✨W grudniu pod kocykiem świąteczna herbatka ☕️ we wrześniu będziemy kochać małego gagatka 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co dziewczyny? Tak czytam i czytam te grudniowe rozczarowania,w tym moje… i sobie myślę ,że świąteczne cudy muszą przyjść w styczniu życzę Wam wszystkich zdrowych ,spokojnych świąt i wierzę,że styczeń będzie dla nas łaskawszy ❣️😘
Julia24, Ivka, Nowa2024, Lady_górnik, Marysia996, Babsi, Vergeet lubią tę wiadomość
👩⚖️30 lat
❣️starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪FSH 6.98 mIU/ml
LH 5.9 mIU/ml
Progesteron 0.9 ng/ml
Estradiol 42.8 pg/ml
AMH 0.81 -
Tortie wrote:Jeszcze mnie zaciekawiło to zdanie, bo mam syna też z 2020r. Co masz na myśli? Bo ja czasem też mam wątpliwości (chociaż dużo mniej niż wcześniej) i jestem ciekawa twojej perspektywy.
Ja mam 8 lat starszą siostrę. Moja mama świadomie nie chciała mieć więcej dzieci no ale się trafiłam po 8 latach.
Nawet teraz gdy ja mam 31 a ona 39 lat, mamy swoje rodziny i nadal nie umiemy ze soba rozmawiać. Jesteśmy ciągle na innym etapie życiowym, na ten moment mogłabym powiedzieć, że jesteśmy już obcymi dla siebie osobami. Ona ma ciągle żal do mamy, że mnie przytargała do domu. Ona nigdy nie chciała rodzeństwa i mam wrażenie, że całe życie jest na mnie obrażona i z wszystkimi pretensjami świata do mnie.
Zaprosiliśmy na wigilię do nas całą rodzinę, wszyscy będą, oprócz niej i jej rodziny bo stwierdziła, ze mamy za małe mieszkanie na tyle osób 🙃
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔
CDN 😎😂
PCOS. -
M93 przykro że masz takie doświadczenia.
U mojej mamy w domu było 5ro dzieci. Różnica między moją mamą a jej najmłodsza siostra to 11 lat. Dokładnie taka sama jest różnica między mną - corka mamy a jej najmłodsza siostra..
Kontakt maja bardzo dobry, ciągle się wspierają, spotykają. Niejednokrotnie o tym rozmawialiśmy że to były etapy.
Kiedy mama mnie rodziła jej siostra miała 11 lat.
Wtedy nie były przyjaciółkami ale w dorosłym życiu te kontakty są świetne.
To nie jest kwestia różnicy wieku.
Znam rodzeństwa, które się nie lubią a dzielą ich tylko 2 lata.Lusia3131 lubi tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice, w trakcie gromadzenia badań -
M93 wrote:Myślisz, że 6 lat dziecko i roczne dziecko będą mieli jakiś kontakt? Wspólne zajęcie? Żeby wspólnie spędzać czas albo później teamy do rozmów?
Ja mam 8 lat starszą siostrę. Moja mama świadomie nie chciała mieć więcej dzieci no ale się trafiłam po 8 latach.
Nawet teraz gdy ja mam 31 a ona 39 lat, mamy swoje rodziny i nadal nie umiemy ze soba rozmawiać. Jesteśmy ciągle na innym etapie życiowym, na ten moment mogłabym powiedzieć, że jesteśmy już obcymi dla siebie osobami. Ona ma ciągle żal do mamy, że mnie przytargała do domu. Ona nigdy nie chciała rodzeństwa i mam wrażenie, że całe życie jest na mnie obrażona i z wszystkimi pretensjami świata do mnie.
Zaprosiliśmy na wigilię do nas całą rodzinę, wszyscy będą, oprócz niej i jej rodziny bo stwierdziła, ze mamy za małe mieszkanie na tyle osób 🙃
Na to nie ma złotego środka jedni się dogadują całe życie inni nie umieją znaleźć wspólnego języka. Nam jeśli się uda to różnica między starszym synem a dzieciątkiem będzie prawie 11 lat👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
Lipiec24 odstawienie krążka
4cs 👶🏼
Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌
💊duphaston w drugiej fazie cyklu
💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki -
Minia000 wrote:M93 przykro że masz takie doświadczenia.
U mojej mamy w domu było 5ro dzieci. Różnica między moją mamą a jej najmłodsza siostra to 11 lat. Dokładnie taka sama jest różnica między mną - corka mamy a jej najmłodsza siostra..
