X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ✨W grudniu pod kocykiem świąteczna herbatka ☕️ we wrześniu będziemy kochać małego gagatka 👶🏻
Odpowiedz

✨W grudniu pod kocykiem świąteczna herbatka ☕️ we wrześniu będziemy kochać małego gagatka 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Ana29 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka96 wrote:
    Też się zastanawiałam o co chodzi! Weszłam na kompa i mówię pewnie coś się popsuło 😞 Dostałam lekkiego jasnego krwawienia ciekawe od czego, dzisiaj 17 dc i drugi dzień wysokiej temp 🤔

Nowa a jesteś po owulacji ?

• Kociara20996 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też mam jakiś dziwny śluz już drugi raz po toalecie na papierze gesty galaretowaty nie rozciągliwy biały sluz 🤷‍♀️

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka

4cs 👶🏼

📅 11.12 konsultacja ginekologiczno endokrynologiczna

Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌

💊duphaston w drugiej fazie cyklu

💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki
  • martakam Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 ja też Gdańsk 😉

Chyba w tym tygodniu wybiorę się na badania krwi. Muszę skontrolować IO, ostatnio miałam insulinę ponad 20… Teraz od 3 miesięcy jestem na Glucophage.

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Szamanka Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana29 wrote:
    Siedzę w poczekalni i same ciężarne dzis. Chyba się zastrzelę z tego smutku. Taki mam dziś dzień 😔

Ja mam depresję za każdym razem jak idę do gin a tam same kobiety w ciąży z partnerami… i ja 🫣

Vergeet lubi tę wiadomość

3cs 🤞🏻⏳

👧 33 👦🏻 35

👧 Hashimoto (Euthyrox 50), wahania cukru

Suplementacja: Fertisim, Omega 3, Wit D (Solderol), Koenzym Q10, Magnez, Trisulin, Jod, Kwas foliowy

👦🏻 Ustępujące stłuszczenie wątroby, nasienie 🆗

Suplementacja: Fertisim, Omega 3, ostropest
  • Szamanka Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi wrote:
    @ Szamanka za życzenia narazie nie dziękuję. Podziękuję w czwartek.
    Ja się zastanawiać czy planować jakieś ❤️ mimo zapalenia ucha. Już mi kreska na teście owulacyjnym zbladła, ale dalej moja wewnętrzna desperatka krzyczy: próbuj, próbuj !

Mój biedny facet od tygodni te moje czosnkowe pocałunki , katarek i napady kaszlu w trakcie ❤️🤣 na szczęście nie narzeka. Dzielny na całego!

Ja Cię podziwiam, że masz siłę 🤣 mnie choroba kasuje z życia, czuję się paskudna i nieatrakcyjna, od razu zero ochoty na seks.

3cs 🤞🏻⏳

👧 33 👦🏻 35

Suplementacja: Fertisim, Omega 3, Wit D (Solderol), Koenzym Q10, Magnez, Trisulin, Jod, Kwas foliowy

• M93 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia000 wrote:
    Też Wam nie działało forum przez kilka godzin?
    Czułam się jak dziecko we mgle i myślę, a jak ktoś właśnie widzi dwie kreski i nie ma jak nam o tym powiedzieć???!!!!
    Matko!!!! Jak żyć bez forum???!!!!

Julia24, Vergeet, Insane lubią tę wiadomość

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    ⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔

CDN 😎😂

PCOS.
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Ufffffff matko wreszcie działa!!! 😁
    Ja to nawet odinstalowałam apkę i instalowałam od nowa, wchodzilam na kompie przez dwie przeglądarki i w trybie incognito haha, ale nie działało. Ale w końcu naprawione ❤

Szamanko - cześć! Widzę, że jesteśmy w tym samym wieku. Od razu mi raźniej. Rozgość się u nas. :)

Nitka - a może to krwawienie implantacyjne? Jasna krew.. Hm. 😉

Ana29 trzymam kciuki za Twoją wizytę, daj znać.

