X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W lipcu będzie rżnięcie ... siana 🔥, a już w marcu - rola: mama 🤱
Odpowiedz

W lipcu będzie rżnięcie ... siana 🔥, a już w marcu - rola: mama 🤱

Oceń ten wątek:
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w piąteczek! ✨

Każda z nas szuka na tym forum czegoś innego , jest to miejsce publiczne, nas tu jest z 20-30 na wątku a podczytuje nas pewnie 50 osób zarejestrowanych i 150 bez kont :)

Weszłyśmy tu z różnymi oczekiwaniami, które na pewno ewoluowały przez przedłużające się starania.... czasem potrzeba nam więcej merytoryki, czasem jednak przytulenia i odsunięcia myśli od procedur medycznych...

Ja podczytuję różne wątki i np.:

Wątek główny- mega rotacja, eskcytacja, wydaje mi się hałaśliwy i rozemocjonowany - NOŁP

Wątki starając się z pomocą medyczną np ten o dr Jarosz czy immunologi- sama merytoryka, zero relacji- NOŁP

Siesiepkowy wątek niedobitków- niby merytorycznie fajnie, ale nie chcę czuć się zepsuta czy wybrakowana, nazwa do mnie nie przemawia, choć sam wątek cenię za małą dynamikę i znane twarze i miłą atmosferę :)

Dinusie, przeczytałam tam kilka stopek, historii i tak mi się smutno zrobiło... nie chcę przyjąć do siebie że stażem jestem już takim właśnie dinusiem...

Polubiłam Was i w sumie cieszę się że jest tutaj ta prywata- mi to pasuje. 🥰

A obecność ciężarnych to naturalna ewolucja wątku, do tego wszystkie zmierzamy, chwiejnym krokiem ...

Cieszą mnie wasze suwaczki, które mkną w stronę porodu, a czasem i smucą- przecież pamiętam dziewczyny, które nie były w ciąży jak tu 'przyszłam' a teraz ma już połókowe a ja dalej w tym samym niepłodnym miejscu życia...
    Jesteście jednak bardzo delikatne w waszej obecnosci tutaj, tematy stricte ciążowe przeniosły się na Wilczki , a przecież nasteż bardzo interesuje co u Was! i nie mogłoby zabraknąć waszej nadziei na szczęśliwe zakończenie tych trudnych histori...

@Nowa, Ty się nigdzie nie wybieraj, energia Roksi jest bezcenna i potrzebna tutaj 😋

@Loraa, spóźniony przytulas za tę okropną biel na teście... szkoda, że nie doświadczyłaś historii naturalnego cudu w procesie IVF... dalej idziesz po swoje, kochana! 😪

@motylku, życzę Ci dużo siły na najbliższe dni, trzymam kciuki za Tatę... oby wszystko było dobrze... dobrze, że zareagowaliście w porę, to kluczowe...
    niestety, mam przypadek w rodzinie kiedy reakcja na sepsę była zbyt późna, tym bardziej przytulam i wysyłam Siły Moc.

Nowa2024, kałamarnica 11, Vergeet, Ann35, HimalayanDream, Molahonkeey, Loraa, Motylek93 lubią tę wiadomość

21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
    ❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
    ✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
    ❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Belia Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sakaaira czy testowałaś dziś? Mocne kciuki 🤞🏼🍀

14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    4cs: 08.24 cb 4tc💔
    6cs: 10.24 cb 6tc💔

Ona 👩🏼 (31lat):
    cykle regularne: 30-34dni 🗓️
    2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
    HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
    Hormony, biochemia (lipiec) ✅
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero

On 👨🏽(31lat):
    badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
    🔜 1.08 urolog/androlog
  • brilka Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do naszych ciężarówek to ja tam się cieszę, że tu jesteście i wpadacie napisać co u was, chociaż te pędzące suwaczki zawsze wpychają mi do głowy przykrą myśl, że tyle czasu minęło a u mnie bez zmian. Bo tak jak Migotka pamiętam wasze pozytywne testy i emocje, gdy okazało się że bobasy są dwa a nie jeden. Na wilczki nie zaglądam, to już dla mnie za dużo, więc gdybyście się nie odzywały to nie wiedziałabym co u was…

Vergeet, Bajka92 lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, hiperinsulinemia, IO 😱

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
    30/07 - USG kontrolne, rozpisanie stymulacji
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj kochane nie spodziewałam się tak mocnego tematu piątkowy poranek ale dobrze że wyszedł!

