Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie testowac czy jeszcze nie?
Odpowiedz

testowac czy jeszcze nie?

Oceń ten wątek:
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ostatni okres miałam 3 kwietnia. Moje cykle trwają około 40- 43 dni. Z mężem współżyliśmy codziennie lub co drugi dzień żeby trafić w dni płodne. W zeszłym tygodniu miałam przejrzysty, rozciągliwy śluz. Od przedwczoraj mam bardzo wrażliwe sutki, delikatne żyłki na piersiach, temperatura pochwy 37 stopni. Zastanawiam się czy już zrobić test czy jeszcze poczekać? W zeszłym tygodniu zrobiłam test, który wyszedł negatywny (wtedy nie miałam żadnych objawów). Nie chce się nakręcać. Czy miał ktoś z was takie objawy ciąży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro masz takie długie cykle to może być jeszcze za wcześnie na test. W którym dc podejrzewasz u siebie owulację? Ile jesteś teraz dpo?
    Co do objawów - chyba na to za wcześnie.

nadzieja73 lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu mnie się wydaje że za wcześnie.
    Sama dostaję już kota! bo mam regularne 27 dniowe cykle-obecnie mam 23 dzień i już mnie nosi żeby testować, mam część objawów sugerujących że się udało... ale! kurcze to chyba jeszcze za wcześnie... po co się rozczarować?
    Chyba że masz 10 testów i chcesz je potem poukładać obok siebie ;) sama się nad tym zastanawiam! :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi sie, że owulacje miałam około 25 - 28 kwietnia (rozciągliwy śluz). Lunaris a jakie masz objawy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    wydaje mi sie, że owulacje miałam około 25 - 28 kwietnia (rozciągliwy śluz). Lunaris a jakie masz objawy?

To jeszcze zdecydowanie za wcześnie. Poczekałabym jeszcze z 7 dni :)
    U mnie w tym cyklu test 10 i 11 dpo nie wykazał nic a robiony najczulszy (pepino 10)
    Dopiero od 13 dni po owu wyszedł mega bladzioch. Dalej mam bladą kreskę a to już 16 dpo.
    Cierpliwości życzę, choć wiem jak ciężko :)

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie brzuch jak na okres i jakośtak dziwnie jajniki oba na raz albo na przemian (od owu cały czas), mam od kilku dni mdłości, jestem zmęczona, śpiąca, wzdęta! tylko piersi mnie nie bolą...ale przy 1 ciąży to było dopiero w dniu spodziewanej miesiączki. Nie chcę się napalać... mam 2 testy jak mnie mocno przypili to zrobię jeden jutro (12dpo-ale raczej lipa tak jak Julette25 pisze) a drugi zostawie sobie na dzień spodziewanej@ a jak nie dostane to nastęnego dnia na betę śmigam! Byle do poniedziałku...

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób, nie zaszkodzi, uspokoisz swoją ciekawość. Mi w pierwszej ciąży test wyszedł 10 dpo (blada kreska) a dwa dni później beta 151. Ciaza donoszona. W drugiej ciąży test z cieniem 9 dpo już Ale poronilam w 10 tc. Trzecia ciąża również poroniona a test wyszedł ok 14 dpo. Eh. Dlatego też martwi mnie mój bladzioszek teraz. Zobaczymy.
    Powodzenia i koniecznie daj znać jutro rano :) a ja robię jutro ostatni - bobotest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 21:26

Lunaris lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dam znać, trzymaj się i nie daj się. Musi być dobrze- nawet jak bladzioszek jest to znaczy że jednak jest :)

Juliette25 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • mamusia86 Debiutantka

Wysłany: 3 maja 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam czy ktoras ze starających sie mam wutlumaczy mi dlaczego ovufriend nie zaznaczył mi jeszcze owulacji?I co z ta szyjka?

