X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ✨W grudniu pod kocykiem świąteczna herbatka ☕️ we wrześniu będziemy kochać małego gagatka 👶🏻
Odpowiedz

✨W grudniu pod kocykiem świąteczna herbatka ☕️ we wrześniu będziemy kochać małego gagatka 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Jak tak Ci powie, to wtedy ja do niego zadzwonię i będzie opierdziel 😎

Niestety miałam rację…mam dzwonić jutro koło 10, bo on musi pogadać z embriologami. Jestem zła już serio…i coś czuję, że jutro i tak usłyszę „zaczynamy od kolejnego cyklu”…😢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 22:09

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
  • Insane Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Niestety miałam rację…mam dzwonić jutro koło 10, bo on musi pogadać z embriologami. Jestem zła już serio…i coś czuję, że jutro i tak usłyszę „zaczynamy od kolejnego cyklu”…😢

Wiesz, może to i lepiej. A na pewno pokazuje to jego doświadczenie i że się przejmuje. Chce Ci oszczędzić później stresu, jakby Ci pobieranie jajeczek i zapładnianie wypadło w jakieś świąteczne dni, a nagle by embriolog powiedział, że ma wolne i nara. Albo jakby się coś zaczęło dziać, a tu środek świąt. Bardzo dobrze, że lekarz chce skonsultować.
    Masz już wszystko w kieszeni Kochana. Poczekanie nawet tego jednego cyklu nie będzie złe.
    A i tak jest nadzieja, że jednak ruszycie już jutro 🤞❤️

Julia24, Nowa2024, kałamarnica 11, Misiula, Olcia1987, Vergeet, Tortie, M93 lubią tę wiadomość

40 tc 💔
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    Wiesz, może to i lepiej. A na pewno pokazuje to jego doświadczenie i że się przejmuje. Chce Ci oszczędzić później stresu, jakby Ci pobieranie jajeczek i zapładnianie wypadło w jakieś świąteczne dni, a nagle by embriolog powiedział, że ma wolne i nara. Albo jakby się coś zaczęło dziać, a tu środek świąt. Bardzo dobrze, że lekarz chce skonsultować.
    Masz już wszystko w kieszeni Kochana. Poczekanie nawet tego jednego cyklu nie będzie złe.
    A i tak jest nadzieja, że jednak ruszycie już jutro 🤞❤️

Jedyny powód dla którego tak mi zależy na tym cyklu to to, że mam l4 i w razie gdybym źle znosiła stymulację to i tak jestem na chacie…na resztę mogę na spokojnie poczekać. Tylko no chciałabym dostać konkretną informację, a nie że mam 150x dzwonić tylko po to żeby usłyszeć że mam zadzwonić kolejny raz 🤣 bo obstawiam, że jutro o tej 10 to będzie na zasadzie „Ok pogadam z embriologami, dowiem się i niech pani zadzwoni o 14” 🤣 no zabije go 🤣
    Ze stresu zgłodniałam i to przez niego bo rozmawiając ze mną słychać było, że jadł 🤣

Vergeet lubi tę wiadomość

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

🍼Starania od 06.2023

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Jedyny powód dla którego tak mi zależy na tym cyklu to to, że mam l4 i w razie gdybym źle znosiła stymulację to i tak jestem na chacie…na resztę mogę na spokojnie poczekać. Tylko no chciałabym dostać konkretną informację, a nie że mam 150x dzwonić tylko po to żeby usłyszeć że mam zadzwonić kolejny raz 🤣 bo obstawiam, że jutro o tej 10 to będzie na zasadzie „Ok pogadam z embriologami, dowiem się i niech pani zadzwoni o 14” 🤣 no zabije go 🤣
    Ze stresu zgłodniałam i to przez niego bo rozmawiając ze mną słychać było, że jadł 🤣

Nowa, jeśli to będzie jakieś pocieszenie... To te zastrzyki zawsze możesz przyjąć wieczorem, więc jutrzejszy kontakt wcale może nie wykluczyć możliwości stymulacji w tym cyklu. Tak jak Insane pisze, to dobrze że doktor komunikuje się z embriologami. To oni doglądają później zarodki i decydują, w której dobie mrożą, więc musi się odbywać ich codzienne podglądanie. Nie wiem czy to będzie możliwe w święta, czy dyżurują.. embriolog jest mega ważny na tym etapie procedury.
    Jeśli chodzi o mnie to gorzej się czułam po punkcji niż w trakcie stymulacji, ale myślę że to też kwestia indywidualna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 22:39