Słuchajcie, dla każdego znajdzie się miejsce na forum. Jak ja przyszłam tutaj to byłam jeszcze na etapie „frywolnych” starań, wchodziłam w pierwszą stymulację (choć nieuzasadnioną jak się później okazało). Może było mi łatwiej dołączyć bo większość z was też była na etapie stymulacji albo naturalnych starań, były pojedyncze przypadki przygotowywania się do IVF. Teraz wyszło jak wyszło, że tematy są bardziej zaawansowane no ale takie życie. Natomiast nie wyobrażam sobie, żeby Roksi, Mola, Ana, Minia, Hopex czy inne dziewczyny, z którymi „przeżyłyśmy” taki rollercoaster nagle się od nas odcięły. I jestem przekonana, że gdybyśmy napisały że to dla nas za dużo to by to zrobiły. Ale na tym polega nasza relacja, że jesteśmy ze sobą w skutku i w radości, jest to dla nas też nadzieja że każdej z nas może sie udać choc drogą jest tak wyboista. Choć dołują nas zasuwające suwaczki, zaraz będziemy przeżywać wasze porody, a my dalej w tym samym miejscu… no ale wiele z was starała się też wcześniej niż my, więc to zawsze jest nadzieja że gdzieś tam czeka na nas spełnienie.

NATOMIAST jeśli ktoś nowy dołącza do nas czasem, nawet jak podczytuje dużo wcześniej, nie wie jeszcze jak wygląda dynamika grupy, jak ze sobą rozmawiamy. No i ma prawo stwierdzić, że mu to nie pasuje i odejść. A to, że ktoś zapytał o Powder jeszcze bardziej udowadnia jaka tutaj mamy zażyłość, pamiętamy o sobie, dopytujemy czy ktoś coś wie gdzieś.

Owszem jest to miejsce, gdzie można dużo wynieść merytorycznej wiedzy ale jeśli ktoś oczekuje tylko tego to musi znaleźć inny wątek. Po prostu. Jest ich tutaj wiele, można założyć też swój. Jak ktoś wchodzi tutaj to albo się dopasowuje, że gadamy też o bzdetach albo może się wycofać, na siłę nikogo nie trzymamy.

A i tak uważam, że wspaniale iz powstał Wilczkowy wątek gdzie dziewczyny w ciąży mogą sobie bardziej dokładnie porozmawiać o swoich ciążach, a tutaj dostajemy aktualizację w skróconej formie. A kto jest na siłach i jest ciekaw co u dziewczyn bardziej szczegółowo to może w każdej chwili tam zajrzeć :) także no miejsce jest dla każdego, a czy mu odpowiada to już sam może zdecydować.

I tak jak powiedziała kałamarnica- nie samymi staraniami człowiek żyje i taka relacja tutaj, osób które wiedzą z czym się mierzymy jest bardzo cenna i to najlepsza rzecz jaką mnie wspomniała w całych staraniach 🩷 w realu nie dostanę tyle wsparcia od nikogo, bo nikt tego nie przeszedł, nie wie z czym się mierzę więc no nie zrozumie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 09:20

brilka, Belia, pelnawiary, kałamarnica 11, Ann35, Hopex2, Nowa2024 lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29 🐶
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    3 stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)

👩🏼‍🦱
    AMH 2.78 (10/24)—> 1,320 (06/25) 😮 (do sprawdzenia)
    ❌lekka IO- glucophage 500+500
    ❌Letrox50
    ✅Hormony (fsh, lh, prolaktyna, estradiol)
    ✅wit. D, E
    ✅ trombofilia brak
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔PAI-1
    ❔Kiry
    ❔kariotypy

