X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W karnawale po imprezce dwie kreski na teście - czyli styczniowe testowanie :D
Odpowiedz

W karnawale po imprezce dwie kreski na teście - czyli styczniowe testowanie :D

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred! Ależ się cieszę :D coś cudownego!!!

Madziandzia, po pracy ruszyłam do Gliwic, całą droge myślałam o żurku zamiast o teście :)

Madziandzia, Sasanka55., Mildred, aeiouy, Ania_85_, Ochmanka lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Agape myślę o Tobie.... Daj znać jak się czujesz... Pamiętaj, że jesteśmy tutaj zawsze!

Melevis jak tam mała księżniczka? Jak sobie radzisz?
    Dziękuję, pamiętam o Was i czytam Was cały czas 😉

Dostałam ok. 21 czwartą dawkę tabletek. Rano wszystko się okaże. Ale jestem dumna z siebie, że tylko raz poprosiłam o kroplówkę przeciwbólową 😉 to było po pierwszej dawce. Chociaż ok. pół godziny po każdej dawce zaczynam mieć bóle krzyża, mocno przypominające skurcze krzyżowe przy porodzie 🤦🏻‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Mildred! Ależ się cieszę :D coś cudownego!!!

Madziandzia, po pracy ruszyłam do Gliwic, całą droge myślałam o żurku zamiast o teście :)

Oj zjadłabym takiego w chlebie 🤤

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape* wrote:

Dostałam ok. 21 czwartą dawkę tabletek. Rano wszystko się okaże. Ale jestem dumna z siebie, że tylko raz poprosiłam o kroplówkę przeciwbólową 😉 to było po pierwszej dawce. Chociaż ok. pół godziny po każdej dawce zaczynam mieć bóle krzyża, mocno przypominające skurcze krzyżowe przy porodzie 🤦🏻‍♀️
    Trzymaj się kochana! Dla mnie ból przy poronieniu był mocniejszy niż ten porodowy... Wyłam dosłownie... :/

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape* wrote:

Kolejny raz powtorze- jestes bardzo dzielna! Ja po 2 dawkach zdecydowalam sie na zabieg... Nie zaluj sobie kroplowek, niech chociaz troche ukoja bol, przynajmniej ten fizyczny. Z calych sil trzymam kciuki, by rano Cie wypuscili. Dobrze robia spacery na lepsze oczyszczenie organizmu, ale to juz pewnie wiesz...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, piekne masz Skarby <3 Zakochalam sie

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Kolejny raz powtorze- jestes bardzo dzielna! Ja po 2 dawkach zdecydowalam sie na zabieg... Nie zaluj sobie kroplowek, niech chociaz troche ukoja bol, przynajmniej ten fizyczny. Z calych sil trzymam kciuki, by rano Cie wypuscili. Dobrze robia spacery na lepsze oczyszczenie organizmu, ale to juz pewnie wiesz...
    Tak, wiem, staram się dużo chodzić 😉

• MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis jeju jakie one są śliczne 😘

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape, kochana myślę o Tobie mocno. Ja przeleżałam trzy dni w szpitalu za pierwszym razem bo dwóch dawkach, ale to o wiele lepsze niż zabieg, mniej inwazyjne, i nie było tak źle. Odpoczywaj, oglądaj seriale i zawsze pros o przeciwbólowe.
    Ściskam Cię mocno. Jesteś super dzielna

Agape* lubi tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które chodziły w ciąży do dwóch lekarzy. Czy wynik w pomiarach Crl, może się różnić ? Wczoraj ta na nfz miała dziadowski sprzet i badała mnie dopochwowo. Dzidzia według pomiaru równe 9 tydz, ale według om 9,4. U prof 9 stycznia dzidzia była starsza od om, według om 7,6 dni, a według USG 8 tydzi. I tutaj moje wątpliwości dzidzia tylko by tyle urósł ? Jest rozwój by spowolnił, czy to poprostu dwa różne sprzęty i różni lekarze.
    Tak dla wlasnego spokoju pytam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2020, 06:38

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Agape, kochana myślę o Tobie mocno. Ja przeleżałam trzy dni w szpitalu za pierwszym razem bo dwóch dawkach, ale to o wiele lepsze niż zabieg, mniej inwazyjne, i nie było tak źle. Odpoczywaj, oglądaj seriale i zawsze pros o przeciwbólowe.
    Ściskam Cię mocno. Jesteś super dzielna
    Tylko właśnie dziewczyna, która przyszła na oddział dzień przede mną, wczoraj już po 4 dawkach tabletek miała i tak zrobiony zabieg. A rozwój jej ciąży zatrzymał się na wcześniejszym etapie niż u mnie.
    Więc trochę się obawiam, że i mnie to czeka. Chciałabym dziś wyjść do domu, bo synek tęskni (ja oczywiście też 😉), ale już co będzie, to będzie...