Julia24 lubi tę wiadomość

♀️33 ♂️ 35 👩‍❤️‍👨 15cs naturalnych
    KIR Bx (-2DS1, -2DS5, -3DS1)
    IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow)
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
    11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Nowa, jeśli to będzie jakieś pocieszenie... To te zastrzyki zawsze możesz przyjąć wieczorem, więc jutrzejszy kontakt wcale może nie wykluczyć możliwości stymulacji w tym cyklu. Tak jak Insane pisze, to dobrze że doktor komunikuje się z embriologami. To oni doglądają później zarodki i decydują, w której dobie mrożą, więc musi się odbywać ich codzienne podglądanie. Nie wiem czy to będzie możliwe w święta, czy dyżurują.. embriolog jest mega ważny na tym etapie procedury.

Tak, on mi rozpisał że zastrzyki godz 17-18, ale tym się akurat nie martwię 😉 niech już się dowiaduje i da mi konkretna odpowiedź 😁 lubię mieć konkretną informację. No właśnie mi wtedy punkcja też wypadłaby jeszcze w grudniu póki jestem w domu…wiadomo że w nowej pracy od razu wolnego nie wezmę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 22:40

Aksandra lubi tę wiadomość

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

🍼Starania od 06.2023

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa - popieram, że lepiej, że lekarz jest zaangażowany i chce się skonsultować, to są ważne decyzje. Lepiej niech nie działa pochopnie ;) trzymam kciuki, że jutro się dowiesz wszystkiego i że ruszycie już w grudniu ❤❤❤

Na poprawę humoru wysyłam zdjęcie mojej ulubionej ozdoby choinkowej:

https://zapodaj.net/plik-Y2COmxmBve

:D

Julia24, Nowa2024, M93, Marysia996 lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
    • AMH 5.04 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka

👨'87
    • 11.23 morfologia 4.5%✅
    • 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
    Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅

06.24 borelioza - leczenie ✅

10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
    11.24 leczenie ✅
    12.24 kontrolne wymazy:
    • 👨 ujemny ✅
    • 👱‍♀️ ujemny ✅
    01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏
  • flotek Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2024, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    @Nowa2024 cieszę się bardzo!! 🥳🥳! Chociaż raz, jak trzeba to przyszła @ na czas!!!!
    Daj znać po telefonie do doktorka! 🤞

@Kalamarnica11 też myślę podobnie do @Nowa2024, że wiedza jest złotem! Wiem, że teraz Ci smutno i tulę bardzo 🫂🫂, ale oby ten plan był tym czego potrzebujesz, żeby zajść w ciążę!

@Flotek kto jak nie my to najlepiej zrozumie? Przykro mi 🫂. Może mogłabyś powiedzieć coś o sobie, na jakim etapie starań jesteście? ☺️

@Aksandra Daj znać koniecznie! ✊✊
    Ja właśnie szukam też sama diagnozy endometriozy. Gdzie poszłaś na takie USG? 🤔 U nas w 3mieście podobno mamy tylko 2 lekarzy specjalizujących się w tym 😬 i oczywiście przyjmują prywatnie.

My narazie staramy się naturalnie bez wspomagaczy, monitoruję cykl 😁 Jestem cierpliwa, dopiero 4 CS po długiej przerwie , więc się nie martwię ❤️ Dodatkowo jestem już jakiś czas po tabletkach antykoncepcyjnych więc z płodnością też różnie może być 😝

Będziemy próbować dalej !!

Miło jest mieć dziewczyny które mnie rozumieją! Trzymam kciuki za ⏸️🍀 i tulę wszystkie białe śnieżne księżniczki, może w sylwestra nam się uda 🤞

