Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶
Odpowiedz

W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶

Oceń ten wątek:
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8a635e40c207.jpg
    51877db8d7ee.jpg
    0c6086074b7b.jpg
    Czuję, że ten cień nie kłamie. Wczoraj rano i wieczorem było zupełnie biało - 8dpo (teraz jak spojrzałam na dwa stare testy to na jednym wyrazna słaba kreska, na drugim zupełnie biało nadal). Dziś cień pojawił się od razu, spojrzałam po 2 minutach. I jest taki ładny, różowy, widać go gołym okiem bez szukania kąta odpowiedniego. Dziś 9 dpo, więc ma prawo być marny. Zobaczymy jutro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 10:44

*Agape*, Mlodamezatka, ElfiaKsiężniczka, Lilou, Rucola, lorinka9191, Magddullina2, Suszarka, moyeu, Gosiek1993, moni05, Daniela, Makino, Pauliśka, szona, eemmiilliiaa, Milka85, Pati96, Misiaa, Sasanka55., Simons_cat, MonikA_89!, Magdalena29, dzastina2005, agge, GrubAsia, Okularnica_:) lubią tę wiadomość

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Agape* wrote:
    Mam nadzieję, że teraz szybciej je poczuję niż w pierwszej ciąży, bo wtedy to równo w połowie poczułam 😉
    A Ty jak się czujesz?

W ogóle to mam wyrzuty sumienia, że się tu odzywam, jak już jestem w ciąży 🤷🏻‍♀️
    Agape, bez wyrzutów. Ja należę do tego małego grona tutaj, które jeszcze nie doczekały się maleństwa na ziemi i mi osobiście jest miło, że nie zapominacie o nas i dalej nam towarzyszcie. Wasze historie dają nadzieję i aż serduszko rośnie jak patrzę na te suwaczki i czytam o kompletowaniu wyprawki :)

*Agape*, MonikA_89!, agge, Okularnica_:) lubią tę wiadomość

• Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamy pęcherzyk😍 co prawda jeden, ale cieszy nas tak bardzo 😍 ma 8 mm i widać, że coś w nim jest 😁❤ dziś 19dpt więc na serduszko jeszcze czas 😊

Nasz cud 😍❤
    url=https://naforum.zapodaj.net/d8412372486a.jpg.html]d8412372486a.jpg[/url

Fiore, *Agape*, JaSzczurek, Mlodamezatka, ElfiaKsiężniczka, Mm, lorinka9191, Magddullina2, Suszarka, moyeu, Gosiek1993, moni05, Daniela, Makino, Pauliśka, szona, Rucola, eemmiilliiaa, Milka85, Pati96, Sasanka55., Simons_cat, MonikA_89!, Magdalena29, Aguśka, Blanka31, dzastina2005, agge, GrubAsia, Okularnica_:), Annie1981 lubią tę wiadomość

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Fiore Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek widać cień bez wątpienia, trzymam mocno kciuki 😊

Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    f2wl2n0a4zf2jm0h.png
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mm wrote:
    Agape, bez wyrzutów. Ja należę do tego małego grona tutaj, które jeszcze nie doczekały się maleństwa na ziemi i mi osobiście jest miło, że nie zapominacie o nas i dalej nam towarzyszcie. Wasze historie dają nadzieję i aż serduszko rośnie jak patrzę na te suwaczki i czytam o kompletowaniu wyprawki :)
    Ty również doczekasz się maleństwa na ziemi! Tego jestem pewna 🙂

Im dłużej czytam Wasze historie, tym bardziej wierzyć mi się nie chce ile jest "wpadek", i że zachodzą w ciążę osoby, które wcale tego nie chcą... A osoby, które pragną dzieci, muszą tyle przejść, żeby doczekać się dziecka 😢

Mm lubi tę wiadomość

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !
    Ja dzisiaj upuscilam trochę krwi na morfologie i odczyn coombsa.
    Polowkowe o 18 dopiero.

Młoda mężatka , masz prawo mieć doła. Najważniejsze, żeby potem się podnieść, poprawić koronę i walczyć dalej.

