✨W grudniu pod kocykiem świąteczna herbatka ☕️ we wrześniu będziemy kochać małego gagatka 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Olcia1987 wrote:
Ale pięknie ciemnieje 😍. Jakby porównywać co drugi dzień, jak betę to serio ogromy skok! Gratulację Olciu! 🥳Olcia1987 lubi tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat.
✳️9cs o pierwsze 👶🍀
📆 16.12.2024r. Badanie nasienia partnera 🤞 -
Julia24 wrote:Ale pięknie ciemnieje 😍. Jakby porównywać co drugi dzień, jak betę to serio ogromy skok! Gratulację Olciu! 🥳
Póki co „niedziekuje”😜 bo boję się zapeszyć 😅
Eh wszystkiego się boję, 1 wizyta koło 12 tyg, wszystko się może zdarzyć 😢
Idę jutro na betę ale wyniki pójdą do rodzinnego, więc we wtorek zadzwoni, drugiej nie zrobi, bo nie widzi potrzeby, progesteronu też nie 🤷🏻♀️
W jednym labie mogę prywatnie ale obydwa wyjdą koło 130e… pewnie i tak zrobię, ale nie wiem kiedy, mogę iść np w czwartek ? Czy musi być 48h?
👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
5.12 ⏸️ 9dpo 🥹
9.12 196 hcg✅ 27,5 TSH ❌ FT4❌
Starania od 04.2024
Wiesiołek + Wit E + omega + NAC -
Olcia1987 najlepiej betę powtórzyć faktycznie po 48h i jeszcze najlepiej w tym samym laboratorium patrzeć na przyrosty.
No ale wiadomo, że jak się nie da inaczej to możesz zrobić w miarę możliwości.
W Polsce na szczęście jest bardzo dobry dostęp do badań.
Ja mam dużo badań do zrobienia i porównywałam ceny alabu i diagnostyki i się zastanawiałam, gdzie taniej wyjdzie.
Przypomniałam sobie, że można też odpłatnie w przyszpitalnych laboratoriach zrobić. Sprawdziłam cenę i jest dużo taniej za każde badanie niż w tych sieciowkach nawet jak są jakieś kody rabatowe czy pakiety.
Jutro więc robię zalecone przez gin badania:
- krzywą cukrową 3 punktową z insuliną
- CMV, toksoplazmozę i różyczkę
- TSH, ft3, ft4
- morfologię
- badanie ogólne moczuStarania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Olcia mogę powiedzieć jedynie to, co mi się wydaję, więc wolę nie wprowadzać Cię w błąd. Teoretycznie można przeliczyć później czas, ale może to wprowadzić dodatkowy czynnik stresowy. Bardzo duża różnica cenowa jest- u mnie chyba 40 zł.
Natt ja stosuję zioła sroki i poprawił mi się zdecydowanie śluz po nich. Nawet partner to zauważył, więc efekt jest duży 😅.
Na moim wykresie już dzisiaj spadek 🤷. Wczoraj zrobiłam test, to się popłakałam... Wiedziałam, że koniec roku będzie najgorszy, ale wiem, że to przełknę, jak pozwolę już sobie na trochę emocji. Mojemu partnerowi jednak ciężko na to patrzeć, więc chciał żebym teraz dopiero we wtorek zrobiła test... Chciałabym tego dotrzymać, ale moja silna wola i cierpliwość jest bardzo ograniczona 🫣🫣🫣.💃29 lat🕴️35 lat.
✳️9cs o pierwsze 👶🍀
Julia24 wrote:Olcia mogę powiedzieć jedynie to, co mi się wydaję, więc wolę nie wprowadzać Cię w błąd. Teoretycznie można przeliczyć później czas, ale może to wprowadzić dodatkowy czynnik stresowy. Bardzo duża różnica cenowa jest- u mnie chyba 40 zł.
Natt ja stosuję zioła sroki i poprawił mi się zdecydowanie śluz po nich. Nawet partner to zauważył, więc efekt jest duży 😅.
Na moim wykresie już dzisiaj spadek 🤷. Wczoraj zrobiłam test, to się popłakałam... Wiedziałam, że koniec roku będzie najgorszy, ale wiem, że to przełknę, jak pozwolę już sobie na trochę emocji. Mojemu partnerowi jednak ciężko na to patrzeć, więc chciał żebym teraz dopiero we wtorek zrobiła test... Chciałabym tego dotrzymać, ale moja silna wola i cierpliwość jest bardzo ograniczona 🫣🫣🫣.
