X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ✨W grudniu pod kocykiem świąteczna herbatka ☕️ we wrześniu będziemy kochać małego gagatka 👶🏻
Odpowiedz

✨W grudniu pod kocykiem świąteczna herbatka ☕️ we wrześniu będziemy kochać małego gagatka 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kałamarnica11 trzymam mocno kciuki za wymaz 🤞🤞. Wiesz kiedy wyniki?

@Smerfelinka daj znać, co ustaliliście w klinice 🤗

Smerfelinka, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

💃29 lat🕴️35 lat.

✳️9cs o pierwsze 👶🍀

📆 16.12.2024r. Badanie nasienia partnera 🤞
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi wrote:
    Dzięki dziewczyny za fajne słowa. Z tym wiekiem to ja trochę tak słodko- gorzko żartuje, bo w środku czuję się nie starzej niż 25.

Moja siostra też urodziła w styczniu. W wieku 44, ale to już 3. Może nie potrzebnie skupiam się na wieku, w sumie czuję się młodo.

@ M93 a masz może rodzeństwo? Jesteś najmłodsza?
    no to jestem odrobinkę młodsza od ciebie. Kochana jak byłam na porodówce 2 lata temu, to tylko jedna czy dwie dziewczyny były poniżej 35 roku życia. A wspominam o 35, bo to jedyna granica jaką stosuje się w badaniach ciążowych 😁 wiec jak jesteś dojrzała 40cha to tak naprawdę przekroczyłaś 35 lat i tyle. Na prenatalnych wyniki miałam tak rewelacyjne, że lekarka powiedziała, że spokojnie mogę zabiegać o trójkę dzieci jak mi się to marzy i takich wyników niejedne kobiety ok 30 lat mogą pozazdrościć także wiek to żadna granica.

Gin mi mówił z kolei, że problemy z zajściem w ciążę bardzo zatarły się jeśli chodzi o wiek pacjentek na przestrzeni ostatnich lat i dużo młodsze ode mnie mają więcej schorzeń niż mój przedział wiekowy. Cały czas dlatego podkreślam, że paskudne czasy robią w nas niepłodność, nawet tzw bio nie jest bio, jak chcesz dobre jedzenie i naturalne to tylko od skromnego rolnika se skromnej gospodarki. Tylko taki nie kupuje sztucznych przyspieszaczy ani oprysków ani nie karmi kur super szybkim żarciem na wzrost.

Nasze dzieci będą mieć większe problemy z bezdzietnością niż my.

karasol lubi tę wiadomość

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
    ➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
    ➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony)
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chesterka1124 wrote:
    Dzień dobry, test negatywny, brzuch boli i już mam plamienie więc zaraz się rozkręci... 😢
    jak tam u ciebie? nie nadążam za czytaniem wszystkiego i nie wiem czy coś jeszcze dopisałaś. W którą stronę zmierzasz? ✊

➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony)
  • Szamanka Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ja oczywiście będąc sobą się dzzisiaj złamałam i zrobiłam test (8/9dpo) i oczywiście biały.

Myślałam, że może się udało bo od paru dni mam mega kłujący ból w piersiach (najpierw w lewej, teraz w obu). Wydaje mi się, że non stop są gorące. Nigdy przed okresem tak nie miałam. No ale chyba po prostu sobie to wkręciłam . I wiem że jeszcze wcześnie, ale sama sobie mówię że przecież takich historii gdzie ktoś miał chociaż cień było więcej, nie? No nic, powtórzę jeszcze tego 12 i zamknę temat. Kolejna owulacja wypada na święta u rodziców, więc chyba nici z tego cyklu… a w kolejną jedziemy do teściów 😩😩😩

@Julia24 🫂

3cs 🤞🏻⏳

👧 33 👦🏻 35

👧 Hashimoto (Euthyrox 50), wahania cukru

Suplementacja: Fertisim, Omega 3, Wit D (Solderol), Koenzym Q10, Magnez, Trisulin, Jod, Kwas foliowy

👦🏻 Ustępujące stłuszczenie wątroby, nasienie 🆗

Suplementacja: Fertisim, Omega 3, ostropest
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 10 grudnia, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Chesterka bardzo madra decyzja, grudzień mimo wszystko jest piękny i dobrze że chcesz skupić się na sobie i na świętach z rodzinką ❤️
    @Julia przytulam dalej i fajnie, że macie konkretny plan! Oby do tego poniedziałku a później wyników szybko zleciało 😀
    @Bubu masz rację, trochę niekonkretnie się wypowiedziałam- jak się dostaje na NFZ to tym bardziej oczywiście że warto brać i korzystać, chodziło mi bardziej żeby partner też zrobił badania bo my kobiety lubimy brać wszystko tylko na siebie 🙈

Julia24, Ana29 lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    na luzie od 08/23
    świadome od 05/24 👶🏻
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

Cykl start 30.11🩸
    Owulacja 12.12 🥚

11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
    12/24- 2 cykl stymulowany Lametta+Ovitrelle

Badania 09/24
    TSH:LH ✅
    AMH ✅

Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk)
  • Olcia1987 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam właśnie wynik z TSH i mam 27,4 😱
    Jakim cudem jestem w ciąży???

