Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W karnawale po imprezce dwie kreski na teście - czyli styczniowe testowanie :D
Odpowiedz

W karnawale po imprezce dwie kreski na teście - czyli styczniowe testowanie :D

Oceń ten wątek:
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred i ja się popłakałam czytając Twój wpis, to jest takie wzruszające i wspaniałe 😭 Cudowne wiadomości, rosnijcie zdrowo 😘
    Piwonia nie puszczam kciuków! Jutro wszystkie będziemy z Tobą na tym pobraniu a później w oczekiwaniu na wyniki. Będzie dobrze!

Piwonia, Mildred lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po ciezkim treningu rozowe plamienie, 3 dni przed terminem @, takze game over.

Piwonia, trzymam kciuki. Wczoraj napisalam post, ale finalnie skasowalam, bo uznalam go za zbyt chamski. W kazdym razie dlaczego nazywasz swoja ciaze zagrozona? Mysle, ze 1 biochem z beta ponizej 30 byl jedynie strasznie przykra zapowiedzia pieknej ciazy w tym cyklu, a plamienie po cytologii jest rzecza dosc naturalna...

Edit: Prog rowny 1 niekoniecznie mogl byc przyczyna zakonczenia ciazy, a po prostu skutkiem pewnych jej nieprawidlowosci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 20:31

Ochmanka, szona lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred ogromne gratulacje! Cudowny Misio :)

Mildred lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Jestem po. Mam zdrowe ruszajace się dziecko w macicy. Oczywiście ryczalam jak bóbr. Nie odbyło się bez ekscesów, najpierw że bez męża mam wejść. A najsmieszniejsze jest to, że od razu jak leżałam na samolocie to chciała mi robić cytologię oczywiście odmowilam. Sprzeta za komuny, według lekarza wielkość jest nie ważna teraz, nawet serduszka bicia nie sprawdziła, ale jest żyje i się rusza co jest najsłodsze, trochę mnie uspokoiła bo mówiła że 7 tydzień jest najbardziej niebezpieczny i teraz już tylko będzie dobrze, co chcieć więcej od NFZ, dała skierowania na badania,dzidzia żyje to najważniejsze !
    Mam nawet zdjęcie. Teraz kupuje detektor tętna, a wizyta u profesora za równy tydzień 28.

https://zapodaj.net/3caa42a7ad7bf.jpg.html

<3

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred gratuluję :)!!

Mildred lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko przykro mi że nie wyszło ;( ale przynajmniej czeka Cię (mam nadzieję) piękny urlop! I będziesz miała dziecko zagramaniczne 😎😎
    Ja zrozumiałam z postów Piwonii że to jej lekarka nazwała tą ciążę zagrożoną...co prawda nie wiem dlaczego i czemu ją tak okropnie nastraszyła. Ja bym więcej do tej lekarki nie poszła na pewno, bo co by się nie działo uważam że lekarz nie powinien straszyć pacjentki, zwłaszcza ciężarnej...wszystko można powiedzieć ale w odpowiedniej do sytuacji formie. Ale wiadomo że każdy robi tak jak uważa.

Sasanka55., Piwonia, Madziandzia lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Sasanko przykro mi że nie wyszło ;( ale przynajmniej czeka Cię (mam nadzieję) piękny urlop! I będziesz miała dziecko zagramaniczne 😎😎
    Ja zrozumiałam z postów Piwonii że to jej lekarka nazwała tą ciążę zagrożoną...co prawda nie wiem dlaczego i czemu ją tak okropnie nastraszyła. Ja bym więcej do tej lekarki nie poszła na pewno, bo co by się nie działo uważam że lekarz nie powinien straszyć pacjentki, zwłaszcza ciężarnej...wszystko można powiedzieć ale w odpowiedniej do sytuacji formie. Ale wiadomo że każdy robi tak jak uważa.

Tez bym nie wrocila... Skoro ciaze Piwonii nazywa zagrozona, to wole nie myslec, co by o niektorych z nas powiedziala... No nic, pozostaje mi trzymac kciuki

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy próbowałyście z naprotechnologią? Na czym to dokładnie polega?
    Pytam bo dzisiaj napomknęła mi coś na ten temat dentystka a ja jestem zielona w tej dziedzinie...

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Pyratka4 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia wrote:
    Sasanko, dzieki ze mi nie zszarpalas nerwow "chamskim" postem. Rano Ochmanka jak dobrze pamiętam mowila ze ja nie daję mu szansy. Przeciez ja w nią wierzę, jestem przerazona, nikt nie idzie na pierwsze usg z mysla ze wszystko jest ok a potem lekarka mowi pierwsze co ze krwawisz, to nie moze tak byc "COS JEST NIE TAK", prosze lezec i obserwować po czym rozklada ręce ze ona nic nie może. Cala wizyta nawet usg przebiegala po tej niedokończonej cytologii w atmosferze "nie jest dobrze".Ani slowa o pecherzyku prócz tego czy jest i tylko "prosze zbadać bete"...Jak ktos mi mowi ze mam ZAKAZ chodzenia do pracy(a prace mam dosc ciężka) do kolejnego usg to co ja mam myslec?

