Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W karnawale po imprezce dwie kreski na teście - czyli styczniowe testowanie :D
Odpowiedz

W karnawale po imprezce dwie kreski na teście - czyli styczniowe testowanie :D

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred! Ależ się cieszę :D coś cudownego!!!

Madziandzia, po pracy ruszyłam do Gliwic, całą droge myślałam o żurku zamiast o teście :)

Madziandzia, Sasanka55., Mildred, aeiouy, Ania_85_, Ochmanka lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Agape myślę o Tobie.... Daj znać jak się czujesz... Pamiętaj, że jesteśmy tutaj zawsze!

Melevis jak tam mała księżniczka? Jak sobie radzisz?
    Dziękuję, pamiętam o Was i czytam Was cały czas 😉

Dostałam ok. 21 czwartą dawkę tabletek. Rano wszystko się okaże. Ale jestem dumna z siebie, że tylko raz poprosiłam o kroplówkę przeciwbólową 😉 to było po pierwszej dawce. Chociaż ok. pół godziny po każdej dawce zaczynam mieć bóle krzyża, mocno przypominające skurcze krzyżowe przy porodzie 🤦🏻‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Mildred! Ależ się cieszę :D coś cudownego!!!

Madziandzia, po pracy ruszyłam do Gliwic, całą droge myślałam o żurku zamiast o teście :)

Oj zjadłabym takiego w chlebie 🤤

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape* wrote:

Dostałam ok. 21 czwartą dawkę tabletek. Rano wszystko się okaże. Ale jestem dumna z siebie, że tylko raz poprosiłam o kroplówkę przeciwbólową 😉 to było po pierwszej dawce. Chociaż ok. pół godziny po każdej dawce zaczynam mieć bóle krzyża, mocno przypominające skurcze krzyżowe przy porodzie 🤦🏻‍♀️
    Trzymaj się kochana! Dla mnie ból przy poronieniu był mocniejszy niż ten porodowy... Wyłam dosłownie... :/

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape* wrote:

Kolejny raz powtorze- jestes bardzo dzielna! Ja po 2 dawkach zdecydowalam sie na zabieg... Nie zaluj sobie kroplowek, niech chociaz troche ukoja bol, przynajmniej ten fizyczny. Z calych sil trzymam kciuki, by rano Cie wypuscili. Dobrze robia spacery na lepsze oczyszczenie organizmu, ale to juz pewnie wiesz...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, piekne masz Skarby <3 Zakochalam sie

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Kolejny raz powtorze- jestes bardzo dzielna! Ja po 2 dawkach zdecydowalam sie na zabieg... Nie zaluj sobie kroplowek, niech chociaz troche ukoja bol, przynajmniej ten fizyczny. Z calych sil trzymam kciuki, by rano Cie wypuscili. Dobrze robia spacery na lepsze oczyszczenie organizmu, ale to juz pewnie wiesz...
    Tak, wiem, staram się dużo chodzić 😉

• MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis jeju jakie one są śliczne 😘

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape, kochana myślę o Tobie mocno. Ja przeleżałam trzy dni w szpitalu za pierwszym razem bo dwóch dawkach, ale to o wiele lepsze niż zabieg, mniej inwazyjne, i nie było tak źle. Odpoczywaj, oglądaj seriale i zawsze pros o przeciwbólowe.
    Ściskam Cię mocno. Jesteś super dzielna

Agape* lubi tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które chodziły w ciąży do dwóch lekarzy. Czy wynik w pomiarach Crl, może się różnić ? Wczoraj ta na nfz miała dziadowski sprzet i badała mnie dopochwowo. Dzidzia według pomiaru równe 9 tydz, ale według om 9,4. U prof 9 stycznia dzidzia była starsza od om, według om 7,6 dni, a według USG 8 tydzi. I tutaj moje wątpliwości dzidzia tylko by tyle urósł ? Jest rozwój by spowolnił, czy to poprostu dwa różne sprzęty i różni lekarze.
    Tak dla wlasnego spokoju pytam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2020, 06:38

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Agape, kochana myślę o Tobie mocno. Ja przeleżałam trzy dni w szpitalu za pierwszym razem bo dwóch dawkach, ale to o wiele lepsze niż zabieg, mniej inwazyjne, i nie było tak źle. Odpoczywaj, oglądaj seriale i zawsze pros o przeciwbólowe.
    Ściskam Cię mocno. Jesteś super dzielna
    Tylko właśnie dziewczyna, która przyszła na oddział dzień przede mną, wczoraj już po 4 dawkach tabletek miała i tak zrobiony zabieg. A rozwój jej ciąży zatrzymał się na wcześniejszym etapie niż u mnie.
    Więc trochę się obawiam, że i mnie to czeka. Chciałabym dziś wyjść do domu, bo synek tęskni (ja oczywiście też 😉), ale już co będzie, to będzie...

