W karnawale po imprezce dwie kreski na teście - czyli styczniowe testowanie :D
-
WIADOMOŚĆ
-
szona wrote:Nadrobię Was z domu, na razie chcę tylko powiedzieć, że mam pms jak jasny...
Rano wstałam nieprzytomna. Do tego stopnia, że pojechałam do pracy bez torebki. Zorientowałam się po wielu godzinach. Wróciłam po nią do domu. Wychodząc, porwałam spódnice. Dojechałam znowu do pracy, gdzie czekały moje buty narciarskie. Okazało się, że wysłali ZUPEŁNIE INNE, a na stronie było błędne zdjęcie i tych, które kupiłam, już nie ma!!!!!!!!!!
Na deser: teściowa zapowiedziała wizytę. Wiec ja poinformowałam „ojojoj mam jeszcze apelację do napisania” i nie ruszam się od biurka na krok!
Nienawidzę dzisiejszego dnia Okres za rogiem i to TAKI, że klękajcie narody 🤯🤯🤯Sasanka55., szona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElfiaKsiężniczka wrote:Super sasanko ❤️, gdzie dokładnie lecicie, no mi umknęło. Widziałam jakieś wrzucone zdjęcie, ale nie rzuciła mi się w oczy nazwa miejsca docelowego 😋
Teneryfa, a miejsce ze zdjecia to wies Masca. Nie wiem, czy wyjedziemy, bo jesli tesc bedzie w szpitalu, to nie ma mowy, ale i tak czuje sie, jakbym juz byla na urlopie -
nick nieaktualnyszona wrote:Nadrobię Was z domu, na razie chcę tylko powiedzieć, że mam pms jak jasny...
Rano wstałam nieprzytomna. Do tego stopnia, że pojechałam do pracy bez torebki. Zorientowałam się po wielu godzinach. Wróciłam po nią do domu. Wychodząc, porwałam spódnice. Dojechałam znowu do pracy, gdzie czekały moje buty narciarskie. Okazało się, że wysłali ZUPEŁNIE INNE, a na stronie było błędne zdjęcie i tych, które kupiłam, już nie ma!!!!!!!!!!
Na deser: teściowa zapowiedziała wizytę. Wiec ja poinformowałam „ojojoj mam jeszcze apelację do napisania” i nie ruszam się od biurka na krok!
Nienawidzę dzisiejszego dnia Okres za rogiem i to TAKI, że klękajcie narody 🤯🤯🤯
Szoneczko, skoro masz tak pechowy dzien, to moze wieczor bedzie szczesliwy :* PMS? Oj, oby byl tym ciazowym :* Skoro i tak buty narciarskie przyszly zle, to moze Austrie bys poogladala z innej perspektywy, przechadzajac sie z brzuszkiemszona, Magddullina2, aeiouy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo mi też ten szonkowy PMS ciążowo coś pachnie
Jadę właśnie z takim globusem, że to jakiś dramat.
Piwonia, właśnie przez Twoje piekące policzki wkręcam sobie, że moje też mnie od ciąży pieką 😂Sasanka55., szona, Piwonia, aeiouy lubią tę wiadomość
-
Sasanka55. wrote:Szoneczko, skoro masz tak pechowy dzien, to moze wieczor bedzie szczesliwy :* PMS? Oj, oby byl tym ciazowym :* Skoro i tak buty narciarskie przyszly zle, to moze Austrie bys poogladala z innej perspektywy, przechadzajac sie z brzuszkiem
Tak sobie będę tłumaczyć - wrócę do domu, zrobię test, wyjdzie pozytyw, mam czas na odstąpienie od umowy i AmerykaNuch2, Sasanka55., Magddullina2, aeiouy, Iseko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPiwonia wrote:Pyratka, to fajnie ze ci sie udalo.Ja nie mogę isc na urlop bo mi nie przysluguje tylko l4 z ktorego i tak jestem rozliczana i nie dalabym rady ukryc dlaczego.
Nie będę sie licytowac czyja praca bezpiecznieksza a czyja nie.To raczej indywidualne ale chcialam zebyscie mnie zrozumialy
Trudno
Moze szefowa miala na mysli fakt, ze albo wrocisz, jak bedzie wszystko ok i ciaza okaze sie super bezpieczna, albo znajdzie kogos na zastepstwo za Ciebie, jesli mialabys pojawic sie w pracy dopiero za 2 lata? Nie widze w tym nic zlego, bo przeciez jesli nie ma wystarczajacej liczby pracownikow na pokladzie, to trzeba kogos zatrudnicszona lubi tę wiadomość
-
Piwonia żadna z nas tu nie chce źle
Jeśli wyszła taka sytuacja z szefową to trzeba znaleźć jakieś rozwiązanie...ja akurat za bardzo się nie znam na umowie zleceniu jak to jest ale chyba jakieś przepisy też obowiązują... podpytaj gdzieś i się nie zamartwiaj bo kropeczka wyczuwa nastrój mamusi bedzie dobrze!
