X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Szyjka macicy - wczesna ciąża
Odpowiedz

Szyjka macicy - wczesna ciąża

Oceń ten wątek:
  • nusia3 Nowa

Wysłany: 25 września 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 a kiedy masz mieć @ ?? ja dopiero w niedzielę ... mam nadzieję, że jej nie będzie ;) Wczoraj w pracy miałam straszne bóle podbrzusza niby jak na @ ale nigdy wcześniej nie miałam takich objawów przed miesiączkowych( ale może właśnie mnie dopadły), strasznie swędzą mnie sutki i krzyż ... A dziś nic tylko sutki swędzą :) i śluzu białego taki niby gęsty ale nie rozciągliwy-nie wiem jak go określić ,szyjki nie mierzyłam bo boję się tam ciągle zaglądać :)ah jeszcze drogi rodne pieką---może to jakieś zapalenie po prostu???

• Pysiaaa21 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ;)
    Badam juz dlugo moja szyjke ale jak dla mnie ona ciagle jest lekko otwarta. Teraz patrzylam jest wysoko twarda jak czubek nosa ale z kropeczka z ostrą obwódką tzn ze jest zamknieta czy juz sie otwiera jestem 7 dni po 4 IUI i mam 7 dni do @... Wytlumaczcie mi to jak umiecie bede wdzieczna ;) bo ja chyba jestem jeszcze glupia w tym badaniu :P

ktjk lubi tę wiadomość

f2w3rjjgpp4cuceo.png
    8 IUI nie udanych :(
    04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C :(
    10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C :(
    23.10.2017 - ICSI w Polsce blastusie 3BC i 3CB - cb :(
    08 i 11.2021 - 2 x ICSI w Belgii NIE UDANE
    29.03.2022 - niespodzianka - ciąża naturalna <3 termin 06.12.2022 <3 <3 <3
  • ktjk Debiutantka

Wysłany: 30 września 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny
    wczoraj i dzis szyjka macicy wysoko twarda i zamknieta wygieta do kregoslupa i temperatura z dnia na dzien coraz wyzsza do tego bolą mnie piersi i podbrzusze...wedlug testow owulacyjnych owulka byla 22dc bylo ♥ i czekam dzis 33 dzien cyklu wczoraj i dzis lekkie plamienie zywa czerwona krwia kilka kroplek jak wisac u kazdej nas jest inaczej...

Ktjk
  • ktjk Debiutantka

Wysłany: 30 września 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaaa21 wrote:
    Czesc dziewczyny ;)
    Badam juz dlugo moja szyjke ale jak dla mnie ona ciagle jest lekko otwarta. Teraz patrzylam jest wysoko twarda jak czubek nosa ale z kropeczka z ostrą obwódką tzn ze jest zamknieta czy juz sie otwiera jestem 7 dni po 4 IUI i mam 7 dni do @... Wytlumaczcie mi to jak umiecie bede wdzieczna ;) bo ja chyba jestem jeszcze glupia w tym badaniu :P

moim zdaniem zamknieta ja mam tak samo wyczywam taka kropeczke na koncu...:-)

Pysiaaa21, shadowgirl lubią tę wiadomość

Ktjk
  • ktjk Debiutantka

Wysłany: 30 września 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-)

Ktjk
  • Pysiaaa21 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mysle ze jednak jest zamknieta ;) Dziekuje za odpowiedz ;)

f2w3rjjgpp4cuceo.png
  • Pysiaaa21 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Teraz zbadałam szyjke macicy wiem ze nie powinnam, 8 dp iui tez badalam szyjke byla wysoko twarda zamknieta... dzisiaj jest 13 dni po IUI 2 dni przed @ szyjka jest wysoko zamknieta i bardziej miekka niz twarda i na okolo niej jest dużo bialego lepkiego sluzu a jak dotad jak sie badałam przed @ w nieudanych cyklach w tym dniu na szyjce nie mialam zadnego sluzu byla czysta wiec sie zastanawiam ze moze jednak sie udalo ;) ale boje sie tym ze szyjka zrobila sie miekkawa... nie wiem co myslec za 2 dni sie okaze ;)

Powiedzcie czy szyjka na poczatku ciazy zawsze musi byc twarda czy nie ?

f2w3rjjgpp4cuceo.png
  • arcala Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Ja już kilka razy sprawdzałam szyjkę przed okresem i zawsze była zamknięta, twarda i w miarę zbliżania się okresu coraz niżej. Tym razem jednak cały czas jest wysoko i miękka. Dzisiaj pojawił się biały śluz, którego nigdy też nie było - zawsze był przezroczysty. @ spóźnia mi się 7 dni. Wczoraj robiłam test i wyszedł negatywny. Jak do poniedziałku @ nie przyjdzie to wybieram się do lekarza.

xnw443r87qw16n8g.png

On: wszystko ok
    Ona: AMH - 3,08; TSH - 3.053 -> Euthyrox N25; PCO
    03.2019-start I procedury in vitro (źle przeprowadzona stymulacja dała 1 pecherzyk, który pękł przed punkcją)
    04.2019-torbiel
    05.2019-torbiel zniknęła; start II procedury in vitro; 23.05. punkcja (pobrano 15 oocytów; zapłodniono 6; 4 zarodki); 25.05. transfer 2-dniowego czterokomórkowca; 05.06. beta <0.2 w 13dpt 😪
    27.11.2019- transfer 🌻🌻 2dn
    9 dpt-beta 25.7 mlU/ml prog 38.9 ng/ml
    11 dpt-beta 56.4 mlU/ml prog 41.8 ng/ml
    14 dpt-beta 143 mlU/ml prog 36.5 ng/ml
    16 dpt-beta 279 mlU/ml prog 37.3 ng/ml
    21 dpt-beta 2215 mlU/ml prog 40.6 ng/ml
    22 dpt - mamy zarodek!!!
    36 dpt - mamy ❤
    został ❄
  • madziarekr Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się szyjka jakoś "przykleiła do lewej ścianki, miała któraś coś podobnego? :-/

