W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySasanko ja mam podobno dwurożną macicę i lekarze nazywali ją wprost, że jest dwurożna i ma dwa rogi. Raczej by było napisane macica dwurożna 🤔. Suma sumarum dziecko urodziłam i ty też urodzisz ❤️. Kiedy masz konsultacje w klinice? Jeśli pisałaś to przepraszam, ale nie jestem na bieżąco.
GrubAsia, Sasanka55., Okularnica_:), agge lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzona, Młodamężatka, Misiaa przykro mi, że się nie udało w tym miesiacu . Ale plany I to jest najważniejsze, że się nie poddajecie. Wywalczycie te dzieciaki, nie ma bata ❤️
Monika, super że udało się załatwić histero. Oby w poniedziałek coś się wyjaśniło!
Magdalena, bardzo mi przykro z powodu wyników męża . Ale proszę cię nie odsuwaj się w swoim bólu od niego. Musicie to przejść razem, to was wzmocni i mam nadzieję wspólna walka doprowadzi was do celu! A co z twoim hsg? Jeśli pisałaś to przepraszam.
Edit. Doczytałam, że nic ci nie zrobili,bo nie bylo położnej. Kurde to co to za klinika/szpital skoro wiedzą że pacjentka ma mieć hsg, a nie zapewniają położnej 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 07:02
Magdalena29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sasanka55. wrote:Dziekuje :* Wygooglowalam sobie jeszcze niejednorodne endometrium i znowu w ryk 🤯 Bez kitu, budzac sie o 4:00, bede wlaczac jakies wesole bajki na Netflixie
Myślałam, że ja mam ciążowy budyń zamiast mózgu, ale mój mąż właśnie pokazał, że jemu też się to udzieliło 🤦🏻♀️ Wybierał się do piekarni. Powiedziałam mu, żeby wziął sobie czerwoną torbę na pieczywo. Więc co ten geniusz zrobił? Przyniósł mi tą torbę, położył na łóżku i wyszedł do sklepu 😂🤦🏻♀️Mama_Zuzia, Okularnica_:), Magddullina2, Sasanka55., Mlodamezatka, eemmiilliiaa, GrubAsia, Suszarka, Simons_cat lubią tę wiadomość
Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼 -
HSG a właściwie HyFoSy mam w następnym cyklu w środę, zaraz po powrocie z urlopu. Jedna z położnych się rozchorowała a drugiej coś wypadło, więc jedynie zmarnowałam dzień cennego urlopu. Nawet nie posadził mnie na fotel, także wizyta oprócz płaczu nic nie wniosła.
Pytanie z innej beczki... jaki cynk polecacie? Muszę uzupełnić mężowi suple, chociaż gówno dają...
Madziandzia
Starania o pierwszą dzidzię od 10.2018
Hashimoto, IO, jajowody drożne, owulacje są
Mąż - żpn II stopień, morfologia 0%, DFI 13,12 , HDS 26,24 , MAR prawidłowy, HBA 82,5%
22.10.2020 II, beta 197
24.10.2020 beta 550
06.11.2020 mamy 3 mm i ❤
17.12.2020 6,2 cm człowieka 😍
11.02.2021 340 g zdrowej dziewuszki 💗
23.04.2021 1709 g szczęścia 🥰
02.06.2021 3100 g wiercipięty 😍
22.06.2021 3450 g uparciucha 💪🏻
27.06.2021 jednak 3600 g 😅
05.07.2021 18:35 Łucja ❤ 56 cm, 3160g, 10/10 🥰
-
Rany, umieram. Mój sąsiad dzisiaj zaczął śpiewać przed 5! Ogólnie on dużo śpiewa, ale dzisiaj przesadził z godziną zdecydowanie - dopiero przed chwilą mama go ucieszyła (sąsiad nastolatek z ZD, ma zestaw do śpiewania z playbacku i śpiewa disco polo).
Sasanko, wydłużone rogi to nie macica dwurozna. Może znajdź sobie jakąś inną lekturę, co? Polecam poszukać szlaków, bo zdaje się, że szykuje Ci się ekstra wyjazd urlopowy.
Madzia, przytulam mocno. Oberwaliscie ostro, ale wierzę, że wyjdziecie z tego kryzysu, a operacja pomoże Twojemu mężowi. Nie może inaczej być. Nie poddawajcie się, proszę. Macie siebie i przejdziecie przez to wspólnie, by być rodzicami. Jestem pewna, że nimi będziecie.
Szonka, przykro mi. Dobrze, że masz plan działania. A ja będę nadal kibicować, by bobas zaskoczył Was przed deadlinem.
Misiaa, Ty wiesz jak bardzo życzę Ci ziemskiego maleństwa. I bardzo wierzę, że zaraz się uda. Cały czas o Tobie pamiętam.