Kontakt maja bardzo dobry, ciągle się wspierają, spotykają. Niejednokrotnie o tym rozmawialiśmy że to były etapy.
Kiedy mama mnie rodziła jej siostra miała 11 lat.
Wtedy nie były przyjaciółkami ale w dorosłym życiu te kontakty są świetne.
To nie jest kwestia różnicy wieku.
Znam rodzeństwa, które się nie lubią a dzielą ich tylko 2 lata.
Ja mam brata 4 lata młodszego i 15 lat młodszego. Z pierwszym mieliśmy super kontakt do podstawówki, potem kilka lat nasze drogi się mijały, ale odkąd skończył on 20 lat mamy naprawdę świetny kontakt. A mój partner, który jest od niego o 9 lat starszy prawdziwie się z nim przyjaźni.
Z tym 15 lat młodszym bratem- póki mieszkałam z rodzicami, czyli chyba do jego 4 roku życia to się nim zajmowałam cały czas z przyjemnością, a potem bardzo często przyjeżdżałam na weekendy. W tej chwili ja mam już praktycznie 30 lat, a on 15 i mimo, że tematów wspólnych aż tak dużo nie mamy, to spędzamy ze sobą czas i wspieramy się, jak możemy. On teraz przyjechał do szkoły z internatem w Gdańsku, bo trenuje piłkę nożną i połowę weekendów spędza z nami.
Także moim zdanie, jeśli chodzi o różnice w wieku i kontakt z rodzeństwem jest to zależne od etapu życia na jakim jesteśmy, ale w momencie kiedy wszyscy dojrzewamy, to te drogi się już coraz częściej przecinają.
Mój partner ma siostrę 6 lat młodszą i u niego było podobnie- "za młodu" dobry kontakt, potem nastoletnie lata się oddalili, a teraz odkąd siostra skończyła chyba 22-23 lata są już blisko, często rozmawiają i odwiedzamy się (a że mieszkamy Wawa-Gdansk, to raczej odwiedziny weekendowe).
Tyle wywodu o rodzeństwie. Mi dzisiaj humor padł, bo dostaliśmy wiadomość o śmierci brata babci mojego partnera. Nie wiadomo, czy pogrzeb w sobotę, czy w poniedziałek. Co by nie było, to świąteczny duch mnie trochę opuścił...
Wczoraj jednak zrobiłam tą masę marcepanową i dzisiaj będę piec pierniki!! Czekałam wczoraj na Wasze zdjęcia i się nie doczekałam żadnego!! 🤷Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia, 13:52
💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024
❌ IO, BMI 25.6, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu. U partnera obniżony ruch postępowy plemników
☑️ Regularne owulacje i w miarę regularne cykle. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
📆 13.01 Diagnoza endometriozy -
Cześć Dziewczyny,
Nie odzywałam się długo, w sumie to nie wiedziałam czy w ogóle coś jeszcze napisze. Ale nie mogłam się powstrzymać i czytałam co u Was. Zmiotło mnie psychicznie pod koniec listopada. Po tym białym teście. Nie tylko po tym zresztą. Córka złapała jakąś infekcję na początku grudnia, potem ją zakatarzona i opryszczka i w sumie to ten miesiąc spisuje na straty. Jeszcze takie male psikusy od codzienności i ten grudzień mi idzie jak po grudzie. W sobotę przyjdą do nas znajomi i będą tam 3 dziewczyny w ciąży i ja i w sumie to bym się na tym spotkaniu nawaliła, ale nie mogę.
Dziewczyny, podziwiam Was za siłę i stawanie do procedury ivf. Życzę Wam udanych transferów.
Julia, widziałam , że badanie męża wyszło w porządku 💪
Odniosę się do obecnego tematu, który poruszyła M93, rozumiem Cię, bo moja córka w przyszłym roku będzie miała 4 lata i też czuję presję małej różnicy wieku i dodatkowo jeszcze mojego wieku. Mam brata młodszego o 6,5 roku i on jeszcze nie założył rodziny i też nie kumplujemy się, mimo że między nami jest ok, ale no nie jesteśmy na tym samym etapie i ciężko się zbliżyć. Dlatego chciałam żeby między moimi dziećmi była mała różnica wieku.
👩35 lat
👧 2021 (16 cs)
starania o rodzeństwo od 02.2024 -
M93 wrote:Myślisz, że 6 lat dziecko i roczne dziecko będą mieli jakiś kontakt? Wspólne zajęcie? Żeby wspólnie spędzać czas albo później teamy do rozmów?
