W karnawale po imprezce dwie kreski na teście - czyli styczniowe testowanie :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Mildred! Ależ się cieszę coś cudownego!!!
Madziandzia, po pracy ruszyłam do Gliwic, całą droge myślałam o żurku zamiast o teście
Madziandzia, Sasanka55., Mildred, aeiouy, Ania_85_, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyfrezyjciada wrote:Agape myślę o Tobie.... Daj znać jak się czujesz... Pamiętaj, że jesteśmy tutaj zawsze!
Melevis jak tam mała księżniczka? Jak sobie radzisz?
Dostałam ok. 21 czwartą dawkę tabletek. Rano wszystko się okaże. Ale jestem dumna z siebie, że tylko raz poprosiłam o kroplówkę przeciwbólową 😉 to było po pierwszej dawce. Chociaż ok. pół godziny po każdej dawce zaczynam mieć bóle krzyża, mocno przypominające skurcze krzyżowe przy porodzie 🤦🏻♀️ -
nick nieaktualny
-
Agape* wrote:Dziękuję, pamiętam o Was i czytam Was cały czas 😉
Dostałam ok. 21 czwartą dawkę tabletek. Rano wszystko się okaże. Ale jestem dumna z siebie, że tylko raz poprosiłam o kroplówkę przeciwbólową 😉 to było po pierwszej dawce. Chociaż ok. pół godziny po każdej dawce zaczynam mieć bóle krzyża, mocno przypominające skurcze krzyżowe przy porodzie 🤦🏻♀️ -
nick nieaktualnyAgape* wrote:Dziękuję, pamiętam o Was i czytam Was cały czas 😉
Dostałam ok. 21 czwartą dawkę tabletek. Rano wszystko się okaże. Ale jestem dumna z siebie, że tylko raz poprosiłam o kroplówkę przeciwbólową 😉 to było po pierwszej dawce. Chociaż ok. pół godziny po każdej dawce zaczynam mieć bóle krzyża, mocno przypominające skurcze krzyżowe przy porodzie 🤦🏻♀️
Kolejny raz powtorze- jestes bardzo dzielna! Ja po 2 dawkach zdecydowalam sie na zabieg... Nie zaluj sobie kroplowek, niech chociaz troche ukoja bol, przynajmniej ten fizyczny. Z calych sil trzymam kciuki, by rano Cie wypuscili. Dobrze robia spacery na lepsze oczyszczenie organizmu, ale to juz pewnie wiesz... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySasanka55. wrote:Kolejny raz powtorze- jestes bardzo dzielna! Ja po 2 dawkach zdecydowalam sie na zabieg... Nie zaluj sobie kroplowek, niech chociaz troche ukoja bol, przynajmniej ten fizyczny. Z calych sil trzymam kciuki, by rano Cie wypuscili. Dobrze robia spacery na lepsze oczyszczenie organizmu, ale to juz pewnie wiesz...
-
Agape, kochana myślę o Tobie mocno. Ja przeleżałam trzy dni w szpitalu za pierwszym razem bo dwóch dawkach, ale to o wiele lepsze niż zabieg, mniej inwazyjne, i nie było tak źle. Odpoczywaj, oglądaj seriale i zawsze pros o przeciwbólowe.
Ściskam Cię mocno. Jesteś super dzielnaAgape* lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny które chodziły w ciąży do dwóch lekarzy. Czy wynik w pomiarach Crl, może się różnić ? Wczoraj ta na nfz miała dziadowski sprzet i badała mnie dopochwowo. Dzidzia według pomiaru równe 9 tydz, ale według om 9,4. U prof 9 stycznia dzidzia była starsza od om, według om 7,6 dni, a według USG 8 tydzi. I tutaj moje wątpliwości dzidzia tylko by tyle urósł ? Jest rozwój by spowolnił, czy to poprostu dwa różne sprzęty i różni lekarze.