DzulkaJ lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Piwonia wrote:Pyratko a u cb ❤kiefy bylo? To byla pierwsza wizyta?
Serduszko było dość szybko hm... 3.01 już było widoczne. A Owulacja była 7.12. Miesiączką 21.11... 😉Piwonia lubi tę wiadomość
2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI
9.2017 - Synuś
5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika
3.11.2018 - poronienie samoistne
2.2019 - powtórka "z rozrywki"
Owulacja jest, ciąży dalej brak
17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
19.12 - 48mIU 💙
21.12 - 109mIU/mI
23.12 - 196mIU/ml
27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
-
szona wrote:Iseko, Nuch, Maria, Sasanka, Magdulina, aeiouy, moyeu, Suszarka, Judit, Dzulka,
Proszę o aktualizację!!!
Część z Was pisała, ale tesknie za Wami, jest mi Was mało! Możemy sobie wrzucać swoje białe jak dupa testy i zawsze nam będzie w kupie raźniej 😅
Szona ❤ to ja tez sie odmeldowywuje:
Delegacja w Niemczech przedluzyla mi sie, ale juz jutro wracam (bylam prawie 2 tyg).
Dzis moj 7dc, ale bede w domu na czas, zeby zaczac dzialania;) w sobote i poniedzialek mam umowiony podglad jajeczek, wiec zobacze co tam sie dzieje, no i bede regularnie rzucac sie na chlopa 😁 taki mam plan na najblizsze dni: wino i sex dodatkowo moj M. bierze juz steryd, ja wykupilam heparyne i czekam (bo zamowilam) na accofil i steryd.
Jestem bardzo pozytywnie nastawiona do staran, znowu pelno we mnie i moim M. nadziei! Ale zobaczymy jak to wszystko sie ulozy, bo wiadomo jaki ten przekorny los jest...
No i mamy dobre wiesci od Marysi tez super Marysiu, bardzo sie ciesze - to juz tak blisko!
Tak samo Fiore i Dzulka!
Normalnie czuje, ze ten rok bedzie lepszy i posypia sie 2 kreski tu nam!
A no i Monia - kciuki za jutrzejszy podglad kurnika
Szona i za Twoj test- zeby sie ogarnal, nie byl wstydziochem i pokazal te 2 kreseczki rowniez nieustannie trzymam kciuki! ❤
A wlasnie Kittinko - czy Ty usunelas konto?szona, Sasanka55., Angelika1313, Salome, DzulkaJ, Fiore, Iseko lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22% -
Nuch, niezle - operacja szczęki 😱 Napisz nam kiedy mamy trzymac kciuki!
Maria, TAK BARDZO SIĘ CIESZĘ! Ależ to musi być ekscytujące!Salome lubi tę wiadomość
-
aeiouy wrote:Szona ❤ to ja tez sie odmeldowywuje:
Delegacja w Niemczech przedluzyla mi sie, ale juz jutro wracam (bylam prawie 2 tyg).
Dzis moj 7dc, ale bede w domu na czas, zeby zaczac dzialania;) w sobote i poniedzialek mam umowiony podglad jajeczek, wiec zobacze co tam sie dzieje, no i bede regularnie rzucac sie na chlopa 😁 taki mam plan na najblizsze dni: wino i sex dodatkowo moj M. bierze juz steryd, ja wykupilam heparyne i czekam (bo zamowilam) na accofil i steryd.
Jestem bardzo pozytywnie nastawiona do staran, znowu pelno we mnie i moim M. nadziei! Ale zobaczymy jak to wszystko sie ulozy, bo wiadomo jaki ten przekorny los jest...
No i mamy dobre wiesci od Marysi tez super Marysiu, bardzo sie ciesze - to juz tak blisko!
Tak samo Fiore i Dzulka!
Normalnie czuje, ze ten rok bedzie lepszy i posypia sie 2 kreski tu nam!
A no i Monia - kciuki za jutrzejszy podglad kurnika
Szona i za Twoj test- zeby sie ogarnal, nie byl wstydziochem i pokazal te 2 kreseczki rowniez nieustannie trzymam kciuki! ❤
A wlasnie Kittinko - czy Ty usunelas konto?
