X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Świąteczne testowanie (grudzień)
Odpowiedz

Świąteczne testowanie (grudzień)

Oceń ten wątek:
  • Mada92 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak bolą za przeproszeniem cycki, że nie daję już rady. Ale to żaden objaw niestety, bo w zeszłym cyklu bolały mnie tak samo i kicha

Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
    26 lat
    hormony w normie, nasienie b. dobre
    Podwyższona prolaktyna
  • Katik Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada92 wrote:
    Mnie tak bolą za przeproszeniem cycki, że nie daję już rady. Ale to żaden objaw niestety, bo w zeszłym cyklu bolały mnie tak samo i kicha
    Mnie przed @ tez bolą ale o wiele mniej, taki dość mocny ból pojawia sie dzień przed. A teraz bolą strasznie i to ok tydzień

p19ucsqvbtkflok9.png
  • kajax Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie się leje kurze jajo.

Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajax wrote:
    a mnie się leje kurze jajo.

to weź męża wykorzystaj - będzie bobo :P

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • kajax Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee... To już się nie uda niestety :)

Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajax wrote:
    Nieee... To już się nie uda niestety :)

Idą święta - czas cudów ;)
    Bo tabletek raczej jeszcze nie zaczęłaś brać?? Z tego co wiem to od początku cyklu się bierze.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Mada92 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest druga kreseczka leciutka. Szkoda, że po tylu godzinach się nie liczy :P

26 lat
    Podwyższona prolaktyna
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada92 wrote:

Mada! :) Niby się nie liczy, ale zmamy tu przypadki, że z takich spóźnionych kreseczek były ciąże. Powtorz test jutro lub pojutrze. A jaka byla czulosc testu?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Mada92 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Mada! :) Niby się nie liczy, ale zmamy tu przypadki, że z takich spóźnionych kreseczek były ciąże. Powtorz test jutro lub pojutrze. A jaka byla czulosc testu?
    Czułość 10. Robiłam test po 4:00 i było ciemno. Więc przyglądałam się z każdej strony przez pół godziny, pod każdym kątem i różnym światłem. I wydaje mi się, że coś było... Znowu się nakręcam :D

26 lat
    Podwyższona prolaktyna
  • Katik Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada92 wrote:
    Też bym tak chciała, cień nadziei. Jak nie wytrzymam to jutro zrobię rano jeszcze jeden

p19ucsqvbtkflok9.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada92 wrote:

Już dzisiaj to pisałam, że ta druga kreska po czasie to całkiem niezła zapowiedź :)
    Jutro lub pojutrze pewnie pojawi się o czasie :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Tusiek86 Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)
    Od kilku dni czytam i podglądam wasze perypetie i też z niecierpliwością czekam na 2 kreski i na testowanie.
    Dzięki waszym wpisom czuję się tak bliska temu wszystkiemu bo kto inny zrozumie te nasze całe starania i oczekiwania jak druga wyczekująca kobieta.
    Ja / my od 2 mc poważnie wzięliśmy się za to by w końcu mieć upragnione dzieciątko choć mojej głowie od dawna dawna była ta chęć. Tysiące zrobionych testów ( przestałam lubić się testować ) żal , rozczarowanie , a potem nadzieja itd. wszystkie pewnie to znacie.
    U mnie test owulacyjny pozytywny był 12 grudnia , 13 grudnia okropny ( ale też piękny ;) ból owulacyjny jajnik czułam jakby mi miał pęknąć. Boje się testować . Przed testem jest jakaś nadzieja zawsze a potem widok negatywnego testu doprowadza mnie do szału .

• A może by... Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Już dzisiaj to pisałam, że ta druga kreska po czasie to całkiem niezła zapowiedź :)
    Jutro lub pojutrze pewnie pojawi się o czasie :)

Ja się zgadzam z Kaczorką. Jakby nic nie było to by nawet nie było i po czasie.. jak jest po czasie to myślę że to dobra zapowiedź jutrzejszej o czasie. Trzymam mocno kciuki.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja zawsze wywalam odrazu test zeby juz na niego nie spojrzeć nigdy :D ale trzymam za Ciebie kciuki :)

• Mada92 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Ja się zgadzam z Kaczorką. Jakby nic nie było to by nawet nie było i po czasie.. jak jest po czasie to myślę że to dobra zapowiedź jutrzejszej o czasie. Trzymam mocno kciuki.
    Dzięki dziewczyny :D Jutro się chyba wstrzymam, bo mam tylko testy o czułości 25. Ale znając życie i tak zastestuję :P

26 lat
    Podwyższona prolaktyna
  • Tusiek86 Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada92 wrote:
    Czułość 10. Robiłam test po 4:00 i było ciemno. Więc przyglądałam się z każdej strony przez pół godziny, pod każdym kątem i różnym światłem. I wydaje mi się, że coś było... Znowu się nakręcam :D

Jak ja dobrze znam te wpatrywanie się. Czasami idzie oczopląsu dostać ale rzeczywiście też gdzieś słyszałam przypadki że spóźniona kreska okazała się być tą szczęśliwa.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada92 wrote:
    Dzięki dziewczyny :D Jutro się chyba wstrzymam, bo mam tylko testy o czułości 25. Ale znając życie i tak zastestuję :P

Jak masz 2 to akurat jeden na jutro a drugi na Wigilię ;)
    A najlepsze jest to, że często kreski na tych o czułości 25 wychodzą mocniejsze niż na 10 :P

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Mada92 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Jak masz 2 to akurat jeden na jutro a drugi na Wigilię ;)
    A najlepsze jest to, że często kreski na tych o czułości 25 wychodzą mocniejsze niż na 10 :P
    2 :) Przekonałyście mnie, haha :D

Kaczorka lubi tę wiadomość

26 lat
    Podwyższona prolaktyna
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada92 wrote:
    Powiem Ci tak jak było że mna przy 1 nieudanej ciąży robiłam test rano 10 dnia itd wyszedł negatyw,i tego samego dnia po pracy po 17 zrobiłam test i wyszła już wtedy lekka kreska,dziś sama rano robiłam no 10 dpo i nic spróbuję jeszcze wieczór bo temp wyższa 37.05 to coś musi znaczyć,itd

ckai9n73kv974yz0.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda92 trzymam kciuki :)

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