X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ✨W grudniu pod kocykiem świąteczna herbatka ☕️ we wrześniu będziemy kochać małego gagatka 👶🏻
Odpowiedz

✨W grudniu pod kocykiem świąteczna herbatka ☕️ we wrześniu będziemy kochać małego gagatka 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana29 wrote:
    Widzę że nie tylko u mnie jest chujowo.. wczoraj miałam 30 urodziny i wieczorem pokłóciłam się z narzeczonym tak, że jest total cisza.. I pewnie tak będzie długo bo oboje jesteśmy uparci i mamy trudne charaktery, cykl spisuje na straty bo nadchodzący tydzień jest kluczowy jeśli chodzi o starania , wątpię żeby atmosfera miala się poprawić.
    trzeba poszukać kogoś kto potwierdzi w gwiazdach, ze jest to czas niesprzyjajacy rozmowom z facetami 🙄 u mnie to tylko on jest uparty, ja nawet jak się kłócę to za chwilę pytam np co chce na kolację a on wie, że mnie bardzo męczy 'nierozmawianie'. Ogólnie mój mąż pod tym względem jest bardzo okrutny i zimny. Nie wiem czy będę mieć tyle siły aby uratować cykl.

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
    ➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
    ➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony)
  • SolAngelica Autorytet

Wysłany: 8 grudnia, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia matko co za historia cie spotkała. Szok.

Chesterka jak dla mnie wykres ładny i wcale nie pod kreską.

Nowa zmieniłaś awatar? Ladny

Ana29 myślę że musisz się poważnie zastanowić. Bo bycie z kimś tylko dla tego że nie masz innych opcji nie jest dobrym pomysłem. A dziecko nigdy nie spaja związku według mnie. Raczej niewyspanie stres i nowe obowiązki ppteguja problemy.

Chesterka1124 lubi tę wiadomość

7.05.2020 ⏸
    8.05 12 dpo beta 105
    11.05 15 dpo beta 410
    Progesteron 27.6
    14.05 beta 1694
    Progesteron 21
    22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym

26.05 USG z widocznym serduszkiem ;)

Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.

24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo

25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo

27.11.2024 13 dpo beta 84.68
    Próg 12.66

29.11.2024 15 dpo
    Beta 191.7
    Próg 17.8
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 8 grudnia, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:
    trzeba poszukać kogoś kto potwierdzi w gwiazdach, ze jest to czas niesprzyjajacy rozmowom z facetami 🙄 u mnie to tylko on jest uparty, ja nawet jak się kłócę to za chwilę pytam np co chce na kolację a on wie, że mnie bardzo męczy 'nierozmawianie'. Ogólnie mój mąż pod tym względem jest bardzo okrutny i zimny. Nie wiem czy będę mieć tyle siły aby uratować cykl.

Ja też tak mam, bardzo mnie męczy nie odzywanie się do siebie. Moi rodzice potrafili po kilka dni albo nawet dłużej w takim stanie wytrzymać i źle to wspominam. Zwłaszcza jak byłam starsza i mnie używali do przekazywania informacji.

3 CS o rodzeństwo
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • Ana29 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy razem od 10 lat i kłócimy się turbo rzadko, jesteśmy raczej zgodni , choć tak jak mówię oboje mamy ciężkie charaktery. Ja jestem zadaniowa zero-jedynkowa a moj facet ma na wszystko czas i wszystko odklada na potem. No ale jak już się pokłócimy to jest cisza totalna na kilka dni. Klocimy sie moze 2 razy w roku .
    Ogólnie jesteśmy szczęśliwi , wiem że za kilka dni wszystko wróci do normy, ale jestem tak zagotowana ze mam ochotę mu powiedzieć że ma się wynieść z mieszkania. Wiem ze on chętnie w tym momencie też by mi to powiedział, aczkolwiek musimy się gryźć w język aby nie powiedzieć za dużo.

Vergeet lubi tę wiadomość

• Daniela77 Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosz, dziewczyny bardzo Wam współczuję. Miałam "problemowego " partnera i bardzo źle to zniosłam. Mam z tego związku syna 13 lat. Szybko odeszłam jak syn miał rok. Dzięki wsparciu mamy mogłam zacząć od nowa. Teraz mam męża który nie dosyć ze ogarnia mojego nastolatka to jeszcze jest dla niego autorytetem i dla mnie ogromnym wsparciem. Jak zaproponowałam zbadanie nasienia to najbardziej martwiło go to że plemniki są słabe i to jego wina. Wyszło że są ok. Co podniosło jego morale. Mimo to bardzo mnie wspiera, przygotowujemy się do in vitro. Zawsze byłam na nie. To mój mąż mnie namówił że to jest nasza szansa dla nas. Jak czytam o waszych kłótniach jest mi bardzo przykro. Nie wiem jakim cudem ale my się nie kłócimy. Powiemy co komu leży na wątrobie i luz. Wracamy do porządku dziennego. Chwila moment. I tak sobie myślę że nawet jak się nie uda to mamy fajną relacje ale na dziecku mu zależy.... co będzie jak się nie uda...nie wiem...