A hcg 196 (tyle wiem)

IMG-1088.png

👩🏻1987 🧑🏻‍🦲1992

💔2009
    💙2010
    🩷2013
    5.12 ⏸️ 9dpo 🥹
    9.12 196 bhcg✅ 27,5 TSH ❌ FT4❌

Starania od 04.2024
    Wiesiołek + Wit E + omega + NAC
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 10 grudnia, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chesterko, przytulam Cię najmocniej jak potrafię i rozumiem Twoja decyzję. Zbieraj siły w grudniu, a nowy rok może w końcu przyniesie nam dobre rozdanie. ❤️

Kochane, ja się mentalnie rozkleilam po tym drugim transferze. Zawsze już w trakcie miesiączki odzyskiwałam energię do kolejnych starań, a teraz nie potrafię się podnieść. Popłakuję sobie w najmniej oczekiwanych momentach, nawet nie jestem w stanie zarejestrować czy ten płacz poprzedza myśl o niepowodzeniach. Płacze w pracy, w domu, w sklepie, w samochodzie, sama i będąc w gościach. Chodzę na terapię, ale zastanawiam się czy nie potrzebuje już leków. Dobija mnie myśl, że mogę nigdy nie być matką, że jakoś poważnie jestem uszkodzona i nie mogę utrzymać w sobie życia.

Niemniej jednak to forum sprawia, że wiem, że jest nas więcej. Z jednej strony trudno mi czytać o tym jak dużo jest cierpienia kobiet i nawet czasami nie chce tu zaglądać, widząc że znów biele, miesiączki, spadki temperatur, z drugiej strony kto nas lepiej nie wesprze niż my same, z podobnymi historiami?

Przytulam Was wszystkie.

Vergeet lubi tę wiadomość

♀️33 ♂️ 35 👩‍❤️‍👨 15cs naturalnych
    KIR Bx (-2DS1, -2DS5, -3DS1)
    IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow)
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
    11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Insane Autorytet

Wysłany: 10 grudnia, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Tak, dziękuję Insane! 🫶
    W weekend i wczoraj sobie popłakałam, więc dzisiaj już ze spokojem i akceptacją zatestowałam.

Mamy w poniedziałek te badania nasienia, więc się cieszę, że będziemy znać sytuację ze strony partnera!

Też się parę dni przed okresem tak wypłakałam, że już w ten okres weszłam z całkowitym spokojem i planem.
    Wiem, że naturalnie nam się pewnie nie uda i czekam na in vitro, ale nieważne jak, powtarzam sobie takie krążące po forum zdanie, że:
    Każdy kolejny nieudany cykl zbliża nas do tego szczęśliwego. Jakby nie było - to prawda.

Julia24, Vergeet, Misiula lubią tę wiadomość

40 tc 💔
  • Insane Autorytet

Wysłany: 10 grudnia, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia1987 wrote:

A hcg 196 (tyle wiem)

IMG-1088.png

TSH w ciąży wzrasta, ale ten poziom, jest już chyba niebezpieczny. Dostałaś tam coś, czy Cię olali?

40 tc 💔
  • Szamanka Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia1987 wrote:

A hcg 196 (tyle wiem)

IMG-1088.png

Omg myślę że koniecznie potrzebujesz leków, moja koleżanka raz miała poziom 300 i udało jej się z tego wyjść na prostą (teraz ma zdrowe dziecko), ale najważniejsza jest szybka reakcja!

3cs 🤞🏻⏳

👧 33 👦🏻 35

Suplementacja: Fertisim, Omega 3, Wit D (Solderol), Koenzym Q10, Magnez, Trisulin, Jod, Kwas foliowy

• Olcia1987 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanka wrote:
    Omg myślę że koniecznie potrzebujesz leków, moja koleżanka raz miała poziom 300 i udało jej się z tego wyjść na prostą (teraz ma zdrowe dziecko), ale najważniejsza jest szybka reakcja!

