X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ✨W grudniu pod kocykiem świąteczna herbatka ☕️ we wrześniu będziemy kochać małego gagatka 👶🏻
Odpowiedz

✨W grudniu pod kocykiem świąteczna herbatka ☕️ we wrześniu będziemy kochać małego gagatka 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Misiula Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    Dziękuję, tak myślałam, że to.
    Oh to cwaniaki, już jest tylko -20% i wychodzi po 450

Edit:
    Tak, mi cykl na stymulację wypada jakoś 30 stycznia, jak się nic nie przesunie 😉 Faktycznie i Tobie chyba też jeszcze zastrzyk zrobili w tym cyklu? 😅

O no to faktycznie cwaniaki..
    To nam się udało z tym rabatem...😅
    Tak ,cykl też z zastrzykiem. Dziś już zaaplikowany także owulka pewnie jutro/pojutrze.

No to generalnie będziemy podobnie iść bo mi gdzieś rozpoczęcie stymulacji wstępie rozpocznie się jakoś 25-26 stycznia. Także będzie razniej we dwie przechodzić przez procedurę 🤞
    Co prawda jeszcze dwie szanse przed nami no ale ja gdzieś w głowie już nastawiam się na procedurę. Muszę po mału sobie to poukładać wszystko w głowie. Jest to ogromna nadzieja dla mnie 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 21:00

Julia24, Nowa2024, Insane, Vergeet lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨👶 Starania od 03/2023
    💃30 lat
    AMH 1,92✅
    Cykle owulacyjne ✅
    badania hormonalne ✅ za niski testosteron❌
    09.2024 - badanie drożności jajowodów, oba jajowody drożne ✅
    28.09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
    10.2024 pierwszy cykl z Ovitrelle💉 ❌
    10/11.2024 stymulacja Lametta + Zivafert💉 ❌
    11/12.2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉❌
    12/2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉⏰

12.2024 badanie Kariotypu -oboje ⏰
    01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ⏰

Suplementacja💊: Koenzym Q10, Biosteron, Melatonina, Resweratrol, ADEK, magnez ,kwas foliowy

🧔31 lat
    05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już na starcie straciłam zaufanie do kliniki, bo twierdzą, że każdy lekarz w niej może mi zdiagnozować endometriozę 🫠.
    Jestem ciekawa, czy to tylko rejestracja tak mąci? Niemożliwe, żeby wszystkich 5 ich lekarzy potrafiło zdiagnozować endometriozę.

@Aksandra Ciebie lekarz z kliniki odesłał do innego lekarza ze specjalizacją w endometriozie, nie?

Juz nie wiem, co mam o tym myśleć 🤷. U nas w 3mieście najszybszy termin u lekarza z listy tych specjalistów dopiero w połowie kwietnia. Jeśli pojadę do Warszawy to mogą mnie za miesiąc przyjąć. Teraz tylko mam mętlik w głowie, czy jechać specjalnie do tej Wawy na tą wizytę, czy iść do kliniki, jak mi proponują...

💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024

❌ IO, BMI 25.6, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu. U partnera obniżony ruch postępowy plemników
    ☑️ Regularne owulacje i w miarę regularne cykle. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Dziewczyny, jak myślicie czy istnieje jakiś ścisły związek między endometrioza a przewlekłym stanem zapalnym endometrium? Kalkuluje sobie prawdopodobieństwo tego stanu zapalnego u mnie, bo dalsza diagnoza w tym kierunku znów nam wydłuży starania. Jutro idę do mojej doktor i nie wiem w jakim kierunku z nią rozmawiać. Coraz trudniej podejmować mi jakieś decyzje, czuje się jak dziecko we mgle 🥺
    Nie znam się na endometriozie, ale może to co napiszę jakoś Ci pomoże. U mnie też co jakiś czas wraca temat stanu zapalnego i biopsji, ale widzę, że lekarz chce jej uniknąć no chyba, że nie będzie już wyjścia. Na ostatniej wizycie zwrócił uwagę, że moje endometrium jest w górnej granicy i będzie to obserwował. Ciągle chodzi mi to po głowie.. już przekopałam cały internet szukając o "grubym endometrium"😳 Co ciekawe stan zapalny może wziąć się od jakiejś bakterii albo jak z jelitami jest coś nie tak, dlatego zlecił te wszystkie wymazy i posiewy. Dziś dostałam sms, że pojawiły się drożdżaki i oboje musimy się leczyć, a gdzie tam jeszcze reszta wyników. Wydaje się, że lekarz miał nosa co do tych badań. Aż się boję co wyjdzie w panelu na pasożyty 🤦‍♀️