• Mildred Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape* wrote:
    Tylko właśnie dziewczyna, która przyszła na oddział dzień przede mną, wczoraj już po 4 dawkach tabletek miała i tak zrobiony zabieg. A rozwój jej ciąży zatrzymał się na wcześniejszym etapie niż u mnie.
    Więc trochę się obawiam, że i mnie to czeka. Chciałabym dziś wyjść do domu, bo synek tęskni (ja oczywiście też 😉), ale już co będzie, to będzie...
    Ja miałam włożona tabletkę dwie dawki jedna dopochwowo druga do odbytu i taka procedur powtórzona dwa razy, taki stary lekarz dziadek mi je podawał mówił że będzie tak szybciej, obys wróciła do domu szybko do synka.

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Fiore Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis jakie one są cudowne 😍 Taśka- tak jak pisała Monika, wg mnie to właśnie o to chodzi, ze w zastrzyku ovitrelle jest wysoka dawka hcg i to wychodzi na owulaku.

Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    f2wl2n0a4zf2jm0h.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis piękne zdjęcie - spełnienie moich marzeń ;)

Mildred ja chodziłam czasami do 2 ginekologów na usg i jakaś tam raczej nieznaczna różnica czasami była...wszysyko zależy od sprzętu

Byłam wczoraj u stomatologa z 8 bo coś się dziać zaczynało a dzisiaj to chyba gadać nie będę...:/ 2h siedziałam na fotelu..wrrr zdecydowanie wolę chodzić do ginekologa!

Miłego dnia!

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spóźniony ale 1 dc :)

5ylwian lubi tę wiadomość

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jednak zabieg. Proponowała, że mogą mi jeszcze parę dni podawać tabletki, ale ja już mam dosyć tego szpitala i chcę iść do domu, więc zgodziłam się na zabieg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2020, 07:45

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape* wrote:
    No i jednak zabieg. Proponowała, że mogą mi jeszcze parę dni podawać tabletki, ale ja już mam dosyć tego szpitala i chcę iść do domu, więc zgodziłam się na zabieg
    Moze i lepiej. Tabletki tez nie sa obojetne dla organizmu a moga zaszkodzic bardziej niz ten zabieg. No i masz pewnosc,ze dobrze wyczyszcza endometrium i nie bedziesz musiala latac znowu do szpitala jak jakies nierownosci wyjda na usg. Wiesz juz o ktorej masz? Moze pozwola Ci jeszcze dzisiaj wyjsc do domu jak bys miala rano?

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Moze i lepiej. Tabletki tez nie sa obojetne dla organizmu a moga zaszkodzic bardziej niz ten zabieg. No i masz pewnosc,ze dobrze wyczyszcza endometrium i nie bedziesz musiala latac znowu do szpitala jak jakies nierownosci wyjda na usg. Wiesz juz o ktorej masz? Moze pozwola Ci jeszcze dzisiaj wyjsc do domu jak bys miala rano?
    Nie wiem, ale najpierw chyba pójdą zaplanowane wcześniej zabiegi. Wczoraj koleżankę z sali zabrali o 10.30, a o 11.10 była już po wszystkim.
    Jeśli nie będzie skomplikowanych operacji, to myślę, że może być podobnie czasowo. Dr która robiła USG mówiła, że jeśli popołudniu będzie spokojny dyżur (wczoraj nie był🤦🏻‍♀️), to może jeszcze dzisiaj wyjdę

• Melevis Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny 😘 też jestem w Nich zakochana 💕

Agape u mnie poronienie w 10tc, maluszek miał ponad 2,5cm. Rano podali mi dwie tabletki cytotecu, krwawienie zaczęło się popołudniu. Następnego dnia na USG zostały jeszcze resztki w szyjce, ale powiedziałam, że już tu dłużej nie wytrzymam i mają zrobić zabieg. Najważniejsze, żeby szyjka była otwarta, żeby nie trzeba było jej na siłę rozwierać. Siły dla Ciebie!
    2cs po poronieniu był szczęśliwy :)

Agape* lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape jestem z Tobą kochana. Może i lepiej faktycznie że zabieg będzie, szybciej wrócisz do synka. Dojdziesz do siebie wśród bliskich.
    Piwonia o której wyniki? Masz jeszcze to plamienie?
    Melevis cudne zdjęcie, mam nadzieję że kiedyś będzie mi dane zrobić podobne 💖
    Madziandzia kiedy testujesz? Zdecydowałaś coś? 😎 Szona na Twój test też czekam!!!

Agape*, szona lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