✨W grudniu pod kocykiem świąteczna herbatka ☕️ we wrześniu będziemy kochać małego gagatka 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Vergeet przykro mi. Ale masz rację, nie ma co chłopów tak chronić. Przez to może nie ogarniają jak istotne są dane czynności w konkretnym momencie. Przecież nie przyjęłaś tego zastrzyku for fun, on ma swoje zadanie a bez seksu jest bez sensu.
Tyle Twojej pracy i poświęcenia ale też nasze ciało to odczuwa, nie mówiąc o psychice.
Rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa. Najlepiej te rozmowy prowadzić przed i po owulacji a nie w trakcie bo to się dobrze nigdy nie kończy.Vergeet lubi tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice, w trakcie gromadzenia badań -
Hej
Vergeet - z tego co piszesz wydaje się, że rzeczywiście Twojemu szanownemu trzeba walnąć wykład jak to wygląda z perspektywy kobiety. Cały miesiąc krok po kroku, co czujesz w każdym etapie cyklu, jakie masz emocje. I jaka jest jego rola w tym, że to nie tylko sam seks, ale też wsparcie. Jesteście w tym razem. Na pewno gdy będzie miał tę wiedzę to dołoży wszelkich starań aby Ci towarzyszyć w tej drodze i będzie miał świadomość jakie to ważne, że to tylko kilka dni w miesiącu jest szansa. Mężczyźni są zadaniowi, lubią wiedzieć jakie mają zadania żeby sobie w głowie poukładać plan działania .
My akurat o te kwestie się nie spinamy, bo mój o wszystko pyta i ma wiedzę, więc jest na bieżąco. Ale muszę przyznać, że też mamy gorszy czas ostatnio, tak ogólnie. Może to wynikać z tego, że on pracuje z domu, a ja mam teraz to L4 i mamy siebie trochę dosyć, że jedno się na drugie ciągle natyka, wszędzie, non stop. ECHHHHHHH
Minia - kochana odpoczywaj i zdrowiej 😘
Nowa - czy masz wynik AMH?
Ja rano dziś poszłam właśnie też na to badanie. Zapomniałam, że ono takie drogie 🥴
A dziś mamy gości wieczorem, więc zaraz zakupy i szykowanie👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11.24 leczenie ✅
12.24 kontrolne wymazy:
• 👨 ujemny ✅
• 👱♀️ 🔜
01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏 -
Mój wynik AMH 1,66… ja wiem, że każde badanie robiłam w innym labie ale kuźwa no…
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:08
🙎♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Euthyrox25, NAC, koenzym Q10
👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Vergeet mega cię rozumiem i Twoja złość. U mojego męża było bardzo podobne podejście i egoistyczne. Ja latanie po klinice, pilnowanie wszystkiego, milion supli a jemu jak dosłownie pod twarz nie podłożyłam witamin to w życiu on brał nie będzie. A co do serduszkowania wtedy kiedy było trzeba to też że on się nie zmusi, on nie da rady, bla bla. Matkooo co my się wtedy naklocilismy! Dlatego ja uważam, że nie ma się co cackać. My też swoje przechodzimy, a starania o dziecko są wspólne nie tylko nasze. I sorry no nam nikt cyklu i owulacji nie przesunie na wtedy kiedy facet będzie miał ochotę 🤷♀️
Vergeet lubi tę wiadomość
🙎♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
No właśnie wczoraj jak już leżałam w łóżku po tym wszystkim to rozmyślałam i układałam sobie w głowie co powiedzieć i dokładnie to co mówisz @kałamarnica, mam w planach opowiedzieć każdy etap miesiąca jak to wygląda z naszej perspektywy. Jakie są działania ale też jakie nam towarzyszą uczucia, bo on widzi że jak dostanę okres to jest mi przykro i jestem przybita ale nie widzi że to już jest na kilka dni przed okresem bo już wiem, nie widzi rozpalającej się nadziei, a później rozczarowania. Nie widzi robienia testów owulacyjnych, kontrolowania kalendarza itp. Myślałam, że jak nie będę go wprowadzać w to szczegółowo to zachowamy chociaż trochę jakiejś intymności, romantyzmu ale po takim czasie widzę że starania o dziecko nie mają nic wspólnego z romantyzmem… Widziałam że po tym wybuchu się przejął, chyba coś do niego dotarło, także jak mu powiem o wszystkim to myślę że podejdzie do tego inaczej.
