testowanie przed @
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć
Mam do Was pytanie. Czy któraś z was nie wytrzymała i testowała przed @. Bo ja zrobiłam test przedwczoraj wieczorem i miałam taką poświatę drugiej kreski. Dziś rano zrobiłam test z porannego moczu i tą drugą kreskę widać gołym okiem. Trochę bledsza i delikatniejsza, ale jest. @ powinnam dostać jutro. Ciekawa jestem czy ten wynik może być wiarygodny? Czy któraś z Was tak miała i okazywało to się ciąża? Dodam że tempka na wysokości 37-37,2 nie bolą mnie piersi ani brzuch, nie czuję też aby miała przyjść @. Jestem w takim zawieszeniu. Co o tym sądzicie? -
Ja o ciąży wiedziałam na dzień przed spodziewaną miesiączką ale z betki, testy wychodziły negatywne. Pierwszy test gdzie zauważyłam bardzo delikatną drugą kreskę wyszedł 3 dni po terminie spodziewanej miesiączki. Nie zdziwiło mnie to bo beta dzień przed wynosiła 9 IU/L a testy, które miałam wykrywają ciąże powyżej 25 IU/L. Tak więc uważam, że jak już naprawdę nie można się doczekać pozytywnych wiadomości to lepiej od razu iść na bete:) Pozdrawiam dziewczynki i życzę owocnych starań i pozytywnych testów. To mój pierwszy cykl starań z Ovu i mam nadzieję, że szybko pojawi się uśmiech na mojej twarzy:)
-
Na a ja już wariuje
Testy dalej wychodzą mi pozytywnie, cały czas blado różowa druga kreseczka a odebrałam dziś wynik bety i okazuje się że mam 5. Niby małpa powinna być wczoraj tzn we wtorek a betę robiłam w poniedziałek popołudniu czyli przed terminem. Nie wiem co myśleć? Czemu testy mi pokazują drugą kreskę a beta pokazuje tak mało?
A może mi się przesunęła owulacja i przez to tez i @ może być nie we wtorek a parę dni później? Sama już nie wiem co myśleć. Laborantka twierdzi że powinnam jeszcze raz zrobić betę bo może nie będzie wzrastać i to będzie ciąża biochemiczna, no i mnie tym nastraszyła. Co o tym sądzicie? -
Ja myślę że laborantce przydałoby się szkolenie z taktu
Beta jest poniżej norm jak na 4/5 tydzień, czy tylko wydaje Ci się że za mała? Może zrób jeszcze raz, zobaczysz czy jest przyrost.
Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim) -
Nie 4\5 tydzień tylko we wtorek minęły dwa tygodnie od owulacji, czyli w dniu dzisiejszym spóźnia mi się miesiączka i mam bete na 5 ( beta robiona dzień przed planowaną @ ), testy pozytywne i tempka podwyższona cały czas a laborantka straszy ciąża biochemiczna i sama nie wiem co mam myśleć.
-
no więc zrobiłam drugi raz bete i mam wynik 83
więc jest ciąża testy też są już wyraźne z mocną drugą krechą
Teraz wizyta u lekarza
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny starające się o fasolki
Bąbelek86, Ewa99, Katarzyna87, agniesja lubią tę wiadomość
-
paulina_b wrote:no więc zrobiłam drugi raz bete i mam wynik 83
więc jest ciąża testy też są już wyraźne z mocną drugą krechą
Teraz wizyta u lekarza
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny starające się o fasolki
-
ja od owulacji do @ mam jakieś 14-16 dni. Robiłam test 2 dni przed @ i miałam taką delikatna poświatę drugiej kreski ledwo widoczna beta dzień przed @ wykazywała 5 więc tez do końca nie było wiadomo. dzień po spóźnionej @ miałam już test z dwiema grubymi kreskami. Dodam że jestem w 5 tygodniu ciąży, nie bolał mnie brzuch ani piersi, nie mam żadnych objawów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 11:37
-
Paulina dzieki za odpowiedz. Ja jestem 3 dzien po owulacji dopiero.. jakos tak mi sie wlecze to oczekiwanie..
Poki co temp na wykresie rosnie, ale te trzy wyzsze temp dopiero potwierdzily owulacje.. -
paulina_b wrote:Jakich obaw? Może pomogę ci je rozwiać?
Jestem takim nerwusem, przy pierwszej ciąży też tak było, boję się czy wszystko będzie ok, czy fasol prawidłowo się rozwija, czy ze względu na charakter mojej pracy mogę liczyć na zwolnienie...
-
Mimka84 życzę Ci wszystkiego co najlepsze dla Ciebie i Twojej fasolki. Pamiętaj że zawsze jest alternatywa i pogodzisz jedno z drugim jakimś sposobem. Ja też miałam pierwszą ciążę ciężką 80 % czasu leżałam w szpitalu i kilka razy już myślałam że nic z tego nie będzie ale się udało. Bądź dobrej myśli. Pozytywne nastawienie to podstawa.