Ja spokojnie mogę czekać na Was z testem, tak bym strasznie się cieszyła, gdybyśmy wszystkie zaszły w ciaze w podobnym momencie i robiły wyścigi, która już nie widzi swoich stóp. Eeeeh marzenia
Nuch2, DzulkaJ, aeiouy, moyeu lubią tę wiadomość
-
Piwonia wrote:Sasanka,no wlasnie nie na zastepstwo...raczej na WIECZNE ZASTEPSTWO.Tak mi dala do zrozumienia ze jak bedzie ok to wroc bo mi cie trzeba a jak bedziesz musiala isc na l4 to cie zwalniam i na twoje stanowisko przyjmuje kogos innego.Powiedziala ze mak czas tylko do następnej wizyty i to jak najszybciej zebym to zrobila.Myslicie ze to jest ok? A potem jakby co to juz nie mam gdzie wracac.To chyba to nie jest ok.
Pyratka.To szybciutko❤
Tak, a 7.01 normalnie już biło 120/minute i dał mi posłuchać. Byłam 3.01 bo wtedy miałam histerie, że pewnie poronilam :p2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI
9.2017 - Synuś
19.12 - 48mIU 💙
21.12 - 109mIU/mI
23.12 - 196mIU/ml
27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
-
nick nieaktualnyPiwonia wrote:Sasanka,no wlasnie nie na zastepstwo...raczej na WIECZNE ZASTEPSTWO.Tak mi dala do zrozumienia ze jak bedzie ok to wroc bo mi cie trzeba a jak bedziesz musiala isc na l4 to cie zwalniam i na twoje stanowisko przyjmuje kogos innego.Powiedziala ze mak czas tylko do następnej wizyty i to jak najszybciej zebym to zrobila.Myslicie ze to jest ok? A potem jakby co to juz nie mam gdzie wracac.To chyba to nie jest ok.
Pyratka.To szybciutko❤
Nie, nie jest ok, ale tez staram sie wczuc w role pracodawcy. Gdybym miala swoja firme i zatrudnialabym ludzi z umowa zlecenie, to pewnie nie chcialabym charytatywnie wyplacac im pensji, kiedy nie ma ich w pracy. No chyba ze to jest jakos inaczej uregulowane, jak pisalam- nie znam sie W kazdym razie trzymam kciuki za Ciebie, Twoja ciaze i prace, by wszystko przebieglo tak, jak sobie wymarzysz :*
Edit: jeszcze zeby byla jasnosc- dla mnie przede wszystkim smieciowe umowy nie sa ok, bo pozniej wlasnie wychodza takie nieprzyjemnosci i czlowiek zostaje z niczymWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 18:22
Malgonia, szona, syllwia91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPiwonia wrote:Co do umow.No to przykro ze niestety nigdy nikt nie chcial mnie zatrudnic na umowe o pracę.A spotkalam sie z tym ze przy jedynej propozycji umowy o prace w biurze spytano mnie czy planuje dzieci.No tak to jest.Nikt nie chce zatrudnic na umowe o prace mlodej kobiety bo jeszcze w ciaze zajdzie...
Gdyby mnie potencjalny pracodawca zapytal, czy planuje dzieci, wstalabym i wyszla, bo to ani o nim ani o firmie dobrze nie swiadczy i jest zapowiedzia problemow. Nie zgodze sie jednak, ze nikt nie chce zatrudniac mlodych kobiet na umowe o prace... Wg mnie wiekszosc chce, no ale pewnie tez zalezy od branzy
Co do bety- jesli nie plamisz, darowalabym sobie juz sprawdzanie przyrostow. Przestan sie martwic, a zacznij cieszycWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 20:22
Suszarka, Magddullina2, Ochmanka, Ochmanka, Salome lubią tę wiadomość
-
Piwonia ja akurat z Twoim ostatnim zdaniem się nie zgodzę bo siebie za starą nie uważam :p a jak się zatrudniałam to tylko na umowę o pracę...może po prostu trafiłaś na ciulowych pracodawców... btw pracodawca nie ma prawa pytać na rozmowie kwalifikacyjnej o to czy się planuje dzieci... ja spotkałam się tylko raz z takim pytaniem więc bezpośrednio odpowiedziałam że to są prywatne sprawy o których rozmawiać nie będę..
Co do bety ja bym nie powtarzała tylko poczekała do wizyty..
Dzisiaj moj M powiedział mi że....moje dni płodne działają na niego tak że jak mu powiem że one są to się boi do domu wracać i nie ma ochoty tak naprawdę ma sex bo się blokuje tym że jak się znowu nie uda to będę przygnębiona...więc więcej mu nie powiem kiedy one są :p a w lutym...owulacja wypada mi teoretycznie w dzień moich urodzin :pMagddullina2, Ochmanka, Salome, Iseko lubią tę wiadomość
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Piwonia wrote:Myslicie ze powinnam jescze powtórzyć betę?