• Babsi Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka96 wrote:
    A mogę zapytać ile mialas wtedy lat? 😊
    Wiem że macie rację ja też mam niska samoocenę jednak .

Ja miałam wtedy 33 , ale szczerze to odchodziłam i wracałam przez następny rok, albo i dluzej. Mojego obecnego partnera poznałam ,gdy mialam 38, a dopiero w tym roku on powiedział: ok. Cholernie się boję, ale spróbujmy.

Julia24 Twoja historia jest niesamowita. Podziwiam Cię, że się nie poddałaś i wierzysz, że będzie dobrze.
    Niby banał, ale coś w tym jest, że co nas nie zabije to nas wzmocni. Co nie ?
    Ja kiedyś myślałam,że poronienie mnie zabije, ale żyje dalej i nasz związek też jest mocniejszy.

Anka96, Julia24 lubią tę wiadomość

👨‍🦲48 👱‍♀️ 43

08.2024 ❤️
    26.09.2024 12+4 💔
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka co za historia!
    Wydajesz mi się bardzo pozytywną osobą, cieszę się że teraz jesteś z wartościowym człowiekiem.

Dzisiaj przeczytalam:
    Kobieto, Ty możesz wybrać sobie człowieka do życia, Twoje dzieci nie mogą już sobie wybrać ojca który tworzy ich dziecinstwo. Wybieraj mądrze.

Babsi, Vergeet, Nowa2024, Magnes, Julia24, Chesterka1124, M93 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice, w trakcie gromadzenia badań
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak SolAngelica, zmieniłam avatar ale już wróciłam do starego 🤣🤣🤣 bo mimo, że to ananaski in vitrowe to nie pasował do mnie ten avatar i mnie wkurzał 🤣 ja jestem blondynka, a tam babka miała ciemne włosy 🤣🤣🤣

🙎‍♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Euthyrox25, NAC, koenzym Q10

👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
  • Insane Autorytet

Wysłany: 8 grudnia, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś się zrobiło chaotycznie, więc już napiszę bez cytowania. Chesterka, te cienkie niebieskie linie to nie są linie podstawowe, tylko linie odniesienia, mniej więcej gdzie jest jaka temperatura. Linia podstawowa jest zaznaczona tylko w aplikacji, przerywaną, łososiową kreską. Na wykres trzeba patrzeć całościowo. Na cały cykl.

Julia, Twoja historia to szok. Znam podobną. Mojej znajomej narzeczony okazał się być księdzem…
    Tego „Twojego” to na upartego byś pewnie mogła podać do sądu o poligamię.

Anka96, nie mogę Ci powiedzieć rób tak albo tak, ale ja bym chyba wzięła na Twoim miejscu faceta na rozmowę ostateczną i wóz albo przewóz. Nie brzmi to dobrze.
    Jeśli masz jakieś możliwości finansowe, a bardzo stresuje Cię, że w przyszłości z odpowiednim już partnerem będziesz miała problemy z zajściem w ciąże, to poczytaj może o zamrożeniu komórek jajowych. Wiem, że in vitro w Polsce dla singli nie jest wykonywane, ale zabezpieczenie płodności na przyszłość, to chyba coś innego.

Ja już dzisiaj miałam drobne plamienie, więc jutro mam nadzieję wjedzie okres. Szkoda, że nie dzisiaj, bo im szybciej tym lepiej. Miałam teraz totalnie naturalny cykl (w sensie już nawet bez dupka) i jestem przeszczęśliwa, że faza lutealna ma taką książkową długość.

Babsi, Vergeet, Chesterka1124, Misiula lubią tę wiadomość

40 tc 💔
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😉

Chesterko - Twój wykres jest piękny. Testuj!

Julia - czytając Twoje posty, które są mega dojrzałe i mądre - a teraz znając Twoją historię - myślę, że wyciągnęłaś z tej przykrej sytuacji na maksa dużo dobrego. Nie dość, że poznałaś kogoś, z kim naprawdę chcesz (i wiesz, że warto) dzielić życie, to jeszcze jesteś dojrzalsza w budowaniu relacji i zaufania. Tak trzymaj ❤

Anka96 przykro mi bardzo :(( rozumiem oczywiście, to są bardzo trudne sprawy i życiowe decyzje, tu musi być zgoda i zaangażowanie z dwóch stron. Ale mam nadzieję, że będziesz do nas czasem zaglądać 😘

My dziś byliśmy na pięknym jarmarku świątecznym, wypiliśmy morze grzańca i kupiliśmy parę bibelotów :P a teraz w końcu oglądamy Griswoldów.