No i dziękuję wam za wsparcie i każde słowo, dzisiaj dość że obudziłam się z bólem głowy i lekkim przeziębieniem to jeszcze przybita, a po waszych radach trochę mi lepiej, choć wiem że trudna rozmowa dopiero przed nami 💕Nowa2024, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
z pomocą medyczną od 11/24 💉
Cykl start 30.11🩸
Owulacja 12.12 🥚
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
12/24- 2 cykl stymulowany Lametta+Ovitrelle
Badania 09/24
TSH:LH ✅
AMH ✅
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk) -
Nowa2024 wrote:Vergeet mega cię rozumiem i Twoja złość. U mojego męża było bardzo podobne podejście i egoistyczne. Ja latanie po klinice, pilnowanie wszystkiego, milion supli a jemu jak dosłownie pod twarz nie podłożyłam witamin to w życiu on brał nie będzie. A co do serduszkowania wtedy kiedy było trzeba to też że on się nie zmusi, on nie da rady, bla bla. Matkooo co my się wtedy naklocilismy! Dlatego ja uważam, że nie ma się co cackać. My też swoje przechodzimy, a starania o dziecko są wspólne nie tylko nasze. I sorry no nam nikt cyklu i owulacji nie przesunie na wtedy kiedy facet będzie miał ochotę 🤷♀️🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
Cykl start 30.11🩸
Owulacja 12.12 🥚
Badania 09/24
AMH ✅
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk) -
Nowa2024 wrote:Mój wynik AMH 1,66… ja wiem, że każde badanie robiłam w innym labie ale kuźwa no…🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
Cykl start 30.11🩸
Owulacja 12.12 🥚
Badania 09/24
AMH ✅
Vergeet wrote:No właśnie wczoraj jak już leżałam w łóżku po tym wszystkim to rozmyślałam i układałam sobie w głowie co powiedzieć i dokładnie to co mówisz @kałamarnica, mam w planach opowiedzieć każdy etap miesiąca jak to wygląda z naszej perspektywy. Jakie są działania ale też jakie nam towarzyszą uczucia, bo on widzi że jak dostanę okres to jest mi przykro i jestem przybita ale nie widzi że to już jest na kilka dni przed okresem bo już wiem, nie widzi rozpalającej się nadziei, a później rozczarowania. Nie widzi robienia testów owulacyjnych, kontrolowania kalendarza itp. Myślałam, że jak nie będę go wprowadzać w to szczegółowo to zachowamy chociaż trochę jakiejś intymności, romantyzmu ale po takim czasie widzę że starania o dziecko nie mają nic wspólnego z romantyzmem… Widziałam że po tym wybuchu się przejął, chyba coś do niego dotarło, także jak mu powiem o wszystkim to myślę że podejdzie do tego inaczej.
No i dziękuję wam za wsparcie i każde słowo, dzisiaj dość że obudziłam się z bólem głowy i lekkim przeziębieniem to jeszcze przybita, a po waszych radach trochę mi lepiej, choć wiem że trudna rozmowa dopiero przed nami 💕
Czasem dla faceta to jest na zasadzie „ok kolejny miesiąc się nie udało”. A dla nas to jest dramat i krzyk rozpaczy jak po raz kolejny przychodzi 🐒. Dlatego ja sama po sobie wiem, że ja już w sobie sił psychicznych nie mam na starania dalsze bardziej na luzie i chcę już tylko ivf…i może i jakaś tam minimalna szansa na naturalną ciążę by była, ale nie jestem w stanie już dłużej na to czekać. A tu jeszcze tak mi się dzieje z tym AMH…😱
Pogadaj z mężem, on musi wiedzieć co Ty przeżywasz każdego miesiąca 🤞🙎♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Vergeet wrote:No właśnie wczoraj jak już leżałam w łóżku po tym wszystkim to rozmyślałam i układałam sobie w głowie co powiedzieć i dokładnie to co mówisz @kałamarnica, mam w planach opowiedzieć każdy etap miesiąca jak to wygląda z naszej perspektywy. Jakie są działania ale też jakie nam towarzyszą uczucia, bo on widzi że jak dostanę okres to jest mi przykro i jestem przybita ale nie widzi że to już jest na kilka dni przed okresem bo już wiem, nie widzi rozpalającej się nadziei, a później rozczarowania. Nie widzi robienia testów owulacyjnych, kontrolowania kalendarza itp. Myślałam, że jak nie będę go wprowadzać w to szczegółowo to zachowamy chociaż trochę jakiejś intymności, romantyzmu ale po takim czasie widzę że starania o dziecko nie mają nic wspólnego z romantyzmem… Widziałam że po tym wybuchu się przejął, chyba coś do niego dotarło, także jak mu powiem o wszystkim to myślę że podejdzie do tego inaczej.
