Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W karnawale po imprezce dwie kreski na teście - czyli styczniowe testowanie :D
Odpowiedz

W karnawale po imprezce dwie kreski na teście - czyli styczniowe testowanie :D

Oceń ten wątek:
  • DzulkaJ Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryś cudna wiadomość! Trzymam kciuki za Was i za Ciebie Fiore też ☺️!

Jestem pełna nadziei, że będziecie chodzić z brzuszkami po wszystkim ❤️ ahh ale to będą emocje za parę tygodni!

Szonka teściowa była normalna przez 7 lat, aż się nie wprowadziłam 😂 już pierwsze sprzeczki za nami, a że jestem pyskata i nie dam sobie wejść na głowę i ona też, to możesz sobie wyobrazić co się dzieje haha

Salome, Fiore, Magddullina2, aeiouy, MonikA_89!, Iseko lubią tę wiadomość

❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • szona Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Szona, a co konkretnie było inne w tym ciążowym cyklu?

Od razu od owulacji bolały sutki, na 4 dni przed okresem zaczęły bolec całe cycki, jakbym miała zakwasy. Zasypiałam o 21 takim snem, ze wybuch bomby by mnie nie obudził, plus poryczalam się w samochodzie po powiedzieli coś wzruszającego w RMF FM 😅

Agape*, Magddullina2, moni05 lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia, znam ten kanał o ciąży po in vitro :) mega ciepła i miła osoba, znalazłam go przed ich drugim podejściem i byłam na bieżąco :D

Szona to u mnie ciąża na bank 😂 objawy się zgadzają, wynik testu już nie :P przyznam się sikałam dziś rano 7-8dpo 😂 no czub

Piwonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Nie sądziłam że jeszcze wrócę na te stronę :)
    Zaczęliśmy starania o drugie dziecko w tym miesiącu. Ostatnia @ 8.01, owu bardzo szybko a do pierwszego testowania cały tydzień :)

szona, agge lubią tę wiadomość

• MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Witajcie
    Nie sądziłam że jeszcze wrócę na te stronę :)
    Zaczęliśmy starania o drugie dziecko w tym miesiącu. Ostatnia @ 8.01, owu bardzo szybko a do pierwszego testowania cały tydzień :)
    Witaj 😊

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • aeiouy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Agape super,ze juz mozesz byc w domu z rodzinka :)
    Anika oby to nic groznego i niech Cie szybko wypuszcza! A bete badali?

Ja za to mam pytanie do dziewczyn na Encortonie?jak macie zalecone branie?

Co do encortonu - mialam 10mg od (prawie ) momentu testu w ostatniej ciazy.
    Teraz bede miec encortolon. 5mg/ na dzien od pozytywnego testu.
    EDIT: haha - "teraz" - oczywiscie jak zajde w ciaze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 14:51

5ylwian, szona lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia dlatego w kwestiach pracowniczych trzeba ZAWSZE patrzeć na swoje wygody. Nigdy nie wierzyć w takie a kiedyś tam dam ci super umowę i wszyscy będziemy szczęśliwi. Na przyszłość już będziesz wiedziała ;) a jak Cię wyleje, to obsmaruj im opinię w internecie. Tak inteligentnie i z troską o przyszłych pracowników ;)😈
    Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło, choćby to "dobro" mocno było odwleczone w czasie.
    Znajdziesz później nową, lepszą pracę, gdzieś gdzie Cię docenią.

Madziandzia lubi tę wiadomość

• Pyratka4 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia wrote:
    Pamietacie moja szefowa z koszmaru(to ta co twierdzi ze jak sie martwisz to slabe dziecko rodzisz),ktora po 1 usg (dzwonilam do niej z placzem) powiedziala ze wszystko ogarnie i mam sie nie martwic?
    Otoz jej wielkodusznosc skonczyla sie z dniem dzisiejszym i moja prośba o przedłużenie L4 do konca przyszlego tyg a potem wizyta i dowiem sie co dalej.Otoz w subtelny sposob powiedziala ze jak bedzie ok to mogę wrócić a jak nie to ONA SZUKA KOGOS NA MOJE MIEJSCE wiec pospieszylabym sie z tym usg bo ona musi wiedziec.
    Nie bede nawet sie roztrzasac nad tym ze mam umowe cywilno prawna i nie nalezy mi sie NIC.
    Strasznie to przykre.Poplakalam sie bo jeszcze tydzien temu mowila ze wszystko ok a podpisujac umowe kiedys tam ze jak bede w ciazy to mam jej powiedzieć ze ona o wszystko zadba itp.No i zadbala,o swoja dupe.Tak sie konczy bycie fair wobec kogos komu ufasz a on wyrzuca cie na bruk.
    😭😢

P.s "szukam kogos" oznacza "rozwiazuje umowe z toba"

Jestem jej najlepszym pracownikiem,taka zlota kurą...