Miłego wieczoru ❄

Babsi, Vergeet, Anka96, Nowa2024, Julia24, Chesterka1124 lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
    • Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka

👨'87
    • 11.23 morfologia 4.5%✅
    • 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
    Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅

06.24 borelioza - leczenie ✅

10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
    11.24 leczenie ✅
    12.24 kontrolne wymazy:
    • 👨 ujemny ✅
    • 👱‍♀️ 🔜
    01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 8 grudnia, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Julia ale historia 😱 ale z jakim pięknym happy endem! tak widocznie miało być, że miałaś spotkać swojego obecnego partnera i to właśnie z nim mieć dzidziusia ❤️

@Chesterka czekamy na twoje testowanie i bez gadania że temperatura spada ble ble ble 😂🤞

Ja jutro 10dc więc zaczynam z owulakami choć nie lubię tego czasu „łapania owulacji”, w środę mam monitoring więc może lekarka coś wspomoże kiedy mniej więcej to nastąpi 😀 póki co mężu wydaje się chętny na serduszkowanie więc mam nadzieję, że go te chęci nie opuszczą 😂

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    na luzie od 08/23
    świadome od 05/24 👶🏻
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

Cykl start 30.11🩸
    Owulacja 12.12 🥚

11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
    12/24- 2 cykl stymulowany Lametta+Ovitrelle

Badania 09/24
    TSH:LH ✅
    AMH ✅

Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk)
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 8 grudnia, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Ja jutro 10dc więc zaczynam z owulakami choć nie lubię tego czasu „łapania owulacji”, w środę mam monitoring więc może lekarka coś wspomoże kiedy mniej więcej to nastąpi 😀 póki co mężu wydaje się chętny na serduszkowanie więc mam nadzieję, że go te chęci nie opuszczą 😂

O to na jutro mam 11 DC i też w środę mam monitoring.

Byłam w 7 DC na wizycie i miałam pęcherzyk 12mm na jednym jajniku, więc może jest szansa na owulację.

3 CS o rodzeństwo
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • Babsi Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    @Julia ale historia 😱 ale z jakim pięknym happy endem! tak widocznie miało być, że miałaś spotkać swojego obecnego partnera i to właśnie z nim mieć dzidziusia ❤️

@Chesterka czekamy na twoje testowanie i bez gadania że temperatura spada ble ble ble 😂🤞

To samo chciałam powiedzieć Chesterce, wyjęłaś mi to z ust. Każdy test daje mi chorą satysfakcję. Jakbym go sama robiła.

Chesterka1124, Vergeet lubią tę wiadomość

👨‍🦲48 👱‍♀️ 43

08.2024 ❤️
    26.09.2024 12+4 💔
  • Lusia3131 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Czytam Wasze historie.
    Droga Julio,
    Mam koleżankę, która tak jak Ty miała niskie AMH. To bardzo bliska koleżanka. Była w związku z facetem przez 11 lat. Obarczana problemem niepłodności, więc braku potomstwa.
    I pewnie większość napisze "no ale medycyny nie oszukasz " ale jej się udało, bo któregoś pięknego dnia kopnęła go w zadek i zaczęła się spotykać ze swoim przyjacielem. Kiedy przyjechała do mnie po miesiącu, usiadłam na kanapie przed nią z butelką wina i paczka laysow o smaku fromage, a ona zjadla tylko Chipsy... zajadala się...jadła i płakała.. chrupało jej w dzióbku a pod sercem mały zarodek wywijał salta z radości.

Babsi, Chesterka1124, Eedzia11, M93, Vergeet lubią tę wiadomość

2018 Rysio♡♡♡♡♡ !!! 3590 38tc! ♡♡♡♡

2020 13 tydzień;( bliźniaki.. 😞
    2021 11 tydzień:(
    2021 5× ciąża biochemiczna
    2022 2x ciąża biochemiczna

2023 Tadzio !! ♡♡♡♡ 3490 38tc♡♡♡♡♡

Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka !
  • Chesterka1124 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wy Jan nikt inny dajecie mi nadzieję ❤️ Dla Was zrobię rano test ❤️🤞🤞🤞 miłej nocy ❤️

Lusia3131, Eedzia11, Nowa2024, Julia24, Vergeet, kałamarnica 11, Babsi, Olcia1987 lubią tę wiadomość

26.02.2021 II ❤️
    15.03.2021 jest ❤️
    30.04.2021 👼 😢
    26. 11.2021 II ❤️
    3.12.2021 puste jajo 😭
    28.02.2022 II ❤️
    23.03.2022 jest ❤️ 7tc
    4.11.2022 David 3700g szczęścia
    10 2023 poronienie 7tc 💔

1.01.2024 starania o kolejną kruszynkę ❤️

4 2024 biochem

Jedno szczęście już mam ale serce pragnie więcej 🥺

age.png
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chesterka1124 wrote:
    Dziewczyny, Wy Jan nikt inny dajecie mi nadzieję ❤️ Dla Was zrobię rano test ❤️🤞🤞🤞 miłej nocy ❤️
    masz piękny wykres, temp w dodatku idzie w górę, cóż więcej - testuj i trzymamy kciuki, że zakończysz ten cykl obżeraniem się bez wyrzutów sumienia 😁✊✊

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
    ➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
    ➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony)
  • Szamanka Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Wasze historie z miłosnych rozczarowań zmotywowały mnie do przywitania się!