Monika, ja miałam lyzeczkowanie przy histeroskopii, więc u mnie zbytnio nie było sensu starań. Zaszlam w cyklu po @. Podpytaj lekarza, ale tak na chłopski rozum, jeśli nie będziesz mieć żadnej interwencji w tkanki a tylko podglądanie, to chyba nie będzie przeciwwskazań do starań.
Pauliska, faktycznie synek jest ponad tydzień starszy wg usg. W każdej ciąży tak miałam, że maluch był do przodu. Co do wagi przy porodzie, to każda ciąża kończyła się w 37t3d. Najstarszy ważył wówczas 3 kg, reszta 3,5 kg. Może do 40 Tc dociagneliby do 4 kg, nie wiem. Na razie zupełnie o tej wadze nie myślę. Teraz patrzyłam, to widzę, że kość udowa jest bardzo długa.Magdalena29, Sasanka55., MonikA_89!, agge lubią tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
nick nieaktualnySasanko, dziewczyny Ci już wszystko napisały. Wiem, że trudno jest cierpliwie czekać, ale do wyników już coraz bliżej i będziesz mogła wypytać o wszystko lekarza.
Ja mam dzisiaj monitoring, zobaczymy czy już po owulacji i jeśli tak to dostanę duphaston. Ale mam ciągle przeczucie, że z tego cyklu i tak nic nie będzie. Co jakiś czas kłuje mnie jajniki, mam nadzieję, że na clo nie wychodowałam sobie jakiejś torbieli.Sasanka55. lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa, Moyeu, dziękuję Napisałam wczoraj do Szony więc na razie nie będę tą sprawą zawracać Wam głowy . Na wszelki wypadek wysłałam zaproszenia...
Misiaa, Ja sobie myślę że trochę jednak zaczęłaś wpływać na hormony lekami i to może to jest przyczyna innego zachowania organizmu?. Może musi się "przyzwyczaić"?
U mnie jak już pisałam jest dziwnie od lipca ale macica i jajnik na zdjęciach podczas owu wyglądają idealnie. Ostatnio miałam też silne bóle podbrzusza zaraz po okresie do po-owulacji.. owu miałam na trojaczki, wiem bo przestraszona pojechałam na usg w trybie pilnym. Może takie bóle to z tego że organizm sam z siebie się przestymulował.
Tak czy inaczej zrobiłabym jeszcze na Twoim miejscu test. Późne owulacje się zdarzają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 07:44
moyeu lubi tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
Sasanko a gdzie w góry lecisz, jeśli to nie tajemnica?
Sasanka55. lubi tę wiadomość
Madziandzia
Starania o pierwszą dzidzię od 10.2018
Hashimoto, IO, jajowody drożne, owulacje są
Mąż - żpn II stopień, morfologia 0%, DFI 13,12 , HDS 26,24 , MAR prawidłowy, HBA 82,5%
22.10.2020 II, beta 197
24.10.2020 beta 550
06.11.2020 mamy 3 mm i ❤
17.12.2020 6,2 cm człowieka 😍
11.02.2021 340 g zdrowej dziewuszki 💗
23.04.2021 1709 g szczęścia 🥰
02.06.2021 3100 g wiercipięty 😍
22.06.2021 3450 g uparciucha 💪🏻
27.06.2021 jednak 3600 g 😅
05.07.2021 18:35 Łucja ❤ 56 cm, 3160g, 10/10 🥰
-
Magdalena29 wrote:HSG a właściwie HyFoSy mam w następnym cyklu w środę, zaraz po powrocie z urlopu. Jedna z położnych się rozchorowała a drugiej coś wypadło, więc jedynie zmarnowałam dzień cennego urlopu. Nawet nie posadził mnie na fotel, także wizyta oprócz płaczu nic nie wniosła.
Pytanie z innej beczki... jaki cynk polecacie? Muszę uzupełnić mężowi suple, chociaż gówno dają...
Madzia mój bierze Zincas forte.
Magdalena29 lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
nick nieaktualnyMamaStasia :) wrote:A u nas nawet dobrze . Pogoda dopisuje to całymi dniami siedzimy na podwórko albo robimy km wózkiem 😁Mam dzisiaj skutek siedzenia na dworzu w tym słońcu -spalilam się trochę . Dni nam też szybko lecą nie dawno maj a mamy już prawie końcówkę czerwca .
A to zazdroszczę . Staś wysiedzi w aucie (jazda do rodziców moich to jakieś 40 min jazdy autem ) za to Zosia ..jedna strona w miarę ale powrót ..masakra
Skutek? 😏 to plus! Ja tak czoło spaliłam, że skóra mi schodzi 😂😂😂 także ten 🤦🏻♀️ ja się boję jakiś długich spacerów znów, nie chce wracać z nimi 'na sygnale' 😂😂 wózek masz dla dwójki? 🤔
Miłego dnia życzę!!! -
Ef zrobiłam dzisiaj test profilaktycznie bo od jutra powinnam brac clo...biel i dzisiaj od rana znowu delikatne plamienie...
