Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W karnawale po imprezce dwie kreski na teście - czyli styczniowe testowanie :D
Odpowiedz

W karnawale po imprezce dwie kreski na teście - czyli styczniowe testowanie :D

Oceń ten wątek:
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Facelle kłamał, <0.1

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam czy ze mną wszystko ok... jakich testów bym nie robiła (a robiłam i pinki i facelle i jakieś no name i jakieś paskowe) to nigdy nie widziałam nic prócz bieli vizira...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2020, 16:43

• ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Tak się zastanawiam czy ze mną wszystko ok... jakich testów bym nie robiła (a robiłam i pinki i facelle i jakieś no name i jakieś paskowe) to nigdy nie widziałam nic prócz bieli vizira...
    witaj w klubie 🙌

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • szona Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo chciałabym być w Waszym bezcieniowym klubie. Ta zdeptana nadzieja to jest coś okropnego :/

Miska _a lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia wrote:
    Update:za namowa Szony zrobilam o 14 facelle....jest rozowa cieniutka kreseczka.nie szara a rozowa.To teraz beta.

Poka! :)

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko ❤💞♥💪💪💪✊✊✊✊ tak wlasnie bedzie ♥
    Piwonia 💪✊♥
    Aaa to ja Wam kochane zazdraszczam testow bez cieni!!! Ale wiem jedno ze juz nie robie sobie nadziei tylko czekam ♥ zobaczymy albo @ przylezie albo bedzie jak ma byc😜😘 Ps ale dawno tak sie nie zdziwilam po zrobieniu dzis tego testu 😜😉😵

Sasanka55., Piwonia lubią tę wiadomość

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • Iseko Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziadzia, Elfia - ja też nigdy nic nie miałam. Ale tak jak Szona napisała - moze to i lepiej? 🤔 Chociaż z drugiej strony, taki biochem na przykład daje chociaż nadzieję, że coś może zaskoczyć..

Frez, tak coś kojarzyłam że kiedyś wspominałaś o tym 😉witaj w klubie żon rolników 😅 w takim razie wiesz sama jak jest😅 a duże macie gospodarstwo?

Madziandzia lubi tę wiadomość

32 lata | starania od stycznia 2017

IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
  • Iseko Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia wrote:
    Wrocilam z pracy i zwymiotowalam🤢 jak tylko wyciagnelam skladniki z lodówki.To chyba nie jest normalne🤷🏻.Maz pyta czy test robilam🤦🏻
    Beta, beta, beta - trzymam kciuki😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2020, 17:47

32 lata | starania od stycznia 2017

IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia wrote:
    Wrocilam z pracy i zwymiotowalam🤢 jak tylko wyciagnelam skladniki z lodówki.To chyba nie jest normalne🤷🏻.Maz pyta czy test robilam🤦🏻
    Na tym etapie raczej nie miałabyś takich objawów. Skutek uboczny duphastonu to mdlosci i wymioty - ja osobiście bardzo źle się po nim czuję i też mam mocną wrażliwość na zapachy. No i psychika wbrew pozorom też potrafi płatać figle.
    Generalnie ja miałam tyle cieni cieni, że szok 🙈 jedynie pinki mnie jeszcze nie wkreciły, ale na nie też pewnie przyjdzie czas. Jakby nie patrzeć pewniak to beta. Ale ja lubię sikać dla sportu 😂 trzymam kciuki dziewczyny, żeby z tych cieni powstały mocne tłuściochy!

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobię Was później - u mnie kolęda dziś. Jestem wierząca i praktykujaca, ale wyjątkowo nie lubię tego zwyczaju.