Julia24 lubi tę wiadomość

Powodzenia wszystkim <3
    Trzymam za was kciuki !
  • Ana29 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2024, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh. Jestem mocno zmieszana po dzisiejszej wizycie.
    Tydzień temu 13 dc pecherzyk na lewym jajniku 11 mm. Na prawym w ogóle.
    Dziś 20dc pecherzyk na lewym jajniku nadal 11 mm. Na prawym 15mm. Czyli szybkość wzrastania pęcherzyka na prawym jajniku ponad 2mm na dzień.
    Owulacja prawdopodobnie za 3 dni mniej więcej.
    23 grudnia lub 24 mam zrobić progesteron . Potem czekać na okres. Być może mam problem z faza lutealna, ale będziemy obserwować kolejny cykl. Mam przyjść w 18 dniu cyklu bo z reguły mam owulacje w 19 dniu ( w tym miałam ogrom stresuje i temu prawdopodobnie mi się wszystko przesunelo) jeśli oczywiście w tym nie zajde w ciążę, ale nie pokladamy w tym cyklu żadnej nadziei.
    Jest mi przykro bo dziś odczuwam takie bóle ze myślałam że to już owulacja , ale doktor powiedział że takie bóle czasem występują przy wzrastaniu pęcherzyka.

Powiedziałam narzeczonemu taka zrezygnowana ze ma zrobić badanie nasienia to tylko zapytal gdzie się to robi i w sumie tyle na ten temat. Już nic nie powiedział

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie
    ✔️olej z wiesiolka
    ✔️olej z czarnuszki
    ✔️wit. B
    ✔️fertistim
    ✔️pregnaStart
    ✔️kwasy omega
    ✔️wit. D3
  • flotek Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2024, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana29 wrote:
    Dziś 20dc pecherzyk na lewym jajniku nadal 11 mm. Na prawym 15mm. Czyli szybkość wzrastania pęcherzyka na prawym jajniku ponad 2mm na dzień.
    23 grudnia lub 24 mam zrobić progesteron . Potem czekać na okres. Być może mam problem z faza lutealna, ale będziemy obserwować kolejny cykl. Mam przyjść w 18 dniu cyklu bo z reguły mam owulacje w 19 dniu ( w tym miałam ogrom stresuje i temu prawdopodobnie mi się wszystko przesunelo) jeśli oczywiście w tym nie zajde w ciążę, ale nie pokladamy w tym cyklu żadnej nadziei.
    Jest mi przykro bo dziś odczuwam takie bóle ze myślałam że to już owulacja , ale doktor powiedział że takie bóle czasem występują przy wzrastaniu pęcherzyka.

Powiedziałam narzeczonemu taka zrezygnowana ze ma zrobić badanie nasienia to tylko zapytal gdzie się to robi i w sumie tyle na ten temat. Już nic nie powiedział

Mocno tulę i wysyłam dużo cierpliwości ❤️ Jesteś silną i twardą kobietą! Kto jak nie my cię zrozumiemy.. 🍀

Powodzenia wszystkim <3
    Trzymam za was kciuki !
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ana29 najważniejsze, że owulacja jest blisko! I będziecie mogli podziałać w tym cyklu! 🙌

@Insane wszystkie wierzymy, że bez problemu przejdziesz te kwalifikacje!! Ale i tak mocno trzymamy kciuki 🤞🤞🤞 i czekamy na wieści!! 🤗

@Nowa2024 z niewiadomych przyczyn pokładam dużą wiarę w Twoim doktorku! Czekam razem z Tobą na telefon i zielone światło! 🍀

Insane, Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość

💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024

❌ IO, BMI 25.6, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników i morfologia
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    📆 20/01/25 Diagnoza endometriozy
    📆 24/01/25 Pierwsza wizyta w klinice! 🍀 (+Biocenoza, powtórka AMH i co tam lekarz wymyśli)
    📆 01/25 Badanie na pasożyty
  • Insane Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana29 wrote:

Jajniki lubią robić psikusy 😉 teraz nic tylko się starać 🔥😉.

Nowa czekamy na ten telefon razem z Tobą. Rozumiem z tym L4, faktycznie lepiej byłoby w tym cyklu. Ale nawet jak będzie w nowym i będziesz potrzebowała w pracy jeden dzień wolnego, to po prostu weźmiesz. Nie myśl o tym na zapas. U mnie w pracy nowe osoby często biorą wolne (ja to jestem już pracownikiem dinozaurem 😅) i nikt źle na to nie patrzy. Jesteśmy dorośli i mamy swoje ważne sprawy poza pracą i każdy to rozumie. Poza tym, halo, musisz być przede mną, żebym wiedziała co się dokładnie po czym dzieje 😅

