X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy 1 września!
Odpowiedz

Testujemy 1 września!

Oceń ten wątek:
  • surreal95 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia87 wrote:
    Długo już mierzysz temp? Jaką masz fl? Masz na of poprzedni wykres? Idź na bete, będziesz miała pewność

wiesz, to jest pierwszy cykl na OF gdzie sumiennie mierze temperature, w lipcu dopadła mnie choroba, więc nie mierzyłam. Jaką mam fl nie wiem dokładnie, nie podjełam jeszcze monitoringu ani nic. Chciałam spróbować bez pomocy medycznej, bo wiadomo że w 1cs nie leci się do lekarza.
    Dziewczyny zachodzą w niechciane ciąże podczas jednego stosunku, a wiekszości z nas nie dane przy regularnym współżyciu...

SYNEK! <3

gannflw1hmy15hvi.png

• surreal95 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale po co na bete, skoro w termin @ wyszedł negatyw? Wszystko jasne
    Do tego u mnie beta taka droga, że szkoda mówić

SYNEK! <3

gannflw1hmy15hvi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    surreal95 wrote:
    Ale po co na bete, skoro w termin @ wyszedł negatyw? Wszystko jasne
    Do tego u mnie beta taka droga, że szkoda mówić

Bo u niektórych kobiet test wychodzi nawet kilka dni po terminie @.
    surreal95 wrote:
    wiesz, to jest pierwszy cykl na OF gdzie sumiennie mierze temperature, w lipcu dopadła mnie choroba, więc nie mierzyłam. Jaką mam fl nie wiem dokładnie, nie podjełam jeszcze monitoringu ani nic. Chciałam spróbować bez pomocy medycznej, bo wiadomo że w 1cs nie leci się do lekarza.
    Dziewczyny zachodzą w niechciane ciąże podczas jednego stosunku, a wiekszości z nas nie dane przy regularnym współżyciu...

Na te Twoje ostatnie zdanie nikt nie zna odpowiedzi.. Jak jutro temp gwałtownie Ci nie spadnie to idź na bete. Dzisiaj masz 15-sty dpo, wydaje mi się, że 11dpo mogło być zagnieżdżenie więc beta wyjdzie, a test za 2-3 dni. A wykres masz na prawdę ładny.

• surreal95 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam wizyte u ginekologa, zobaczymy co mi powie. Jeśli tempka nie spadnie, a @ nie przyjdzie to może i na bede pójdę. Robiłam po prostu 3 testy w tym cyklu, jeden popsuty był, a dwa negatywy więc nie mam nadziei po prostu

SYNEK! <3

gannflw1hmy15hvi.png

• olaaa1229 Koleżanka

Wysłany: 1 września 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, jestem w ciąży. dwie kreski dzisiaj na teście

surreal95, Tosia 1981, kiciaa lubią tę wiadomość

thgf9n730pshwi5w.png
  • Rozgadana Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Surreal dopóki nie ma @ jest nadzieja a Twój wykres wygląda naprawdę ładnie. Jak mówi Sylwia jak jutro @ nie będzie zrób betę :) Kciukam mooooocno :*

679e1df94cc564708ac7076b55943913.png
  • surreal95 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olaaa1229 wrote:
    dziewczyny, jestem w ciąży. dwie kreski dzisiaj na teście

gratuluje ;D

SYNEK! <3

gannflw1hmy15hvi.png

• olaaa1229 Koleżanka

Wysłany: 1 września 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję ;*

surreal95 lubi tę wiadomość

thgf9n730pshwi5w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powinnam dziś zatestować, bo na dziś wypadała @ na kalendarzu w telefonie… ale na ovu mi przesunęło @, bo niby owulacje miałam 27.09 czyli 28 dc. Dziwne… sama nie wiem, co zrobić… tym bardziej, że z tego wszystkiego czuję skurcze w dole brzucha jak na @… chyba poczekam cierpliwie na nieuniknione :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica Mala wrote:
    Ja powinnam dziś zatestować, bo na dziś wypadała @ na kalendarzu w telefonie… ale na ovu mi przesunęło @, bo niby owulacje miałam 27.09 czyli 28 dc. Dziwne… sama nie wiem, co zrobić… tym bardziej, że z tego wszystkiego czuję skurcze w dole brzucha jak na @… chyba poczekam cierpliwie na nieuniknione :-(

Mogłaś mieć owu wcześniej. Wskazują na to śluz i plamienia. Tyle, że nie masz wpisanych temperatur od początku cyklu i dlatego tak program wyznaczył :) I powpisuj na wykres te temperatury, które masz napisane w notatkach :) W ustach zawsze jest niższa. I myślę, że możesz zatestować, bo masz minimum 15dpo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 16:10

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! jestem tu nowa i chetnie sie do Was przylacze. Ja testowalam dzisiaj , w sobote i w piatek . I rzecz dziwna , bo w piatek test byl pozytywny ( co prawda nie od razu i robilam o 19 ), a kolejne negatywne . @ dalej brak temp.na wyzszym poziomie ,wiec chyba pozostaje mi czekac. Co ciekawe we wrzesniu mamy podejsc do IUI .Czyzby stal sie cud ?!