Ja nie mam rodzeństwa, mój mąż też jest jedynakiem. Nie mamy więc osobistych doświadczeń. Jedynie to z mojej rodziny najlepiej dogaduję się z kuzynką 10 lat młodsza. Mimo, że mam sporo kuzynostwa w zbliżonym do mnie wieku. No ale wiadomo nie wychowywaliśmy się razem.
Moja koleżanka ma 6 lat różnicy między dziećmi i na razie jest bardzo zadowolona.
Ja w sumie sobie nie wyobrażałam kolejnego dziecka jak syn był młodszy, bo był bardzo wymagający i potrzebujący uwagi.Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Julia przykro mi z powodu śmierci babci partera brata 🫂
Moja babcia zmarła 4 lata temu w okolicach świąt i cieszyliśmy się, że pogrzeb był jeszcze przed świętami, bo chyba trochę lżej nam było przez święta nie „oczekiwać” tego pogrzebu tylko ze spokojem mieć już babcię pochowana…tak czy inaczej jest to smutne🙎♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Euthyrox25, NAC, koenzym Q10
👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
Start IVF MZ
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅ -
M93
Pomiędzy Eliza a jej rodzeństwem jeśli wszystko pójdzie dobrze będzie 4.5 roku różnicy.
Ja mam rodzeństwo o 5 i7 lat starsze i trzymamy się niesamowicie razem. Jasne teraz męczy nas brak czasu bo każdy ma swoją rodzinę ale jesteśmy niesamowicie blisko. Ale mam przyjaciółkę która ma brata młodszego o 2 lata i kompletnie się nie dogadują. Wiec to chyba nie kwestja różnic wiekowych.
Jeśli chcesz się poddać to jest to twoja decyzja. Starania potrafią być wyniszczające. I wiem że czasem wszystko idzie nie tak jak zaplanowaliśmy. Ale wierzę nawet z 7 letnia różnica twoje dzieci mają szansę się dogadać i być dla siebie codownym rodzeństwem.Tortie, Anka96, Julia24, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
Julka, najgorszy czas na pożegnania. Współczuje.
Dzisiaj też u mnie jedno spotkanie z klientem zostało odwołane, bo jednej z uczestniczek zmarła mama...
Nowa2024-moja babunia zmarła 3 lata temu w październiku. Pierwsze święta były najgorszymi jakie pamiętam.
Proza życia niestety. Usilnie chcemy, żeby jedni nie odchodzili, a drudzy dopiero się pojawili w naszym życiu.
@M93 6 lat, to niby jest sporo, niby nie. Przez pryzmat własnych doświadczeń, boisz się zaryzykować, że schemat się powieli. I ja to w pełni rozumiem. Ale tak jak wyżej, znam też rodzeństwa, które mimo różnicy wieku nawet większej niż 6 lat, są dla siebie ogromnym wsparciem. Wierzę, że podejmiesz dobrą decyzję, przede wszystkim w zgodzie ze sobą 🫶🏼
👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
👨🏻87
6cs
21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1 mlU/mL 🤞🏻
23.12 beta 71mlU/ml - przyrost 275%
Prog: 18,68
28.12 beta 941mlU/ml , prog: 14,13 -
Ivka wrote:Julka, najgorszy czas na pożegnania. Współczuje.
Dzisiaj też u mnie jedno spotkanie z klientem zostało odwołane, bo jednej z uczestniczek zmarła mama...
Nowa2024-moja babunia zmarła 3 lata temu w październiku. Pierwsze święta były najgorszymi jakie pamiętam.
Proza życia niestety. Usilnie chcemy, żeby jedni nie odchodzili, a drudzy dopiero się pojawili w naszym życiu.
@M93 6 lat, to niby jest sporo, niby nie. Przez pryzmat własnych doświadczeń, boisz się zaryzykować, że schemat się powieli. I ja to w pełni rozumiem. Ale tak jak wyżej, znam też rodzeństwa, które mimo różnicy wieku nawet większej niż 6 lat, są dla siebie ogromnym wsparciem. Wierzę, że podejmiesz dobrą decyzję, przede wszystkim w zgodzie ze sobą 🫶🏼
To prawda… pierwsze święta bez tej osoby są najgorsze i czuje się mega pustkę, szczególnie jak było się bardzo związanym 😢Vergeet lubi tę wiadomość
🙎♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Euthyrox25, NAC, koenzym Q10
👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
Start IVF MZ
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅ -
M93... poruszyłaś bardzo trudny i złożony temat. Ja mam (a właściwie miałam) troje rodzeństwa. Najpierw była siostra, po 2 latach ja, po 4 latach brat i po kolejnych 3 latach jeszcze siostra. Najstarszą siostrę z najmłodszą dzieli 9 lat, mnie i najmłodszą 7 lat. Mimo różnicy wieku i zupełnie innego etapu życiowego jesteśmy ze sobą bardzo zżyte.
