Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶
Odpowiedz

W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶

Oceń ten wątek:
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciaa wrote:
    Masz racje ❤️ Czytałam ze często po poronieniu druga ciąża jest szczęśliwie donoszona. Będzie dobrze u nas 🙏🏻🤰🏼❤️
    Oby tak było 🙂

Ja tak trochę bezobjawowo przechodzę kolejną już ciążę, ale liczę na to, że jeśli pierwsza dobrze się skończyła, to ta ciąża również zakończy się szczęśliwie (w styczniu) 😉

GrubAsia lubi tę wiadomość

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • Frelciaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Agape* wrote:
    Oby tak było 🙂

Ja tak trochę bezobjawowo przechodzę kolejną już ciążę, ale liczę na to, że jeśli pierwsza dobrze się skończyła, to ta ciąża również zakończy się szczęśliwie (w styczniu) 😉

Moja mama miała bezobjawowa poza brzuchem. W poprzedniej ciąży tez nie miałam objawów oprócz senności.szczerze? Wolałabym rzygac jak kot.

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
    💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii - dieta bg
    - 5 transfer poronienie w 8tc. :(
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩‍❤️‍👨
    16.06- 6 transfer blaski 4BB <3
    22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
    24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
    16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
    25.07.20- 2 cm Kluseczka <3 tętno 167/min
    18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
    ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciu ogromnie sie ciesze, serce rosnie jak piszesz ze rozmawiasz z brzuszkiem itd. Jestes na prawde przeszczesliwa ze Ci sie udalo. Bo to ze sie udalo to jest niewatpliwe ❤️

Co do macierzynskiego i zabezpieczenia. Dokladnie dlatego nie rezygnowalam z pracy te 3 miesiace temu. Ale w mojej sytuacji. Kichal to pies. Do sonoHSG i tak sie nic nie wydarzy. A meczyc sie paychicznie nie bede. Jeszcze troche i na pewno wyladowalabym juz u psychologa z napieciem w zw z praca i z cp caly czas w glowie. Z reszta bardzo mocno sie nad tym zastanawialam ale stwierdzilam, ze sprobuje jeszcze sama sobie z tym poradzic.

Lorinko, bardzo mi przykro jak czytam Twoj wpis. Tyle przeszlas kochana :( mam nadzieje ze slonko dla Ciebie zaswieci juz niedlugo. Tata wroci do Ciebie w innej postaci. Na pewno kochana ❤️ Dobrze, ze jestes pod opieka specjalisty i szukasz pomocy. Jesli masz przepisane leki, poczytaj o nich. I moze zacznij brac jednak? Te leki teraz to na prawde zupelnie inna generacja. W wiekszosci nie ma sie czego obawiac.
    Bardzo mi zapadlas w pamieci kochana. Moze przez Twoj wiek zblizony do mojego, moze przez historie. Ale z calutkiego mojego serduszka zycze Ci, zeby w koncu sie poukladalo. Duzo sily kochana ❤️

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciaa wrote:
    Moja mama miała bezobjawowa poza brzuchem. W poprzedniej ciąży tez nie miałam objawów oprócz senności.szczerze? Wolałabym rzygac jak kot.
    I ja to samo. Mówiłam, że mogę rzygać dalej niż widzę, a tu poza kilkoma dniami mdłości, objawów zero 🤷🏻‍♀️
    I jak tu się nie stresować i myśleć pozytywnie 🤔🙈

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za przywołanie mnie do porządku i ciepłe słowa. Mam nadzieję, że uda mi się trochę wrócić do równowagi. W środę mam sesje u psychologa, może pomoże.

Monika, cieszę się, że wszystko w porządku. To dobre wieści! Pamiętam jak odebrałam swoje wyniki histero. Z jednej strony super, że wszystko ok, a z drugiej żałowałam że nie okazało się, że to jakiś mały polip, który usunęli i wszystko już ok.

Frelciu, mam nadzieję, że nie sprawiłam Ci przykrości z tym tekstem o suwaku. Rozumiem Twoje obawy. Ale wierzę, że szczecie się do Ciebie uśmiechnęło i wszystko będzie jak najlepiej :)

Frelciaa, GrubAsia, szona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GrubAsiu, super! Pozdrów swojego Małego Wielkiego Człowieka :)

GrubAsia lubi tę wiadomość

• Frelciaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie. Po pozytywnej becie włączacie jeszcze jakieś suple? Ja biorę tylko Prenatal uno... Może powinnam jeszcze jakieś omega brać?

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%

🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩‍❤️‍👨
    ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciu, Agape niestety to nie działa tak że jak się rzyga to nie dostaje się świra czy wszystko ok 🤷😂
    Edit: Frelciu ja cały pierwszy trymestr brałam tylko prenatal uno. Zdania co do kwasów DHA są podzielone, więc zaufałam ginowi który mi powiedział żeby włączyć od drugiego trymestru :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 22:18

Frelciaa, *Agape* lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Aaa Frelcia ❤❤🍾🍾 cudownie!

Monika no to teraz przy przepchanych rurkach dzidziolek przemknie raz raz i się pięknie zagnieżdzi :)
    Rurek mi nie przepychali, tylko oglądali wnętrze macicy ;)

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    A starań się jakoś normalnie funkcjonować. Jestem na l4 od psychiatry, mam depresję na którą dostałam leki ale... Boję się ich brać. Może to wcale nie jest depresja. Radzę sobie, powoli wracam do życia. Zapisałam się na kurs księgowości, chce coś zrobić dla siebie. No i też chciałabym na prawo jazdy się zapisać. A starania zawieszone znowu do odwołania, nie mam na to siły. Potrzebuję konsultacji z porządnym specjalistą a to dopiero jak zrobię hsg. Dziękuję, że pytasz. 💕
    Może zanim zaczniesz brać leki, to spróbuj pogadać z jakimś specjalistą. Wyciszanie emocji lekami nie sprawi, że one znikną. Pewne rzeczy trzeba przepracować i ułożyć na nowo w głowie. Super sprawa z tym kursem księgowości :) Zrobienie czegoś dla siebie, na pewno dobrze wpłynie na twoje samopoczucie. Jesteś bardzo dzielna 😘 Pamiętaj, że jak będziesz chciała się wygadać to jestem. Wszystkie jesteśmy 😊

szona lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Eee coś mi się ubzdurało że miałaś hsg :p

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2020, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:

Czekaj, czekaj, dzisiaj mam dzien zenady, wiec juz nawet nie boje sie osmieszyc :) Przed histero biora szlauf i plucza sola fizjologiczna... Myslalam, ze to troche przepycha :D ze w ogole histero cos tam pyrga, pcha, udraznia przy okazji :D

To tylko po hsg pierwsze cykle sa bardziej plodne, a po histero nie? Tak sie lipcem podniecam, bo bylam przekonana, ze cos tam mi poudrazniali 🙈🙈🙈 Jak nie czytam internetow, to nie wiem nic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 23:12

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko po hsg podobno pierwsze 6 cykli jest najbardziej płodnych..co do histero to nie wiem ale chyba bardziej ona określa co jest nie tak..a jak jakiś polip to usuną i ciąża jest w mig :)

MonikA_89! lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2020, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Sasanko po hsg podobno pierwsze 6 cykli jest najbardziej płodnych..co do histero to nie wiem ale chyba bardziej ona określa co jest nie tak..a jak jakiś polip to usuną i ciąża jest w mig :)

Alez sie wkurzylam :D od tygodnia chodze i gadam, ze teraz jestem taka przeplukana, plodna. O jprd... To ja wole hsg :D :* Dziekuje, Misiaa za wyjasnienie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2020, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Ladinola, bardzo cieplo o Tobie mysle... Jezeli lekarz stwierdzil depresje, moze przemysl branie lekow. Teraz sa tez takie, nowoczesne, ktore nie uzalezniaja. Moja tesciowa brala po smierci siostry i mysle, ze bardzo jej one pomogly, a odstawila bez skutkow ubocznych z dnia na dzien. Mam nadzieje, ze zrealizujesz wszystko to, co sobie zalozylas, a zaraz po tym niespodziewanie pojawi sie upragniona ciaza. Jestes bardzo dzielna, mimo wszystko
    Moje są uzależniające bo mnie ostrzegala, mam citabax. Nie można prowadzić maszyn po nim a ja prawko już odkładam i odkładam, i jeszcze te myśli samobójcze jako skutek uboczny...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2020, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciaa wrote:
    Kochana jaki to lek? W maju dostałam lek od psychiatry bardzo mi pomógł. Triticone
    Dostałam citabax... Uzależniający, dużo skutków ubocznych, efekty odstawienia są przez kilka dni. Mam wizytę 26 moze poproszę o zmianę leków.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2020, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Może zanim zaczniesz brać leki, to spróbuj pogadać z jakimś specjalistą. Wyciszanie emocji lekami nie sprawi, że one znikną. Pewne rzeczy trzeba przepracować i ułożyć na nowo w głowie. Super sprawa z tym kursem księgowości :) Zrobienie czegoś dla siebie, na pewno dobrze wpłynie na twoje samopoczucie. Jesteś bardzo dzielna 😘 Pamiętaj, że jak będziesz chciała się wygadać to jestem. Wszystkie jesteśmy 😊
    Nie tylko chodzę do psychiatry ale też do psychologa, tak na dobrą sprawę dopiero jutro zaczynam terapię, miałabym już dwa tygodnie temu ale coś wypadło pani psycholog więc przełożona wizyta. Więc od jutra też terapia startuje myślę, że to więcej pomoże niż leki. Ale z tymi problemami to i poszłam do psychiatry bo l4...

• Niercierpliwa v2.0 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia w drugim trymestrze weźmiesz prenatal duo z dha teraz wystarczy Uno,
    Ja dodatkowo brałam magnez bo z początkiem miałam bóle ala miesiaczkowe:)

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • Frelciaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Dostałam citabax... Uzależniający, dużo skutków ubocznych, efekty odstawienia są przez kilka dni. Mam wizytę 26 moze poproszę o zmianę leków.

Zapytaj o ten lek. Wycisza, uspokaja i pomaga spać w nocy. Jest jeszcze jeden bardzo dobry. Bierze go moja mama i przyjaciółka. Podpytam i dam znać.

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%

ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • Frelciaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niercierpliwa v2.0 wrote:
    Frelcia w drugim trymestrze weźmiesz prenatal duo z dha teraz wystarczy Uno,
    Ja dodatkowo brałam magnez bo z początkiem miałam bóle ala miesiaczkowe:)

Po duo miałam biegunki koloru zielonego i bóle w jelicie 🙈 wezmę zmienię najwyżej na femibion 2.

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%

ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