Dzisiaj mam wizytę późnym popołudniem… trzymajcie kciuki proszę! 😬

Nowa2024, Vergeet, Ivka, Marysia996 lubią tę wiadomość

40 tc 💔
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kałamarnica krokodyl przekozak! Ale miejscówka z której jest jeszcze lepsza 😁😁😁😍

Julia wierzysz w mojego doktorka bardziej niż ja 🤣💪

Insane czekamy tu na twoją wizytę i liczę, że usłyszysz to co ja w zeszłym tygodniu, że kwalifikujecie się do ivf, jeśli to będzie najlepsza opcja dla was! 🤞🤞🤞

Ana29 dobrze, że sprawdziłaś, chociaż mniej więcej wiesz na czym stoisz i może choć trochę to coś rozjaśni jak się okaże, że faktycznie jest problem z fazą literalną. A na temat podejścia facetów do tematu było już tu wiele napisane…oni myślą, że to wszystko jest proste. I przykro mi, że twój nie zapytał jak tam po wizycie tylko o to gdzie zrobić badanie nasienia…jeśli Cię to pocieszy to my mamy podchodzić do ivf, a mój mąż też za bardzo nie wie jak to wszystko ma dokładnie wyglądać…wręcz ja czasami go zmuszam, żeby zainteresował się tematem, poczytał, żeby miał jakiekolwiek pojęcie…

kałamarnica 11, Insane lubią tę wiadomość

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

🍼Starania od 06.2023

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
  • Olcia1987 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ❤️

Nowa odliczam do 10 🤞🏼💪🏼

Miłego dnia kochane 🤗

Nowa2024, Insane lubią tę wiadomość

👩🏻1987 🧑🏻‍🦲1992

💔2009
    💙2010
    🩷2013

5.12 ⏸️ 9dpo 🥹
    9.12 hcg 196 ✅ TSH 27,4❌
    13.12 hcg 1316 ✅😱 prog 128 🥹
    19.12 hcg 11219✅ prog 129 ✅
    2.01 TSH 0,05 🤦🏻‍♀️ hcg 117983 prog 78

Starania od 04.2024
    Wiesiołek + Wit E + omega + NAC

preg.png
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Insane kciuki już zaciśnięte mam odkąd wstałam 🤞🤞🤞

Ana - ja miałam analogiczną sytuację dwa cykle temu. Najpierw rósł pęcherzyk w prawym 13mm, a po tygodniu on dalej miał 13mm, a w lewym był 22mm gotowy do pęknięcia. To chyba tak jest, że nie wiemy, który pęcherzyk "przejmie dowodzenie" i będzie dominujący i może się to zmieniać w trakcie cyklu. Teraz to tylko działać kochana, skoro owulka się zbliża. 🔥🔥🔥

Nowa - czekam z niecierpliwością na wieści od Ciebie! Trzymam kciuki 🤞

Miłego dnia wszystkim Wam ❤

Nowa2024, Insane lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
    • AMH 5.04 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka

👨'87
    • 11.23 morfologia 4.5%✅
    • 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
    Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅

06.24 borelioza - leczenie ✅

10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
    11.24 leczenie ✅
    12.24 kontrolne wymazy:
    • 👨 ujemny ✅
    • 👱‍♀️ ujemny ✅
    01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Nowy dzień, coraz bliżej świąt, kolejne dni cyklu, oczekiwanie na najważniejszy prezent 🎁

@Nowa czekam z niecierpliwością na wieści od Twojego doktora. Myślę, że ta chęć ustalenia wszystkiego przed podjęciem ostatecznej decyzji, czy w tym cyklu działacie dobrze o nim świadczy. Jestem więc dobrej myśli.

U mnie 19 DC, więc sobie spokojnie czekam. Na razie nie kusi mnie z testowaniem, bo wiem że za wcześnie. Nie musze męczyć męża o starania, bo owu jak miała być to już była. Więc taki spokojny ten tydzień pod względem starań.