No w kwestiach służbowych nie ufa się nikomu.. W pracy nie ma koleżanek, a jedynie znajome twarze :)
    A Kiedy Ci się umowa kończy?

2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI

9.2017 - Synuś
    5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika :)
    3.11.2018 - poronienie samoistne
    2.2019 - powtórka "z rozrywki" :(
    Owulacja jest, ciąży dalej brak :(
    17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
    19.12 - 48mIU 💙
    21.12 - 109mIU/mI
    23.12 - 196mIU/ml
    27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
    f2w3flw12t1gpt6d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia wrote:
    Pamietacie moja szefowa z koszmaru(to ta co twierdzi ze jak sie martwisz to slabe dziecko rodzisz),ktora po 1 usg (dzwonilam do niej z placzem) powiedziala ze wszystko ogarnie i mam sie nie martwic?
    Otoz jej wielkodusznosc skonczyla sie z dniem dzisiejszym i moja prośba o przedłużenie L4 do konca przyszlego tyg a potem wizyta i dowiem sie co dalej.Otoz w subtelny sposob powiedziala ze jak bedzie ok to mogę wrócić a jak nie to ONA SZUKA KOGOS NA MOJE MIEJSCE wiec pospieszylabym sie z tym usg bo ona musi wiedziec.
    Nie bede nawet sie roztrzasac nad tym ze mam umowe cywilno prawna i nie nalezy mi sie NIC.
    Strasznie to przykre.Poplakalam sie bo jeszcze tydzien temu mowila ze wszystko ok a podpisujac umowe kiedys tam ze jak bede w ciazy to mam jej powiedzieć ze ona o wszystko zadba itp.No i zadbala,o swoja dupe.Tak sie konczy bycie fair wobec kogos komu ufasz a on wyrzuca cie na bruk.
    😭😢

P.s "szukam kogos" oznacza "rozwiazuje umowe z toba"

Jestem jej najlepszym pracownikiem,taka zlota kurą...
    https://www.google.com/amp/www.edziecko.pl/rodzice/7,79353,25593328,umowa-zlecenie-a-ciaza-co-wiedziec-o-czym-pamietac.amp

• ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia, dokładnie jak dziewczyny piszą. Trzeba patrzeć na wiśnie. Jeśli mnie się uda w końcu, to w ogóle nie mam zamiary mówić "koleżankom"

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    pewnie od lekarza 😋 mój daje każdej pacjentce profilaktycznie podobną dawkę. Niektórzy biorą od 2dc, a inni nawet dawkę 20 mg
    No ja mam taka mala dawke przez moja wage,w sensie zeby zmniejszyc ryzyko tycia od Encortonu. Mam jedynie nadzieje,ze ta dawka wystarczy jesli uda mi sie zajsc.
    Uznalismy z mezem,ze nie staramy sie na sile. Jesli akurat w okresie owulacji nie bedzie ochoty na seks to nic pod przymusem. Jak bedzie to bedzie :)

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia ja tak samo jak Elfia mimo że mam umowę na czas nieokreślony ciążą się chwalić nie będę a szefowej powiem w odpowiednim czasie czyli po usłyszeniu bicia serduszka bo później i tak będę musiała mieć l4...
    Tak czy siak myśl pozytywnie może nie będzie tak źle :)

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... czy to jest juz "ta" kreska? Nie mam jeszcze duzej wprawy w testowaniu 🙈🙈

https://zapodaj.net/fe9af089756f0.jpg.html

Sasanka55., Niercierpliwa v2.0, majka91, Madziandzia, szona, Patik, Rucola, 5ylwian, agge lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Iseko, Nuch, Maria, Sasanka, Magdulina, aeiouy, moyeu, Suszarka, Judit, Dzulka,

Proszę o aktualizację!!!