No i dziękuję wam za wsparcie i każde słowo, dzisiaj dość że obudziłam się z bólem głowy i lekkim przeziębieniem to jeszcze przybita, a po waszych radach trochę mi lepiej, choć wiem że trudna rozmowa dopiero przed nami 💕
Moje i męża pierwsze starania też tak wygladały, on się nie będzie zmuszał bla bla bla... Dużo kłótni i niezrozumienia.
Teraz jest zaangażowany we wszystko, zostawiam testy owu w kibelku żeby porównywać więc widzi, że się owu zbliża. Dopytuje o wszystko. Dzielimy seks dla przyjemności i dla prokreacji Xd tak trochę dla żartów mu mówię, że to był seks dla przyjemności 😅 Łyka wszystkie suple jakie mu podstawie, nawet bez zająknięcia zaczął pić ze mną zioła ojca sroki. Ciężko przeżył biochema i chyba dotrało do niego, że to nie są żarty.Córka z 2023
6 miesięcy starań
Kwiecień 2024 druga runda starań 🤱
Czerwiec 2024 ciąża biochemiczna -
Łażę dzisiaj i wyje.
Nie doczekałam wczoraj starego, więc z rana już czarne myśli, że nic z tego nie wyjdzie 😒
Koleżanka mi wysłała zdjęcie swojego 5msc bobaska jako reniferka i się powylam.
Potem wchodzę na insta widzę jedna-kreska.pl wstawiła zdjęcie z córką, która adoptowali i też się powylam.
Wspominaliśmy zeszłoroczną wigilię firmową, na której pamiętam miałam myśli „za chwilę mnie tu nie będzie” a jednak, minął rok i jestem, ciągle w tym samym miejscu
Nowa - może taka różnica w wynikach to różnica laboratoriów?
Vergreet - faceci są prości, on nie wie ile Ty wkładasz w te całe starania. Trzeba im prosto z mostu, inaczej się nie domyśląWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:28
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔
CDN 😎😂
PCOS. -
Szamanka wrote:Melduję najbielszą z bieli. Mam nadzieję że drinki na imprezie służbowej będą dobre
@Vergeet współczuje to musiało być dla Ciebie ciężkie i rozczarowujące. Chyba wczoraj był dzień słabej komunikacji, my się z mężem pokłóciliśmy o zostawiony test ciążowy. Dla niego to niesanitarne wynosić coś z moczem z łazienki i w ogóle nie rozumie, że dla mnie to nie tylko plastik z siuskami 🤷🏻♀️ a biel dzisiaj przypieczętowała tylko mój smutek z niezrozumienia.
Coooo? 🙊 A np. testu na pamiątkę nie zostawi? Ja mam testy pozytywne z pierwszej ciąży 😅. Jak masz też mu przekazać wiadomość? Wrzeszczeć z łazienki? Będzie zniesmaczony jak mu dasz pudełko z testem np ?Córka z 2023
6 miesięcy starań
Nie wiem czy to możliwe tak szybko bo dziś dopiero 3dzien picia ziół OS3, ale wieczorem w łóżku czułam już jakieś ruchy w jajnikach i teraz też je czyje 😇 do owulacji raczej daleko, jeszcze nie mam śluzu płodnego dziś jest tak pół na pół trochę wodnisty z kremowy. Jutro chyba zacznę robić testy owu.Córka z 2023
6 miesięcy starań