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola Gratuluje !!!

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! "-)Zauważyłam wątek o 1 września :-) Dziś sikaniec z cieniem cieniowatego cienia haha ciekawe jak sytuacja dalej się rozwinie :-) Cały czas zaliczam spadek tempki ale nie przejmuję się tym bo u mnie ciąże były nie na takich zakręconych wykresach a jak nie będzie to idziemy dalej :-)

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta HCG w 9 dpo -4,36 mIU/ml jak myślicie jest szansa na ciąże? niby w normach jest od 5 ale zrobiłam bardzo wcześnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta HCG w 9 dpo -4,36 mIU/ml jak myślicie jest szansa na ciąże? niby w normach jest od 5 ale zrobiłam bardzo wcześnie :)

• surreal95 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powtorz bede za 2-3dni, jesli bedzie przyrastac to fasolka :)

SYNEK! <3

gannflw1hmy15hvi.png

• Pełna Nadziei Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Jestem tu nowa, i chciała bym się poradzić . Fakt nie prowadzę swojego wykresu tak intensywnie ale najważniejsze sprawy według mnie zostały zaznaczone ;) jutro minie mi 9 dni po stosunku, mam konkretne pytanie kiedys najwcześniej test jest w stanie wykryć ciąże przy tej standardowej wyczuwalnosci 25mlU/ml ?

bl9cdf9hc1bxboyf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia87 wrote:
    Mogłaś mieć owu wcześniej. Wskazują na to śluz i plamienia. Tyle, że nie masz wpisanych temperatur od początku cyklu i dlatego tak program wyznaczył :) I powpisuj na wykres te temperatury, które masz napisane w notatkach :) W ustach zawsze jest niższa. I myślę, że możesz zatestować, bo masz minimum 15dpo.

Nie mam wpisanych wcześniejszych, bo nie mierzyłam. Lekarz w poprzednim cyklu mi powiedział, że nic nie dojrzewa itp. i jajniki jak sitka, więc dałam sobie zupełnie spokój, żeby się nie stresować, a jak dostałam plamień, byłam akurat na wyjeździe i nie miałam czym mierzyć :-)
    Właśnie sama nie wiem jak z tym jest, bo dopiero dziś koło południa zaczęły mnie boleć piersi (wcześniej sutki, które nie bolały mnie nigdy tak)… tak właśnie bardziej z boku. No i boli mnie dół brzucha jak na @. Tylko pamiętam, że 2 lata temu jak pojawił się bąbelek to też tak miałam - piersi i bóle jak na @, ale jej nie było. Tylko za cholerę nie mogę sobie przypomnieć kiedy… po datach w kalendarzu na oko w dniu @ lub kilka przed. Trochę świruję, bo nie chcę się nastawić za bardzo.

P.s. przepisałam, pomijając kilka początkowych, bo mierzyłam tylko w ustach… ale teraz to już w ogóle mi się pozmieniał wykres :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 20:40

• surreal95 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna Nadziei wrote:
    Hej Dziewczyny. Jestem tu nowa, i chciała bym się poradzić . Fakt nie prowadzę swojego wykresu tak intensywnie ale najważniejsze sprawy według mnie zostały zaznaczone ;) jutro minie mi 9 dni po stosunku, mam konkretne pytanie kiedys najwcześniej test jest w stanie wykryć ciąże przy tej standardowej wyczuwalnosci 25mlU/ml ?
    po stosunku nie znaczy po owulacji,
    testy o tej czułości dają wiarygodny wynik najwcześniej ok. 12-14 dni po zapłodnieniu, nie po stosunku

SYNEK! <3

gannflw1hmy15hvi.png

• Cytruska Znajoma

Wysłany: 1 września 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski u mnie negatyw a@ dalej brak...

w4sqskjo6iyngx8g.png

no i jest ..... Boże, żeby ładnie rosła fasolka :D
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