51ca7e7c39360395d8ebaa695a9d8f14.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarekr u mnie też szyjka jakaś taka wygięta w tył i raczej skierowana jakoś tak na lewo nie wiem czego tak :P

m0nik4a89, AguniaLenka lubią tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szyjka przed okresem jest miękka i otwarta, ale raczej nie tak wysoko jak przy owu.
    W ciąży słyszałam, że jest wysoko, ale zamknięta. Tylko to taka ogólna zasada, a wiadomo że różnie bywa. Powiedziałabym, że każde odstępstwo od dotychczasowego zachowania szyjki w cyklu jest dobrym znakiem.
    To też może zależeć od momentu w ciągu dnia kiedy się bada, dopiero niedawno zauważyłam, że to ma znaczenie, podobnie jak przy temperaturze. Tylko nie aż z taką dużą dokładnością. Moją szyja jest najbardziej miarodajna wieczorem, rano zawsze jest miękka albo średnia, średnio-wysoko i otwarta.

Wygięte szyjki też są spoko, ot taka uroda, tak jak niektóre penisy wyginaja się w konkretną stronę podczas wzwodu xd
    Moja prywatna teoria jest taka, ze takie szyjki istnieją po to, żeby położnej trudniej było pobrać cytologie. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 07:36

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • PERELKA175 Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:-) Arcala mam ten sam problem co ty. Okres spoznia mi się 7 dni. Szyjka wysoko , zamknięta i miękka. Mam bóle brzucha tak jak na okres. Do tego ból piersi a test wychodzi negatywnie... Nie wiem co dalej... Czy jest jeszcze szansa na ciążę. ..?

PERELKA175
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PERELKA175 wrote:
    Witajcie:-) Arcala mam ten sam problem co ty. Okres spoznia mi się 7 dni. Szyjka wysoko , zamknięta i miękka. Mam bóle brzucha tak jak na okres. Do tego ból piersi a test wychodzi negatywnie... Nie wiem co dalej... Czy jest jeszcze szansa na ciążę. ..?

Przykro mi, ale raczej nie. Testy tyle dni po terminie @ raczej rzadko się mylą :( Przejdź się do gin i dowiedz się co się dzieje. Jak jednak wszystkie testy kłamią, to na USG bbędzie juz spokojnie widać zarodek. A jak nie to pewnie dostaniesz luteinę...

Paprota9418 lubi tę wiadomość

YCC3p2.png
    mLMjp2.png
  • Niebieska90 Nowa

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem w 10 dpo i badałam dziś moją szyjkę. Jest dziś ona nisko twarda i zamknięta. Po jej zbadaniu przez około pół minuty czułam w podbrzuszu takie pulsacyjne kłucie.. Nie wiem czy sobie nie zaszkodziłam, bo dopiero co przeczytałam, że nie powinno się badać szyjki we wczesnej ciąży (a w ciąży mogę być). A i jak koleżanki wyżej wyczułam obok wejścia szyjki taką małą "kropeczkę", nie wiem co to może być. Trochę się boję, że coś naruszyłam i będzie po ptokach... Jak uważacie, czy mogłam sobie zaszkodzić?

• Niebieska90 Nowa

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jednak ktoś coś podpowie...?

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już bez przesady, badanie szyjki nie jest wskazane ze względu na możliwośc wywołania skurczów, ale przecież ginekolog na wizycie bada i to dosyć intensywnie, prawda? Więc jak samma wkładasz palec i macasz to nie jest znowu takie wielkie zagrożenie...

Ja też mam taką kropeczkę czasem, na początku myślałam że to może nadżerka czy coś, ale gin oglądał i jest ok. To może być powiększony momentami gruczoł - nic groźnego, takka uroda.

YCC3p2.png
    mLMjp2.png
  • Niebieska90 Nowa

Wysłany: 7 stycznia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za uspokojenie :) Jak się człowiek za dużo naczyta to potem fiksuje :)

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż to :)

YCC3p2.png
    mLMjp2.png
  • misaki Nowa

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny więc tak nie mam okresu i tak jak by nie rosną mi paznokcie przy 1 ciąży tak miałam, potem jednak poroniłam, teraz tak patrze że @ mi się spóźnia i trochę się obawiam czy jednak jestem, szyjka nisko mięciutka jak przy owulacji. Dziś jakaś ciemniejsza substancja ni to krew ni to nie wiem wydobywała się z małej, potem patrze a tam trochę tej ciemniejszej mazi... sprawdzam itp a jakie wy miałyście obawy, jutro idę kupić test i się upewnić ale nie wiem czy coś mi wykaże

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misaki, to brzmi obiecująco. Nie wiem jak z paznokciami, ale ta miękka szyjka i takie plamienie... Testuj, bez tego nic się nie dowiesz :)

YCC3p2.png
    mLMjp2.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: