W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Czuję, że ten cień nie kłamie. Wczoraj rano i wieczorem było zupełnie biało - 8dpo (teraz jak spojrzałam na dwa stare testy to na jednym wyrazna słaba kreska, na drugim zupełnie biało nadal). Dziś cień pojawił się od razu, spojrzałam po 2 minutach. I jest taki ładny, różowy, widać go gołym okiem bez szukania kąta odpowiedniego. Dziś 9 dpo, więc ma prawo być marny. Zobaczymy jutro.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 10:44
*Agape*, Mlodamezatka, ElfiaKsiężniczka, Lilou, Rucola, lorinka9191, Magddullina2, Suszarka, moyeu, Gosiek1993, moni05, Daniela, Makino, Pauliśka, szona, eemmiilliiaa, Milka85, Pati96, Misiaa, Sasanka55., Simons_cat, MonikA_89!, Magdalena29, dzastina2005, agge, GrubAsia, Okularnica_:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny*Agape* wrote:Mam nadzieję, że teraz szybciej je poczuję niż w pierwszej ciąży, bo wtedy to równo w połowie poczułam 😉
A Ty jak się czujesz?
W ogóle to mam wyrzuty sumienia, że się tu odzywam, jak już jestem w ciąży 🤷🏻♀️*Agape*, MonikA_89!, agge, Okularnica_:) lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mamy pęcherzyk😍 co prawda jeden, ale cieszy nas tak bardzo 😍 ma 8 mm i widać, że coś w nim jest 😁❤ dziś 19dpt więc na serduszko jeszcze czas 😊
Nasz cud 😍❤
url=https://naforum.zapodaj.net/d8412372486a.jpg.html][/urlFiore, *Agape*, JaSzczurek, Mlodamezatka, ElfiaKsiężniczka, Mm, lorinka9191, Magddullina2, Suszarka, moyeu, Gosiek1993, moni05, Daniela, Makino, Pauliśka, szona, Rucola, eemmiilliiaa, Milka85, Pati96, Sasanka55., Simons_cat, MonikA_89!, Magdalena29, Aguśka, Blanka31, dzastina2005, agge, GrubAsia, Okularnica_:), Annie1981 lubią tę wiadomość
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
JaSzczurek widać cień bez wątpienia, trzymam mocno kciuki 😊Starania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-
-
Mm wrote:Agape, bez wyrzutów. Ja należę do tego małego grona tutaj, które jeszcze nie doczekały się maleństwa na ziemi i mi osobiście jest miło, że nie zapominacie o nas i dalej nam towarzyszcie. Wasze historie dają nadzieję i aż serduszko rośnie jak patrzę na te suwaczki i czytam o kompletowaniu wyprawki
Im dłużej czytam Wasze historie, tym bardziej wierzyć mi się nie chce ile jest "wpadek", i że zachodzą w ciążę osoby, które wcale tego nie chcą... A osoby, które pragną dzieci, muszą tyle przejść, żeby doczekać się dziecka 😢Mm lubi tę wiadomość
Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼 -
Dzień dobry !
Ja dzisiaj upuscilam trochę krwi na morfologie i odczyn coombsa.
Polowkowe o 18 dopiero.
Młoda mężatka , masz prawo mieć doła. Najważniejsze, żeby potem się podnieść, poprawić koronę i walczyć dalej.
Jaszczurek, trzymam kciuki. ✊
Madzia, cieszę się z Twojego HSG. Coś się dzieje, a to daje nadzieję. 🍀
W ogóle udanego dnia kochane ❤️Fiore, moni05, Magdalena29 lubią tę wiadomość
-
*Agape* wrote:Musisz się przemęczyć, a później już z górki 😉
W poprzednich ciążach też miałaś takie objawy?👩👦👦
👣2014
👣2016
🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔 -
Hej Dziewczyny :* Wróciłam Morze tak mnie pochłonęło, że miałam "książkę" wczoraj wieczorem do nadrobienia, ale byłam tak zmęczona, że już nic nie pisałam... W każdym razie mimo, że pogoda nie była jakaś super, a ja w pt dostałam @, to wyjazd uważam za mega udany Taka chwilowa odskocznia od szarej codzienności była mi potrzebna.
Sasanko, cieszę się, że masz już zabieg za sobą, a wyniki na pewno będą w porządku i już niebawem piękne dwie kreseczki na teście zobaczysz! Jak się dzisiaj czujesz?
Nuch, przykro mi
Magdulina, ja przez całą ciążę z synkiem nie współżyłam z mężem. Mimo, że ciąża była wzorowa i nie było żadnych przeciwwskazań, to jakoś paraliżował mnie strach przed zbliżeniami... I zapewne w każdej ciąży tak będę miała. Ale oczywiście tak, jak Dziewczyny piszą, jeśli ciąża jest zdrowa, to jak najbardziej można
Szona, wzruszyłam się czytając o Twojej cioci
Makino, kciuki zaciśnięte!
Dziewczyny, te Wasze suwaczki to zasuwają w takim tempie, że aż się nadziwić nie mogę
Magda897, przykro mi, ale nowy cykl to nowe nadzieję. Każdej z nas musi się w końcu udać!
Młodamężatka, przykro mi, że w tym cyklu się nie udało i, że @ taka bolesna Wierzę kochana, że w lipcu los się do Ciebie uśmiechnie i podaruje Ci w prezencie II na teście :*
Madziandzia, mocno trzmam kciuki za HSG!
JaSzczurek, ✊✊✊
Angelika, super!
Elfia, ✊✊✊
Przepraszam, że tak chaotycznie, ale odnaleźć się jeszcze do końca nie mogęWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 11:01
Magddullina2, Angelika0507, szona, Sasanka55., Magdalena29 lubią tę wiadomość
Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba -
Magddullina2 wrote:No właśnie nie... Jak z chłopcami miałam plamienia i zero objawow tak teraz na odwrót...
Ja w pierwszej ciąży miałam bardzo podobnie jak teraz, więc liczę na drugiego chłopca 😀Magddullina2 lubi tę wiadomość
Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼 -
Madziandzia super że to HSG już za rogiem ♥️
Makino ✊ za poprawę wyników męża
Sasanko dołączam do wywoływaczek, jak się czujesz?
Agape już końcówka pierwszego trymestru, teraz już będzie lżej psychicznie (mam taką nadzieję)
Jaszczurek kreseczka jest bez wątpienia! Niech pięknie ciemnieje 🤗
Elfiku kciuki za prenatalne, dzisiaj się naoglądasz dzidziusia ♥️♥️♥️
Mlodamezatka do boju! Natomiast tak jak sugerują dziewczyny powiedz lekarzowi że mocno Cię boli.
Magdulina mnie lekarz powiedział że możemy współżyć jak zwykle, z tym że ja przez wiele tygodni nie byłam w stanie nawet przytulić się do męża bo mnie mdliło. Także korzystaliśmy raczej mało, teraz trochę nadrabiamy jak mam lepsze dni
Szona zobaczyłam Twoją nową stopkę i sobie uświadomiłam że nie zapytałam, jak lekarka skomentowała te Twoje podwyższone androgeny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 11:09
*Agape*, Sasanka55., Magdalena29 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
lorinka9191 wrote:Hej Dziewczyny :* Wróciłam Morze tak mnie pochłonęło, że miałam "książkę" wczoraj wieczorem do nadrobienia, ale byłam tak zmęczona, że już nic nie pisałam... W każdym razie mimo, że pogoda nie była jakaś super, a ja w pt dostałam @, to wyjazd uważam za mega udany Taka chwilowa odskocznia od szarej codzienności była mi potrzebna.
Sasanko, cieszę się, że masz już zabieg za sobą, a wyniki na pewno będą w porządku i już niebawem piękne dwie kreseczki na teście zobaczysz! Jak się dzisiaj czujesz?
Nuch, przykro mi
Magdulina, ja przez całą ciążę z synkiem nie współżyłam z mężem. Mimo, że ciąża była wzorowa i nie było żadnych przeciwwskazań, to jakoś paraliżował mnie strach przed zbliżeniami... I zapewne w każdej ciąży tak będę miała. Ale oczywiście tak, jak Dziewczyny piszą, jeśli ciąża jest zdrowa, to jak najbardziej można
Szona, wzruszyłam się czytając o Twojej cioci
Makino, kciuki zaciśnięte!
Dziewczyny, te Wasze suwaczki to zasuwają w takim tempie, że aż się nadziwić nie mogę
Magda897, przykro mi, ale nowy cykl to nowe nadzieję. Każdej z nas musi się w końcu udać!
Młodamężatka, przykro mi, że w tym cyklu się nie udało i, że @ taka bolesna Wierzę kochana, że w lipcu los się do Ciebie uśmiechnie i podaruje Ci w prezencie II na teście :*
Madziandzia, mocno trzmam kciuki za HSG!
JaSzczurek, ✊✊✊
Angelika, super!
Elfia, ✊✊✊
Przepraszam, że tak chaotycznie, ale odnaleźć się jeszcze do końca nie mogę
Super ze odpoczęłaś ❤️😍😘
Looo cała ciąże?? - ps to nie ja z chłopakami po ryzyku tzn od 20 tygodnia normalnie, miałam wskazania nawet od mojej p ginekolog...
Teraz zmieniłam lekarza i nie żałuję bo bardzo jest dokładny i przesympatyczny, zawsze z uśmiechem i żartem 😘lorinka9191 lubi tę wiadomość
👩👦👦
👣2014
👣2016
🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔 -
JaSzczurek ✊🏻✊🏻
Moyeu, Sasanko, jak się czujecie? 😘
Elfia, mocno trzymam kciuki za połówkowe i czekam na relację oraz piękne zdjęcie
Sasanka55., moyeu lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnyPowiem Wam dziewczyny, że porażka z tym badaniem. Wybraliśmy te miejsce bo miało najwięcej badań plus ginekolog poleciła to miejsce. Na wejściu babka chciała od męża skierowanie, chociaż mówił że jest w ramach akcji! A ta tekst, że badania są dla lekarza, a nie pacjenta. Suma sumarum miał skierowanie to jej pokazał, ona oczywiście że musi go wziąć i zrobi badania z niego. Mąż mówił, że chce pełny pakiet skoro go zaoferowali, ale ona jakies teksty, że lekarz wie jakie badania zleca. Mąż już nie wytrzymał i z tekstem, że co on niewolnik że o niczym nie decyduje tylko lekarz, który go nawet na oczy nie widział. Nie wiem ile z tych badań zrobią ale powiem wam, że jakbym wiedziała że tak będzie to pojechałby tam gdzie kiedyś robił I by się dopłaciło. Już nie wspomnę, że pokój wyglądał jak toaleta... Czas oczekiwania na wyniki 10 dni :o
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 13:45
-
Grrr jestem mega zla. Dzwonilam wlasnie do swojej kliniki zeby zapisac sie na wizyte i babka z rekestracji (chyba inna niz zwykle) mowi ze u dr jest ciasno i ze mam sie jego pytac czy pozwoli mnie dopisac. I ze czemu tak pozno dzwonie.
No bo nie wiem kiedy mi @ wypadnie i bede w odpowiednim dc!? Echh masakra teraz czekam na odp od doktora. Nie moze byc latwo.
Lorinko w lipcu mija nam 12 ms od rozpoczecia staran. Mile byloby takie zwieczenie ale nie licze na to. Mam przeczucie ze na clo nie zajde. Moze na innej stymulacji sie uda.