Dzielę sie na tym forum z Wami wszystkim bo taka mam potrzebę wygadania się.Jezeli was i wasze ciąże tym urazilam to przepraszam bo nie takie byly moje zamiary.Moze nie powinnam nic juz pisać.

Sasanko dlaczego twoj post mial byc "chamski"?

Zbadaj Bete jutro, jeśli przyrost będzie prawidłowy, a to Cię nie uspokoi, idź do jakiegoś ginekologa prywatnie, do kogoś kto przyjmie Cię od ręki. Uspokoisz się na pewno

2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI

9.2017 - Synuś
    5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika :)
    3.11.2018 - poronienie samoistne
    2.2019 - powtórka "z rozrywki" :(
    Owulacja jest, ciąży dalej brak :(
    17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
    19.12 - 48mIU 💙
    21.12 - 109mIU/mI
    23.12 - 196mIU/ml
    27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
    f2w3flw12t1gpt6d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2020, 17:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia wrote:
    Sasanko, dzieki ze mi nie zszarpalas nerwow "chamskim" postem. Rano Ochmanka jak dobrze pamiętam mowila ze ja nie daję mu szansy. Przeciez ja w nią wierzę, jestem przerazona, nikt nie idzie na pierwsze usg z mysla ze wszystko jest ok a potem lekarka mowi pierwsze co ze krwawisz, to nie moze tak byc "COS JEST NIE TAK", prosze lezec i obserwować po czym rozklada ręce ze ona nic nie może. Cala wizyta nawet usg przebiegala po tej niedokończonej cytologii w atmosferze "nie jest dobrze".Ani slowa o pecherzyku prócz tego czy jest i tylko "prosze zbadać bete"...Jak ktos mi mowi ze mam ZAKAZ chodzenia do pracy(a prace mam dosc ciężka) do kolejnego usg to co ja mam myslec?

Dzielę sie na tym forum z Wami wszystkim bo taka mam potrzebę wygadania się.Jezeli was i wasze ciąże tym urazilam to przepraszam bo nie takie byly moje zamiary.Moze nie powinnam nic juz pisać.

Sasanko dlaczego twoj post mial byc "chamski"?

Piwonia, nie chcialam Ci szarpac nerwow, wrecz przeciwnie! Moja intencja byly proby uspokojenia Cie, ale pomyslalam, ze roznie mozesz to odebrac. Mam przeczucia, ze wszystko bedzie dobrze, a lekarce moze chodzilo o to, ze kazda tak wczesna ciaza w pewnym stopniu stoi pod znakiem zapytania. Dobrze, ze odpoczywasz. Oby kolejne USG z serduszkiem uspokoilo Cie na dobre

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    były mrożone 10 lat temu innymi metodami. Ja mam urodziny dzień po Tobie 😉
    Pamiętam 😬

Jednak w piątek mam wizytę! Udało mi się jedzeniem wcisnąć w tym tygodniu do mojego doktora, bo w przyszłym jest na urlopie. Jak transfer wypadnie pod koniec tygodnia to pewnie zrobi go ktoś inny, no ale trudno. Najważniejsze, żeby były zarodki

Mildred, Niercierpliwa v2.0, Piwonia, ElfiaKsiężniczka, Salome, Ania_85_, Ochmanka lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia wrote:
    Dzięki dziewczyny.
    Sasanko to tak z przymruzeniem oka o tych nerwach ;)ja was moze za bardzo zbombardowalam tym wszystkim zeby sie komus wyżalić.Uwierzcie mi bylam w totalnej histerii.
    Ogolnie Wierzymy ze bedzie dobrze.

Co do lekarza to szukam,poki co jestem u niej na nfz.Rucola podeslala mi namiary na innego moze sie zdecyduje.
    Dobranoc.
    Jutro z rana beta i nowe nadzieje na lepsze jutro :)

Nie, nie zbombardowalas! Po to tu jestesmy :) W kazdym razie z tego, co piszesz, naszym zdaniem nie ma wiekszych powodow do niepokoju. Wiemy, jak przeokropnie stresujace moze byc plamienie w ciazy, ale jednoczesnie znamy jego przyczyne. Lekarka dobrze zrobila, ze zalecila odpoczynek, reszte mogla sobie darowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 21:42

Piwonia, Ochmanka, Ochmanka lubią tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taśka22 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie
    Czy możliwa jest podwójna owulka przy stymulacji?