Sasanka55., Iseko, szona lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • DzulkaJ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, tyle dzisiaj tutaj emocji kochane! Testy nigdy mnie nie oszukały, zawsze biel, ale też już tutaj troszkę siedzę i na innych forach i widzę, jak potrafią oszukać, więc ja nigdy nie zaufam im ☺️

Chciałam się pochwalic, że w miejscu nie stoję i 30 stycznie mam HyCoSy ! Sprawdzę, czy te stymulację mają sens i czy jestem drożna 💪

ElfiaKsiężniczka, aeiouy, Sasanka55., Izape_91, Angelika1313, Madziandzia, Iseko, Misiaa, MonikA_89!, frezyjciada, Daniela, Malinowa91, Pati96, Malgonia, Tele...79, Nuch2, szona, Salome, agge, Ochmanka lubią tę wiadomość

❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulka, super ✊

DzulkaJ lubi tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia wrote:

Piwonia, baaaardzo Ci kibicuje i z calego serca chce wierzyc, ze to Twoj szczesliwy cykl :) Uwazaj, prosze, jednak z tym nakrecaniem sie pod katem objawow. Bierzesz duphaston, czyli syntetyczny progesteron, a to wlasnie ten hormon powoduje u brzuchatek ciazowe objawy. Ja, o ile wzdycham do kazdego cienia na tescie, choc mam je baaaardzo czesto i powinnam wyciagnac wnioski, to w objawy w ogole nie wierze, bo co miesiac mam wszystko- cyce jak donice, mdlosci/wymioty, bole brzucha, zawroty glowy, wstret do alkoholu, wrazliwosc na zapachy i co jeszcze tam Bozia da.

Bez kitu, pieprzyc objawy!

Udalo Ci sie dzis zbadac bete?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2020, 19:19

Piwonia lubi tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulka super wieści ♥️ mam nadzieję że przepchanie rurek pomoże w zajsciu w ciążę!

Piwonia poka kreche, a nie tak chowasz przed nami, ja tu chce coś pooglądać. Swoje oglądam od czasu do czasu i sobie przypominam jak wjechałam na krzyżowke pod prąd w dniu pozytywnego testu. To były emocje. Nie, normalnie tak nigdy nie zrobilam 😂

Jak ja testowałam to nie było nigdy testów za 0,99 zł! A też fioletowe są też w tesko, nieraz ma nie sikalam, ale były po 2,99 a potem podnieśli do 4,99 za sztukę.

DzulkaJ lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane,
    nie było mnie chwilkę, bo padł mi komp. a internet mam tylko w kompie ;) nie wiem czy uda mi się Was nadrobić...może dziś, jak dzieci moje zasną. Jeśli chodzi o nową pracę to niestety nic z tego nie będzie. Niby Pani na rozmowie była zachwycona i obiecywała, że jutro ( czyli wczoraj) zadzwoni, bo musi przemyśleć na jaki wymiar godzin i ostatecznie za jaką kasę będzie chciała zatrudnić nową osobę( czytaj: mam jeszcze kilku innych kandydatów)...czekałam na ten telefon, ale niestety się nie doczekałam...ani wczoraj, ani dzisiaj... :(
    Cóż...wiadomo, że wszędzie są lepsi.
    Dodatkowo mąż też wprost ( w końcu>?!)powiedział, że na dzien dzisiejszy( czyli już raczej nigdy) nie ma opcji na kolejne dziecko.
    Przepraszam. nie będę Was już męczyć tym moim pseudo staraniem.
    Zyczę Wam kresek i zdrowych dzieci. Oby każda z Was mogła spełnić swoje największe marzenie.
    Walczcie!!
    Buzinki dzielne laseczki!!!

• Judit Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane bylam dzisiaj u hematologa z moimi niskimi wynikami kwasu foliowego, b12 no i z mutacjami. Gość podobno najlepszy w mieście, polecano mi go wszędzie.
    No i oczywiście: jestem zdrowa jak ryba, kwas niski bo pewnie dzień wcześniej słabo jadłam...
    Kwas mogę brać zwykly on nie widzi potrzeby na folian ani metyle.Jak nie roniłam to nie trzeba i już, wydziwianie.Potrzeba czasu, mam na spokojnie nie starać i wszystko będzie dobrze. Miał też dla mnie super historie na pocieszenie a może to była jakaś wskazówka, rada... UWAGA: jego znajomi starali się 2 lata. Są zamożni więc nie liczyli kasy, badali wszystko, klinika, inseminacje itd. W końcu się rozstali i poznali nowych partnerów.Oboje mają naturalnie poczęte dzieci <3 Koniec.
    Czy on mi coś sugerował? Wybuchłam śmiechem jak mi to opowiedział.
    Dobrze, że nie płacilam za wizyte bo mam ubezpieczenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2020, 19:43

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia wrote:

Oby to było TO :)
    Aczkolwiek trochę wcześnie na takie objawy.