Ja teoretycznie mam śluz płodny, ale mam jednak wrażenie, że mam trochę za sucho podczas stosunków i od kilku cykli nie czuje owulacji.Córka z 2023
6 miesięcy starań
Kwiecień 2024 druga runda starań 🤱
Czerwiec 2024 ciąża biochemiczna -
Julia24 wrote:Olcia mogę powiedzieć jedynie to, co mi się wydaję, więc wolę nie wprowadzać Cię w błąd. Teoretycznie można przeliczyć później czas, ale może to wprowadzić dodatkowy czynnik stresowy. Bardzo duża różnica cenowa jest- u mnie chyba 40 zł.
Na moim wykresie już dzisiaj spadek 🤷. Wczoraj zrobiłam test, to się popłakałam... Wiedziałam, że koniec roku będzie najgorszy, ale wiem, że to przełknę, jak pozwolę już sobie na trochę emocji. Mojemu partnerowi jednak ciężko na to patrzeć, więc chciał żebym teraz dopiero we wtorek zrobiła test... Chciałabym tego dotrzymać, ale moja silna wola i cierpliwość jest bardzo ograniczona 🫣🫣🫣.
Dziękuję 🙏🏼
Wiesz kwestia tego że w NL wszystko jest w ubezpieczeniu jeśli tylko masz skierowanie, ale z tym ciężko 🤣
Są tylko takie właśnie strony jak w PL że niby porada online, pisze że chce skontrolować progesteron, płacę 70e np i ten online rodzinny mi to wypisze. Tyle z opcji, nie mogę iść do laba i sama zrobić.
Znam ten ból, niby jest się twardym, widzi się spadająca temperaturę i rozum mówi jedno a serce drugie… i na koniec negatywny test jak patelnia w twarz 😢
Pozwól sobie na emocje, to oczyszcza ❤️🫂
Ja zawsze wanna, wino, przytulas, serial, łzy…
I z nową nadzieją w nowy cykl ❤️🤞🏼
I kochana moja pamiętaj że magia prowadzącej działa cuda ✨✨✨✨🤞🏼👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
5.12 ⏸️ 9dpo 🥹
Starania od 04.2024
Natt wrote:Ja teoretycznie mam śluz płodny, ale mam jednak wrażenie, że mam trochę za sucho podczas stosunków i od kilku cykli nie czuje owulacji.
Ja w tym msc miałam kombo
Wiesiołek + nac + jakiś syrop wyksztusny
I co? Sucho jak na pustyni 🤣 nie mówię o tym jak się podnieciłam już, ale o zwykłym śluzie owulacyjnym, NIC !!!
I zaskoczyło 😱Vergeet lubi tę wiadomość
👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
5.12 ⏸️ 9dpo 🥹
Starania od 04.2024
Natt wrote:Macie jakieś doświadczenia z ziłami ojca sroki3? Zamówiłam sobie na próbę.➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony) -
Przykro mi @Julia, myślę że każda z nas Cię rozumie. Daj sobie czas na smutek, poświęć sobie czas na te emocje a może klątwa prowadzącej zadziała z opóźnieniem💕
Olcia1987, Julia24 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
z pomocą medyczną od 11/24 💉
Cykl start 30.11🩸
Owulacja 12.12 🥚
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
12/24- 2 cykl stymulowany Lametta+Ovitrelle
Badania 09/24
TSH:LH ✅
AMH ✅
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk) -
Vergeet wrote:Przykro mi @Julia, myślę że każda z nas Cię rozumie. Daj sobie czas na smutek, poświęć sobie czas na te emocje a może klątwa prowadzącej zadziała z opóźnieniem💕
Magia kochana! Magia 😜✨✨✨✨Julia24, Vergeet lubią tę wiadomość
👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
5.12 ⏸️ 9dpo 🥹
Starania od 04.2024
Dziękuję dziewczyny!! To było dopiero 9DPO, więc nic straconego 🤞. Po prostu emocje wychodzą i to może dobrze 🤗.
Koniec roku już jak mówiliśmy jest dosyć ciężkim czasem dla większości, więc tulę mocno wszystkich, którzy przeżywają teraz trudne emocje 🫂🫂🫂.
