Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testowanie w Wigilię :)
Odpowiedz

Testowanie w Wigilię :)

Oceń ten wątek:
  • Marribell Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie u każdego jest różnie...ja mam długie cykle więc cierpliwość muszę sobie wpoić... brzuch mnie czasem pobolewa i spać mi się chce ciągle... dziś miałam trochę załatwiania na mieście.. same te manewry po parkingach itp mnie wymęczyły. Dziś już nic nie robię, odpoczywam. Obiad się piecze a ja piernicze wszystko :)

DAWID 03.09.2015 Nasz Cud
    ZUZIA 12 tydz [*] 13.08.2016 Nasz Aniołek
    BĄBELEK termin 11.10.2017 :-) rośniemy
    Pessar w 27 tc- wytrzymaj
  • Marribell Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarbka u Ciebie ładny skok w 22 dniu, może to implantacja fasolki? Musisz poczekać minimum 48 godz a jeszcze lepiej do 12 dnia. U mnie niestety nic nie wiadomo...dziś jestem rozdrażniona i zmęczona.

• igusia Znajoma

Wysłany: 22 grudnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeriBlue wrote:
    Aleś Ty nie cierpliwa haha :D

Straszliwie :) ale rozumiesz muszę się czymś zająć czekając na własne testowanie. Zwłaszcza, że oczywiści doszukuję się u siebie wszelkich objawów wczesnej ciąży m.in. ciągnie mnie w pachwinach i kłuje w okolicach pępka (a to był także pierwszy objaw w poprzedniej ciąży). Niestety, jednak ciąża u mnie jest mało prawdopodobna, to byłby rzec można nawet cud :) Dobrze, że okres przedświątecznych przygotowań w toku...ale choć ręce zajęte robotą to głowa myśli o jednym :()

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam wyniki bety 2,0 mUI/ml czy to oznacza brak ciąży?

• Marribell Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile dni po owu jesteś? i kiedy masz termin@?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 9 dzień po terminie @ a po owu jestem 23 dni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 18:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodam, że jeszcze robiłam tsh chociaż nie wiem czy to ma jakiś zwiążek ze spóźniającą się @ a dzisiaj już jest 39dc....

• Marribell Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi powiedzieli w laboratorium, że beta ciążowa zaczyna się od 5. Możesz zrobić za 48 godz kolejne badania i zobaczysz czy rośnie..tak zawsze zalecają...albo zrób po tym czasie test ciążowy.

• justys2218 Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    igusia robilam jeszcze dwa dla pewnosci:) dzisiaj juz te kreski sa bardzo widoczne.Trzymam bardzo mocno kciuki za Was wszystkie!jestem szczesliwa ale i lekko przerazona,bo to pierwsza dzidzia i nie wiem jak to bedzie.

Marribell, skabarka, igusia, BeriBlue lubią tę wiadomość

justys2218
  • Marribell Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justys2218 wrote:
    igusia robilam jeszcze dwa dla pewnosci:) dzisiaj juz te kreski sa bardzo widoczne.Trzymam bardzo mocno kciuki za Was wszystkie!jestem szczesliwa ale i lekko przerazona,bo to pierwsza dzidzia i nie wiem jak to bedzie.
    nie martw się :) my kobiety mamy wrodzony instynkt! później sama się będziesz dziwiła, skąd wiesz jak i co robić :)

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuuzaankaa wrote:
    Dziewczyny odebrałam wyniki bety 2,0 mUI/ml czy to oznacza brak ciąży?
    Zuzanka niektóre dziewczyny które nie zafasolkowały miały 1,coś , więc Ty masz więcej, powtórz jeszcze raz bete i zobacz czy urosło, albo leć po test płytkowy i zrób za dwa dni z rana :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • justys2218 Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marribell a Ty kiedy testujesz?

justys2218
  • justys2218 Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile to nowych fasolek moze na swieta wykielkowac:)