39tc.💔🕊️
    11.09 cb💔

trombofilia wrodzona🩸🧬
    immunologia➡️pasożyty🪱
    wymazy✅

Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan💊
    Fertistim+B12+Omega 3💊
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Ja już na starcie straciłam zaufanie do kliniki, bo twierdzą, że każdy lekarz w niej może mi zdiagnozować endometriozę 🫠.
    Jestem ciekawa, czy to tylko rejestracja tak mąci? Niemożliwe, żeby wszystkich 5 ich lekarzy potrafiło zdiagnozować endometriozę.

@Aksandra Ciebie lekarz z kliniki odesłał do innego lekarza ze specjalizacją w endometriozie, nie?

Juz nie wiem, co mam o tym myśleć 🤷. U nas w 3mieście najszybszy termin u lekarza z listy tych specjalistów dopiero w połowie kwietnia. Jeśli pojadę do Warszawy to mogą mnie za miesiąc przyjąć. Teraz tylko mam mętlik w głowie, czy jechać specjalnie do tej Wawy na tą wizytę, czy iść do kliniki, jak mi proponują...

Nie odesłała mnie, sama się odesłałam. Jutro jej pokaże opis tego USG, zobaczymy jak to przyjmie. Kiedyś mówiła, że warto porównywać USG wykonywane przez różnych lekarzy, więc raczej jest otwarta.
    Te terminy są jakieś kosmiczne i pomyśleć, że to i tak prywatne wizyty.
    Kochana a czy jakikolwiek ginekolog, u którego byłaś np. na zwykłym monitoringu zauważył coś podejrzanego w kwestii endometriozy?
    Może warto dokładnie przejrzeć tych lekarzy z kliniki, poczytać o nich w necie, może faktycznie ktoś tam się specjalizuje w diagnozie e. Sprawdzałaś to, kochana? Ja pewnie zapisalabym się na termin u specjalisty stricte od tego, nawet odległy. A w styczniu, jak macie wizytę już w klinice (to niedługo :) ) i lekarz wzbudzi Twoje zaufanie, to wtedy zrezygnujesz z tej zarezerwowanej wizyty.

Julia24, Insane lubią tę wiadomość

♀️33 ♂️ 35 👩‍❤️‍👨 15cs naturalnych
    KIR Bx (-2DS1, -2DS5, -3DS1)
    IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow)
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
    11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia996 wrote:
    Nie znam się na endometriozie, ale może to co napiszę jakoś Ci pomoże. U mnie też co jakiś czas wraca temat stanu zapalnego i biopsji, ale widzę, że lekarz chce jej uniknąć no chyba, że nie będzie już wyjścia. Na ostatniej wizycie zwrócił uwagę, że moje endometrium jest w górnej granicy i będzie to obserwował. Ciągle chodzi mi to po głowie.. już przekopałam cały internet szukając o "grubym endometrium"😳 Co ciekawe stan zapalny może wziąć się od jakiejś bakterii albo jak z jelitami jest coś nie tak, dlatego zlecił te wszystkie wymazy i posiewy. Dziś dostałam sms, że pojawiły się drożdżaki i oboje musimy się leczyć, a gdzie tam jeszcze reszta wyników. Wydaje się, że lekarz miał nosa co do tych badań. Aż się boję co wyjdzie w panelu na pasożyty 🤦‍♀️

Dziękuję Ci, Marysiu. 😉 U nas posiewy są ok, chociaż niedługo znów je muszę powtorzyc, bo chyba za miesiąc minie termin ich ważności. Panelu na pasożyty nie robiłam, to też jest jakaś opcja.

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Nie odesłała mnie, sama się odesłałam. Jutro jej pokaże opis tego USG, zobaczymy jak to przyjmie. Kiedyś mówiła, że warto porównywać USG wykonywane przez różnych lekarzy, więc raczej jest otwarta.
    Te terminy są jakieś kosmiczne i pomyśleć, że to i tak prywatne wizyty.
    Kochana a czy jakikolwiek ginekolog, u którego byłaś np. na zwykłym monitoringu zauważył coś podejrzanego w kwestii endometriozy?
    Może warto dokładnie przejrzeć tych lekarzy z kliniki, poczytać o nich w necie, może faktycznie ktoś tam się specjalizuje w diagnozie e. Sprawdzałaś to, kochana? Ja pewnie zapisalabym się na termin u specjalisty stricte od tego, nawet odległy. A w styczniu, jak macie wizytę już w klinice (to niedługo :) ) i lekarz wzbudzi Twoje zaufanie, to wtedy zrezygnujesz z tej zarezerwowanej wizyty.

Tak, sprawdzałam. Żaden z nich nie jest na tych listach ze specjalistami.
    Dziękuję @Aksandra! ❤️ Chyba tak właśnie zrobię - po styczniowym testowaniu do kliniki, a później po konsultacji do tego specjalisty. Wolę już specjalnie jechać do Wawy, niż czekać tu do kwietnia.
    Nikt mi nic nie mówił, ale mam wrażenie, że nikt mnie nigdy porządnie nie badał 🤷. Wiesz jak jest, gdy chodzi się tylko do takich luxmedowych lekarzy...

Daj nam znać po jutrzejszej wizycie! 🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 21:29

Aksandra lubi tę wiadomość

❌ IO, BMI 25.6, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu. U partnera obniżony ruch postępowy plemników
    ☑️ Regularne owulacje i w miarę regularne cykle. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Dziękuję Ci, Marysiu. 😉 U nas posiewy są ok, chociaż niedługo znów je muszę powtorzyc, bo chyba za miesiąc minie termin ich ważności. Panelu na pasożyty nie robiłam, to też jest jakaś opcja.
    Lekarz polecił nam labkawa.pl tylko musisz wejść przez laptopa albo do nich napisać. Ja mam do wykonania Panel 2 plus helicobacter. Cena też jest w miarę ok i zestaw do pobrania dostanę do domu.

39tc.💔🕊️
    11.09 cb💔

trombofilia wrodzona🩸🧬
    immunologia➡️pasożyty🪱
    wymazy✅

Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan💊
    Fertistim+B12+Omega 3💊
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiula wrote:
    O no to faktycznie cwaniaki..
    To nam się udało z tym rabatem...😅
    Tak ,cykl też z zastrzykiem. Dziś już zaaplikowany także owulka pewnie jutro/pojutrze.

No to generalnie będziemy podobnie iść bo mi gdzieś rozpoczęcie stymulacji wstępie rozpocznie się jakoś 25-26 stycznia. Także będzie razniej we dwie przechodzić przez procedurę 🤞
    Co prawda jeszcze dwie szanse przed nami no ale ja gdzieś w głowie już nastawiam się na procedurę. Muszę po mału sobie to poukładać wszystko w głowie. Jest to ogromna nadzieja dla mnie 🥺

Patrz jaka ze mnie prowadząca, że mimo zapisania Twojej wizyty nie ogarnęłam, że to dzisiaj!! Wybacz, trzymam oczywiście kciuki za Was! ✊ Cieszę się, że tak działacie! 🫶 Będziemy mieli tu niezła drużynę IVF w styczniu! 😁🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 21:36

Misiula lubi tę wiadomość

• Aksandra Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia996 wrote:
    Lekarz polecił nam labkawa.pl tylko musisz wejść przez laptopa albo do nich napisać. Ja mam do wykonania Panel 2 plus helicobacter. Cena też jest w miarę ok i zestaw do pobrania dostanę do domu.

Oooo super, dziękuję za polecenie ❤️

Marysia996 lubi tę wiadomość

• monkasprow Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2024, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem wieloletnią pacjentką dr Jacko. Mnie zdiagnozowała przewlekły stan zapalny endometrium. Przeszłam 3histeroskopie operacyjne przed pierwszą ciążą. Akurat operował dr Doniec bo miałam za darmo w wimie ale to ona mi zdiagnozowała i diagnoza potwierdziła się w histeroskopii i biopsji endometrium z cd138. Doktor bardzo dużo widzi w usg I jeśli chodzi o endometriozę to robi je specjalnym protokołem. Ja ją polecam. Teraz po poronieniach u niej bylam by dokładnie obejrzała to endometrium przed wznowieniem starań

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monkasprow wrote:
    Ja jestem wieloletnią pacjentką dr Jacko. Mnie zdiagnozowała przewlekły stan zapalny endometrium. Przeszłam 3histeroskopie operacyjne przed pierwszą ciążą. Akurat operował dr Doniec bo miałam za darmo w wimie ale to ona mi zdiagnozowała i diagnoza potwierdziła się w histeroskopii i biopsji endometrium z cd138. Doktor bardzo dużo widzi w usg I jeśli chodzi o endometriozę to robi je specjalnym protokołem. Ja ją polecam. Teraz po poronieniach u niej bylam by dokładnie obejrzała to endometrium przed wznowieniem starań

Cieszę się, że dalej z nami jesteś! 🫂
    Jak się czujesz? Czy udało się coś z lekarzami ustalić?

• Natt Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2024, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, u mnie zioła dały czadu, dziś się rozkręciła mocno owulacja, boli mnie jajnik, macica. Czuję jak podczas stosunku wszystko tam jest wrażliwe 😏.
    Będę testować chwilę po świętach.

Insane, M93, Vergeet lubią tę wiadomość

Córka z 2023
    6 miesięcy starań

Kwiecień 2024 druga runda starań 🤱
    Czerwiec 2024 ciąża biochemiczna
  • Olcia1987 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    DZIEWCZYNY

nie zgadniecie kto będzie dziś uprawiał seks

https://zapodaj.net/plik-F7AixWYNWa

🥰

Noooooo! Zrywaj pajęczyny!! ❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥

👩🏻1987 🧑🏻‍🦲1992

💔2009
    💙2010
    🩷2013

5.12 ⏸️ 9dpo 🥹
    9.12 hcg 196 ✅ TSH 27,4❌
    13.12 hcg 1316 ✅😱 prog 128 🥹
    19.12 hcg 11219✅ prog 129 ✅

Starania od 04.2024
    Wiesiołek + Wit E + omega + NAC

preg.png
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kałamarnica żyjesz? 🤣

Aksandra, Insane, M93 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Euthyrox25, NAC, koenzym Q10

👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    Start IVF MZ
    14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!

Żyję, żyję, dziękuję za troskę 🤣

Nie no, dziewczyny, radość moja jest wielka, ale wczoraj mieliśmy turbo zakręcony dzień w związku z wynajmem mieszkania i mój mąż wrócił po całym dniu, nie dość, że jeszcze był do 22:00 na próbie kapeli to coś go złapał katar i kaszel i wyglądał kiepsko, więc uznaliśmy, że nic na siłę. Jeden dzień przy takiej przerwie to już nie robi różnicy :P
    Natomiast zastanawiam się, czy kupić owulaki, bo może jeszcze jest szansa na owulację w tym cyklu. Choć już na monitoring chyba nie będę się umawiać, bo mi trochę szkoda kasy. Miałam dziś rano zmierzyć temp, ale się tak odzwyczaiłam, że zapomniałam 🙈

Nowa2024 lubi tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
    • AMH 5.04 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka

👨'87
    • 11.23 morfologia 4.5%✅
    • 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
    Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅

06.24 borelioza - leczenie ✅

10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
    11.24 leczenie ✅
    12.24 kontrolne wymazy:
    • 👨 ujemny ✅
    • 👱‍♀️ ujemny ✅
    01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Hej hej!

