Szyjka macicy - wczesna ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
Anna255 a kiedy masz mieć @ ?? ja dopiero w niedzielę ... mam nadzieję, że jej nie będzie Wczoraj w pracy miałam straszne bóle podbrzusza niby jak na @ ale nigdy wcześniej nie miałam takich objawów przed miesiączkowych( ale może właśnie mnie dopadły), strasznie swędzą mnie sutki i krzyż ... A dziś nic tylko sutki swędzą i śluzu białego taki niby gęsty ale nie rozciągliwy-nie wiem jak go określić ,szyjki nie mierzyłam bo boję się tam ciągle zaglądać :)ah jeszcze drogi rodne pieką---może to jakieś zapalenie po prostu???
-
Czesc dziewczyny
Badam juz dlugo moja szyjke ale jak dla mnie ona ciagle jest lekko otwarta. Teraz patrzylam jest wysoko twarda jak czubek nosa ale z kropeczka z ostrą obwódką tzn ze jest zamknieta czy juz sie otwiera jestem 7 dni po 4 IUI i mam 7 dni do @... Wytlumaczcie mi to jak umiecie bede wdzieczna bo ja chyba jestem jeszcze glupia w tym badaniuktjk lubi tę wiadomość
8 IUI nie udanych
04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C
10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C
23.10.2017 - ICSI w Polsce blastusie 3BC i 3CB - cb
08 i 11.2021 - 2 x ICSI w Belgii NIE UDANE
29.03.2022 - niespodzianka - ciąża naturalna termin 06.12.2022 -
czesc dziewczyny
wczoraj i dzis szyjka macicy wysoko twarda i zamknieta wygieta do kregoslupa i temperatura z dnia na dzien coraz wyzsza do tego bolą mnie piersi i podbrzusze...wedlug testow owulacyjnych owulka byla 22dc bylo ♥ i czekam dzis 33 dzien cyklu wczoraj i dzis lekkie plamienie zywa czerwona krwia kilka kroplek jak wisac u kazdej nas jest inaczej...
Ktjk -
Pysiaaa21 wrote:Czesc dziewczyny
Badam juz dlugo moja szyjke ale jak dla mnie ona ciagle jest lekko otwarta. Teraz patrzylam jest wysoko twarda jak czubek nosa ale z kropeczka z ostrą obwódką tzn ze jest zamknieta czy juz sie otwiera jestem 7 dni po 4 IUI i mam 7 dni do @... Wytlumaczcie mi to jak umiecie bede wdzieczna bo ja chyba jestem jeszcze glupia w tym badaniu
moim zdaniem zamknieta ja mam tak samo wyczywam taka kropeczke na koncu...Pysiaaa21, shadowgirl lubią tę wiadomość
Ktjk -
Tez mysle ze jednak jest zamknieta Dziekuje za odpowiedz
8 IUI nie udanych
Hej dziewczyny
Teraz zbadałam szyjke macicy wiem ze nie powinnam, 8 dp iui tez badalam szyjke byla wysoko twarda zamknieta... dzisiaj jest 13 dni po IUI 2 dni przed @ szyjka jest wysoko zamknieta i bardziej miekka niz twarda i na okolo niej jest dużo bialego lepkiego sluzu a jak dotad jak sie badałam przed @ w nieudanych cyklach w tym dniu na szyjce nie mialam zadnego sluzu byla czysta wiec sie zastanawiam ze moze jednak sie udalo ale boje sie tym ze szyjka zrobila sie miekkawa... nie wiem co myslec za 2 dni sie okaze
Powiedzcie czy szyjka na poczatku ciazy zawsze musi byc twarda czy nie ?
8 IUI nie udanych
Cześć Dziewczyny,
Ja już kilka razy sprawdzałam szyjkę przed okresem i zawsze była zamknięta, twarda i w miarę zbliżania się okresu coraz niżej. Tym razem jednak cały czas jest wysoko i miękka. Dzisiaj pojawił się biały śluz, którego nigdy też nie było - zawsze był przezroczysty. @ spóźnia mi się 7 dni. Wczoraj robiłam test i wyszedł negatywny. Jak do poniedziałku @ nie przyjdzie to wybieram się do lekarza.