Mnie kiedyś zostawil narzeczony 2 tygodnie po zaręczynach 😅 musiałam wyjechać na jakiś czas, oświadczył się tuż przed moim wyjazdem, a dwa tygodnie później uznał że na odległość to jednak nie to samo i odchodzi 🤷🏻‍♀️ wpadłam w totalną histerię, przepłakałam dwa lata. Dzisiaj dziękuję Bogu za taki rozwój sytuacji, teraz jestem szczęśliwą mężatką, co najlepsze, nasz związek zaczął się na odległość, a mąż przeprowadził się dla mnie do Polski z drugiego końca świata 😊 czasem wydaje nam się, że już gorzej nie będzie i nigdy się nie pozbieramy, a zycie szykuje dla nas coś cudownego!

Niestety nie mam teraz za dużo czasu na forum, więc mogę pojawiać się zaledwie co jakiś czas ale trzymam za Was wszystkie kciuki!!! Super się tu wspieracie i jest to dla mnie motywacja do bycia dobrą dla siebie i innych koleżanek :)

Teraz jest nasz 3cs, niestety dużo stresu wpadło przez fałszywie dodatni wynik CMV, więc myślę że można go spisać na straty, ale testować będę 12.12 ok 10/11dpo bo mam imprezę firmową i chciałabym się napić z czystym sumieniem chociaż lampkę alkoholu 😇

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia, 23:52

Vergeet, Julia24, kałamarnica 11, Babsi lubią tę wiadomość

3cs 🤞🏻⏳

👧 33 👦🏻 35

👧 Hashimoto (Euthyrox 50), wahania cukru

Suplementacja: Fertisim, Omega 3, Wit D (Solderol), Koenzym Q10, Magnez, Trisulin, Jod, Kwas foliowy

👦🏻 Ustępujące stłuszczenie wątroby, nasienie 🆗

Suplementacja: Fertisim, Omega 3, ostropest
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Szamanko, witaj u nas i czuj się jak u siebie 🤗 ja też po zawodzie miłosnym spotkałam mojego męża, który co prawda nie przeprowadził się z drugiego końca świata, a z drugiego końca Polski. I tak sobie myślałam wczoraj, że tyle przeciwności losu pokonaliśmy, żeby być ze sobą, a tej jednej nie możemy... Braku dzidziusia.

Chesterko, dawaj znać jak testowanie 😘

Eedzia11 lubi tę wiadomość

♀️33 ♂️ 35 👩‍❤️‍👨 15cs naturalnych
    KIR Bx (-2DS1, -2DS5, -3DS1)
    IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow)
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
    11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tortie wrote:
    O to na jutro mam 11 DC i też w środę mam monitoring.

Byłam w 7 DC na wizycie i miałam pęcherzyk 12mm na jednym jajniku, więc może jest szansa na owulację.
    Oo ładnie urosły wtedy to w środę pewnie będzie jeszcze lepiej, trzymam kciuki żeby była owulka jak malowana ❤️to czekam zarówno na mój jak i na twój monitoring 😀

Tortie lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    na luzie od 08/23
    świadome od 05/24 👶🏻

Cykl start 30.11🩸
    Owulacja 12.12 🥚

Badania 09/24
    AMH ✅

Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk)
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie tu historie, naprawdę dają dużo do myślenia. Te powiedzenia o tęczy po burzy nie są bez przyczyny ❤️ ja co prawda mam jednego partnera od 10 lat, jest to mój pierwszy chłopak a ja jego pierwsza dziewczyna więc wszystko poznawaliśmy, odkrywaliśmy i uczyliśmy się razem. Wiele osób wątpiło w młodzieńczą miłość itp, a tymczasem jesteśmy uważam bardzo udanym małżeństwem bo na palcach dwóch rąk mogę policzyć nasze kłótnie przez te 10 lat :)

Insane, Babsi, Nowa2024, Lusia3131, Eedzia11 lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    na luzie od 08/23
    świadome od 05/24 👶🏻

Cykl start 30.11🩸
    Owulacja 12.12 🥚

Badania 09/24
    AMH ✅

‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