A piszę "zżyte" a nie "zżyci", ponieważ 5 lat temu mój kochany, jedyny brat, z którym również miałam bardzo bliską relację zginął w wypadku w górach. Nasz świat rozsypał się na milion kawałków i dalej nie został poskładany, a przynajmniej nie w ten sposób co przedtem. Tak jak przedtem już nigdy nie będzie. Zresztą nie da się opisać tego żadnymi słowami. 💔
W każdym razie, nasze relacje z rodzeństwem mogą być bardzo dobre i bardzo złe niezależnie od różnicy wieku. Duża różnica nic nie warunkuje, choć rozumiem, że masz inne doświadczenia w tym temacie.
Życzę Ci jak najlepiej i w każdej decyzji będę Cię wspierać. ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia, 14:00
Dagmarova, Vergeet lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11.24 leczenie ✅
12.24 kontrolne wymazy:
• 👨 ujemny ✅
• 👱♀️ ujemny ✅
01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏 -
Julia - wyrazy współczucia. 🖤😢
A co do piernika - jak obleje czekoladą i ozdobię to wyślę zdjęcie bo narazie to wygląda jak pokraczna wieża tiramisu 🤓 zresztą jest schowany w papierze i w ścierce.Vergeet lubi tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11.24 leczenie ✅
12.24 kontrolne wymazy:
• 👨 ujemny ✅
• 👱♀️ ujemny ✅
01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏 -
Nie chciałam wprowadzić smutnego humoru 🫣. Ja nie znałam go nawet, ale jestem blisko z babcią partnera i spędzamy ogólnie razem święta, więc przykro mi bardziej z ich powodu...
@Podrozniczko tak właśnie myślałam ostatnio, czy do nas jeszcze wrócisz... Koniec roku jest okropny- wszystkie bardziej przeżywamy. Na ogólnym watku jest cała masa dziewczyn i non stop tylko biel i @.
Mam nadzieję, że u nas jeszcze będę mogła rozdać prezenty! 🎁Nowa2024 lubi tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024
❌ IO, BMI 25.6, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu. U partnera obniżony ruch postępowy plemników
☑️ Regularne owulacje i w miarę regularne cykle. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
kałamarnica 11 wrote:M93... poruszyłaś bardzo trudny i złożony temat. Ja mam (a właściwie miałam) troje rodzeństwa. Najpierw była siostra, po 2 latach ja, po 4 latach brat i po kolejnych 3 latach jeszcze siostra. Najstarszą siostrę z najmłodszą dzieli 9 lat, mnie i najmłodszą 7 lat. Mimo różnicy wieku i zupełnie innego etapu życiowego jesteśmy ze sobą bardzo zżyte.
A piszę "zżyte" a nie "zżyci", ponieważ 5 lat temu mój kochany, jedyny brat, z którym również miałam bardzo bliską relację zginął w wypadku w górach. Nasz świat rozsypał się na milion kawałków i dalej nie został poskładany, a przynajmniej nie w ten sposób co przedtem. Tak jak przedtem już nigdy nie będzie. Zresztą nie da się opisać tego żadnymi słowami. 💔
W każdym razie, nasze relacje z rodzeństwem mogą być bardzo dobre i bardzo złe niezależnie od różnicy wieku. Duża różnica nic nie warunkuje, choć rozumiem, że masz inne doświadczenia w tym temacie.
Życzę Ci jak najlepiej i w każdej decyzji będę Cię wspierać. ❤
Aż mnie serce zabolało 💔. Ogromnie, ogromnie mi przykro!💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024
kałamarnica 11 wrote:Julia - wyrazy współczucia. 🖤😢
A co do piernika - jak obleje czekoladą i ozdobię to wyślę zdjęcie bo narazie to wygląda jak pokraczna wieża tiramisu 🤓 zresztą jest schowany w papierze i w ścierce.
