X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy na koniec stycznia :)
Odpowiedz

Testujemy na koniec stycznia :)

Oceń ten wątek:
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, jak to bylo do przewidzenia testy negatywne, w przyszlym cyklu olewam temperatury tabletki i wzystko, ide do endokrynologa i dopiero jak sie te tsh uspokoi to bede znowu prowadzic wykresy

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po weselu. Okropnie bolały mnie plecy wczoraj, także żadna zabawa dla mnie :9 Niedługo lecimy do teściówki a jutro od niej nad jeziorko :) Miłego weekendu dziewczyny:)

• zakocona Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My działkujemy. Piękna pogoda. Dzisiaj byliśmy nad jeziorem popływać na rowerach wodnych. A wczoraj grill rodzinny udany. Właśnie zaczynamy grillowanie dzisiejsze :P

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale upał ;)

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo my byliśmy wczoraj nad jeziorkiem z kolegą i teściową. A dziś już wróciliśmy do domku ufff zbyt długie przebywanie z teściową nie jest zdrowe:P

W czwartek byliśmy na weselu, ale bolały mnie plecy a mojego męża głowa więc zabawa średnia.

Wczoraj miałam dziwne kłucia w dole brzucha i delikatne skurcze aż do pleców, ale dziś już ok. Dzidzia się rusza, wiec się uspokoiłam. Całą ciążę będę się tak stresować czy wszystko ok ? :P ehh taki już los matki chyba ;)

• zakocona Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)
    witam się z wagą 57,5kg o.O Jestem 5,5 kg na plusie obecnie.

Tak wyglądaliśmy w piątek:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/50791f937f16.jpg

Weekend był super, wróciłam do domu lekko opalona, wypoczęta i w ogóle było super :) Ale spacery w upał w słońcu to słaba opcja dla mnie.

Dzisiaj obudził mnie rano mega skurcz łydki, więc wracam do brania magnezu. No i 3 dni męczyłam się z na szczęście lekką zgagą.

Tadek tak kopie, że mi brzucho całe faluje dosłownie :D Może mi się uda nagrać :) Już za trochę ponad tydzień go zobaczymy <3 No i już za mniej niż 4 msce będzie na świecie :D!!

Nie mogłam się oprzeć. Takie porównanie :P
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e7ce923e32af.jpg

Aaaa no i za msc będziemy już w 3. trymestrze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 08:34

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona ale rośniesz :D 2 tygodnie i duża zmiana w brzuszku :) teraz to ruszyłaś z impetem :P

Mnie dziś rano obudził kurier z przesyłką. Jakiś czas temu kupiłam na bazarku na rzecz bezdomnych psiaków (często w ten sposób wspomagam psiaki) Lewka zabawkę dla malucha od 0 do 36 miesięcy. No i przyszedł :D To moja pierwsza rzecz dla dzidzi oprócz ubranek :D Jest śliczny kolorowy, ma grzechotki i szeleszczą mu nóżki :D

Ostatnio znajoma powiedziała, żebym nie kupowała ubranek bo ona nie dość, że odda swoje (od czasu jak wie, że jestem w ciąży zaczęła odkładać wcześniej trochę oddała) i dostała od znajomej ogromną torbę z ciuszkami od 3 miesięcy do 3 lat i tam jest cała masa ciuszków;)

No i śnią mi się dzieci, ubranka dla dzieci itp. Codziennie :P

Wrrr u teściowej pogryzła mnie meszka jak spałam :/ smaruję stopy Fenistilem ale niewiele to daje, swędzi jak cholera. Już wolę jak pogryzą mnie komary bo takiego swędzenia w życiu nie miałam :/

• rozowa_strzala Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny od wczoraj mam wiekszy apetyt ☺ także obzeram się

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• madziulek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ale różnica! :D Fajny brzusio :) :)

atdc3e5e035kp155.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie się dowiedziałam, że dupa z naszego wyjazdu wakacyjnego w czerwcu, bo L nie dostanie urlopu :( :( potem zaczynamy szkołę rodzenia i kończymy 05.08, a potem to ja już będę w 8 mscu :( :(

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia zawsze możecie wyskoczyć gdzieś na weekend ;) Głowa do góry ;)

• zakocona Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napisałam do szkoły rodzenia czy nie ma miejsc na sierpień, to się przeniesiemy na msc później i pojedziemy w drugiej połowie lipca.

e tam weekend. co to za odpoczynek jak sam dojazd gdziekolwiek trwa 3-4h albo i więcej :/

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepsze to niż nic :) My jak nie mamy jak się wyrwać z firmy to chociaż weekendy staramy się zagospodarować :) W tym roku tak jak i co roku jakikolwiek urlop czy wyjazd będzie spontaniczny, jak się znajdzie fajna oferta i trochę wolnego to kupimy i lecimy.

• zakocona Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taki był plan u nas, ale w drugiej połowie lipca, to ja już latać z mega brzuchem nie chcę, bo mi będzie na pewno niewygodnie.

trzeba będzie liczyć na szczęście w polskiej pogodzie :/

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może być już ciężko z brzuszkiem. Ale kto wie, możesz będziesz się czuła fantastycznie a brzuszek nie będzie przeszkadzał. A jak nie tow Polsce też można spędzić bardzo miłe i fajne wakacje :)

• madziulek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas samolot odpada choć mąż bardzo chciał..i ja również bym chętnie odpoczęła za granicą ale jednak boję się lecieć w obecnym stanie mimo, iż można :)

atdc3e5e035kp155.png
  • rozowa_strzala Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do samolotu nie wsiade normalnie a co dopiero w ciąży

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podczas latania boję się o męża. Raz podczas lądowania w Egipcie tak mu zatoki zatkało, że zaczął krzyczeń, że zaraz mu mózg rozerwie i gałki wypłyną:/ Nie pomagało, żucie gumy ani nic innego. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło, trenował w basenie przed nurkowaniem i jakoś mu przeszło na tyle, że spokojnie mogliśmy nurkować. Był potem u laryngologa ale ten nic nie stwierdził, powiedział tylko, że tak się zdarza:/... Potem już taka sytuacja nie miała nigdy miejsca, ale cały czas się obawiam co jeśli znowu miałby to samo. Matko jak ja się o niego wtedy bałam :(

Dziewczyny jak się czujecie ? :) Jak Wasze maluchy?
    A co ze staraczkami? Dawno się Nikicia nie odzywała. Gaga?

• madziulek Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypiłam glukozę i umieram :P

atdc3e5e035kp155.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już masz test glukozy? On nie powinien być od skończonego 24t? Przynajmniej tak belly pokazuje. Ja idę na niego i resztę badań w przyszłą śr.

Ja latać mogę, latanie jest nudne. Wolę nawet jak są jakieś turbulencje :P Latałam ponad 150x już. L za to latać nie cierpi. Boi się i stresuje. Za to nurkować próbowałam raz i więcej nie spróbuję. Myślałam, że mi uszy pękną, ależ to był ból! Nic nie pomagało :/

Ja się czuję dobrze. Wzdęcia za to mam koszmarne i wieczorem brzuch jak bania, durne espumisany nic nie pomagają :/

My się witamy w 24tyg :)

Przepisałam się też na edycję sierpniową szkoły rodzenia :) Babka, która zapisy prowadzi sama powiedziała, że dla mnie lepiej, bo powinno się ją ukończyć 4 tyg przed terminem najlepiej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 08:14

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