Jaszczurek, trzymam kciuki. ✊

Madzia, cieszę się z Twojego HSG. Coś się dzieje, a to daje nadzieję. 🍀

W ogóle udanego dnia kochane ❤️

Fiore, moni05, Magdalena29 lubią tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Agape* wrote:
    Musisz się przemęczyć, a później już z górki 😉
    W poprzednich ciążach też miałaś takie objawy?
    No właśnie nie... Jak z chłopcami miałam plamienia i zero objawow tak teraz na odwrót...

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczurek ✊✊✊✊✊✊😘

Angelika 😍

Angelika0507 lubi tę wiadomość

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :* Wróciłam :D Morze tak mnie pochłonęło, że miałam "książkę" wczoraj wieczorem do nadrobienia, ale byłam tak zmęczona, że już nic nie pisałam... W każdym razie mimo, że pogoda nie była jakaś super, a ja w pt dostałam @, to wyjazd uważam za mega udany :) Taka chwilowa odskocznia od szarej codzienności była mi potrzebna.

Sasanko, cieszę się, że masz już zabieg za sobą, a wyniki na pewno będą w porządku i już niebawem piękne dwie kreseczki na teście zobaczysz! Jak się dzisiaj czujesz?

Nuch, przykro mi :(

Magdulina, ja przez całą ciążę z synkiem nie współżyłam z mężem. Mimo, że ciąża była wzorowa i nie było żadnych przeciwwskazań, to jakoś paraliżował mnie strach przed zbliżeniami... I zapewne w każdej ciąży tak będę miała. Ale oczywiście tak, jak Dziewczyny piszą, jeśli ciąża jest zdrowa, to jak najbardziej można ;)

Szona, wzruszyłam się czytając o Twojej cioci <3

Makino, kciuki zaciśnięte!

Dziewczyny, te Wasze suwaczki to zasuwają w takim tempie, że aż się nadziwić nie mogę <3

Magda897, przykro mi, ale nowy cykl to nowe nadzieję. Każdej z nas musi się w końcu udać!

Młodamężatka, przykro mi, że w tym cyklu się nie udało i, że @ taka bolesna :( Wierzę kochana, że w lipcu los się do Ciebie uśmiechnie i podaruje Ci w prezencie II na teście :*

Madziandzia, mocno trzmam kciuki za HSG!

JaSzczurek, ✊✊✊

Angelika, super!

Elfia, ✊✊✊

Przepraszam, że tak chaotycznie, ale odnaleźć się jeszcze do końca nie mogę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 11:01

Magddullina2, Angelika0507, szona, Sasanka55., Magdalena29 lubią tę wiadomość

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magddullina2 wrote:
    No właśnie nie... Jak z chłopcami miałam plamienia i zero objawow tak teraz na odwrót...
    To może faktycznie teraz dziewczynka 😉
    Ja w pierwszej ciąży miałam bardzo podobnie jak teraz, więc liczę na drugiego chłopca 😀

Magddullina2 lubi tę wiadomość

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia super że to HSG już za rogiem ♥️
    Makino ✊ za poprawę wyników męża :)
    Sasanko dołączam do wywoływaczek, jak się czujesz?
    Agape już końcówka pierwszego trymestru, teraz już będzie lżej psychicznie (mam taką nadzieję) :)
    Jaszczurek kreseczka jest bez wątpienia! Niech pięknie ciemnieje 🤗
    Elfiku kciuki za prenatalne, dzisiaj się naoglądasz dzidziusia ♥️♥️♥️
    Mlodamezatka do boju! Natomiast tak jak sugerują dziewczyny powiedz lekarzowi że mocno Cię boli.
    Magdulina mnie lekarz powiedział że możemy współżyć jak zwykle, z tym że ja przez wiele tygodni nie byłam w stanie nawet przytulić się do męża bo mnie mdliło. Także korzystaliśmy raczej mało, teraz trochę nadrabiamy jak mam lepsze dni :)
    Szona zobaczyłam Twoją nową stopkę i sobie uświadomiłam że nie zapytałam, jak lekarka skomentowała te Twoje podwyższone androgeny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 11:09

*Agape*, Sasanka55., Magdalena29 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorinka9191 wrote:
    Hej Dziewczyny :* Wróciłam :D Morze tak mnie pochłonęło, że miałam "książkę" wczoraj wieczorem do nadrobienia, ale byłam tak zmęczona, że już nic nie pisałam... W każdym razie mimo, że pogoda nie była jakaś super, a ja w pt dostałam @, to wyjazd uważam za mega udany :) Taka chwilowa odskocznia od szarej codzienności była mi potrzebna.