Edit: z dobrych wieści waga mi systematycznie wolno spada! Zostało już tylko 2kg z 5,5kg nadwagi! 🫶
Cieszę się, bo staram się mały deficyt trzymać, żeby sobie tym nie zaszkodzić przy okazji 🫣.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia, 10:41
Nowa2024, Olcia1987, Vergeet lubią tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat.
✳️9cs o pierwsze 👶🍀
Olcia ale elegancko krecha ciemnieje 😍😍😍
Julia podziwiam i gratuluję spadków na wadze 💪💪💪 na pocieszenie masz zdj moich pierników 🤣🤣🤣 może komuś poprawi humor ich wygląd hahaha
https://zapodaj.net/plik-hqdVCePh8UAksandra, Julia24, kałamarnica 11, Olcia1987, Chesterka1124, Babsi, Daniela77, Vergeet lubią tę wiadomość
🙎♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Euthyrox25, NAC, koenzym Q10
👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Nowa2024 wrote:Olcia ale elegancko krecha ciemnieje 😍😍😍
Julia podziwiam i gratuluję spadków na wadze 💪💪💪 na pocieszenie masz zdj moich pierników 🤣🤣🤣 może komuś poprawi humor ich wygląd hahaha
https://zapodaj.net/plik-hqdVCePh8U👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔
CDN 😎😂
PCOS. -
https://zapodaj.net/plik-hqdVCePh8U
Co to za ananasowa miniaturka? Hahaha!
Podzielam smaki, w tym cyklu chyba z 3 zjadłam sama 😆😆😆.
Pierniczki ekstra! Na pewno do świąt nie dotrwają!
Ja uwielbiam cynamonki i mam ochotę zrobić taką wersję świąteczną 😁.💃29 lat🕴️35 lat.
✳️9cs o pierwsze 👶🍀
Julia24 wrote:Co to za ananasowa miniaturka? Hahaha!
Podzielam smaki, w tym cyklu chyba z 3 zjadłam sama 😆😆😆.
Pierniczki ekstra! Na pewno do świąt nie dotrwają!
Ja uwielbiam cynamonki i mam ochotę zrobić taką wersję świąteczną 😁.
Hahahah ananasowa miniaturka, bo ostatnio przeczytałam że ananaski przynoszą szczęście przy ivf 🤩
No dobre w smaku są te pierniki, ale z wyglądu dramat 🤣🤣🤣🙎♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Euthyrox25, NAC, koenzym Q10
👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
https://zapodaj.net/plik-hqdVCePh8U
🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
5.12 ⏸️ 9dpo 🥹
Starania od 04.2024
Mój syn od kilku dni (może trochę dłużej) trochę kaszlał i miał katar, ale ogólnie dobrze się czuł. Wczoraj zaczął mocniej kaszleć a dzisiaj patrzę au wysypka na twarzy wyszła. Wygląda zupełnie jak przy rumieniu zakaźnym.
Ja od 2 dni też mam jakieś objawy infekcji.
Teraz nie wiem, czy to to i jeśli tak to, czy powinnam wstrzymać się że staraniami ?
Widzę, że można zrobić przeciwciała. Chyba zrobię te badania, bo inaczej będę o tym cały czas myślała.
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
hej,
chcialam sie przywitac, bo od tygodnia czytam wasze posty i postanowilam dolaczyc
Zaczelismy starania i za 12 dni bedzie testowanko.
Bylam u gina po owulacji i widoczne jest ciałko zolte, endometrium 14 mm.
od owulacji bola jajniki, i temp urosla juz do 37,1 dzis rano, wiec niesmialo zaczynam myslec, ze moze jakims wielkim cudem sie udaloEedzia11 lubi tę wiadomość
12.2024 - 1 cykl staran
wspomagacze: wit D, kwas fol., Omega3 -> od 3 mcy
wizyta u gina: 13dc - cialko zólte na lewym jajniku -
karasol wrote:hej,
chcialam sie przywitac, bo od tygodnia czytam wasze posty i postanowilam dolaczyc
Zaczelismy starania i za 12 dni bedzie testowanko.
Bylam u gina po owulacji i widoczne jest ciałko zolte, endometrium 14 mm.
od owulacji bola jajniki, i temp urosla juz do 37,1 dzis rano, wiec niesmialo zaczynam myslec, ze moze jakims wielkim cudem sie udalo
Hej, zapisałam!
Może opowiesz nam coś o sobie? ☺️karasol lubi tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat.
✳️9cs o pierwsze 👶🍀
📆 16.12.2024r. Badanie nasienia partnera 🤞