno z przejęcia... trzymajcie kciuki! strasznie się boję tego co usłyszę...

Suri, trzymam mocno kciuki i pomyśl, że świetnie bo już będzie to za Tobą. Daj koniecznie znać co i jak.

Ja jestem przerażona przed jutrem. Martwię się co będzie jeśli wyjdzie coś nie tak. Niby byłam rok temu u tej doktor na badaniach i wszystko było ok, ale to takie klasyczne badania, nie sprawdzała czy np. endometrium dobre itd - chyba, że sprawdzała tylko nic nie mówiła bo było ok.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia88 wrote:
    co do wina.... na pewno to musi być wytrawne? :(
    ja ciągle piję półsłodkie, a i tak jest takie sobie :P

Ewcia, do wina wytrawnego i półwytrawnego idzie się przyzwyczaić a później słodkie nie smakuje. Słodkie i półsłodkie ma dużo cukru, a to nigdy nie jest korzystne, ale nie wiem czy dla endometrium naszego ma to, aż takie znaczenie ;]

Ewcia88 lubi tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • olis87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri, trzymam kciuki, daj znać jak najszybciej:)

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • labamba Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:

Dziewczyny, moj M przed chwila do mnie pisze wracając z pracy - czy kupiłam wino, bo on musi sobie "endometrium podwyższyć" :D :D No padłam :D
    Wczoraj mu tłumaczyłam co i jak, co to to endometrium, porównałem do żyznej gleby ze trzeba ja nawozić zbawienia zeby lepiej ziarenko przyjęła, to on dzisiaj swoje endometrium musi podwyższać :D
    Hahahha , no udał mi sie moj M.. ;)

PS. Winko i migdały oczywiście kupione ;) będziemy "podwyższać" endometrium ;)
    Ale sie usmialam, widać, że masz bardzo pedagogiczne podejście ;-)

Zabrałabym się za jakieś ćwiczenia, ale lenia złapałam.najgorsze,że ostatnio fajnie schudłam, a tu znowu pare kilo na plusie...grrrrrr...tak to jest w moim przypadku jak tylko na chwilę oko z diety spuszczę :p

Suri, A może by - dawajcie znać!

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• suri2016 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduję stan rzeczy- 12dc: piękny pecherzyk 18 mm w prawym jajniku (czyli tym z jajowodem), endometrium 11,6 mm!!! hip hip hura;) gin kazała starać się dziś,bo do jutra powinien peknąć;) zresztą boli dziś dość mocno. jutro jeszcze idę do innego gin w sprawie hormonów (też wyszły dobrze) i sprawdzimy czy pękł. dziewczyny poczułam ogromny przypływ radości i oczywiście promyczek nadziei na ten cykl;)

Uparciuszek, olis87, summer86, bertha, A może by..., Agniechaaaa, labamba, Justya85, Ewcia88 lubią tę wiadomość

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri super hiper! zabierajcie się do pracy! oby za 10 dni ta robótka zaowocowała!
    ja juto mam monitoring i też się boję tak jak Ty dziś

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• suri2016 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem strasznie podekscytowana;) winko na wieczór kupione, pozostaje mi tylko uwieźć M, hihi;)
    Arleta ja się strasznie bałam, nogi jak z waty mialam;) ale bądź dobrej myśli, przecież oglosilysmy oficjalnie grudzień miesiącem dwóch kresek;)

Arleta, Ewcia88 lubią tę wiadomość

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