Tak dla wlasnego spokoju pytam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2020, 06:38
-
nick nieaktualnyMildred wrote:Agape, kochana myślę o Tobie mocno. Ja przeleżałam trzy dni w szpitalu za pierwszym razem bo dwóch dawkach, ale to o wiele lepsze niż zabieg, mniej inwazyjne, i nie było tak źle. Odpoczywaj, oglądaj seriale i zawsze pros o przeciwbólowe.
Ściskam Cię mocno. Jesteś super dzielna
Więc trochę się obawiam, że i mnie to czeka. Chciałabym dziś wyjść do domu, bo synek tęskni (ja oczywiście też 😉), ale już co będzie, to będzie... -
Agape* wrote:Tylko właśnie dziewczyna, która przyszła na oddział dzień przede mną, wczoraj już po 4 dawkach tabletek miała i tak zrobiony zabieg. A rozwój jej ciąży zatrzymał się na wcześniejszym etapie niż u mnie.
Więc trochę się obawiam, że i mnie to czeka. Chciałabym dziś wyjść do domu, bo synek tęskni (ja oczywiście też 😉), ale już co będzie, to będzie... -
Melevis jakie one są cudowne 😍 Taśka- tak jak pisała Monika, wg mnie to właśnie o to chodzi, ze w zastrzyku ovitrelle jest wysoka dawka hcg i to wychodzi na owulaku.Starania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-
-
Melevis piękne zdjęcie - spełnienie moich marzeń
Mildred ja chodziłam czasami do 2 ginekologów na usg i jakaś tam raczej nieznaczna różnica czasami była...wszysyko zależy od sprzętu
Byłam wczoraj u stomatologa z 8 bo coś się dziać zaczynało a dzisiaj to chyba gadać nie będę... 2h siedziałam na fotelu..wrrr zdecydowanie wolę chodzić do ginekologa!
Miłego dnia!24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualny
-
Agape* wrote:No i jednak zabieg. Proponowała, że mogą mi jeszcze parę dni podawać tabletki, ale ja już mam dosyć tego szpitala i chcę iść do domu, więc zgodziłam się na zabieg
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualny5ylwian wrote:Moze i lepiej. Tabletki tez nie sa obojetne dla organizmu a moga zaszkodzic bardziej niz ten zabieg. No i masz pewnosc,ze dobrze wyczyszcza endometrium i nie bedziesz musiala latac znowu do szpitala jak jakies nierownosci wyjda na usg. Wiesz juz o ktorej masz? Moze pozwola Ci jeszcze dzisiaj wyjsc do domu jak bys miala rano?
Jeśli nie będzie skomplikowanych operacji, to myślę, że może być podobnie czasowo. Dr która robiła USG mówiła, że jeśli popołudniu będzie spokojny dyżur (wczoraj nie był🤦🏻♀️), to może jeszcze dzisiaj wyjdę -
Dziękuję dziewczyny 😘 też jestem w Nich zakochana 💕
Agape u mnie poronienie w 10tc, maluszek miał ponad 2,5cm. Rano podali mi dwie tabletki cytotecu, krwawienie zaczęło się popołudniu. Następnego dnia na USG zostały jeszcze resztki w szyjce, ale powiedziałam, że już tu dłużej nie wytrzymam i mają zrobić zabieg. Najważniejsze, żeby szyjka była otwarta, żeby nie trzeba było jej na siłę rozwierać. Siły dla Ciebie!
2cs po poronieniu był szczęśliwyAgape* lubi tę wiadomość
-
Agape jestem z Tobą kochana. Może i lepiej faktycznie że zabieg będzie, szybciej wrócisz do synka. Dojdziesz do siebie wśród bliskich.
Piwonia o której wyniki? Masz jeszcze to plamienie?
Melevis cudne zdjęcie, mam nadzieję że kiedyś będzie mi dane zrobić podobne 💖
Madziandzia kiedy testujesz? Zdecydowałaś coś? 😎 Szona na Twój test też czekam!!!Agape*, szona lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022