Sasanko, cieszę się, że masz już zabieg za sobą, a wyniki na pewno będą w porządku i już niebawem piękne dwie kreseczki na teście zobaczysz! Jak się dzisiaj czujesz?

Nuch, przykro mi :(

Magdulina, ja przez całą ciążę z synkiem nie współżyłam z mężem. Mimo, że ciąża była wzorowa i nie było żadnych przeciwwskazań, to jakoś paraliżował mnie strach przed zbliżeniami... I zapewne w każdej ciąży tak będę miała. Ale oczywiście tak, jak Dziewczyny piszą, jeśli ciąża jest zdrowa, to jak najbardziej można ;)

Szona, wzruszyłam się czytając o Twojej cioci <3

Makino, kciuki zaciśnięte!

Dziewczyny, te Wasze suwaczki to zasuwają w takim tempie, że aż się nadziwić nie mogę <3

Magda897, przykro mi, ale nowy cykl to nowe nadzieję. Każdej z nas musi się w końcu udać!

Młodamężatka, przykro mi, że w tym cyklu się nie udało i, że @ taka bolesna :( Wierzę kochana, że w lipcu los się do Ciebie uśmiechnie i podaruje Ci w prezencie II na teście :*

Madziandzia, mocno trzmam kciuki za HSG!

JaSzczurek, ✊✊✊

Angelika, super!

Elfia, ✊✊✊

Przepraszam, że tak chaotycznie, ale odnaleźć się jeszcze do końca nie mogę :P

Super ze odpoczęłaś ❤️😍😘

Looo cała ciąże?? - ps to nie ja z chłopakami po ryzyku tzn od 20 tygodnia normalnie, miałam wskazania nawet od mojej p ginekolog...
    Teraz zmieniłam lekarza i nie żałuję bo bardzo jest dokładny i przesympatyczny, zawsze z uśmiechem i żartem 😘

lorinka9191 lubi tę wiadomość

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek ✊🏻✊🏻

Moyeu, Sasanko, jak się czujecie? 😘

Elfia, mocno trzymam kciuki za połówkowe i czekam na relację oraz piękne zdjęcie :)

Sasanka55., moyeu lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny, że porażka z tym badaniem. Wybraliśmy te miejsce bo miało najwięcej badań plus ginekolog poleciła to miejsce. Na wejściu babka chciała od męża skierowanie, chociaż mówił że jest w ramach akcji! A ta tekst, że badania są dla lekarza, a nie pacjenta. Suma sumarum miał skierowanie to jej pokazał, ona oczywiście że musi go wziąć i zrobi badania z niego. Mąż mówił, że chce pełny pakiet skoro go zaoferowali, ale ona jakies teksty, że lekarz wie jakie badania zleca. Mąż już nie wytrzymał i z tekstem, że co on niewolnik że o niczym nie decyduje tylko lekarz, który go nawet na oczy nie widział. Nie wiem ile z tych badań zrobią ale powiem wam, że jakbym wiedziała że tak będzie to pojechałby tam gdzie kiedyś robił I by się dopłaciło. Już nie wspomnę, że pokój wyglądał jak toaleta... Czas oczekiwania na wyniki 10 dni :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 13:45

• Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grrr jestem mega zla. Dzwonilam wlasnie do swojej kliniki zeby zapisac sie na wizyte i babka z rekestracji (chyba inna niz zwykle) mowi ze u dr jest ciasno i ze mam sie jego pytac czy pozwoli mnie dopisac. I ze czemu tak pozno dzwonie.

No bo nie wiem kiedy mi @ wypadnie i bede w odpowiednim dc!? Echh masakra :( teraz czekam na odp od doktora. Nie moze byc latwo. :(

Lorinko w lipcu mija nam 12 ms od rozpoczecia staran. Mile byloby takie zwieczenie ale nie licze na to. Mam przeczucie ze na clo nie zajde. Moze na innej stymulacji sie uda.