Chesterko przytulam Cię. :(

U mnie jutro sądny dzień pobrania kontrolnego wymazu w kierunku Ureaplasmy. ;)

Jak dobrze, że forum już działa i można się z Wami zobaczyć.
    Pozdrawiam Wielkopolskę - lubię ten region, a w Poznaniu ponoć są piękne jarmarki.
    Macham węglem ze Śląska. ❤

Szamanka, Nowa2024, Kociara20996, Vergeet, Chesterka1124 lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
    • Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka

👨'87
    • 11.23 morfologia 4.5%✅
    • 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
    Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅

06.24 borelioza - leczenie ✅

10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
    11.24 leczenie ✅
    12.24 kontrolne wymazy:
    • 👨 ujemny ✅
    • 👱‍♀️ 🔜
    01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏
  • Szamanka Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Cześć dziewczyny!

Ufffffff matko wreszcie działa!!! 😁
    Ja to nawet odinstalowałam apkę i instalowałam od nowa, wchodzilam na kompie przez dwie przeglądarki i w trybie incognito haha, ale nie działało. Ale w końcu naprawione ❤

Szamanko - cześć! Widzę, że jesteśmy w tym samym wieku. Od razu mi raźniej. Rozgość się u nas. :)

Nitka - a może to krwawienie implantacyjne? Jasna krew.. Hm. 😉

Ana29 trzymam kciuki za Twoją wizytę, daj znać.

Chesterko przytulam Cię. :(

U mnie jutro sądny dzień pobrania kontrolnego wymazu w kierunku Ureaplasmy. ;)

Jak dobrze, że forum już działa i można się z Wami zobaczyć.
    Pozdrawiam Wielkopolskę - lubię ten region, a w Poznaniu ponoć są piękne jarmarki.
    Macham węglem ze Śląska. ❤

91 najlepszy rocznik ❤️😂 (tylko żartuję dziewczyny, każdy jest wspaniały!)

Trzymam kciuki za badania! :)

kałamarnica 11, Aksandra lubią tę wiadomość

3cs 🤞🏻⏳

👧 33 👦🏻 35

• Nitka96 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde 2 dpo to chyba za szybko chyba że dopiero dzisiaj była owulacja 🤔 ale chyba dziwne żeby 2 dzień podniesiona temperatura i dopiero owulka

👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
    Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
    👦🏻 '97 - badania nasienia ✅

01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
    22.02.24 cb
    02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
    24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
    🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀

Wysłany: 9 grudnia, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka96 wrote:
    Kurde 2 dpo to chyba za szybko chyba że dopiero dzisiaj była owulacja 🤔 ale chyba dziwne żeby 2 dzień podniesiona temperatura i dopiero owulka

Racja, że szybko. Obserwuj i dawaj znać. :)

• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka

👨'87
    • 11.23 morfologia 4.5%✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

11.24 leczenie ✅
    12.24 kontrolne wymazy:
    • 👨 ujemny ✅
    • 👱‍♀️ 🔜
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze, że forum już działa! Łatwo się uzależniam jeśli chodzi o takie ciekawe dyskusje i wspierające środowisko ❤️
    W sumie nie mam z kim porozmawiać o staraniach na żywo.

Vergeet, Chesterka1124 lubią tę wiadomość

3 CS o rodzeństwo
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już załamana byłam, że tylko mi forum nie działa…🤣
    Ale wyskoczyłam w międzyczasie z kumpelą na dobre jedzonko i piłam taaaaka dooobrą gorącą białą czekoladę 😍😍😍 ale po wypiciu tej czekolady znowu coś mnie w żołądku bolało, na szczęście już nie tak bardzo jak nad ranem 😱😱😱

Ana29 dawaj znać jak tam po wizycie! 🤞

PS. Chodzi za mną jeszcze żarcie z maka, mimo że ja tam jem tylko wege, ale jednak 🤪

Chesterka1124 lubi tę wiadomość

🙎‍♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Euthyrox25, NAC, koenzym Q10

👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
  • Nitka96 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do was jeszcze pytanie odnoście IO. Rozmawiałam z lekarka i mówi że zamiast metforminy po ciąży zastrzyki raz w tyg np. Mounjaro. Stosowała któraś z was?

👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
    Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
    👦🏻 '97 - badania nasienia ✅

01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
    22.02.24 cb
    02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
    24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
    🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka96 wrote:
    Ja mam do was jeszcze pytanie odnoście IO. Rozmawiałam z lekarka i mówi że zamiast metforminy po ciąży zastrzyki raz w tyg np. Mounjaro. Stosowała któraś z was?

Jak lekarka ma z tym lekiem dobre doświadczenia i wie jak dawkę dobierać i jak stosować to fajnie. Bo część lekarzy nie zna jeszcze dobrze tego leku.
    Z tego co wiem może się dobrze sprawdzić, ale jest też sporo działań niepożądanych.

3 CS o rodzeństwo
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • Babsi Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanka wrote:
    Ja Cię podziwiam, że masz siłę 🤣 mnie choroba kasuje z życia, czuję się paskudna i nieatrakcyjna, od razu zero ochoty na seks.

Nie wiem czy mi się chce, raczej na początku nie bardzo. Ale jak sobie pomyślę,że kolejny cykl.nie wykorzystany to działamy. Trochę pieszczot i od razu się zachciewa 😎

Tak tak dziewczyny 91 super rocznik. Też bym chciała być 91, a ja 10 więcej 😭😱
    Ja to jestem tutaj Wasza babcią 🤣 jak potrzebujecie życiowych porad starszej Pani to do mnie. Babcia Basia służy radą 🤣🤣🤣🤣

O dzieciach wiem wszystko, lata w przedszkolu, więc o rodzicach jeszcze więcej..
    Ja to się super czuje jak się mnie pytają czy mam swoje dzieci.. z uśmiechem odpowiadam : Wasze mi wystarczą. A potem przełykam łzy.
    Powrót po poronieniu był jeszcze gorszy, jak dzieci się mnie pytały czy moje dziecko umarło.. na początku przeżyłam szok, a potem powstrzymałam łzy i próbowałam wytłumaczyć.

Oh to życie, ciągle nas testuje. Trzeba być dla siebie nawzajem dobrym. Nigdy nie wiemy jaką ktoś niesie historię.

👨‍🦲48 👱‍♀️ 43

08.2024 ❤️
    26.09.2024 12+4 💔
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi wrote:
    Nie wiem czy mi się chce, raczej na początku nie bardzo. Ale jak sobie pomyślę,że kolejny cykl.nie wykorzystany to działamy. Trochę pieszczot i od razu się zachciewa 😎

Ja to jestem tutaj Wasza babcią 🤣 jak potrzebujecie życiowych porad starszej Pani to do mnie. Babcia Basia służy radą 🤣🤣🤣🤣

O dzieciach wiem wszystko, lata w przedszkolu, więc o rodzicach jeszcze więcej..
    Ja to się super czuje jak się mnie pytają czy mam swoje dzieci.. z uśmiechem odpowiadam : Wasze mi wystarczą. A potem przełykam łzy.
    Powrót po poronieniu był jeszcze gorszy, jak dzieci się mnie pytały czy moje dziecko umarło.. na początku przeżyłam szok, a potem powstrzymałam łzy i próbowałam wytłumaczyć.

Oh to życie, ciągle nas testuje. Trzeba być dla siebie nawzajem dobrym. Nigdy nie wiemy jaką ktoś niesie historię.

A weź nie przesadzaj z tym wiekiem!!
    Cieszę się, że znalazłaś tego jednego faceta, z którym chcesz mieć dziecko! ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia, 21:58

💃29 lat🕴️35 lat.

