✨W grudniu pod kocykiem świąteczna herbatka ☕️ we wrześniu będziemy kochać małego gagatka 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś też mam jakiś dziwny śluz już drugi raz po toalecie na papierze gesty galaretowaty nie rozciągliwy biały sluz 🤷♀️👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
Lipiec24 odstawienie krążka
4cs 👶🏼
📅 11.12 konsultacja ginekologiczno endokrynologiczna
Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌
💊duphaston w drugiej fazie cyklu
💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki -
Julia24 ja też Gdańsk 😉
Chyba w tym tygodniu wybiorę się na badania krwi. Muszę skontrolować IO, ostatnio miałam insulinę ponad 20… Teraz od 3 miesięcy jestem na Glucophage.👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Ana29 wrote:Siedzę w poczekalni i same ciężarne dzis. Chyba się zastrzelę z tego smutku. Taki mam dziś dzień 😔
Ja mam depresję za każdym razem jak idę do gin a tam same kobiety w ciąży z partnerami… i ja 🫣Vergeet lubi tę wiadomość
3cs 🤞🏻⏳
👧 33 👦🏻 35
👧 Hashimoto (Euthyrox 50), wahania cukru
Suplementacja: Fertisim, Omega 3, Wit D (Solderol), Koenzym Q10, Magnez, Trisulin, Jod, Kwas foliowy
👦🏻 Ustępujące stłuszczenie wątroby, nasienie 🆗
Suplementacja: Fertisim, Omega 3, ostropest -
Babsi wrote:@ Szamanka za życzenia narazie nie dziękuję. Podziękuję w czwartek.
Ja się zastanawiać czy planować jakieś ❤️ mimo zapalenia ucha. Już mi kreska na teście owulacyjnym zbladła, ale dalej moja wewnętrzna desperatka krzyczy: próbuj, próbuj !
Mój biedny facet od tygodni te moje czosnkowe pocałunki , katarek i napady kaszlu w trakcie ❤️🤣 na szczęście nie narzeka. Dzielny na całego!
Ja Cię podziwiam, że masz siłę 🤣 mnie choroba kasuje z życia, czuję się paskudna i nieatrakcyjna, od razu zero ochoty na seks.
3cs 🤞🏻⏳
👧 33 👦🏻 35
Suplementacja: Fertisim, Omega 3, Wit D (Solderol), Koenzym Q10, Magnez, Trisulin, Jod, Kwas foliowy
Minia000 wrote:Też Wam nie działało forum przez kilka godzin?
Matko!!!! Jak żyć bez forum???!!!!Julia24, Vergeet, Insane lubią tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔
CDN 😎😂
PCOS. -
Cześć dziewczyny!
Ufffffff matko wreszcie działa!!! 😁
Ja to nawet odinstalowałam apkę i instalowałam od nowa, wchodzilam na kompie przez dwie przeglądarki i w trybie incognito haha, ale nie działało. Ale w końcu naprawione ❤
Szamanko - cześć! Widzę, że jesteśmy w tym samym wieku. Od razu mi raźniej. Rozgość się u nas.
Nitka - a może to krwawienie implantacyjne? Jasna krew.. Hm. 😉
Ana29 trzymam kciuki za Twoją wizytę, daj znać.
Chesterko przytulam Cię.
U mnie jutro sądny dzień pobrania kontrolnego wymazu w kierunku Ureaplasmy.
Jak dobrze, że forum już działa i można się z Wami zobaczyć.
Pozdrawiam Wielkopolskę - lubię ten region, a w Poznaniu ponoć są piękne jarmarki.
Macham węglem ze Śląska. ❤Szamanka, Nowa2024, Kociara20996, Vergeet, Chesterka1124 lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11.24 leczenie ✅
12.24 kontrolne wymazy:
• 👨 ujemny ✅
• 👱♀️ 🔜
01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏 -
kałamarnica 11 wrote:Cześć dziewczyny!
Ufffffff matko wreszcie działa!!! 😁
Ja to nawet odinstalowałam apkę i instalowałam od nowa, wchodzilam na kompie przez dwie przeglądarki i w trybie incognito haha, ale nie działało. Ale w końcu naprawione ❤
Szamanko - cześć! Widzę, że jesteśmy w tym samym wieku. Od razu mi raźniej. Rozgość się u nas.
Nitka - a może to krwawienie implantacyjne? Jasna krew.. Hm. 😉
Ana29 trzymam kciuki za Twoją wizytę, daj znać.
Chesterko przytulam Cię.
U mnie jutro sądny dzień pobrania kontrolnego wymazu w kierunku Ureaplasmy.