Robiłaś w końcu betę?

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Kochane bylam dzisiaj u hematologa z moimi niskimi wynikami kwasu foliowego, b12 no i z mutacjami. Gość podobno najlepszy w mieście, polecano mi go wszędzie.
    No i oczywiście: jestem zdrowa jak ryba, kwas niski bo pewnie dzień wcześniej słabo jadłam...
    Kwas mogę brać zwykly on nie widzi potrzeby na folian ani metyle.Jak nie roniłam to nie trzeba i już, wydziwianie.Potrzeba czasu, mam na spokojnie nie starać i wszystko będzie dobrze. Miał też dla mnie super historie na pocieszenie a może to była jakaś wskazówka, rada... UWAGA: jego znajomi starali się 2 lata. Są zamożni więc nie liczyli kasy, badali wszystko, klinika, inseminacje itd. W końcu się rozstali i poznali nowych partnerów.Oboje mają naturalnie poczęte dzieci <3 Koniec.
    Czy on mi coś sugerował? Wybuchłam śmiechem jak mi to opowiedział.
    Dobrze, że nie płacilam za wizyte bo mam ubezpieczenie.

I to jest dokładnie to co mnie wkurza na wizycie u lekarza albo przy rozmowach ze znajomymi np kiedy nasz problem się wyda. Że cudujemy, że to potrzeba czasu bo np oni też najpierw przez 9 miesięcy nic nie mieli (ja akurat nie mam nic przez 16 - pociesza Was to?), że to te leki trują płody i najlepiej wszystkie odstawić i przejść na dietę warzywno-owocową, że jesteśmy młodzi, że ten czy tamten nie miał dzieci przez 13 lat i potem wpadli w starszym wieku i mają! Co prawda z silną wadą genetyczną no ale to nie o to chodzi, prawda? A poza tym to zawsze można adoptować... Aha...

Judit lubi tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Ja też..... Pytanie czy się cieszyć czy płakać z tego powodu. Z jednej strony jest żal, że nigdy kreski na oczy nie widziałam. Z drugiej strony jakbym się miała nakręcić i potem spaść na ziemię, to może już lepiej niech te duchy nie wychodzą 🤔

PS. Misiaa, wypisz mnie proszę z testowania, bo ten cykl idzie na straty. Przez estrofem nie mam owulacji, więc zbieram siły na wysikanie || w lutym. Ktoś kiedyś mówił, że miesiące urodzin są szczęśliwe. Rok temu luty miał być szczęśliwy, bo miałam urodzić synka. Nie był. W kolejną ciążę też nie zaszłam. Teraz dziadowi nie odpuszczę, ma się postarać i SPRZYJAĆ :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2020, 20:12

Madziandzia, Iseko, Tele...79 lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit, normalnie program "urzekła mnie ta historia". Jak lekarz nie wie, co robić, to właśnie takie historyjki ma do opowiedzenia...

Kittinko, trudne to wszystko, tak jak ostatnio pisałaś, czulas, że mąż nie do końca jest z Tobą szczery. Teraz w końcu powiedział. Jeśli tego pragniesz, to życzę Ci,by bez poczucia presji zmienił jeszcze zdanie, a jeśli sama nie wiesz, to może faktycznie potrzebujesz oddechu w nowej pracy - jak nie w tym, to w innym miejscu się uda.

Jaszczurek, a Ty nie miałaś testować 17.01? Może to za wcześnie na betę? A test facelle to niestety już tu dużo o nich słyszałam...

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