JaSzczurek widze kreseczke i trzymam kciuki ✊🏻

Dziewczny po histero/laparo jak u was?

Makino masakra!! A przeciez to nie jest „latwe” badanie dla faceta a ta babka takie jazdy. Przykro mi :( mam nadzieje ze wyniki wam to wynagrodza przynajmniej ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 11:46

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • szona Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch2 wrote:
    Ja zrobilam dzisiaj test (13 dni po zastrzyku) i biel az razi po oczach :( teraz tylko czekac na @, oby szybko przyszla

Demet! :/
    Ja też dziś kupię test i zobaczę sobie tę biel. Ciekawa jestem czy kiedyś nadejdzie jeszcze taki czas, że pomyślę „wow, no teraz to się na bank uda!” Szczerze wątpię ;) chyba wyparlam takie emocje. Choć wciąż gdzieś tam w sercu wierzę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 11:50

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodamężatka, ja to i tak go podziwiam, że po tej wymianie zdań przed i tak mu się udało wykonać badanie. Szczególnie, że biedaczek nie miał telefonu. Zastanawiam się czemu tyle oczekiwania na wynik. Może jednak zrobią mu te wszystkie badania 🤔

A tak z ciekawości, jak twój mąż robił badanie w gyncentrum to też wszystko pochowane i nie było tv?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 11:58

• szona Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Madziandzia super że to HSG już za rogiem ♥️
    Makino ✊ za poprawę wyników męża :)
    Sasanko dołączam do wywoływaczek, jak się czujesz?
    Agape już końcówka pierwszego trymestru, teraz już będzie lżej psychicznie (mam taką nadzieję) :)
    Jaszczurek kreseczka jest bez wątpienia! Niech pięknie ciemnieje 🤗
    Elfiku kciuki za prenatalne, dzisiaj się naoglądasz dzidziusia ♥️♥️♥️
    Mlodamezatka do boju! Natomiast tak jak sugerują dziewczyny powiedz lekarzowi że mocno Cię boli.
    Magdulina mnie lekarz powiedział że możemy współżyć jak zwykle, z tym że ja przez wiele tygodni nie byłam w stanie nawet przytulić się do męża bo mnie mdliło. Także korzystaliśmy raczej mało, teraz trochę nadrabiamy jak mam lepsze dni :)
    Szona zobaczyłam Twoją nową stopkę i sobie uświadomiłam że nie zapytałam, jak lekarka skomentowała te Twoje podwyższone androgeny?

Że może to być wynik pcos. 3 mce mety i badania do powtórki. Już mi się nawet nie chce ich robić, jak mam być szczera ;)

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek piękny bladzioch! 😍✊
    Elfia kciuki za połówkowe! ✊😘
    Młodamezatka podobno bóle miesiączkowe mogą być spowodowane nawet stresem, bo mamy wszystko napięte tam w środku. Nie martw się na zapas kochana! 😘
    A ja czuję się już całkiem ok, czasami lekko zemdli na jakiś zapach czy widok, ale generalnie nie ma co narzekać. Czasami brzuszek twardnieje, ale nie ma wpływu na szyjkę więc to tradycyjne skurcze jak miałam w każdej ciąży ☺️ czas leci strasznie szybko, zaraz polowa ciąży będzie 😱 ruchy chyba powoli zaczynam czuć, ale do końca nie jestem pewna czy to już na pewno to :p

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino wrote:
    Młodamężatka, ja to i tak go podziwiam, że po tej wymianie zdań przed i tak mu się udało wykonać badanie. Szczególnie, że biedaczek nie miał telefonu. Zastanawiam się czemu tyle oczekiwania na wynik. Może jednak zrobią mu te wszystkie badania 🤔

A tak z ciekawości, jak twój mąż robił badanie w gyncentrum to też wszystko pochowane i nie było tv?
    Szczerze mowic nie pamietam kochana :( nie dopytywalam bo stwierdzilam ze mi to niepotrzebne a jak bedzie chcial to sam mi powie.
    Costam wspominal o jakis gadzetach, ale nie pamietam dokladnie czy jakies filmy czy gazetki. I czy byly „dostepne” czy jakos pozamykane.

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