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0%
    ❌koncentracja 418mln ➡️ 84mln
    ✅ruch postępowy 21,82 ➡️ 47,32
    ✅test MAR
    ✅tarczyca, cukry
    ✅wit. D, E
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔kariotypy

📆 start cyklu —> 5.07
    🥚owulacja —> 21.07
    📆 28.07- wizyta u doktorka
  • White1 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, też chciałabym się wypowiedzieć, bo stworzyłam wątek razem z Powder. Tam już w sumie to bardziej określiłam. Wątek dla 'bezdzietnych' ma tylko jeden zamysł - nie ranić tych, które walczą o pierwszego bobaska. I zdecydowanie nie chodzi tu o wymarzone ciąże i biegnące suwaczki, a nawet nie fakt, że ktoś dzieci posiada. Chodzi o sam temat... bo to on może ranić, jak ktoś pisze jaką radość sprawia mu dziecko, opisuje historie związane z dzieckiem czy macierzyństwem, to do nas jakoś nie trafia. Jestem w pełni przekonana, że przedłużające się starania o kolejne dziecko mogą być tak samo ciężką walką, więc możemy przeżywać to razem 🩷 tylko nie tak, żeby sprawiać przykrość walczącym o pierwsze maleństwo, po prostu przyjąć, że uczucia bycia mamą nie znamy i pisanie, że jest wspaniałe może ranić, chodzi tylko o zrozumienie.

Przechodząc tutaj tak jak Powder czułam, że nie pasuję już do miesięcznych ani medycznych. Czytałam Wasze historie już od 3 miesięcy, więc znałam was trochę przechodząc tutaj, ale jednak nie odnalazłam się. I zdecydowanie nie chodzi o ciąże i suwaczki, bo one mnie rozczulają, szczególnie jak kilka miesięcy temu czytałam o początkach tych ciąż. Kocham was wszystkie i kibicuję z całych sił 🫶

Oczywiście wypowiadam się tylko za siebie, każdy może mieć inne odczucia 🤭

Belia, Ann35, Loraa lubią tę wiadomość

👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25

👧 PCOS | AMH 6.16 | IO | hiperandrogenizm
    MUCHa ✅️ drożność ✅️
    🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️

❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
    🔜 7 cykl stymulowany 🤞
  • White1 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiem czy wy też tak macie, ale ja zawsze jak czytam tydzień na suwaczki to wyobrażam sobie jak brzuszek może w takim dniu wyglądać, oczywiście w wyobraźni powiększam rozmiar brzuszka jeśli to mają być bliźniaki 🤣🙈

Belia lubi tę wiadomość

👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25

👧 PCOS | AMH 6.16 | IO | hiperandrogenizm
    MUCHa ✅️ drożność ✅️
    🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️

❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
    🔜 7 cykl stymulowany 🤞
  • pelnawiary Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny🤗

Faktycznie zapytałam z troski a niechcący wywołałam ciekawą dyskusję.
    Dziękuje Wam za podzielenie się tym co myślicie.Nie zgadzam się,że dla ciężarnych nie ma tu miejsca (też tak to odebrałam) bo te ciąże nie spadły nam z nieba tylko są wywalczone latami,cholernie ciężka praca,łzami,wyrzeczeniami,porażkami i przepłakanymi nocami,zresztą wszystkie tam zmierzamy a nie po to,żeby latami pisać na forum o staraniach.

W ogóle etap starań naturalnych i wątki z tym związane szybko zamierają albo są jedną wielką rotacją nowych osób bo ile można pisać o testach owu czy badaniach na niedobory.W pewnym momencie albo wchodzi się na ścieżkę medyczną gdzie zaczynają się poważniejsze działania,jak u nas na wątku ,albo zaczyna się plątać po forum bez konkretnego planu.