Jak dobrze, że forum już działa i można się z Wami zobaczyć.
Pozdrawiam Wielkopolskę - lubię ten region, a w Poznaniu ponoć są piękne jarmarki.
Macham węglem ze Śląska. ❤
91 najlepszy rocznik ❤️😂 (tylko żartuję dziewczyny, każdy jest wspaniały!)
Trzymam kciuki za badania!kałamarnica 11, Aksandra lubią tę wiadomość
3cs 🤞🏻⏳
👧 33 👦🏻 35
Kurde 2 dpo to chyba za szybko chyba że dopiero dzisiaj była owulacja 🤔 ale chyba dziwne żeby 2 dzień podniesiona temperatura i dopiero owulka👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22.02.24 cb
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀 -
Nitka96 wrote:Kurde 2 dpo to chyba za szybko chyba że dopiero dzisiaj była owulacja 🤔 ale chyba dziwne żeby 2 dzień podniesiona temperatura i dopiero owulka
Racja, że szybko. Obserwuj i dawaj znać.👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
11.24 leczenie ✅
12.24 kontrolne wymazy:
• 👨 ujemny ✅
• 👱♀️ 🔜
Jak dobrze, że forum już działa! Łatwo się uzależniam jeśli chodzi o takie ciekawe dyskusje i wspierające środowisko ❤️
W sumie nie mam z kim porozmawiać o staraniach na żywo.Vergeet, Chesterka1124 lubią tę wiadomość
3 CS o rodzeństwo
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
A ja już załamana byłam, że tylko mi forum nie działa…🤣
Ale wyskoczyłam w międzyczasie z kumpelą na dobre jedzonko i piłam taaaaka dooobrą gorącą białą czekoladę 😍😍😍 ale po wypiciu tej czekolady znowu coś mnie w żołądku bolało, na szczęście już nie tak bardzo jak nad ranem 😱😱😱
Ana29 dawaj znać jak tam po wizycie! 🤞
PS. Chodzi za mną jeszcze żarcie z maka, mimo że ja tam jem tylko wege, ale jednak 🤪Chesterka1124 lubi tę wiadomość
🙎♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Euthyrox25, NAC, koenzym Q10
👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Ja mam do was jeszcze pytanie odnoście IO. Rozmawiałam z lekarka i mówi że zamiast metforminy po ciąży zastrzyki raz w tyg np. Mounjaro. Stosowała któraś z was?👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22.02.24 cb
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀 -
Nitka96 wrote:Ja mam do was jeszcze pytanie odnoście IO. Rozmawiałam z lekarka i mówi że zamiast metforminy po ciąży zastrzyki raz w tyg np. Mounjaro. Stosowała któraś z was?
Jak lekarka ma z tym lekiem dobre doświadczenia i wie jak dawkę dobierać i jak stosować to fajnie. Bo część lekarzy nie zna jeszcze dobrze tego leku.
Z tego co wiem może się dobrze sprawdzić, ale jest też sporo działań niepożądanych.
3 CS o rodzeństwo
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Szamanka wrote:Ja Cię podziwiam, że masz siłę 🤣 mnie choroba kasuje z życia, czuję się paskudna i nieatrakcyjna, od razu zero ochoty na seks.
Nie wiem czy mi się chce, raczej na początku nie bardzo. Ale jak sobie pomyślę,że kolejny cykl.nie wykorzystany to działamy. Trochę pieszczot i od razu się zachciewa 😎
Tak tak dziewczyny 91 super rocznik. Też bym chciała być 91, a ja 10 więcej 😭😱
Ja to jestem tutaj Wasza babcią 🤣 jak potrzebujecie życiowych porad starszej Pani to do mnie. Babcia Basia służy radą 🤣🤣🤣🤣
O dzieciach wiem wszystko, lata w przedszkolu, więc o rodzicach jeszcze więcej..
Ja to się super czuje jak się mnie pytają czy mam swoje dzieci.. z uśmiechem odpowiadam : Wasze mi wystarczą. A potem przełykam łzy.
Powrót po poronieniu był jeszcze gorszy, jak dzieci się mnie pytały czy moje dziecko umarło.. na początku przeżyłam szok, a potem powstrzymałam łzy i próbowałam wytłumaczyć.
