Testowanie w Wigilię :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlbo najlepsze było to...dzwoniłam przedwczoraj do mojego ginekologa w Polsce żeby się zarejestrować i podałam czas który mnie interesuje, a ona że nie nie da rady nie ma miejsc pani doktor urlop ma i takie tam. Ja wspomniałam o wizycie prywatnej i nagle się znalazło miejsce. Jeszcze coś tam pytała czy ja mam ubezpieczenie ja mówię że mieszkam za granica i mam kartę europejską, a kobieta mowi że działa tylko w nagłych przypadkach takie ubezpieczenie. Ja mówię, że mnie nie interesuje wizyta na nfz tylko prywatna i znalazła dla mnie termin. Mimo tego, że nie ma miejsc i że pani doktor ma urlop
-
nick nieaktualnyzuuzaankaa wrote:Albo najlepsze było to...dzwoniłam przedwczoraj do mojego ginekologa w Polsce żeby się zarejestrować i podałam czas który mnie interesuje, a ona że nie nie da rady nie ma miejsc pani doktor urlop ma i takie tam. Ja wspomniałam o wizycie prywatnej i nagle się znalazło miejsce. Jeszcze coś tam pytała czy ja mam ubezpieczenie ja mówię że mieszkam za granica i mam kartę europejską, a kobieta mowi że działa tylko w nagłych przypadkach takie ubezpieczenie. Ja mówię, że mnie nie interesuje wizyta na nfz tylko prywatna i znalazła dla mnie termin. Mimo tego, że nie ma miejsc i że pani doktor ma urlop
Zalosne, ta Polska zchodzi na psy -
ja mam sąsiadkę lekarz (chirurg i anestezjolog) pracuje na 3 etatach i jeździ po całej Polsce po klinikach...nie ma dzieci nie ma męża bo zamiast sobie życie układać poszła na całego w medycynę.. teraz ma 45 lat i hopla na punkcie kotów..jest samotna. W Polsce niestety lekarze na jeden etat mają grosze (chyba, że to chirurg plastyk z własną prywatną kliniką np. słynny dr Szczyt). W ogóle nie są doceniani a pracownik niedoceniony wiadomo jak pracuje. Mało jest lekarzy z powołania, którzy za nędzny grosz siedzą całe noce i dnie w szpitalu i kimają gdzieś w kanciapce na siedząco.
BeriBlue lubi tę wiadomość
DAWID 03.09.2015 Nasz Cud
ZUZIA 12 tydz [*] 13.08.2016 Nasz Aniołek
BĄBELEK termin 11.10.2017 rośniemy
Pessar w 27 tc- wytrzymaj -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A prywatnie wiadomo, na nfz niestety mają ograniczoną ilość miejsc i funduszy. Moja druga sąsiadka nagle się ocknęła, że ma 70 lat i jest mega hipochondryczką. Lata do lekarza nawet jak ma rozwolnienie albo siniaka na nodze (boi się, że umrze bo będzie miała zakrzep). I tym oto sposobem chodzi 3x w tygodniu do lekarza i innym chorym zabiera miejsce...
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bo już nikt nie chce słuchać na co są chore i co ich boli a lekarz musi co do tej sąsiadki to raz był numer bo niby jej się słabo zrobiło itp więc mąż wystraszony ją zawiózł i czekał w poczekalni.. nagle woła go lekarka i mów "PANA ŻONA JEST W 100% ZDROWA! ZAMIAST JECHAĆ DO MNIE TRZEBA BYŁO JĄ ZABRAĆ NA TAŃCE, RUCH TO NAJLEPSZY LEK" hehehe dobre, nie?
nick nieaktualnyHahahaha no dobrze powiedziała Bo myslą, że jak są stare to chore na wszystko. Moja prawbabcia świętej pamięci 94 lata miała i zdrowa była do samego końca. Jedyne co jej dolegało to niewielkie problemy z ciśnieniem a tu do lekarza łażą 70-80 letnie babcie i wymyslają, bo ona nie widzi, bo ona ma skurcze bo to bo tamto
-
nick nieaktualny
-
bo one robią ranking, to jest bardziej chory przypomniał mi się tekst z filmu Pamiętnik w szpitalu kolejka pacjentów do pielęgniarki po poranną dawkę leków. Jeden pyta drugiego: Jak tam?Jeszcze nie umarłeś?. Na co drugi: no właśnie staram się, ale mi nie dają.
Malina81, gagat lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
BeriBlue a jak dziś samopoczucie? mnie coś dziwnie pobolewa żołądek i jakby podbrzusze ale bardziej jakbym miała rozstrój żołądka i ten częstomocz... hmmm moja mama w ciąży była aż 5x i za każdym razem czuła się normalnie. Z moim najmłodszym bratem, dowiedziała się, że jest w ciąży dopiero w 5mc! cały czas miała regularne krwawienie i myślała, że to zwykły okres. Brat oczywiście urodził się w czasie i wszystko z nim ok (chodź czasem mam wątpliwości )
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
tarczyca przeciw sobie produkuje przeciwciała... warto robić badanie przeciwciał przeciwtarczycowych. Przy tej chorobie ciężko donosić ciążę bez leków więc mam tabsy do końca życiaDAWID 03.09.2015 Nasz Cud
Pessar w 27 tc- wytrzymaj