12 h przed iui mialam ovitrelle. W dniu IUI miałam 2 pęcherzyki. 21 i 17 mm. Owu była jakieś 15 godzin po IUI.

A dziś mam straszny ból w lewym jajniku i z ciekawości zrobiłam test - pozytyw aż bordo.

W sumie męża wezmę w obroty na pewno Ale się zastanawiam czy wogole jest taka opcja.
    Ja po Ovitrelle miałam bordowe krechy przez dobry tydzień ;) To jest beta HCG w płynie, a testy owulacyjne wyłapują zarówno LH jak i HCG. Dlatego lekarze zalecają testowanie dopiero 12dpo, bo wtedy już nie powinno być Ovi w organizmie

Fiore lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Dziewczyny a czy próbowałyście z naprotechnologią? Na czym to dokładnie polega?
    Pytam bo dzisiaj napomknęła mi coś na ten temat dentystka a ja jestem zielona w tej dziedzinie...
    Misia, próbowałam naprotechnologii i sama nie wiem czy polecam. Jak poroniłam w sierpniu to szwagierka mi poleciła napro z Poznania. Od września do marca do niej chodziłam. Łykam tonę supli, robiłam co chwila jakieś badania, na USG wszystko było pięknie tylko ciąży dalej brak. W marcu podeszliśmy do drugiego IVF. Mi się wydaje, że u mnie są komórki do niczego plus jeszcze ta nieszczęsna immunologia. Musiałam wytoczyć cięższą artylerię ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 21:50

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • agge Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Jestem po. Mam zdrowe ruszajace się dziecko w macicy. Oczywiście ryczalam jak bóbr. Nie odbyło się bez ekscesów, najpierw że bez męża mam wejść. A najsmieszniejsze jest to, że od razu jak leżałam na samolocie to chciała mi robić cytologię oczywiście odmowilam. Sprzeta za komuny, według lekarza wielkość jest nie ważna teraz, nawet serduszka bicia nie sprawdziła, ale jest żyje i się rusza co jest najsłodsze, trochę mnie uspokoiła bo mówiła że 7 tydzień jest najbardziej niebezpieczny i teraz już tylko będzie dobrze, co chcieć więcej od NFZ, dała skierowania na badania,dzidzia żyje to najważniejsze !
    Mam nawet zdjęcie. Teraz kupuje detektor tętna, a wizyta u profesora za równy tydzień 28.

https://zapodaj.net/3caa42a7ad7bf.jpg.html
    Cudownie!

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape myślę o Tobie.... Daj znać jak się czujesz... Pamiętaj, że jesteśmy tutaj zawsze!

Melevis jak tam mała księżniczka? Jak sobie radzisz?

szona, Agape* lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia trzymam kciukasy ✊ będzie dobrze, zobaczysz 😘

Sasanko przykro mi, że w tym cyklu nic z tego ale jak to jedna z nas ujęła zagramaniczne dziecko też fajne ;)

Agape dawaj znać, tulimy Cię tu mocno ❤

Mildred gratulacje kochana! Cudny widok 🥰

Szona, siknęłaś w końcu czy się powstrzymałaś? 😜

O kim zapomniałam to tulę jeszcze mocniej 😘

Agape*, Sasanka55. lubią tę wiadomość

• Melevis Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia beta i prog piękny, trzymam kciuki za jutrzejsze badanie i następne usg 💕

Mildred urocza Fasolka! I pomyśleć, że zaraz będzie pulchniutkim bobasem po drugiej stronie brzucha :)

Mama Stasia, Frez co tu dużo pisać... jest wesoło 😂 w domu szaszor, w życiu szaszor, ja niewyspana i ledwo żywa, ale kocham to na maksa :)

2b3a792b11ea.jpg

szona, Agape*, Madziandzia, 5ylwian, Sasanka55., MamaStasia :), Mildred, MonikA_89!, Fiore, Misiaa, moyeu, Iseko, frezyjciada, moni05, Rucola, Pati96, aeiouy, Ania_85_, Malinaa90, Magddullina2, Malgonia, Ochmanka, agge lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • szona Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Piwonia beta i prog piękny, trzymam kciuki za jutrzejsze badanie i następne usg 💕

Mildred urocza Fasolka! I pomyśleć, że zaraz będzie pulchniutkim bobasem po drugiej stronie brzucha :)

Mama Stasia, Frez co tu dużo pisać... jest wesoło 😂 w domu szaszor, w życiu szaszor, ja niewyspana i ledwo żywa, ale kocham to na maksa :)

2b3a792b11ea.jpg

Ale piękności! 😍😍😍

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