Jeśli już nie plamisz to ja bym nie powtarzała. Mój gin jak zobaczył pęcherzyk powiedział, żebym czekała do kolejnej wizyty, a Beta w takiej sytuacji jest zbędna.2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI
9.2017 - Synuś
19.12 - 48mIU 💙
21.12 - 109mIU/mI
23.12 - 196mIU/ml
27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
-
Piwonia weź się tam dobrze wyorientuj jak jest żebyś na lodzie nie została, masz odciąganą dobrowolną składne chorobową? Chyba tylko wtedy ma się prawo do macierzyńskiego i zasiłku chorobowego, dodatkowo, chyba teraz na umówię zlecenia (a nie wiem czy od niedawna tez nie przy umówię o prace) trzeba przepracować 90 dni ciągiem bez L4 żeby mieć i jedno i drugie. Jakieś takie różne dziwne rzeczy wchodzą nawet na umówię o prace, chyba tez nie będzie już możliwości być cała ciąże na L4, ale to jakas inna sprawa
W każdym razie spróbuj się z nią dogadać nawet jak cholera chce Cię zwolnić żeby przedłużyła Ci ta umowę do dnia porodu, jakoś to rozwiążcie, szczególnie jak się znacie tez prywatnie. Wiadomo ze żadnemu pracodawcy nie uśmiecha się płacić za ciążę, ale ogólnie jeżeli pracujesz regularnie i wykonujesz stałe obowiązki plus masz płacone za czas w pracy a nie za poszczególne wykonane zadania to teoretycznie nie możesz pracowac na zleceniePiwonia lubi tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Maria87, kciuki za procedurę ✊😘 Wymaz z cewki jest dość traumatyczny. Mąż robił dwukrotnie i zawsze narzekał 😂
5ylwian, ja biorę encorton że względu na przeciwciała przeciwko osłonce przejrzystej i przeciw tarczycowe (aTPO i aTg). Do tego immunologia u mnie nie działa tak jak powinna, więc steryd też ma zahamować reakcje obronne organizmu, żeby nie zwalczał zarodka. Biorę od początku stymulacji 10mg i co najmniej będę go brać do 7-8tc.
Aeiouy, mam nadzieję, że kurnik pusty, bo nie chcemy owulacji przed transferem 😅 Widzę, że mamy podobny zestaw Accofil+ heparyna+ steryd. W sumie to biorę jeszcze Acard od 2dc 😜 Czasem mam wrażenie, niedługo zacznę świecić od tych wszystkich leków 😂 Kiedy masz wizytę?
Piwonia, oby twoja szefowa miała na myśli jednak "czasowe" zastępstwo. Przecież wie w jakiejś jesteś sytuacji.... 🙄 Ehhh widzę, że jak komuś ciąża łatwo przychodzi to potem ma problem, żeby zrozumieć kobiety, których droga jest bardziej wyboista
Piwonia, 5ylwian, Salome lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Piwonia wrote:Misia, w ktorym zdaniu nazwalam cie" stara"😯?
Zeby byla jasnosc dla mnie mlodosc to co najmniej do 50tki 🤗
Koncze temat bo widze ze wzbudzam kontrowersje a tego nie chce...
Jak kogos urazilam to przepraszam chcialam tylko troche wsparcia w swojej beznadziejnej sytuacji.Wiadomo punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia(lub branzy).Szkoda tylko ze wychodze na jakiegos darmozjada bo mi nie wolno nawet na L4 byc po tylu latach pracy non stop.Tak wiem...ona temu winna
Edit zeby byla jasnosc mowa o szefowej nie o was !
I dobrze pisze nowa na dzielni zorientuj się u kogoś kto ogarnia takie tematy jak to jest... choć fakt faktem z jednej strony rozumiem pracodawców że wolą zatrudniać na zlecenie ale z drugiej wkurzające jest to że ludzie spełniają wszystkie kryteria wykonywania pracy właśnie umowy o pracę a mimo wszysto mają umowę zlecenie...
Może jednak jakoś dasz radę dogadać się z szefową?Piwonia lubi tę wiadomość
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Piwonia wrote:Nowa na dzielni, tak od lat place ciagiem dobrowolnie chorobowe.L4 to moze mi sie zdarzylo 2 razy w ciagu 3 lat bo mialam mega grype (z która musialam jechać na delegacje,serio kilkaset km,pozniej mi to przeszlo w zapalenie pluc), i 2 raz po wypadku(uraz kregoslupa). Byly to krotkie Lki zeby najszybciej wrocic.
Z tego co wiem to musi byc umowa wazna w dniu porodu i takową mam obecna umowe tylko ze chyba moze mi wreczyc wypowiedzenie...I tu dupa jest!Piwonia lubi tę wiadomość
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
- przypominam sobie kto mi się przygląda..."