BeriBlue lubi tę wiadomość

justys2218
  • Marribell Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, ja chyba zatestuje w Wigilię rano...dziś dziwnie się czuje.. parę dni temu miałam wilczy apetyt a dziś nic prawie nie jem i jakby mnie mdli a czasem jak siedzę dłużej to czuję skurcze/ból w podbrzuszu, zwłaszcza jak dziś jechałam samochodem. Jak wróciłam od razu pobiegłam do ubikacji, bo myślałam, że @...a tu duuużo białego wodnistego śluzu...szyjka dziś powędrowała wysoko (wcześniej była niepokojąco nisko).. Sama nie wiem co o tym myśleć. Trzeba uzbroić się w cierpliwość :) co ma być to będzie :)

• Marribell Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wcześniej tak wnikliwie się nie obserwowałam. Miałam nieregularne @ więc nie mierzyłam regularnie temperatury itp. Ogólnie staramy się 6 cykl :) zaczęliśmy zaraz po ślubie :) ten cykl obserwuję wszystko bardzo wnikliwie. Od miesiąca jestem na lekach na tarczycę i zmieniłam ginkę. Mam przyjść za 3 mc jak się wszystko unormuje albo za mc jak będą dwie kreski :D

• justys2218 Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marribell ja moze nie mialam duuzo tego bialego sluzu,ale to wlasnie byl jeden z czynnikow ktore daly mi do myslenia,ze cos jest inaczej niz zwylke.z apetytem bylo u mnie dziwnie,bo zawsze przed okresem sie opychalam,a teraz nic mi sie nie chcialo.i pamietam jednego dnia racuchy robilam i tak mnie cos zemdlilo,ze bieglam do ubikacji bo myslalam,ze zwymiotuje.Jak tak czytam Twoj opis to mialam praktycznie tak samo:)

justys2218
  • Marribell Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podchodzę na razie do tego z dystansem bo pierwszy miesiąc biorę leki i nie wiem, jaki mają wpływ na moje samopoczucie. Jak będzie @ to już będę mogła to wszystko porównać :) ogólnie to nie mogę się doczekać porannego mierzenia temperatury hehe :) jeśli jutro nie spadnie gwałtownie w dół to moje nadzieje wzrosną bardzo :) Justynko a Ty już Jasia Fasolę hodujesz? :) który tydz?

• igusia Znajoma

Wysłany: 22 grudnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justys2218 wrote:
    Cudownie! Gratulację :) Oby było zafasolkowanych więcej. Przerażenie, lęk, obawa na początku ciąży to typowy objaw, masz więc pełnoobjawową i potwierdzoną testami ciążę :) :) :)

• justys2218 Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem tak niecierpliwa,ze mierzylam temperature przez trzy dni,a pozniej test:)chociaz pierwszy jaki zrobilam wyszedl negatywny,bo za szybko byl. Wychodzi na to,ze moja Fasola ma 3 tygodnie i 5 dni,ale wszedzie zaokraglaja do 4 tyg.Marribell a nie chcesz jutro zatestowac?

BeriBlue lubi tę wiadomość

justys2218
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marribell wrote:
    skarbka u Ciebie ładny skok w 22 dniu, może to implantacja fasolki? Musisz poczekać minimum 48 godz a jeszcze lepiej do 12 dnia. U mnie niestety nic nie wiadomo...dziś jestem rozdrażniona i zmęczona.

a na implantację nie wpadłam... jakoś wyjątkowo nie myślę w ty cyklu, że napewno się udało. Raczej spokojnie obserwuję rozwój wydarzeń. Póki co bóle podbrzusza, wszystkie skurcze podbrzusza, bóle jajników, krzyża... wszystko przeszło... Co dziwne tydzień do @ a tu ani trądziku ani bolących piersi... co najwyżej mam skoki humorów, dużo bardziej drażliwa jestem, żeby nie powiedzieć że płaczliwa... i ciągle mi zimno w stopy i dłonie (no ale przy temp powyżej 37 to raczej nic dziwnego)... ponieważ cykle mam 30dniowe, a owu była w 16dc to pozostaje mi ciepliwie czekać i po świętach zrobić bete :) chociaż kusi mnie żeby zrobić jutro bo i tak idę na progesteron....

‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