mamusia86
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam jeszcze z tym testem do weekendu. I wtedy dam Wam znać. Dzisiaj mam temperaturę 37,08.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusia86 wrote:
    Witam czy ktoras ze starających sie mam wutlumaczy mi dlaczego ovufriend nie zaznaczył mi jeszcze owulacji?I co z ta szyjka?
    To pewnie przez te temparatury, które zakłócają. Miałam to samo. Po 4-5 dniach wyższych temperatur ovu wyznaczył kreche kiedy był już pewien :) na moje oko - owu miałaś 21,22 dc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Poczekam jeszcze z tym testem do weekendu. I wtedy dam Wam znać. Dzisiaj mam temperaturę 37,08.
    Jesteś niezwykle cierpliwa i aż zazdroszczę :)

Ja dziś mam dwie krechy :) już testowa mocniejsza. Odezwij się jak zrobisz test.

• Maja84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusia86 wrote:

W 1 fazie cyklu musisz mieć kilka (chyba 6 lub 3) niższych temperatur przed skokiem temp., później 3 wyższe żeby of mógł wyznaczyć owu. U Ciebie nie dość że temp. w 1 fazie są wyższe od tych w 2 fazie to jeszcze mierzone o tak różnych porach, że absolutnie ten wykres nie jest miarodajny.
    Temperaturę mierz o stałej porze od razu po przebudzeniu w pochwie, ustach lub w odbycie. Jeżeli masz np. pracę zmianową i nie jesteś w stanie o stałej porze mierzyć tempki, wykres może być właśnie niemiarodajny, ale powinno się ją mierzyć po co najmniej 5 godzinach ciągłego snu, więc moim zdaniem w takim przypadku najlepszym wyjściem byłby monitoring cyklu i testy owulacyjne.
    A z szyjką nie pomogę bo mało się na tym znam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2017, 08:47

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • Maja84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliette25 wrote:

Ja dziś mam dwie krechy :) już testowa mocniejsza. Odezwij się jak zrobisz test.

A czemu nie chcesz iść na betę i sprawdzić czy prawidłowo przyrasta?

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • Maja84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:

Jeśli miałaś owulację w którymś z tych dni to jest u Ciebie dopiero 8dpo lub 5dpo. Nie ma opcji, żeby test wyszedł pozytywny tak wcześnie. Od niedzieli najwcześniej możesz próbować, ale w takim wypadku, żeby nie smucić się bielą na teście, najlepiej poczekać do terminu @.

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • mamusia86 Debiutantka

Wysłany: 3 maja 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki za odpowiedź w pierwszej fazie cyku fotycznie ma rozne temperatury dlatego. zaznaczyłam żeby nie brać ich pod uwagę ponieważ bylymierzone nie o stałej porze.Mam czworo dzieci ale dopiero teraz starając sie o piate założyłam ovufriend.Dziwi mnie szyjka taka rozmemlana,wysoka może dlatego ze po 4-porodach?Zastanawiam sie czy ovufriend prawidlowo wyznacza owulacje według mnie na podstawie sluzu i szyjki już była a tu na wykresie nic?Temperature mierze dopiero od tego cyklu

mamusia86
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:

Poczekaj -ja się pospieszyłam i proszę: negatywik dzisiaj :) mam za swoje. Teraz będę się zastanawiać do niedzieli czy to za wcześnie czy mój organizmy ze mnie drwi...

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja84 wrote:
    A czemu nie chcesz iść na betę i sprawdzić czy prawidłowo przyrasta?
    Myślę o tym żeby pójść.

Maja84 lubi tę wiadomość

• Aenu Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliette25 wrote:

Gratulacje :) zrobię test w weekend. Dam znać co i jak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Poczekaj -ja się pospieszyłam i proszę: negatywik dzisiaj :) mam za swoje. Teraz będę się zastanawiać do niedzieli czy to za wcześnie czy mój organizmy ze mnie drwi...
    Niecierpliwa ;)

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