Oh to życie, ciągle nas testuje. Trzeba być dla siebie nawzajem dobrym. Nigdy nie wiemy jaką ktoś niesie historię.👨🦲48 👱♀️ 43
08.2024 ❤️
26.09.2024 12+4 💔 -
Babsi wrote:Nie wiem czy mi się chce, raczej na początku nie bardzo. Ale jak sobie pomyślę,że kolejny cykl.nie wykorzystany to działamy. Trochę pieszczot i od razu się zachciewa 😎
Ja to jestem tutaj Wasza babcią 🤣 jak potrzebujecie życiowych porad starszej Pani to do mnie. Babcia Basia służy radą 🤣🤣🤣🤣
O dzieciach wiem wszystko, lata w przedszkolu, więc o rodzicach jeszcze więcej..
Ja to się super czuje jak się mnie pytają czy mam swoje dzieci.. z uśmiechem odpowiadam : Wasze mi wystarczą. A potem przełykam łzy.
Powrót po poronieniu był jeszcze gorszy, jak dzieci się mnie pytały czy moje dziecko umarło.. na początku przeżyłam szok, a potem powstrzymałam łzy i próbowałam wytłumaczyć.
Oh to życie, ciągle nas testuje. Trzeba być dla siebie nawzajem dobrym. Nigdy nie wiemy jaką ktoś niesie historię.
A weź nie przesadzaj z tym wiekiem!!
Cieszę się, że znalazłaś tego jednego faceta, z którym chcesz mieć dziecko! ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia, 21:58
💃29 lat🕴️35 lat.
✳️9cs o pierwsze 👶🍀
📆 16.12.2024r. Badanie nasienia partnera 🤞 -
No i dobra, więc tak.
Dziś 13 dc. Nie ma jeszcze dominującego pęcherzyka. Rośnie na lewym pecherzyk , póki co ma 11mm, ale ja mam owulacje w 19 dc więc powiedział że na razie jest ok. Powiedzial tez ze 9 cykl starań ( ten ktory teraz trwa jest 9) tak na serio to już trochę długo, stawia na słabe nasienie narzeczonego.
W poniedziałek mam przyjść na ponowny monitoring i przyniesc mu wszystkie wyniki proga jakie robiłam do tej pory na własną reke.
Po nowym roku zrobi mi badanie drożności jajowodow na oddziale u siebie w Poznaniu.
No i w sumie tyle na ten moment. Jak zobaczy te śmieszne wartości proga po owulacji to tam chyba padnie w tym gabinecie.
Zarekomendował do badania nasienia Pastelova w Poznaniukałamarnica 11, Julia24, Babsi, Nowa2024, Chesterka1124 lubią tę wiadomość
-
Ana29 wrote:No i dobra, więc tak.
Dziś 13 dc. Nie ma jeszcze dominującego pęcherzyka. Rośnie na lewym pecherzyk , póki co ma 11mm, ale ja mam owulacje w 19 dc więc powiedział że na razie jest ok. Powiedzial tez ze 9 cykl starań ( ten ktory teraz trwa jest 9) tak na serio to już trochę długo, stawia na słabe nasienie narzeczonego.
W poniedziałek mam przyjść na ponowny monitoring i przyniesc mu wszystkie wyniki proga jakie robiłam do tej pory na własną reke.
Po nowym roku zrobi mi badanie drożności jajowodow na oddziale u siebie w Poznaniu.
No i w sumie tyle na ten moment. Jak zobaczy te śmieszne wartości proga po owulacji to tam chyba padnie w tym gabinecie.
Zarekomendował do badania nasienia Pastelova w Poznaniu
Brzmi sensownie ten plan. A narzeczony robił już badanie nasienia?👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
11.24 leczenie ✅
12.24 kontrolne wymazy:
• 👨 ujemny ✅
• 👱♀️ 🔜
Babsi wrote:Nie wiem czy mi się chce, raczej na początku nie bardzo. Ale jak sobie pomyślę,że kolejny cykl.nie wykorzystany to działamy. Trochę pieszczot i od razu się zachciewa 😎
Oh to życie, ciągle nas testuje. Trzeba być dla siebie nawzajem dobrym. Nigdy nie wiemy jaką ktoś niesie historię.
Ale z tym wiekiem to też bez przesady, znam mnóstwo kobiet które rodziły dzieci w tym wieku i mają całkiem zdrowe, fajne dzieciaki! I to bardzo fajne bo jednak jak się jest świadomym i doświadczonym życiowo to ma się mądre rzeczy do przekazania dziecku i wychowania go dobrze 😀🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
z pomocą medyczną od 11/24 💉
Cykl start 30.11🩸
Owulacja 12.12 🥚
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
12/24- 2 cykl stymulowany Lametta+Ovitrelle
Badania 09/24
TSH:LH ✅
AMH ✅
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk)