✨W grudniu pod kocykiem świąteczna herbatka ☕️ we wrześniu będziemy kochać małego gagatka 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Vergeet wrote:U mnie dziś upieczony piernik z 1/3 ciasta i z 1/3 maaaaaasa pierniczków i maaatko jak to pachnie! Pierniczki już testowaliśmy i coś wspaniałego🥹😍
Ale piernik zwinęlam w folię spożywczą, myślicie że może być czy jednak zmienić rano na papier do pieczenia?
Wydaje mi się, że lepiej papier 😉kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty -
Też myślę, że lepiej papier.
Nowa w kwestii jedzenia to już o tym rozmawialiśmy, że nasze po minus 5kg chyba teraz wróci 🤣🤣 wyjazd, swieta, między czasie mamy imprezę i sylwester haha
Nowa2024 lubi tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice, w trakcie gromadzenia badań
AMH - 2,0
On: morfologia 0% -> 6% -> 9% -
Minia000 wrote:A ten piernik jest bardzo wysoki ale za to kroisz na cieniutkie kawałki i jaki wydajny.
Zobaczysz będzie dobrze! Ja też owinęłam w papier i jeszcze przewiązałam sznurkiem a na to sciereczzka zawinięta.
Zrobiłam tak samo. ❤ Ale drugiego nie dałam rady dzisiaj upiec. Ale jutro zrobię. I w niedzielę/pon obleję czeksą
Vergeet- jak tam Twoje ucho? 👂Loraa lubi tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• 03.25... 🙏
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 powrót do stymulacji owulacji
1 d.c. 06.02 🩸
Monitoring owulacji 18.02 (13d.c.)...🙏 -
Dobry wieczór,
Jestem 5dpo i wiem, że się nie udało, jak powiem to mojemu mężowi to nie wiem jak on to przeżyje, bo w tym miesiącu to on miał większe nadzieje niż ja.
Składam broń dziewczyny. Ciąża w sierpniu dała mi za dużo nadziei, że jednak mogę mieć drugie dziecko. Teraz w grudniu, wiem, że psychicznie nie jestem już w stanie czekać na „cud”. Chce zmienić pracę bo pracuję w chorym miejscu, wysysa ze mnie całą energię a wiadomo, że przy małym dziecku, kredycie bez stałej umowy nie zdecyduje się na kolejne dziecko…
Serce mówi „może kiedyś” a rozum patrzy na to pierwsze większe dziecko i podpowiada, że to bez sensu.
Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki i mam nadzieję, że Wam uda być się mamami bo będziecie napewno najlepszymi.
To forum to piękne miejsce ale nie wiem po co miałabym tu być, skoro nasze starania dobiegły do mety.
Czasem napewno zajrzę, żeby sprawdzić, że cuda istnieją na świecie i na Wasze przesuwające się suwaczki.
Trzymajcie się ciepło dziewczyny, Wesołych Świąt ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2024, 22:23
Vergeet lubi tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
💔2024 (11tc)
(3cs po poronieniu)
⏸️ 04.02 🥹
PCOS. -
M93 wrote:Dobry wieczór,
Jestem 5dpo i wiem, że się nie udało, jak powiem to mojemu mężowi to nie wiem jak on to przeżyje, bo w tym miesiącu to on miał większe nadzieje niż ja.
Składam broń dziewczyny. Ciąża w sierpniu dała mi za dużo nadziei, że jednak mogę mieć drugie dziecko. Teraz w grudniu, wiem, że psychicznie nie jestem już w stanie czekać na „cud”. Chce zmienić pracę bo pracuję w chorym miejscu, wysysa ze mnie całą energię a wiadomo, że przy małym dziecku, kredycie bez stałej umowy nie zdecyduje się na kolejne dziecko…
Serce mówi „może kiedyś” a rozum patrzy na to pierwsze większe dziecko i podpowiada, że to bez sensu.
Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki i mam nadzieję, że Wam uda być się mamami bo będziecie napewno najlepszymi.
To forum to piękne miejsce ale nie wiem po co miałabym tu być, skoro nasze starania dobiegły do mety.
Czasem napewno zajrzę, żeby sprawdzić, że cuda istnieją na świecie i na Wasze przesuwające się suwaczki.
Trzymajcie się ciepło dziewczyny, Wesołych Świąt ❤️👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
👨🏻87
6cs
21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
02.01 beta 10 692mlU/ml
Update: 28.01 - 2,3cm ziomeczka -
Trzymajcie się ciepło dziewczyny, Wesołych Świąt ❤️
Ale skąd wiesz że się nie udało? To bardzo wcześnie…
Jeśli chcesz możesz z nami zostać, my cię nie wyganiamy 😉
Przytulam cię mocno 🫂🫂🫂🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
🍼Starania od 06.2023
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
M93 kochana... rozumiem Twoją decyzję, myślę, że jest dojrzała i przemyślana. Wiadomo, życie nas doświadcza na przeróżne sposoby, czasami nie da się iść ciągle pod wiatr.
Niemniej życzę Ci tego z całego serca żeby Twoje marzenie się spełniło. Jak nie teraz to później, gdy poukładasz sprawy zawodowe. Na każdą z nas jest inny czas. Przytulam Cię do serca z całej siły i kibicuję.
Zajrzyj czasem do nas!
Spokojnych Świąt 🎄❄👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• 03.25... 🙏
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 powrót do stymulacji owulacji
1 d.c. 06.02 🩸
Monitoring owulacji 18.02 (13d.c.)...🙏 -
Nie wiem, jak możesz już 5DPO stwierdzić, że się nie udało. Wierzę jednak, że tak Ci może intuicja podpowiadać po tym wszystkim, co przeszłaś 🫂🫂.
Cieszę się, że masz swoją kochaną córeczkę i mam nadzieję, że niedługo przyjdzie do Was akceptacja tej sytuacji.
Wiem, co to znaczy toksyczne środowisko pracy, ile to energii i emocji z człowieka wyciąga, więc bardzo wspieram Twoją decyzję o zadbaniu o siebie.
Ściskam Cię mocno i życzę, aby od teraz życie się do Was codziennie uśmiechało! 🌞🌻Mam nadzieję, że będziesz do nas zaglądać! 🫶Vergeet lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
🍀 Aktualnie 11cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
🌼 07/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego!
🌼 12-18/02/25 Sono- HSG
🌼 21/02/25 dodatkowa konsultacja planu z innym specjalistą
🌼 Koniec lutego- powtórka seminogramu + HBA + fragmentacja DNA
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
➖ IO, BMI 24.9 🥳🥳(-> metformina + dieta)
✔️ U partnera wyniki ok (morfologia 4%, obniżony ruch postępowy, ale dużą ilością nadrabia).
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
M93, mocno Cię przytulam 🫂 Niech Ci się wszystko ułoży po Twojej myśli ❤️40 tc 💔
________
AMH 6,05
📅25.01 start stymulacji do in vitro
💉Menopur 75 j.m.
💉Rekovelle 6 j.m.
💉Orgalutran
📅30.01 pierwszy monitoring (około 11 pęcherzyków różnej wielkości)
📅01.02 drugi monitoring (12-13 pęcherzyków, już trochę równiejszych), estradiol 869,70 pg/ml
📅04.02 trzeci monitoring, estradiol 1950,00 pg/ml
📅06.02 punkcja -
Trzymajcie się ciepło dziewczyny, Wesołych Świąt ❤️🗓️Luty '25⭐🌈🙏
39tc.💔🕊️
wrzesień '24 cb💔
trombofilia wrodzona🩸🧬
immunologia➡️pasożyty🪱
wymazy✅
Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan💊
Fertistim+Probiotyki+B12+D3+Omega 3💊 -
Hej dziewczyny
Gratuluję wszystkim ⏸️ Tule 🫂 za biele.
Trochę się nie odzywałam ale w pracy mamy najbardziej gorący okres i nie miałam czasu na forum.
U mnie dziś jakiś skok temperatury nie wiem czy to owu skoro owulki negatywne cały czas blade, a skok nie był jakiś bardzo duży 🤷♀️ okaże się jutro czy nadal rośnieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2024, 08:00
👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼
PCOS
Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌
💊 Miovelia PRO, selen, Maca, zincas, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, koenzym Q10, zioła 🌿 ojca sroki
🧔🏽♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌
Posiew z cewki chlamydia ✅
💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki -
Kociara20996 wrote:Hej dziewczyny
Gratuluję wszystko ⏸️ Tule 🫂 za biele.
Trochę się nie odzywałam ale w pracy mamy najbardziej gorący okres i nie miałam czasu na forum.
U mnie dziś jakiś skok temperatury nie wiem czy to owu skoro owulki negatywne cały czas blade, a skok nie był jakiś bardzo duży 🤷♀️ okaże się jutro czy nadal rośnie
Podejrzałam sobie Twój wykres i faktycznie skok jak po owulacji. Testy owulacyjne to tylko często zawodny gadżet, mogłaś nie wyłapać. Powodzenia 🤞🍀Kociara20996 lubi tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
📅25.01 start stymulacji do in vitro
💉Menopur 75 j.m.
💉Rekovelle 6 j.m.
💉Orgalutran
📅30.01 pierwszy monitoring (około 11 pęcherzyków różnej wielkości)
📅01.02 drugi monitoring (12-13 pęcherzyków, już trochę równiejszych), estradiol 869,70 pg/ml
📅04.02 trzeci monitoring, estradiol 1950,00 pg/ml
📅06.02 punkcja -
M93, prawie w tym samym czasie w tym roku zobaczyłyśmy dwie kreski ...
😢😢 wspieram Cię w każdej decyzji, ciężko mi sobie wyobrazić jakie miałabym podejście do starań gdybym miała już dziecko...
Natomiast jedno wiem, zmień pracę jeżeli zle się tam czujesz. Łatwo powiedzieć i to są procesy ale warto! Szkoda życia na zła pracę, słabych facetów i fałszywych przyjaciół.
Zobaczysz co przyniesie nowe, ale jedno jest pewne to co najlepsze jeszcze przed Tobą!Vergeet lubi tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice, w trakcie gromadzenia badań
AMH - 2,0
On: morfologia 0% -> 6% -> 9% -
@Aleksandra wiem jaki zawód może przynieść taka 5 minutowa wizyta. Jak się najpierw na nią czeka, układa sobie w głowie wszystko, co chce się przekazać, kompletuje dokumenty, a później wielki niedosyt.
Dużym plusem jest za to skierowanie na histeroskopia, może ona da potrzebne odpowiedzi!
Mam jeszcze pytanie, jakie miałaś wyniki badań na trombofilie?
@M93 czasem tak jest, że się ma przeczucia co do danego cyklu. Widać po Twoich postach, że bardzo się męczysz w tej pracy 😥 dziewczyny z tego wątku po zmianie środowiska pracy wróciły jakby odmienione, z nowym zapałem i chęcią do życia.
M93 wrote:Serce mówi „może kiedyś” a rozum patrzy na to pierwsze większe dziecko i podpowiada, że to bez sensu.
Jeszcze mnie zaciekawiło to zdanie, bo mam syna też z 2020r. Co masz na myśli? Bo ja czasem też mam wątpliwości (chociaż dużo mniej niż wcześniej) i jestem ciekawa twojej perspektywy.
Vergeet lubi tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Moja siostra miała ciężka depresję, też nie lubiła swojej pracy. Przez stres nie miała szans na ciążę. Ona akurat nie zmieniła pracy, tylko poszła na zwolnienie od psychiatry. Zaszła po chyba 3 miesiącach na zwolnieniu w ciążę! W marcu rodzi drugie dzieckoCórka z 2023
6 miesięcy starań
Kwiecień 2024 druga runda starań 🤱
Czerwiec 2024 ciąża biochemiczna -
Co do zmiany pracy to uważam, że jeśli wykańcza psychicznie to zmienić TRZEBA! Mnie 8 lat wykańczało poprzednie miejsce. Dzisiaj byłam po skierowanie na badania wstępne w nowej firmie 😍 Boże z jaką ja przyjemnością tam dzisiaj weszłam! Od razu czuć, że nie ma tam toksycznej atmosfery, pełen luz, zero stresu 😍😍😍
I życzę wam wszystkim pracy, która nie wykańcza psychicznie! Bo zmęczenie zmęczeniem, ale psychika najważniejsza!Julia24, Ivka, Tortie, Olcia1987, Vergeet lubią tę wiadomość
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
🍼Starania od 06.2023
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
@Lusia3131 a jak u Ciebie? Testowałaś dzisiaj? ✊🍀💃'95🕴️'90
🍀 Aktualnie 11cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
🌼 07/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego!