JaSzczurek widze kreseczke i trzymam kciuki ✊🏻
Dziewczny po histero/laparo jak u was?
Makino masakra!! A przeciez to nie jest „latwe” badanie dla faceta a ta babka takie jazdy. Przykro mi mam nadzieje ze wyniki wam to wynagrodza przynajmniej ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 11:46
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Nuch2 wrote:Ja zrobilam dzisiaj test (13 dni po zastrzyku) i biel az razi po oczach teraz tylko czekac na @, oby szybko przyszla
Demet!
Ja też dziś kupię test i zobaczę sobie tę biel. Ciekawa jestem czy kiedyś nadejdzie jeszcze taki czas, że pomyślę „wow, no teraz to się na bank uda!” Szczerze wątpię chyba wyparlam takie emocje. Choć wciąż gdzieś tam w sercu wierzęWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 11:50
-
nick nieaktualnyMłodamężatka, ja to i tak go podziwiam, że po tej wymianie zdań przed i tak mu się udało wykonać badanie. Szczególnie, że biedaczek nie miał telefonu. Zastanawiam się czemu tyle oczekiwania na wynik. Może jednak zrobią mu te wszystkie badania 🤔
A tak z ciekawości, jak twój mąż robił badanie w gyncentrum to też wszystko pochowane i nie było tv?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 11:58
-
Suszarka wrote:Madziandzia super że to HSG już za rogiem ♥️
Makino ✊ za poprawę wyników męża
Sasanko dołączam do wywoływaczek, jak się czujesz?
Agape już końcówka pierwszego trymestru, teraz już będzie lżej psychicznie (mam taką nadzieję)
Jaszczurek kreseczka jest bez wątpienia! Niech pięknie ciemnieje 🤗
Elfiku kciuki za prenatalne, dzisiaj się naoglądasz dzidziusia ♥️♥️♥️
Mlodamezatka do boju! Natomiast tak jak sugerują dziewczyny powiedz lekarzowi że mocno Cię boli.
Magdulina mnie lekarz powiedział że możemy współżyć jak zwykle, z tym że ja przez wiele tygodni nie byłam w stanie nawet przytulić się do męża bo mnie mdliło. Także korzystaliśmy raczej mało, teraz trochę nadrabiamy jak mam lepsze dni
Szona zobaczyłam Twoją nową stopkę i sobie uświadomiłam że nie zapytałam, jak lekarka skomentowała te Twoje podwyższone androgeny?
Że może to być wynik pcos. 3 mce mety i badania do powtórki. Już mi się nawet nie chce ich robić, jak mam być szczera -
JaSzczurek piękny bladzioch! 😍✊
Elfia kciuki za połówkowe! ✊😘
Młodamezatka podobno bóle miesiączkowe mogą być spowodowane nawet stresem, bo mamy wszystko napięte tam w środku. Nie martw się na zapas kochana! 😘
A ja czuję się już całkiem ok, czasami lekko zemdli na jakiś zapach czy widok, ale generalnie nie ma co narzekać. Czasami brzuszek twardnieje, ale nie ma wpływu na szyjkę więc to tradycyjne skurcze jak miałam w każdej ciąży ☺️ czas leci strasznie szybko, zaraz polowa ciąży będzie 😱 ruchy chyba powoli zaczynam czuć, ale do końca nie jestem pewna czy to już na pewno to :p -
Makino wrote:Młodamężatka, ja to i tak go podziwiam, że po tej wymianie zdań przed i tak mu się udało wykonać badanie. Szczególnie, że biedaczek nie miał telefonu. Zastanawiam się czemu tyle oczekiwania na wynik. Może jednak zrobią mu te wszystkie badania 🤔
A tak z ciekawości, jak twój mąż robił badanie w gyncentrum to też wszystko pochowane i nie było tv?
Costam wspominal o jakis gadzetach, ale nie pamietam dokladnie czy jakies filmy czy gazetki. I czy byly „dostepne” czy jakos pozamykane.13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