Testujemy na koniec stycznia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo w Warszawie to i ceny inne niż w Białystoku. Ale u nas bieda straszna to przy droższych cenach nie miałby kto kupować. Lubię kupować po 9zł za kilogram ale nie zawsze jest wybór.
A ja chora jestem gardło czerwone i boli. Katar i w dodatku suchy kaszel. Brzuch boliprzy kaszlaniu i martwię się trochę czosnek i syrop z cebuli poszły w ruch. Ssę też Prenalen gardło.
-
Zdrówka Ania!
Ja tam niczym leczyć nie mogłam oprócz soku malinowego i tych "super działających" prenalenowych rzeczy. Czosnek i cebula = mega wzdęcia + mi się rzygać chciało.
Na gardło pij mleko z miodem i masłem. Pychota i super działa! -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny będę się kurować. Jestem trochę zła bo jutro robią te darmowe usg 4d a ja nawet nie wiem czy będę w stanie się tam zjawić. A nawet jeśli poczuję się lepiej to czy będę w stanie wystać w długiej kolejce. Już myśleliśmy nawet żeby kogoś podstawić aby zajął kolejkę i przyjechać już na badanie zobaczymy jak to będzie obym tylko była w stanie zasnąć przez ten kaszel...
-
Moje przemyślenia po zwiedzaniu Krk. Nie jedziemy na 100000000% zagranicę, szkoda kasy na nudne leżenie pod parasolem. Po 3h lażenia łzy z bólu opuchniętych stop same mi leciały. Każdy krok to mordega. Dłonie też mega spuchniete. Masakra. A będzie tylko gorzej
Ania byłaś na tym usg?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 18:04
-
nick nieaktualnyHejo dziewczyny. Ja zaprychana, zakatarzona. Na szczęście kaszel już mokry czyli powoli choroba będzie się kończyć.
Pojechaliśmy na to usg... masakra... mimo, ze była kolejka ludzie się wpychali:/ Tylko 20 pierwszych osób miało usg 4d, ja i tak bym nie miała bo od 20 tyg robili je. Zapisaliśmy się na zwykłe usg, bo liczyliśmy, ze poznamy płeć. Przyjechaliśmy po kilku godzinach i ... płci dalej nie znamy bo lekarz powiedział, że jest za wcześnie. Miał podejrzenia ale wolał nie mówić bo wg niego różnie z tym bywa i na połówkowym dopiero można jakkolwiek określoną płeć brać na poważnie. Ogólnie pomierzył dzidzię, posprawdzał czy wszystko gra i dzidzia rozwija się idealnie, wszystko w normie i serducho i kości, żołądek, pęcherz itp. Posłuchaliśmy też serducha Bardzo się cieszę, że z bejbi wszystko w porządku
Mąż brał udział w demonstracji wiązania chusty i wygrał jakieś kosmetyki. Ja odpowiedziałam na pytanie od kiedy można chustować dziecko i wygrałam płytę. Oprócz tego widzieliśmy też instrukcję masażu Shantala.
A co do upału Klaudia ja też ledwo wytrzymuję. Wcale się nie dziwię takiej decyzji, bo im dalej tym gorzej będzie ufff.... Jak dobrze, że nie chodzimy z ogromnym brzuchem w lato. -
Ania, super, że z maluchem wszystko ok To najważniejsze! Płeć jeszcze poznacie, dzieciak nie ucieknie Ja i Magda też tylko wstępnie wcześniej poznałyśmy, a dopiero na połówkowym było potwierdzane. Równie dobrze mogło się zmienić
Gratuluję wygranych
Jak się czujesz?
"Nie chodzimy" w sensie ty i mąż?
Magda, jak tam piwkowanie z koleżanką?
My wczoraj wróciliśmy z Krk. Ogarnęliśmy kiedy mniej więcej możemy na urlop się wybrać.
Ja dzisiaj na gimnastykę dla kobiet w ciąży idę na 18, a jutro na 13.30 jadę na warsztat "Łagodzenie bólu przy porodzie". -
Aniu, spokojnie z ta płcią Najważniejsze,że z fasolką wszystko dobrze
Klaudia, bardzo miły weekend spędziłyśmy Nie ma to jak przyjaciółka Szkoda,że dzieli nas 500km..Ale jeszcze mnie odwiedzi przed rozpakowaniem
Co do opuchlizny, to ja wczoraj poczułam co to znaczy. Tak mnie nogi bolały i wyglądały jak bańki -
nick nieaktualnyKlaudia "nie chodzimy" w sensie my tutaj na forum:P Bo jesteście w bardziej zaawansowanej ciąży ale np. mogłybyście być teraz w 8 czy końcówce 9 miesiąca w taki upały i dopiero byłoby ciężko. Wy chyba macie terminy na wrzesień tak? To jest szansa, że będzie już chłodniej.
Mój weekend tragicznie, dalej jestem chora, męczy mnie straszny kaszel.... Mam wrażenie, że zaraz płuca wypluję -
nick nieaktualnyNo w październiku to i tak lepiej niż mieć termin na lipiec czy sierpień. Chociaż ja mam w sumie porównywalny brzuch do waszych to wiem co czujecie. Ja się bardzo cieszę z terminu na grudzień.Z jednej strony nigdy nie chciałam rodzić zimą, bo sama jestem ze stycznia i lipa zawsze mieć urodziny zimą, ale z drugiej mi będzie lżej rodzić jak będzie zimno.
-
Rodzące na lato mają dobrze, bo z dzieciakiem można szybko na spacer wyjść. Szczególnie te wczesnolipcówki. My będziemy się turlać z brzuchami, dużymi dzieciakami w nich i upałami. Mnie to przeraża. We wrześniu może być równie gorąco, co jest obecnie w czerwcu, więc 3 trymestr cały w upałach przechodzimy.
-
nick nieaktualnyA kto wie może wrzesień będzie chłodniejszy
Znając nasze szczęście (moje i męża) to jak się już przeprowadzimy i rozstawimy basen w ogrodzie i będziemy mogli za przeproszeniem mieć w "d" upały to w ogóle lata nie będzie haha Teraz jak się muszę wtaczać na 3cie piętro cała zasapana to akurat upały... na szczęście jeszcze tylko 2 tygodnie i przeprowadzka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 12:43
-
no to się nachodziłam na gimnastykę w ciąży powiedzieli nam, że zajęcia do końca czerwca tylko i potem mają wakacyjną przerwę
no i muszę znowu czegoś szukać gdzieś indziej.. szkoda, że jak się zapisywałam, to nie byli łaskawi poinformować... -
60% ciąży !
przeglądałam wczoraj wykresy sobie różnych dziewczyn wagi i znalazłam taki, gdzie dziewczyna ma 3 dni młodszą ciążę od mojej (i 2 dni od Magdy) i jest -1kg obecnie Jak to w ogóle jest możliwe ?? Z 51kg obecnie 50kg ma..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 08:36