Ja już teraz biorę ponad 200 euthyrox 😓

👩🏻1987 🧑🏻‍🦲1992

💔2009
    💙2010
    🩷2013
    5.12 ⏸️ 9dpo 🥹

Starania od 04.2024
  • Szamanka Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia1987 wrote:
    Ja już teraz biorę ponad 200 euthyrox 😓

Ojej to rzeczywiście dużo… ale nie martw się, lekarz na pewno coś poradzi i będzie wiedział jak zareagować! Najważniejsze żebyś się skonsultowała 🫂

3cs 🤞🏻⏳

👧 33 👦🏻 35

• Nitka96 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chesterko doskonale Cie rozumiem 🥺 Wróć kiedy nabierzesz siły, wszystkie tu na Ciebie czekamy 🥰

Olcia ja bym umówiła się na szybko do lekarza bo taki poziom wydaje mi się za duży! Lepiej zapobiegać niż później się martwić 😌

U mnie dzisiaj temperatura spadła (18 dc) i plamienie rozkręciło się na dobre 😒 Chyba mogę uznać to za miesiączkę i zacząć znowu cykl 😳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia, 11:09

👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
    Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
    👦🏻 '97 - badania nasienia ✅

01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
    22.02.24 cb
    02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
    24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
    🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie wyjaśnić co to jest TSH i o co w tym chodzi z ciążą, że wynik Olcia1987 jest aż tak niebezpieczny? nie kapuję kompletnie ❤️

• Olcia1987 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:
    Możecie wyjaśnić co to jest TSH i o co w tym chodzi z ciążą, że wynik Olcia1987 jest aż tak niebezpieczny? nie kapuję kompletnie ❤️

Hormony tarczycy, normalnie do 4,2 powinno być, w ciąży poniżej 2,5… ja mam 27 na lekach 😭
    Może prowadzić do poronienia, krwawień itd 😭😭

Jestem załamana 😭

// rodzinny wysyła mnie na badania do szpitala ale kiedy? Tego to nie wiem 😭

👩🏻1987 🧑🏻‍🦲1992

💔2009
    💙2010
    🩷2013
    5.12 ⏸️ 9dpo 🥹

Starania od 04.2024
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 10 grudnia, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:

TSH to hormon wydzielany przez przysadkę mózgową do wydzielania hormonów tarczycowych. Jak jest wysoki to może świadczyć o niedoczynności tarczycy, a jak niski to o nadczynności.
    W ciąży i w planowaniu ciąży jest to istotne badanie.

3 CS o rodzeństwo
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tortie wrote:
    TSH to hormon wydzielany przez przysadkę mózgową do wydzielania hormonów tarczycowych. Jak jest wysoki to może świadczyć o niedoczynności tarczycy, a jak niski to o nadczynności.
    W ciąży i w planowaniu ciąży jest to istotne badanie.
    czyli jak sie jest w ciazy jest to obowiazkowe badanie? (nie pamietam aby lekarz o tym ze mna rozmawial a jesli obowiazkowe to pewnie na skierowaniu mialam i bylo najwidoczniej ok).

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    @Smerfelinka daj znać, co ustaliliście w klinice 🤗

Zajrzałam po ogarnięciu armagedonu w pracy i akurat przeczytałam Twoją wiadomość Julia 🙂
    Zawsze bardzo mi miło w podobnych sytuacjach 🙂 Dziękuję, że pamiętasz o mojej wizycie, dam znać oczywiście, ale nie wiem, czy jeszcze dzisiaj, bo to będzie późno, a jeszcze czeka mnie długi powrót do domu.

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 10 grudnia, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:
    czyli jak sie jest w ciazy jest to obowiazkowe badanie? (nie pamietam aby lekarz o tym ze mna rozmawial a jesli obowiazkowe to pewnie na skierowaniu mialam i bylo najwidoczniej ok).

Badanie TSH jest wśród obowiązkowych badań I trymestru. Jest zlecane bezpłatnie na NFZ.

3 CS o rodzeństwo
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Ja ledwo żyję w grudniu. Mamy taki zapier..., że nie wiem, jak ja jeszcze funkcjonuję. Marzę o jakimś wolny, a nie mam już urlopu na ten rok i oprócz dni świątecznych będę pracować każdego dnia. Jestem tak zmęczona, że zastanawiam się poważnie, czy jeszcze warto się zabijać, ale spróbujemy ten ostatni raz i to koniec. Mam już dość dojazdów do kliniki i tego, że każdy dzień urlopu oszczędzam na lekarza. Czuję się tak przemęczona, że mam wątpliwości, czy to ostatnie podejście ma sens. Przepraszam, że za każdym razem jak się odzywam, to tak smęcę, ale dlatego za bardzo się nie odzywam. Też dlatego, że zwyczajnie brakuje mi doby, ale poza tym smutno mi, że może nie być mi dane być jeszcze w ciąży. Syn ostatnio chciał w liście do Mikołaja narysować bobasa, bo mówi, że inaczej chyba nie doczeka się rodzeństwa, a Mikołaj na pewno mu załatwi. Z jednej strony rozbawiło mnie to, a z drugiej ryczałam później jak bóbr.

Odezwę się po wizycie albo już jutro. Trzymam za Was kciuki!

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