Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Szyjka macicy - wczesna ciąża
Odpowiedz

Szyjka macicy - wczesna ciąża

Oceń ten wątek:
  • paulina_b Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam 3 dni do okresu a wydaje mi się że szyjka poszła jeszcze w górę, teraz kiedy kucam to nie dotykam szyjki wogóle:)

Sylwia87 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eod41wpzo.png
    nzjd3e3kx5yd7z3q.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja gdzieś kiedyś czytałam, że szyjka w ciąży zmienia swoje położenie bardzo często po 2 nawet 3 tygodniach od dnia planowanej @, dlatego szyjka nie jest wyznacznikiem ciąży. Inaczej testy ciążowe byłyby nie potrzebne :p

Becia12 lubi tę wiadomość

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • paulina_b Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To szkoda, bo powoli zaczynam się nastawiać że będzie rodzeństwo dla synka:)
    ale z drugiej strony za 3 dni mogę zatestować i będę wiedzieć co i jak :)

Cytrynowa herbata lubi tę wiadomość

f2wl3e5eod41wpzo.png
    nzjd3e3kx5yd7z3q.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina_b wrote:
    To szkoda, bo powoli zaczynam się nastawiać że będzie rodzeństwo dla synka:)
    ale z drugiej strony za 3 dni mogę zatestować i będę wiedzieć co i jak :)
    Wierzyc trzeba ;) i a nóż tak właśnie będzie ;) tego Ci życze ;)

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to szkoda, że z szyjki we wczesnej ciąży nie można nic wyczytać, ja mam 6 dni do @ i szyjka od wczoraj jest mega wysoko, śluz już dawno gęsty a szyjka wysoko i nadal miękka. Tak bardzo bym chciała się czegoś dowiedzieć ale mówicie, że to nie reguła z tym badaniem szyjki?

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • paulina_b Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak widać nic ta szyjka nie może nam podpowiedzieć :)
    Ja teoretycznie mogę dziś testować ale jakoś jeszcze się boję. Poczekam jeszcze kilka dni. @ jeszcze nie mam więc poczekam i zobaczę co się wyklaruje. Jak narazie od 2 dni nie mam skurczy w brzuchu. Cisza zupełna :) tempka z rana 37.6 :)

f2wl3e5eod41wpzo.png
    nzjd3e3kx5yd7z3q.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_b - ładna temp. jak z rana, udostępnij wykres to będziemy mogły spojrzeć, jeśli nie masz nic przeciwko.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

• paulina_b Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. wykres mogę udostępnić ale jestem świeżym użytkownikiem więc za dużo tam nie ma prócz pomiarów tempki :)

d39c30e03f5daeba95457f40d532de35.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 14:25

f2wl3e5eod41wpzo.png
    nzjd3e3kx5yd7z3q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny wykresik. :)

• paulina_b Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieję że coś przyniesie :)

f2wl3e5eod41wpzo.png
    nzjd3e3kx5yd7z3q.png
  • paulina_b Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh wczoraj tempka spadła na 36.9 :( Dziś @ . więc wiadomo że nic z tego nie będzie. Pierwszy cykl starań o fasolkę zakończony niepowodzeniem. może w drugim cyklu się uda :)

f2wl3e5eod41wpzo.png
    nzjd3e3kx5yd7z3q.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny cykl to nowa nadzieja, będzie owocny i się uda. Pozdrawiam

zrz6p07wtzdrpy2l.png

• Truskaffeczka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skoro tak już mówicie to ja mam tempkę powyżej 37 i szyjka macicy jest zamknięta i rozpulchniona czuję chyba że się udało ale boję się sprawdzić bo zawsze jak sprawdzam testem to zawsze wynik jest negatywny :/ poczekam do @ chyba :P

Awokado:) lubi tę wiadomość

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już nie wiem co mysleć...z tego co jedna z dziewczyn powiedziała, że po urodzeniu ma inną szyjkę, a zmienia się po poronieniu? Poroniłam 4 miesiące temu i nie wiem co myśleć. Śluzu nie mam gęstego, białego i wzmozonego, tylko kremowy i wodnisty w normalnej ilości. Czy to co się stało zmieniło objawy kolejnej ciąży?

Truskaffeczka lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Truskaffeczka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    ja już nie wiem co mysleć...z tego co jedna z dziewczyn powiedziała, że po urodzeniu ma inną szyjkę, a zmienia się po poronieniu? Poroniłam 4 miesiące temu i nie wiem co myśleć. Śluzu nie mam gęstego, białego i wzmozonego, tylko kremowy i wodnisty w normalnej ilości. Czy to co się stało zmieniło objawy kolejnej ciąży?
    Nikt tego nie wie albo iść na betę hcg albo czekać do @ :)

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaffeczka ja nawet nie proszę o przepowiednie :) ale zastanawia mnie to czy po porodzie i poronieniu to coś się zmienia :) na betę nie pójdę póki mi testy nie będą wychodzić pozytywne :) a najlepiej to czekać do dnia @ bo wczęśniej to mało wiarygodne są :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nusia3 Nowa

Wysłany: 22 września 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Proszę pomóżcie mi, staram się o dzidzie (tak jak Wy) do @ mam jeszcze 6 dni, ale mam jakieś wrażenie, że chyba nam się udało, ostatnio czuję straszne zmęczenie i spałabym non stop! a dziś badałam szyjkę i dziwne bo odwróciła się ku kręgosłupowi co się nie zdarza ... i w ogóle to jakaś taka rozpulchniona i śluzu mało... może któraś z Was coś wie. Dzięki

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dokladnie to samo, pierwszy raz wyczulam szyjke w innym polozeniu, w ogole mi dotad nieznanym (wygieta w strone kregoslupa) ale nie nakrecam sie, bo roznie bywa i z ta ciaza i z ta szyjka :) tez sluzu jakos nie ma mega duzo... czasem lekkie bole miesiaczkowe + bole krzyza, ale to tez zwiastun na @... no nic czekamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 22:02

• chce byc mama Nowa

Wysłany: 24 września 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny... jestem pierwszy raz na jakimkolwiek forum... i zupelnie nie wiem co z ta szyjka... ogolnie staramy sie o dzidziusia.. 4 miesiace temu sie udalo... nawet nie wiem jak i kiedy ;) po prostu zrobilam test 3 dni po miesiaczce i byly dwie kreski... wiec zrobilam kolejne dwa :D i tak samo 2 kreseczki... poczym dwa dni pozniej dostalam @ ... Pewnie wystapilo poronienie.. i od tamtej pory nic... :( i teraz nie kumam wgl jak zbadac szyjke...mam cykle 32dniowe.. kochalismy sie tylko 17tego dc i 18dc tego meisiaca... Priagne zauwazyc ze to było tygodniowe wyczekane specjalnie na te dni nasienie :) hyhyhy. I teraz mam szyjke wysoko sluzu praktycznie brak... a nie umiem stwierdzic czy zamknieta czy nie... i pobolewa mnie lewy jajnik... jakos od 3-4 dni... Jak myslicie mam jakas szanse??

• chce byc mama Nowa

Wysłany: 24 września 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i nie wiem jak wyczuc ta szyjke czy rozpulchniona czy twarda... Jestem poczatkujaca w tych sprawach takze prosze was o wyrozumialosc :D

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