• Mildred Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape* wrote:
    Tylko właśnie dziewczyna, która przyszła na oddział dzień przede mną, wczoraj już po 4 dawkach tabletek miała i tak zrobiony zabieg. A rozwój jej ciąży zatrzymał się na wcześniejszym etapie niż u mnie.
    Więc trochę się obawiam, że i mnie to czeka. Chciałabym dziś wyjść do domu, bo synek tęskni (ja oczywiście też 😉), ale już co będzie, to będzie...
    Ja miałam włożona tabletkę dwie dawki jedna dopochwowo druga do odbytu i taka procedur powtórzona dwa razy, taki stary lekarz dziadek mi je podawał mówił że będzie tak szybciej, obys wróciła do domu szybko do synka.

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Fiore Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis jakie one są cudowne 😍 Taśka- tak jak pisała Monika, wg mnie to właśnie o to chodzi, ze w zastrzyku ovitrelle jest wysoka dawka hcg i to wychodzi na owulaku.

Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    f2wl2n0a4zf2jm0h.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis piękne zdjęcie - spełnienie moich marzeń ;)

Mildred ja chodziłam czasami do 2 ginekologów na usg i jakaś tam raczej nieznaczna różnica czasami była...wszysyko zależy od sprzętu

Byłam wczoraj u stomatologa z 8 bo coś się dziać zaczynało a dzisiaj to chyba gadać nie będę...:/ 2h siedziałam na fotelu..wrrr zdecydowanie wolę chodzić do ginekologa!

Miłego dnia!

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spóźniony ale 1 dc :)

5ylwian lubi tę wiadomość

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jednak zabieg. Proponowała, że mogą mi jeszcze parę dni podawać tabletki, ale ja już mam dosyć tego szpitala i chcę iść do domu, więc zgodziłam się na zabieg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2020, 07:45

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape* wrote:
    No i jednak zabieg. Proponowała, że mogą mi jeszcze parę dni podawać tabletki, ale ja już mam dosyć tego szpitala i chcę iść do domu, więc zgodziłam się na zabieg
    Moze i lepiej. Tabletki tez nie sa obojetne dla organizmu a moga zaszkodzic bardziej niz ten zabieg. No i masz pewnosc,ze dobrze wyczyszcza endometrium i nie bedziesz musiala latac znowu do szpitala jak jakies nierownosci wyjda na usg. Wiesz juz o ktorej masz? Moze pozwola Ci jeszcze dzisiaj wyjsc do domu jak bys miala rano?

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Moze i lepiej. Tabletki tez nie sa obojetne dla organizmu a moga zaszkodzic bardziej niz ten zabieg. No i masz pewnosc,ze dobrze wyczyszcza endometrium i nie bedziesz musiala latac znowu do szpitala jak jakies nierownosci wyjda na usg. Wiesz juz o ktorej masz? Moze pozwola Ci jeszcze dzisiaj wyjsc do domu jak bys miala rano?
    Nie wiem, ale najpierw chyba pójdą zaplanowane wcześniej zabiegi. Wczoraj koleżankę z sali zabrali o 10.30, a o 11.10 była już po wszystkim.
    Jeśli nie będzie skomplikowanych operacji, to myślę, że może być podobnie czasowo. Dr która robiła USG mówiła, że jeśli popołudniu będzie spokojny dyżur (wczoraj nie był🤦🏻‍♀️), to może jeszcze dzisiaj wyjdę

• Melevis Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny 😘 też jestem w Nich zakochana 💕

Agape u mnie poronienie w 10tc, maluszek miał ponad 2,5cm. Rano podali mi dwie tabletki cytotecu, krwawienie zaczęło się popołudniu. Następnego dnia na USG zostały jeszcze resztki w szyjce, ale powiedziałam, że już tu dłużej nie wytrzymam i mają zrobić zabieg. Najważniejsze, żeby szyjka była otwarta, żeby nie trzeba było jej na siłę rozwierać. Siły dla Ciebie!
    2cs po poronieniu był szczęśliwy :)

Agape* lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape jestem z Tobą kochana. Może i lepiej faktycznie że zabieg będzie, szybciej wrócisz do synka. Dojdziesz do siebie wśród bliskich.
    Piwonia o której wyniki? Masz jeszcze to plamienie?
    Melevis cudne zdjęcie, mam nadzieję że kiedyś będzie mi dane zrobić podobne 💖
    Madziandzia kiedy testujesz? Zdecydowałaś coś? 😎 Szona na Twój test też czekam!!!

Agape*, szona lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