Moj M dzisiaj cala noc nie spal bo boli go dolna 8..a raczej jej pozostale korzenie...do dentysty nie pojdzie bo panicznie boi sie rwania i chce czekac az bedzie mozna je wyrwac pod narkoza... zastanawiam sie czy w ogole brac od jutra clo bo przeciez jak jest w takim stanie to i tak nie da rady jeszcze seksu uprawiac bo ledwo zipie... jestem załamana...tak jak wczoraj odzyskalam troche nadziei tak dzisiaj znowu strzał w pysk..
Sasanko Ty jedz na ten urlop i zluzuj gacie z wymyslaniem sobie chorob! :p co do anomalii z macicą...moja koleżanka ma je 2! Tak..2! I co? Lekarze w takim szoku byli ze szkoda gadac ale ma synka..fakt urodzil sie w 34tc wlasnie przez zla budowe macicy ale ma sie chlopak calkiem przyzwoicie!
Magda jak dzisiaj u Was nastroj?
Daniela nawet nie wiem jak sie ciesze ze z malenstwem wszystko dobrze bedzie duzy, fajny chlopak!
Milego dnia :*Sasanka55. lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Sasanko, nie czytaj już nic w Internecie... Szczególnie o 4 nad ranem.
Chyba, że czytasz jak zaplanować trasę rowerową 😉Mm, Sasanka55., agge lubią tę wiadomość
-
Sasanko i ja się przyłączam do zbiorowego zakazu czytania takich lektur
Elfia jak dzis Twoje samopoczucie? Był juz obchód?
A ja dziś zaczynam drugi trymestr...nie mogę w to uwierzyć, serio🤯🤯. Nigdy nie pomyślałabym, że będę na tym etapie. Chociaż już od ostatniej wizyty minęły ponad 2 tygodnie, więc zaczynam powoli schizować, czy na pewno wszystko dobrze. Byle do środy- mamy rocznicę ślubu i kolejną wizytę 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 08:16
*Agape*, Salome, Pati96, Okularnica_:), Misiaa, Sasanka55., Mlodamezatka, lorinka9191, Magddullina2, Magdalena29, GrubAsia, MonikA_89!, Pauliśka, Makino, Daniela, Suszarka, Milka85, Gosiek1993, agge, Annie1981, moyeu, Simons_cat, JaSzczurek lubią tę wiadomość
Starania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-
-
nick nieaktualny
-
Ef, nie patrzyłam wczoraj, zerknę dziś.
Nie gadam z mężem do odwołania.
Wczoraj jego bratu urodziła się druga córka. Oczywiście nazwali ja Maria, bo czemu nie. Ja wiem, że nie mogłam „zaklepać” sobie tego imienia, ale ich zwyczajnie zniecierpiałam za to. Mam takie uczucia i już. Mój mąż z kolei się pierwszy raz podłamał. Wrzeszczał, ze inni to maja dzieci od dotknięcia a nas na pewno czeka in vitro.
I tu jeszcze jakby nie ma problemu, ma takie emocje, dobrze, ze o nich mowi. Ale kiedy ja mam spadek, a on do mnie przychodzi, to klnę na los a nie na niego. A ten baran oznajmił, ze on zrobi rozszerzone badanie nasienia zeby wykluczyć, ze ta sytuacja TO NA PEWNO NIE JEGO WINA. Szukamy winnych, tak? Następnie chodził po domu jak osa i przypierd*lal się, jak to siedzę i ogladam netflix I NIE ROBIĘ NIC (w domyśle - co on ma biedny zjeść?). A ja ? Miałam zrobić obiad na dziś, ale uznałam, że sram na to. Ma dwie ręce, wie gdzie lodówka, może z głodu nie zdechnie, a jak zdechnie - cóż 🤷♀️ Spałam w salonie, z tym swoim netflixem i nawet nie mam ochoty zbliżać się do tego tumana.
Wyszłam z domu nawet go nie budząc. Wyglada na to, ze zaspał do pracy. Smuteczek. -
Szonka, kurczę, to trudny czas... Te starania trwają coraz dłużej, a irytacja rośnie wprost proporcjonalnie - zarówno u Ciebie, jak i u męża. A wczoraj jeszcze taka wiadomość...
Nie potrafię udzielić żadnej rady.
Ale wiem, że jeszcze trochę i będziesz w ciąży. Bo mi to jakoś strasznie nie pasuje, że nadal w niej nie jesteś.2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Szonka Noo coś Ty....,😥 czasem puszczają nerwy... Człowiek w nerwach czasem nie panuje nad tym co palnie... Fakt źle się zachował no ale chłopy z tego co wiem i widzę tak reagują.. Mają po prostu inne myślenie... Przecież o tym wiesz 😘 mocno Cię całuję i nie bierz jego słów na serio.... Przykro że dali tak na imię dziecku jak Ty chciałaś, no ale cóż.... Siły słońce Wiem że Wam się uda w końcu 😘✊👩👦👦
👣2014
👣2016
🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