Szyjka macicy - wczesna ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
Ostatnia miesiączkę miałam 29/10 moje cykle co 28 dni regularne zawsze bezobjawowo poza pobolewajacymi piersiami na 2 dni przed. W tym miesiącu owolulacje miałam 11/11 stosunek z partnerem 10/11 tydzień po stosunku zaczęłam miec dziwne objawy (nabrzmialy biust, senność, nudności, później doszły widoczne żyły na piersiach i tkliwosc) zrobiłam test 21/11 negatywny teraz okres powinnam dostać 25/11 czyli jutro ale 24/11 piersi przestały być takie tkliwe doszło dziwne pulsowanie w macicy i klucze w jajnikach. Wczoraj dostałam okropnych skurczy podbrzusza weszłam do wanny żeby sobie ulżyć gdy wyszłam zobaczyłam na wkladce 2 kropelki krwi jasnorozowe szyjka macicy była nisko większość czasu jest ciągle otwarta mam tak po 1 porodzie dziś sprawdzam szyjkę - wysoko, twarda lekko otwarta i wygieta od tygodnia tak jak by w stronę kręgosłupa ... Wszystko w środku mnie boli skurczy i bólu podbrzusza juz nie mam dostałam delikatnego plamienia i w ogóle to nie przypomina okresu jaki mam zawsze... Co to może byćKacper 30/08/2010
-
skorpionek82 wrote:KOBIETY KTÓRE RODZIŁY NIE ZAWSZE MAJĄ ZAMKNIĘTA CAŁKOWICIE SZYJKĘ
Dzięki za uspokojenie! Jestem w 4 ciąży , pobolewa mnie brzuch i piersi, wczoraj zrobiłam test ❤️ szyjka wydawała mi się zamknięta , a teraz jak sprawdziłam,że lekko otwarta bałam się ,że jednak się nie zagnieżdża jutro idę na betę ❤️ -
Alicja966 wrote:Dzięki za uspokojenie! Jestem w 4 ciąży , pobolewa mnie brzuch i piersi, wczoraj zrobiłam test ❤️ szyjka wydawała mi się zamknięta , a teraz jak sprawdziłam,że lekko otwarta bałam się ,że jednak się nie zagnieżdża jutro idę na betę ❤️
Dodam jeszcze ,że przeszłam 3 porody naturalne rok po roku 😅 -
Odświeżam wątek 😅 wczoraj 9 dpo i lekkie skurcze, kłucie w jajniku i niestety stany lękowe (być może przewaga estrogenowa). Od owulacji moja szyjka jest cały czas wysoko , zamknięta i skierowana do góry, na początku twarda a teraz od dwóch dni rozpulchniona, tak że naprawdę ciężko było sprawdzić czy jest zamknięta. Jest inna niż zwykle w tym czasie ,ale jest też sucha. Dzisiaj 10dpo , szyjka dalej taka sama, a na teście biel wizira. Do @ 4 dni... W każdym cyklu szyjka zachowywała się tak samo ,opadała do połowy i było czuć jak się otwiera. A przede wszystkim byłam w stanie dotknąć "główkę" . Myślicie, że to dobry znak? Czy przewaga estrogenowa może wpływać na to ,że szyjka nie opada?
-
Hej, ja mam wszystkie możliwe objawy ciążowo-okresowe, dziś powinien się pojawić @. Testy oczywiście negatywne 😂
Od niedawna dopiero zaczęłam badac szyjkę macicy, więc jeszcze nie wiem kiedy jest wysoko a kiedy nisko. Na pewno w tym momencie jest otwarta. Gdzieś czytałam, że przed okresem szyjka robi się bardziej miękka i się otwiera.
Pewnie ten cykl mogę spisać na straty, może to i dobrze, bo endokrynolog nie byłaby zadowolona 🙈🙈🙈 -