Szyjka macicy - wczesna ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
ja gdzieś kiedyś czytałam, że szyjka w ciąży zmienia swoje położenie bardzo często po 2 nawet 3 tygodniach od dnia planowanej @, dlatego szyjka nie jest wyznacznikiem ciąży. Inaczej testy ciążowe byłyby nie potrzebne :p
Becia12 lubi tę wiadomość
-
paulina_b wrote:To szkoda, bo powoli zaczynam się nastawiać że będzie rodzeństwo dla synka:)
ale z drugiej strony za 3 dni mogę zatestować i będę wiedzieć co i jak -
Kurcze to szkoda, że z szyjki we wczesnej ciąży nie można nic wyczytać, ja mam 6 dni do @ i szyjka od wczoraj jest mega wysoko, śluz już dawno gęsty a szyjka wysoko i nadal miękka. Tak bardzo bym chciała się czegoś dowiedzieć ale mówicie, że to nie reguła z tym badaniem szyjki?
-
No jak widać nic ta szyjka nie może nam podpowiedzieć
Ja teoretycznie mogę dziś testować ale jakoś jeszcze się boję. Poczekam jeszcze kilka dni. @ jeszcze nie mam więc poczekam i zobaczę co się wyklaruje. Jak narazie od 2 dni nie mam skurczy w brzuchu. Cisza zupełna tempka z rana 37.6 -
nick nieaktualny
-
skoro tak już mówicie to ja mam tempkę powyżej 37 i szyjka macicy jest zamknięta i rozpulchniona czuję chyba że się udało ale boję się sprawdzić bo zawsze jak sprawdzam testem to zawsze wynik jest negatywny poczekam do @ chyba
Awokado:) lubi tę wiadomość
-
ja już nie wiem co mysleć...z tego co jedna z dziewczyn powiedziała, że po urodzeniu ma inną szyjkę, a zmienia się po poronieniu? Poroniłam 4 miesiące temu i nie wiem co myśleć. Śluzu nie mam gęstego, białego i wzmozonego, tylko kremowy i wodnisty w normalnej ilości. Czy to co się stało zmieniło objawy kolejnej ciąży?
Truskaffeczka lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic wrote:ja już nie wiem co mysleć...z tego co jedna z dziewczyn powiedziała, że po urodzeniu ma inną szyjkę, a zmienia się po poronieniu? Poroniłam 4 miesiące temu i nie wiem co myśleć. Śluzu nie mam gęstego, białego i wzmozonego, tylko kremowy i wodnisty w normalnej ilości. Czy to co się stało zmieniło objawy kolejnej ciąży?
-
Truskaffeczka ja nawet nie proszę o przepowiednie ale zastanawia mnie to czy po porodzie i poronieniu to coś się zmienia na betę nie pójdę póki mi testy nie będą wychodzić pozytywne a najlepiej to czekać do dnia @ bo wczęśniej to mało wiarygodne sąLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Hej
Proszę pomóżcie mi, staram się o dzidzie (tak jak Wy) do @ mam jeszcze 6 dni, ale mam jakieś wrażenie, że chyba nam się udało, ostatnio czuję straszne zmęczenie i spałabym non stop! a dziś badałam szyjkę i dziwne bo odwróciła się ku kręgosłupowi co się nie zdarza ... i w ogóle to jakaś taka rozpulchniona i śluzu mało... może któraś z Was coś wie. Dzięki -
nick nieaktualnyja mam dokladnie to samo, pierwszy raz wyczulam szyjke w innym polozeniu, w ogole mi dotad nieznanym (wygieta w strone kregoslupa) ale nie nakrecam sie, bo roznie bywa i z ta ciaza i z ta szyjka tez sluzu jakos nie ma mega duzo... czasem lekkie bole miesiaczkowe + bole krzyza, ale to tez zwiastun na @... no nic czekamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 22:02
-
Czesc dziewczyny... jestem pierwszy raz na jakimkolwiek forum... i zupelnie nie wiem co z ta szyjka... ogolnie staramy sie o dzidziusia.. 4 miesiace temu sie udalo... nawet nie wiem jak i kiedy po prostu zrobilam test 3 dni po miesiaczce i byly dwie kreski... wiec zrobilam kolejne dwa i tak samo 2 kreseczki... poczym dwa dni pozniej dostalam @ ... Pewnie wystapilo poronienie.. i od tamtej pory nic... i teraz nie kumam wgl jak zbadac szyjke...mam cykle 32dniowe.. kochalismy sie tylko 17tego dc i 18dc tego meisiaca... Priagne zauwazyc ze to było tygodniowe wyczekane specjalnie na te dni nasienie hyhyhy. I teraz mam szyjke wysoko sluzu praktycznie brak... a nie umiem stwierdzic czy zamknieta czy nie... i pobolewa mnie lewy jajnik... jakos od 3-4 dni... Jak myslicie mam jakas szanse??