Nie no, dziewczyny, radość moja jest wielka, ale wczoraj mieliśmy turbo zakręcony dzień w związku z wynajmem mieszkania i mój mąż wrócił po całym dniu, nie dość, że jeszcze był do 22:00 na próbie kapeli to coś go złapał katar i kaszel i wyglądał kiepsko, więc uznaliśmy, że nic na siłę. Jeden dzień przy takiej przerwie to już nie robi różnicy :P
    Natomiast zastanawiam się, czy kupić owulaki, bo może jeszcze jest szansa na owulację w tym cyklu. Choć już na monitoring chyba nie będę się umawiać, bo mi trochę szkoda kasy. Miałam dziś rano zmierzyć temp, ale się tak odzwyczaiłam, że zapomniałam 🙈

To prawda, jeden dzień już różnicy nie zrobi, a lepiej żeby było fajnie i z przyjemnością a nie na siłę 😁
    Ja bym kupiła te owulaki 😁

kałamarnica 11, M93 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Euthyrox25, NAC, koenzym Q10

👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    Start IVF MZ
    14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Natt to daj znać na kiedy Cię zapisać! 🤞

@Kalamarnica11 kupuj, kupuj 😁. Mam nadzieję, że jeszcze w grudniu zatestujesz! 🍀

Dziewczyny, dla mnie te ostatnie dni przed świętami są mega ciężka do wysiedzenia... 😴
    Oby do piątku! 🤣

Vergeet lubi tę wiadomość

• Tortie Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Hej hej!

Przeczytałam, że twój mąż był na próbie kąpieli. Wyobrażałam sobie jak go próbujesz wykąpać w wannie z dużą ilością piany i gumową kaczuszka 😅

Kupuj testy owulacyjne. Możesz nam wrzucać codziennie zdjęcia tych testów to będziemy miały co oglądać, bo ostatnio jakoś mało zdjęć testów w tym wątku.

kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • SolAngelica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    kałamarnica widzę że będzie się działo w najbliższym czasie po takim poście. 🔥🔥🔥
    Nowa super ze macie plan i się zakwalifikowaliscie do programu. Styczeń będziecie mieć intensywny.

Ja czekam ja na szpilkach do piątku na usg. Dziś byłam pobrać krew i wszystkie te badania do karty ciąży.
    Oczywiście dilapalo mnie przeziębienie mam nos tak zapchany że masakra. Wzięłam l4 z pracy żeby to trochę wyleżeć zwłaszcza że do tego co wieczór prawie wymiotuję. I to by było na tyle jeśli chodzi o wstrzymywanie się z powiedzeniem w pracy bo l4 dostałam już z ciążowym kodem. Mam nadziej ze nie wpłynie to na podwyżki i premie w styczniu.

7.05.2020 ⏸
    8.05 12 dpo beta 105
    11.05 15 dpo beta 410
    Progesteron 27.6
    14.05 beta 1694
    Progesteron 21
    22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym

26.05 USG z widocznym serduszkiem ;)

Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.

24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo

25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo

27.11.2024 13 dpo beta 84.68
    Próg 12.66

29.11.2024 15 dpo
    Beta 191.7
    Próg 17.8

preg.png
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia - dzięki :) tzn ten cykl będzie długi, będę brać dupka dłużej, bo muszę okres dostać 10.01 aby 13.01 iść do szpitala w 4 dniu, wszystko mam już ustalone w pracach i w oddziale więc :D ale jeśli owulka będzie to pewnie będę tam testować.

Tortie xD padłam hahaha
    Chyba kupię dzisiaj te owulaki, ale przyznam, że trochę mnie kusi, żeby w tym cyklu nic nie sprawdzać i nie kontrolować tylko wrzucić na luz i zobaczyć co będzie.:)

SolAngelica - miło Cię widzieć! Dobrze, że wzięłaś L4, musisz zadbać o siebie ❤ trzymam kciuki za piątek!

Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
    • AMH 5.04 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka

👨'87
    • 11.23 morfologia 4.5%✅
    • 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
    Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅

06.24 borelioza - leczenie ✅

10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
    11.24 leczenie ✅
    12.24 kontrolne wymazy:
    • 👨 ujemny ✅
    • 👱‍♀️ ujemny ✅
    01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