testowanie przed @
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć
Mam do Was pytanie. Czy któraś z was nie wytrzymała i testowała przed @. Bo ja zrobiłam test przedwczoraj wieczorem i miałam taką poświatę drugiej kreski. Dziś rano zrobiłam test z porannego moczu i tą drugą kreskę widać gołym okiem. Trochę bledsza i delikatniejsza, ale jest. @ powinnam dostać jutro. Ciekawa jestem czy ten wynik może być wiarygodny? Czy któraś z Was tak miała i okazywało to się ciąża? Dodam że tempka na wysokości 37-37,2 nie bolą mnie piersi ani brzuch, nie czuję też aby miała przyjść @. Jestem w takim zawieszeniu. Co o tym sądzicie? -
Ja o ciąży wiedziałam na dzień przed spodziewaną miesiączką ale z betki, testy wychodziły negatywne. Pierwszy test gdzie zauważyłam bardzo delikatną drugą kreskę wyszedł 3 dni po terminie spodziewanej miesiączki. Nie zdziwiło mnie to bo beta dzień przed wynosiła 9 IU/L a testy, które miałam wykrywają ciąże powyżej 25 IU/L. Tak więc uważam, że jak już naprawdę nie można się doczekać pozytywnych wiadomości to lepiej od razu iść na bete:) Pozdrawiam dziewczynki i życzę owocnych starań i pozytywnych testów. To mój pierwszy cykl starań z Ovu i mam nadzieję, że szybko pojawi się uśmiech na mojej twarzy:)
-
Na a ja już wariuje
Testy dalej wychodzą mi pozytywnie, cały czas blado różowa druga kreseczka a odebrałam dziś wynik bety i okazuje się że mam 5. Niby małpa powinna być wczoraj tzn we wtorek a betę robiłam w poniedziałek popołudniu czyli przed terminem. Nie wiem co myśleć? Czemu testy mi pokazują drugą kreskę a beta pokazuje tak mało?
A może mi się przesunęła owulacja i przez to tez i @ może być nie we wtorek a parę dni później? Sama już nie wiem co myśleć. Laborantka twierdzi że powinnam jeszcze raz zrobić betę bo może nie będzie wzrastać i to będzie ciąża biochemiczna, no i mnie tym nastraszyła. Co o tym sądzicie? -
Ja myślę że laborantce przydałoby się szkolenie z taktu Beta jest poniżej norm jak na 4/5 tydzień, czy tylko wydaje Ci się że za mała? Może zrób jeszcze raz, zobaczysz czy jest przyrost.Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim)
-
Nie 4\5 tydzień tylko we wtorek minęły dwa tygodnie od owulacji, czyli w dniu dzisiejszym spóźnia mi się miesiączka i mam bete na 5 ( beta robiona dzień przed planowaną @ ), testy pozytywne i tempka podwyższona cały czas a laborantka straszy ciąża biochemiczna i sama nie wiem co mam myśleć.
-
no więc zrobiłam drugi raz bete i mam wynik 83 więc jest ciąża testy też są już wyraźne z mocną drugą krechą Teraz wizyta u lekarza Pozdrawiam wszystkie dziewczyny starające się o fasolki
Bąbelek86, Ewa99, Katarzyna87, agniesja lubią tę wiadomość
-
paulina_b wrote:no więc zrobiłam drugi raz bete i mam wynik 83 więc jest ciąża testy też są już wyraźne z mocną drugą krechą Teraz wizyta u lekarza Pozdrawiam wszystkie dziewczyny starające się o fasolki
-
ja od owulacji do @ mam jakieś 14-16 dni. Robiłam test 2 dni przed @ i miałam taką delikatna poświatę drugiej kreski ledwo widoczna beta dzień przed @ wykazywała 5 więc tez do końca nie było wiadomo. dzień po spóźnionej @ miałam już test z dwiema grubymi kreskami. Dodam że jestem w 5 tygodniu ciąży, nie bolał mnie brzuch ani piersi, nie mam żadnych objawów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 11:37
-
Paulina dzieki za odpowiedz. Ja jestem 3 dzien po owulacji dopiero.. jakos tak mi sie wlecze to oczekiwanie..
Poki co temp na wykresie rosnie, ale te trzy wyzsze temp dopiero potwierdzily owulacje.. -
paulina_b wrote:Jakich obaw? Może pomogę ci je rozwiać?
-
Mimka84 życzę Ci wszystkiego co najlepsze dla Ciebie i Twojej fasolki. Pamiętaj że zawsze jest alternatywa i pogodzisz jedno z drugim jakimś sposobem. Ja też miałam pierwszą ciążę ciężką 80 % czasu leżałam w szpitalu i kilka razy już myślałam że nic z tego nie będzie ale się udało. Bądź dobrej myśli. Pozytywne nastawienie to podstawa.