🌼 12-18/02/25 Sono- HSG
🌼 21/02/25 dodatkowa konsultacja planu z innym specjalistą
🌼 Koniec lutego- powtórka seminogramu + HBA + fragmentacja DNA
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
➖ IO, BMI 24.9 🥳🥳(-> metformina + dieta)
✔️ U partnera wyniki ok (morfologia 4%, obniżony ruch postępowy, ale dużą ilością nadrabia).
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Nowa2024 wrote:Co do zmiany pracy to uważam, że jeśli wykańcza psychicznie to zmienić TRZEBA! Mnie 8 lat wykańczało poprzednie miejsce. Dzisiaj byłam po skierowanie na badania wstępne w nowej firmie 😍 Boże z jaką ja przyjemnością tam dzisiaj weszłam! Od razu czuć, że nie ma tam toksycznej atmosfery, pełen luz, zero stresu 😍😍😍
I życzę wam wszystkim pracy, która nie wykańcza psychicznie! Bo zmęczenie zmęczeniem, ale psychika najważniejsza!Nowa2024 lubi tę wiadomość
👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
👨🏻87
6cs
02.01 beta 10 692mlU/ml
Update: 28.01 - 2,3cm ziomeczka -
Ivka wrote:Ijeee, bardzo się cieszę, że wyrwałaś się z poprzedniego kołchozu. Może teraz znajdziesz swoje miejsce!! 🫶🏼 w jakiej branży pracujesz ? Moja robota też jest do odstrzelenia. Jeżeli do wiosny nie uda mi się dorobić dwóch kresek, to też spływam stąd. Nie mogę planów zawodowych cały czas odkładać z uwagi na planowaną ciążę, bo ona może przyjść albo nie, a ja się dalej będę kisić w tym Januszexie.
Pracuje w finansach 😉. Mnie też starania o dziecko cały czas trzymały w tym toksycznym miejscu, ale już za wiele się wydarzyło i powiedziałam wreszcie STOP. I wiem, że to była najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć. Teraz będę miała umowę pierwszą na 3 miesiące, ale liczę po cichutku bardzo, że w tym czasie uda się z IVF, w międzyczasie wskoczy kolejna umowa i będę miała spokojną głowę przynajmniej do dnia porodu 😍 polecam. Długo biłam się z myślami, czy zmieniać pracę ale to co spotkało mnie w obecnej pracy ze strony przełożonych po złożeniu wypowiedzenia utwierdziło mnie, że to była najlepsza decyzja 💪Vergeet lubi tę wiadomość
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
🍼Starania od 06.2023
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
Nowa2024 wrote:Pracuje w finansach 😉. Mnie też starania o dziecko cały czas trzymały w tym toksycznym miejscu, ale już za wiele się wydarzyło i powiedziałam wreszcie STOP. I wiem, że to była najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć. Teraz będę miała umowę pierwszą na 3 miesiące, ale liczę po cichutku bardzo, że w tym czasie uda się z IVF, w międzyczasie wskoczy kolejna umowa i będę miała spokojną głowę przynajmniej do dnia porodu 😍 polecam. Długo biłam się z myślami, czy zmieniać pracę ale to co spotkało mnie w obecnej pracy ze strony przełożonych po złożeniu wypowiedzenia utwierdziło mnie, że to była najlepsza decyzja 💪
Wraz z Wiosna liczę na nowy rozdział, czy to zawodowy czy życiowy 🤞🏻Nowa2024 lubi tę wiadomość
👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
👨🏻87
6cs
02.01 beta 10 692mlU/ml
Update: 28.01 - 2,3cm ziomeczka