Vergeet, Nowa2024 lubią tę wiadomość

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę o was kochane cały czas i trzymam kciuki za telefony, wizyty, kwalifikacje, owulację, rosnące pęcherzyki, diagnozy i wszystko inne ♥️

czytam wszystko ale mam tak ostre to zapalenie ucha że ledwo funkcjonuje, dziś nie śpię od 3 w nocy, poprzednie dwie noce też mnie obudził ból ale po przeciwbólowych udało się zasnąć, a dzisiaj nie... Także od 3 do 6 rano się mordowałam aż musiałam wstać do pracy. To wszystko oczywiście w szale świątecznych przygotowań i zakupów także idealny moment sobie wybrałam 🙈🙈

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    na luzie od 08/23
    świadome od 05/24 👶🏻
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

Cykl start 29.12🩸
    Monitoring -> 08.01🥚
    Owulacja-> 6.01 🥚

11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle+Duphaston
    12/24- 2 cykl stymulowany Lametta+Ovitrelle+Luteina
    01/15- 3 cykl stymulowany Lametta

Badania 09/24
    TSH:LH ✅
    AMH ✅

Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk)
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet ale może lepiej że to zapalenie ucha wzięło cię teraz a nie np za tydzień w święta…a tak jest nadzieja, że w święta będzie już ok 😉

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

🍼Starania od 06.2023

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
  • Ivka Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2024, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Myślę o was kochane cały czas i trzymam kciuki za telefony, wizyty, kwalifikacje, owulację, rosnące pęcherzyki, diagnozy i wszystko inne ♥️

czytam wszystko ale mam tak ostre to zapalenie ucha że ledwo funkcjonuje, dziś nie śpię od 3 w nocy, poprzednie dwie noce też mnie obudził ból ale po przeciwbólowych udało się zasnąć, a dzisiaj nie... Także od 3 do 6 rano się mordowałam aż musiałam wstać do pracy. To wszystko oczywiście w szale świątecznych przygotowań i zakupów także idealny moment sobie wybrałam 🙈🙈
    O kurde, współczuję z tym uszkiem. Nigdy nie miałam, ale słyszałam, że to nic ciekawego :( weź się kuruj, żebyś na święta miała monter 🫶🏼
    Ja się trochę wymiksowalam ze świątecznych przygotowań. Z racji tego, że żyjemy aktualnie w dwóch miejscach - nie mam ani tu, ani w nowym domu nawet choinki 😅 na wigilię do teściów, a w drugi dzień świąt przyjeżdżają moi rodzice do nowego domu, więc mama się uparła, że coś dobrego przywiezie. No nie inaczej, bo nie jestem pewna czy uda nam się skończyć montować kuchnię do świąt 😅 Max moich działań w tym roku to dwa serniki 😅

Nowa2024 lubi tę wiadomość

👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
    👨🏻87
    6cs
    21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1 mlU/mL 🤞🏻
    23.12 beta 71mlU/ml - przyrost 275%
    Prog: 18,68
    28.12 beta 941mlU/ml , prog: 14,13
    02.01 beta 10 692mlU/ml
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, macie rację- lepiej teraz niż nas święta🙈
    Ja też co prawda nie organizuje świąt, moja siostra organizuje w domu rodzinnym ale zawsze się zobowiązuje że coś zrobię żeby pomóc i w tym roku padło na pierogi, piernik i bigos.
    A do tego mamy taką tradycję z paczką znajomych, że robimy sobie wspólna wigilię, która wypada teraz w sobotę więc w zasadzie muszę przygotować przez to wszystko podwójnie 🙈😂

A wasze pierniki staropolskie już upieczone? Bo zainspirowana wami się porwalam w tym roku na to cudo i będę dzisiaj piekła pierwszą porcję, ciekawa jestem bardzo 😀

Nowa2024 lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    na luzie od 08/23
    świadome od 05/24 👶🏻
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

Cykl start 29.12🩸
    Monitoring -> 08.01🥚
    Owulacja-> 6.01 🥚

11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle+Duphaston
    12/24- 2 cykl stymulowany Lametta+Ovitrelle+Luteina
    01/15- 3 cykl stymulowany Lametta

Badania 09/24
    TSH:LH ✅
    AMH ✅

Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk)
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet zdrówka 🥰 ja pierników nie piekę, ale obiecałam sobie, że wezmę się pierwszy raz za pierogi. Mam nadzieję, że zdążę🥟😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 09:25

Vergeet lubi tę wiadomość

39tc.💔🕊️
    11.09 cb💔
    Luty '25?🙏

trombofilia wrodzona🩸🧬
    immunologia➡️pasożyty🪱
    wymazy✅

Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan💊
    Fertistim+B12+Omega 3💊
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