Część z Was pisała, ale tesknie za Wami, jest mi Was mało! Możemy sobie wrzucać swoje białe jak dupa testy i zawsze nam będzie w kupie raźniej 😅

<3 u mnie 2. dzien plamienia, bolu zero, za to mdlosci + biale testy, takze no dobra, zglaszam @ :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, nadrobilam Was :) Jestem dzis tak spokojna i szczesliwa, ze ani @ ani nic mnie z rownowagi nie wyprowadzi :) Szefowa juz wie o urlopie, bo oczywiscie wczesniej zapomnialam zapytac 🙉 Nie wiem, czy wyjedziemy, bo z tesciem roznie, ale jak nie teraz, to innym razem. Wiecie co? Juz nawet mi sie testowac nie chce. Bez kitu, weszlam w etap obojetnosci i przez chwile zaczelam zastanawiac sie, czy to nie poczatki depresji, ale zaraz po tym uswiadomilam sobie, ze nie, nie, ze przeciez nie bylabym przy tym szczesliwie obojetna, a jestem i czuje sie jak zrelaksowany cpun po narkotykach.

Edit: 3 minuty z moim M. i jednak czuje sie jak cpun na glodzie :D ja chyba nigdy nie bede miec niskiego cisnienia przy tym czlowieku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 16:27

Wysłany: 23 stycznia 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super sasanko ❤️, gdzie dokładnie lecicie, no mi umknęło. Widziałam jakieś wrzucone zdjęcie, ale nie rzuciła mi się w oczy nazwa miejsca docelowego 😋

Sasanka55. lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 stycznia 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Dziewczyny... czy to jest juz "ta" kreska? Nie mam jeszcze duzej wprawy w testowaniu 🙈🙈

https://zapodaj.net/fe9af089756f0.jpg.html
    według mnie to właśnie TA krecha, piękna! Gratuluję 😊

Nowastaraczka, Patik lubią tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobię Was z domu, na razie chcę tylko powiedzieć, że mam pms jak jasny...
    Rano wstałam nieprzytomna. Do tego stopnia, że pojechałam do pracy bez torebki. Zorientowałam się po wielu godzinach. Wróciłam po nią do domu. Wychodząc, porwałam spódnice. Dojechałam znowu do pracy, gdzie czekały moje buty narciarskie. Okazało się, że wysłali ZUPEŁNIE INNE, a na stronie było błędne zdjęcie i tych, które kupiłam, już nie ma!!!!!!!!!!
    Na deser: teściowa zapowiedziała wizytę. Wiec ja poinformowałam „ojojoj mam jeszcze apelację do napisania” i nie ruszam się od biurka na krok!

Nienawidzę dzisiejszego dnia :/ Okres za rogiem i to TAKI, że klękajcie narody 🤯🤯🤯

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Pyratka4 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia wrote:
    Tylko chodzi o to ze my znamy sie rowniez prywatnie(nie przyjazn) i musiałam to zglosic ze względu na SPECYFIKE swojej pracy.Gdybym siedziala np w biurze 8h byloby mi latwiej jakos chociaz to ukryc poki co.Niestety ja pracuje z klientem,musze byc dyspozycyjna po 12h dziennie, nie moge sobie od tak wyjsc jak mnie mdli itp.Juz moje bolesne miesiaczki byly klopotliwe bo MUSIALAM 1 dzień spedzic w domu.Uwierzcie mi ze gdybym miala inne wyjscie to bym miala inna pracę to bym teraz nie miala takiej zagwostki.
    Druga sprawa ze sama jest matka...jej ciaza byla super bezproblemowa...ona patrzy na kazdego przez pryzmat swojego "ja"

Aha i jeszcze jedno:w pierwszej ciazy sie nie oszczedzaslam bo zarzekalam sie ze mimo bolu itp bede chodzic i nikomu nie powiem do wizyty.Skonczylo sie tym ze pracowalam do pozna,duzo sie przemieszczalam a plamilam jak szalona.Jak sie skonczylo każdy wie.

Tak czy siak, ja bym nie mówiła. Mam pracę dużo bardziej niebezpieczna, niż praca z klientem, a udało się do ❤️ ukryć. No, ale już trudno, powiedziałaś, oby okazała się człowiekiem :)

2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI

9.2017 - Synuś
    5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika :)
    3.11.2018 - poronienie samoistne
    2.2019 - powtórka "z rozrywki" :(
    Owulacja jest, ciąży dalej brak :(
    17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
    19.12 - 48mIU 💙
    21.12 - 109mIU/mI
    23.12 - 196mIU/ml
    27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
    f2w3flw12t1gpt6d.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia wrote:
    Szona.Ty juz drugi raz wyszlas bez torebki? 😲

Tak właśnie :D Tylko wtedy zaczarował mnie bromergon, a teraz... No właśnie - wtf ze mna jest? 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Magddullina2 lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