Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testowanie w Wigilię :)
Odpowiedz

Testowanie w Wigilię :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej chyba okres przyjdzie w ta niedziele :( boli mnie brzusio jak na okres

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo najlepsze było to...dzwoniłam przedwczoraj do mojego ginekologa w Polsce żeby się zarejestrować i podałam czas który mnie interesuje, a ona że nie nie da rady nie ma miejsc pani doktor urlop ma i takie tam. Ja wspomniałam o wizycie prywatnej i nagle się znalazło miejsce. Jeszcze coś tam pytała czy ja mam ubezpieczenie ja mówię że mieszkam za granica i mam kartę europejską, a kobieta mowi że działa tylko w nagłych przypadkach takie ubezpieczenie. Ja mówię, że mnie nie interesuje wizyta na nfz tylko prywatna i znalazła dla mnie termin. Mimo tego, że nie ma miejsc i że pani doktor ma urlop ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuuzaankaa wrote:
    Albo najlepsze było to...dzwoniłam przedwczoraj do mojego ginekologa w Polsce żeby się zarejestrować i podałam czas który mnie interesuje, a ona że nie nie da rady nie ma miejsc pani doktor urlop ma i takie tam. Ja wspomniałam o wizycie prywatnej i nagle się znalazło miejsce. Jeszcze coś tam pytała czy ja mam ubezpieczenie ja mówię że mieszkam za granica i mam kartę europejską, a kobieta mowi że działa tylko w nagłych przypadkach takie ubezpieczenie. Ja mówię, że mnie nie interesuje wizyta na nfz tylko prywatna i znalazła dla mnie termin. Mimo tego, że nie ma miejsc i że pani doktor ma urlop ;)

Zalosne, ta Polska zchodzi na psy :/

• Marribell Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam sąsiadkę lekarz (chirurg i anestezjolog) pracuje na 3 etatach i jeździ po całej Polsce po klinikach...nie ma dzieci nie ma męża bo zamiast sobie życie układać poszła na całego w medycynę.. teraz ma 45 lat i hopla na punkcie kotów..jest samotna. W Polsce niestety lekarze na jeden etat mają grosze (chyba, że to chirurg plastyk z własną prywatną kliniką np. słynny dr Szczyt). W ogóle nie są doceniani a pracownik niedoceniony wiadomo jak pracuje. Mało jest lekarzy z powołania, którzy za nędzny grosz siedzą całe noce i dnie w szpitalu i kimają gdzieś w kanciapce na siedząco.

BeriBlue lubi tę wiadomość

DAWID 03.09.2015 Nasz Cud
    ZUZIA 12 tydz [*] 13.08.2016 Nasz Aniołek
    BĄBELEK termin 11.10.2017 :-) rośniemy
    Pessar w 27 tc- wytrzymaj
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety tak jest i raczej tego nie da się zmienić....

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie jak na to tak patrzec :/

To trzeba wiecej lekarzy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 14:32

• Marribell Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A prywatnie wiadomo, na nfz niestety mają ograniczoną ilość miejsc i funduszy. Moja druga sąsiadka nagle się ocknęła, że ma 70 lat i jest mega hipochondryczką. Lata do lekarza nawet jak ma rozwolnienie albo siniaka na nodze (boi się, że umrze bo będzie miała zakrzep). I tym oto sposobem chodzi 3x w tygodniu do lekarza i innym chorym zabiera miejsce...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Irlandii jest pelno taki starszych ludzi. Zadarzaja sie tacy co chodza zeby pogawedzic, a pacjeci siedza w poczekalni po 2 godziny :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie i tych starszych pań nie mogę zrozumieć. Siedzą i zajmują miejsce naprawde chorym ludziom. Oczywiście nie mówię, że wszystkie tak robią

• Marribell Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo już nikt nie chce słuchać na co są chore i co ich boli a lekarz musi :) co do tej sąsiadki to raz był numer bo niby jej się słabo zrobiło itp więc mąż wystraszony ją zawiózł i czekał w poczekalni.. nagle woła go lekarka i mów "PANA ŻONA JEST W 100% ZDROWA! ZAMIAST JECHAĆ DO MNIE TRZEBA BYŁO JĄ ZABRAĆ NA TAŃCE, RUCH TO NAJLEPSZY LEK" hehehe dobre, nie? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha no dobrze powiedziała :) Bo myslą, że jak są stare to chore na wszystko. Moja prawbabcia świętej pamięci 94 lata miała i zdrowa była do samego końca. Jedyne co jej dolegało to niewielkie problemy z ciśnieniem a tu do lekarza łażą 70-80 letnie babcie i wymyslają, bo ona nie widzi, bo ona ma skurcze bo to bo tamto :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stare babcie boją się śmierci..przecież swoje przeżyły. To My powinnyśmy się bać, młode kobiety, a nie takie stare babcie :P

• Marribell Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo one robią ranking, to jest bardziej chory :) przypomniał mi się tekst z filmu Pamiętnik :) w szpitalu kolejka pacjentów do pielęgniarki po poranną dawkę leków. Jeden pyta drugiego: Jak tam?Jeszcze nie umarłeś?. Na co drugi: no właśnie staram się, ale mi nie dają. :)

Malina81, gagat lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha dobre :D

• Marribell Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeriBlue a jak dziś samopoczucie? mnie coś dziwnie pobolewa żołądek i jakby podbrzusze ale bardziej jakbym miała rozstrój żołądka i ten częstomocz... hmmm moja mama w ciąży była aż 5x i za każdym razem czuła się normalnie. Z moim najmłodszym bratem, dowiedziała się, że jest w ciąży dopiero w 5mc! :) cały czas miała regularne krwawienie i myślała, że to zwykły okres. Brat oczywiście urodził się w czasie i wszystko z nim ok (chodź czasem mam wątpliwości :P )

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, sorki nie było mnie chwile.
    Straaaasznie mnie muli, spać mi się chcę. Próbuję zasnąć ale co chwile wstaje siu siu. Zmęczona jestem nie wiem po czym.
    Idę w poniedziałek do lekarza zrobię krew i zobaczymy czy to tarczyca czy ciąża :)

• Marribell Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co z Twoją tarczycą? ja mam hashimoto i biorę tabsy od miesiąca...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz mi wyszło że mam niedoczynność ale nie robiłam krwi znowu.

Co to hashimoto?

• Marribell Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tarczyca przeciw sobie produkuje przeciwciała... warto robić badanie przeciwciał przeciwtarczycowych. Przy tej chorobie ciężko donosić ciążę bez leków więc mam tabsy do końca życia :-(

• Marribell Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aale czego nie robi się dla fasolków :)

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