On: wszystko ok
Ona: AMH - 3,08; TSH - 3.053 -> Euthyrox N25; PCO
03.2019-start I procedury in vitro (źle przeprowadzona stymulacja dała 1 pecherzyk, który pękł przed punkcją)
04.2019-torbiel
05.2019-torbiel zniknęła; start II procedury in vitro; 23.05. punkcja (pobrano 15 oocytów; zapłodniono 6; 4 zarodki); 25.05. transfer 2-dniowego czterokomórkowca; 05.06. beta <0.2 w 13dpt 😪
27.11.2019- transfer 🌻🌻 2dn
9 dpt-beta 25.7 mlU/ml prog 38.9 ng/ml
11 dpt-beta 56.4 mlU/ml prog 41.8 ng/ml
14 dpt-beta 143 mlU/ml prog 36.5 ng/ml
16 dpt-beta 279 mlU/ml prog 37.3 ng/ml
21 dpt-beta 2215 mlU/ml prog 40.6 ng/ml
22 dpt - mamy zarodek!!!
36 dpt - mamy ❤
został ❄ -
Moja szyjka przed okresem jest miękka i otwarta, ale raczej nie tak wysoko jak przy owu.
W ciąży słyszałam, że jest wysoko, ale zamknięta. Tylko to taka ogólna zasada, a wiadomo że różnie bywa. Powiedziałabym, że każde odstępstwo od dotychczasowego zachowania szyjki w cyklu jest dobrym znakiem.
To też może zależeć od momentu w ciągu dnia kiedy się bada, dopiero niedawno zauważyłam, że to ma znaczenie, podobnie jak przy temperaturze. Tylko nie aż z taką dużą dokładnością. Moją szyja jest najbardziej miarodajna wieczorem, rano zawsze jest miękka albo średnia, średnio-wysoko i otwarta.
Wygięte szyjki też są spoko, ot taka uroda, tak jak niektóre penisy wyginaja się w konkretną stronę podczas wzwodu xd
Moja prywatna teoria jest taka, ze takie szyjki istnieją po to, żeby położnej trudniej było pobrać cytologie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 07:36
-
Witajcie:-) Arcala mam ten sam problem co ty. Okres spoznia mi się 7 dni. Szyjka wysoko , zamknięta i miękka. Mam bóle brzucha tak jak na okres. Do tego ból piersi a test wychodzi negatywnie... Nie wiem co dalej... Czy jest jeszcze szansa na ciążę. ..?PERELKA175
-
PERELKA175 wrote:Witajcie:-) Arcala mam ten sam problem co ty. Okres spoznia mi się 7 dni. Szyjka wysoko , zamknięta i miękka. Mam bóle brzucha tak jak na okres. Do tego ból piersi a test wychodzi negatywnie... Nie wiem co dalej... Czy jest jeszcze szansa na ciążę. ..?
Przykro mi, ale raczej nie. Testy tyle dni po terminie @ raczej rzadko się mylą Przejdź się do gin i dowiedz się co się dzieje. Jak jednak wszystkie testy kłamią, to na USG bbędzie juz spokojnie widać zarodek. A jak nie to pewnie dostaniesz luteinę...Paprota9418 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, jestem w 10 dpo i badałam dziś moją szyjkę. Jest dziś ona nisko twarda i zamknięta. Po jej zbadaniu przez około pół minuty czułam w podbrzuszu takie pulsacyjne kłucie.. Nie wiem czy sobie nie zaszkodziłam, bo dopiero co przeczytałam, że nie powinno się badać szyjki we wczesnej ciąży (a w ciąży mogę być). A i jak koleżanki wyżej wyczułam obok wejścia szyjki taką małą "kropeczkę", nie wiem co to może być. Trochę się boję, że coś naruszyłam i będzie po ptokach... Jak uważacie, czy mogłam sobie zaszkodzić?
-
Już bez przesady, badanie szyjki nie jest wskazane ze względu na możliwośc wywołania skurczów, ale przecież ginekolog na wizycie bada i to dosyć intensywnie, prawda? Więc jak samma wkładasz palec i macasz to nie jest znowu takie wielkie zagrożenie...
Ja też mam taką kropeczkę czasem, na początku myślałam że to może nadżerka czy coś, ale gin oglądał i jest ok. To może być powiększony momentami gruczoł - nic groźnego, takka uroda. -
Witam dziewczyny więc tak nie mam okresu i tak jak by nie rosną mi paznokcie przy 1 ciąży tak miałam, potem jednak poroniłam, teraz tak patrze że @ mi się spóźnia i trochę się obawiam czy jednak jestem, szyjka nisko mięciutka jak przy owulacji. Dziś jakaś ciemniejsza substancja ni to krew ni to nie wiem wydobywała się z małej, potem patrze a tam trochę tej ciemniejszej mazi... sprawdzam itp a jakie wy miałyście obawy, jutro idę kupić test i się upewnić ale nie wiem czy coś mi wykaże
-
Misaki, to brzmi obiecująco. Nie wiem jak z paznokciami, ale ta miękka szyjka i takie plamienie... Testuj, bez tego nic się nie dowiesz