___
Ktoś nad Tobą czuwa, i zawsze jest przy Tobie ❤️🩹
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia, 14:08
kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
👨🏻87
6cs
21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1 mlU/mL 🤞🏻
23.12 beta 71mlU/ml - przyrost 275%
Prog: 18,68
28.12 beta 941mlU/ml , prog: 14,13 -
kałamarnica 11 wrote:M93... poruszyłaś bardzo trudny i złożony temat. Ja mam (a właściwie miałam) troje rodzeństwa. Najpierw była siostra, po 2 latach ja, po 4 latach brat i po kolejnych 3 latach jeszcze siostra. Najstarszą siostrę z najmłodszą dzieli 9 lat, mnie i najmłodszą 7 lat. Mimo różnicy wieku i zupełnie innego etapu życiowego jesteśmy ze sobą bardzo zżyte.
Życzę Ci jak najlepiej i w każdej decyzji będę Cię wspierać. ❤
Kałamarnica 💔💔💔💔
Tak strasznie mi przykro. Jesteś niesamowicie silna. To co przeszliście jako rodzina to ogromna tragedia.
W tym roku moja siostra dostała drugie życie. Otarła sie o najgorsze. Myślę, że ta sytuacja zmieniła moje życie.
Będę chciała to przepracować na terapii, która jest planem na nowy rok.
Po poronieniu kumpela się zapytała jak się czuje. Mówię że normalnie. Poronienie kilkutygodniowej ciąży przy tym kogo mogłam stracić w tym roku to absolutna pestka dla mnie.
Dziewczyny tak w temacie, badajcie się.
Nie tylko na potrzeby ciąży... nie wiemy jakie bomby siedzą nam w głowach.
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice, w trakcie gromadzenia badań -
Cześć dziewczyny. Ale smutno dziś tutaj.
Ku pokrzepieniu serc - mam dwójkę dzieci. Między chlopcami jest rocznikowo 5 lat różnicy Rysio jest bardzo oddanym starszym bratem, świetnie się bawi z półtorarocznym braciszkiem, który się śmieje w głos, kiedy widzi Rysia, a porankami wchodzi do pokoju brata, który jest już w zerówce i dotyka poduszki i robi taka słodka smutna minkę i mówi "nie ma ysia, ojej...nie ma ysia"
Ja mam siostrę 5 lat młodsza ode mnie i jest moja najlepsza przyjaciółką. Mimo że dzieli nas 100 km to jak ostatnio zadzwoniłam i powiedziałam, że znowu mam chłopców chorych - tego samego dnia wziela zdalne i przyjechała mi pomóc.
W naszej rodzinie te relacje bardzo mocno się pielęgnuje. Dzwonimy czesto na videorozmowach, obchodzimy imieniny, urodziny, wyprawiamy przyjęcia z okazji "dnia pluszowego misia" czy "dnia pizzy". Każda okazja jest dobra, żeby się spotkać. Znamy się wszyscy jak łyse konie i wskoczymy za sobą w ogień.
Mam na myśli to, że dobre relacje to praca jednej i drugiej strony. Pisząc praca mam na myśli znalezienie czasu na spotkania w turboszybkim pędzie życia.
A to baaardzo ważne. Ja np mam babcie Babuleńkę, która na 84 lata i już dawno temu postanowiłam sobie , że codziennie będę z nią godzinę rozmawiać przez telefon i codziennie dzwonie: dziś opowiadałam jak piekłam makowce , ona dawała rady co zrobić żeby był jeszcze lepszy, ponarzekaliśmy na pogodę a na koniec uznalysmy, że babcia się zmęczyła tym moim pieczeniem i idzie się zdrzemnąć ale ja wiem, że ona czeka na ten mój telefon...Nowa2024, PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość
2018 Rysio♡♡♡♡♡ !!! 3590 38tc! ♡♡♡♡
2020 13 tydzień;( bliźniaki.. 😞
2021 11 tydzień
2021 5× ciąża biochemiczna
2022 2x ciąża biochemiczna
2023 Tadzio !! ♡♡♡♡ 3490 38tc♡♡♡♡♡
Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka ! -
Przytulam mocno wszystkie, które dzisiaj tego potrzebują🧡🧡🧡🧡
Ja też mam dzisiaj kiepski dzień. Dostałam mandat.. pojechałam na kawę do przyjaciółki. Dałyśmy sobie prezenty pod choinkę, a ona mówi, że musi mi się do czegoś przyznać. Pokazała mi pozytywny test ciążowy. Niby się cieszę, chcę ją wspierać, ale kur.. rozleciałam się.39tc.💔🕊️
11.09 cb💔
Pasożyty?👩🔬🪱
trombofilia wrodzona🩸🧬
immunologia🛑
wymazy✅
Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan💊
Fertistim+B12+Omega 3💊