✳️9cs o pierwsze 👶🍀

📆 16.12.2024r. Badanie nasienia partnera 🤞
  • Ana29 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dobra, więc tak.
    Dziś 13 dc. Nie ma jeszcze dominującego pęcherzyka. Rośnie na lewym pecherzyk , póki co ma 11mm, ale ja mam owulacje w 19 dc więc powiedział że na razie jest ok. Powiedzial tez ze 9 cykl starań ( ten ktory teraz trwa jest 9) tak na serio to już trochę długo, stawia na słabe nasienie narzeczonego.
    W poniedziałek mam przyjść na ponowny monitoring i przyniesc mu wszystkie wyniki proga jakie robiłam do tej pory na własną reke.
    Po nowym roku zrobi mi badanie drożności jajowodow na oddziale u siebie w Poznaniu.
    No i w sumie tyle na ten moment. Jak zobaczy te śmieszne wartości proga po owulacji to tam chyba padnie w tym gabinecie.
    Zarekomendował do badania nasienia Pastelova w Poznaniu

kałamarnica 11, Julia24, Babsi, Nowa2024, Chesterka1124 lubią tę wiadomość

• M93 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi Moja mama miała 44 lata jak mnie urodziła 🤪

kałamarnica 11, Eedzia11, Vergeet, JoAnn lubią tę wiadomość

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    ⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔

CDN 😎😂

PCOS.

Wysłany: 9 grudnia, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana29 wrote:
    No i dobra, więc tak.
    Dziś 13 dc. Nie ma jeszcze dominującego pęcherzyka. Rośnie na lewym pecherzyk , póki co ma 11mm, ale ja mam owulacje w 19 dc więc powiedział że na razie jest ok. Powiedzial tez ze 9 cykl starań ( ten ktory teraz trwa jest 9) tak na serio to już trochę długo, stawia na słabe nasienie narzeczonego.
    W poniedziałek mam przyjść na ponowny monitoring i przyniesc mu wszystkie wyniki proga jakie robiłam do tej pory na własną reke.
    Po nowym roku zrobi mi badanie drożności jajowodow na oddziale u siebie w Poznaniu.
    No i w sumie tyle na ten moment. Jak zobaczy te śmieszne wartości proga po owulacji to tam chyba padnie w tym gabinecie.
    Zarekomendował do badania nasienia Pastelova w Poznaniu

Brzmi sensownie ten plan. A narzeczony robił już badanie nasienia?

👨'87
    • 11.23 morfologia 4.5%✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

11.24 leczenie ✅
    12.24 kontrolne wymazy:
    • 👨 ujemny ✅
    • 👱‍♀️ 🔜
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi wrote:

ojej tak, dzieci są bardzo bezpośrednie i współczuje Ci że musiałaś jeszcze im to tłumaczyć w delikatny sposób ale pięknie, że się podjęłaś. Sama jestem nauczycielem w przedszkolu i nie wiem jak bym to dzieciom wyjaśniła. Już na przykład jak prowadzę zajęcia o rodzinie albo przygotowuje Dzień Mamy to jest dla mnie bardzo trudne słuchać pytań jak na imię moja mama albo co z nią robię itp. podczas gdy nie ma jej ze mną od kilku lat. Też przełykam gorzkie łzy ale nie tłumaczę dzieciom żeby ich tym nie obarczać tylko raczej wymijam odpowiedź :)
    Ale z tym wiekiem to też bez przesady, znam mnóstwo kobiet które rodziły dzieci w tym wieku i mają całkiem zdrowe, fajne dzieciaki! I to bardzo fajne bo jednak jak się jest świadomym i doświadczonym życiowo to ma się mądre rzeczy do przekazania dziecku i wychowania go dobrze 😀

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    na luzie od 08/23
    świadome od 05/24 👶🏻
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

Cykl start 30.11🩸
    Owulacja 12.12 🥚

11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
    12/24- 2 cykl stymulowany Lametta+Ovitrelle

Badania 09/24
    TSH:LH ✅
    AMH ✅

Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk)
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