Z mojej perspektywy uwielbiam Was wszystkie bez wyjątku i to,że jesteśmy tak różne a jednak podobne.Czesc już na etapie inv,część starająca się naturalnie a część już z pokaźnym suwaczkiem i jest jeszcze coś,co sprawia,że ten wątek jest wyjątkowy…że niezależnie od tego która na jakim jest etapie trzymamy sztamę i zawsze stoimy po swojej stronie,czasem z otrzeźwiającym opierdolem czasem z paczką chusteczek a czasem z przeszukanym wzdłuż i wszerz internetem bo trzeba znaleźć odp na pytanie 😊
    Czasem ktoś się musi wycofać i to też jest ok i rozumiemy i czekamy🥰

Bez prywaty się nie da bo nasze życie to na szczęście nie tylko starania,jak ktoś potrzebie tylko merytoryki
    staraniowej to są i takie wątki tylko często nie doczeka się nigdy odpowiedzi bo tam nikogo nie interesuje nasz problem.
    Tutaj przez to,że budujemy relacje nikt nie pozostaje bez pomocy obojętnie czego dotyczy pytanie i na jakim jest etapie i jakiego wsparcia potrzebuje.

Takze wszystkim,którym ten nasz wątek jednak nie przyniósł ukojenia życzymy powodzenia a nam tu zajebiscie dobrze💪❤️😘

Ann35, Belia, PaulinKA, Nowa2024, kałamarnica 11, Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość

👩👱‍♂️40l.

start inv:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    niestety bez powodzenia
    - 10.04.2025 zmiana kliniki
    - 22.04.2025 p. długi🍀
    - 16.05.2025 7🥚,mamy 6❄️➡️PGT-a 5❄️
    - 16.07.2025 FET 5.1.1 + EG
    6dpt ⏸️ 🥹 beta 79,prog 38,8 🥰
    8dpt beta 209
  • Sakaaira Ekspertka

Wysłany: 25 lipca, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Belia miło, że pytasz. Byłam oddać krew. Mimo niewielkich nadziei będę wdzięczna za trzymanie kciuków 🍀

Już od paru dni zbierałam się żeby to napisać, ale działo się tu dużo, zwłaszcza dobrych rzeczych i nie chciałam smęcić. Chyba dopadł mnie kryzys staraniowy, najwiekszy od początku. Czuję, że się nie udało. Dzisiaj przed badaniem krwi zrobiłam test - oczywiście biel. Mąż ma teraz intensywny czas i widuję go od paru dni tylko rano jak wychodzi do pracy więc nawet z nim o tym nie rozmawiałam. Myślę intensywnie nad tym czy podejść do tego trzeciego IUI od razu i później iść w in vitro, czy może zrobić sobie przerwę od starań. Wyniki będą koło 15, do 18 jestem w pracy. Zastanawiam się czy nie zostawić telefonu w domu, bo mając telefon nie wytrzymam i sprawdzę. No a szczerze to boję się tego jak zareaguję, ostatnio też wyniki odczytałam w pracy i przyjęłam to dobrze. Jednak teraz widzę, że jestem w złym stanie psychicznym. Myślę, że weekend przeznaczę trochę na smutki, a od poniedziałku już konkretne działania.

Co do dyskusji tutaj to chciałam tylko napisać, że jestem tu od kilku miesięcy, jesteśmy na różnych etapach diagnostyki czy leczenia, jednak od razu poczułam się tu przyjęta. Pokazałyście, że też jestem tu ważna mimo, że nie wiedziałam, że istnieją badania i których piszecie. Co do ciężarnych, mi te dwie kreski u Was i to jak później się dzielicie informacjami daje nadzieję, że przebyłyście taką drogę i się udało więc ja też kiedyś będę w tym miejscu co Wy.

pelnawiary, kałamarnica 11, Bajka92, Vergeet, Lisik, Molahonkeey lubią tę wiadomość

'99 & '89
    Starania od 09/2023

Ona:
    07.24 - niedoczynność tarczycy, letrox -> obecnie TSH 0,65 ✅

03.25 - ovitrelle + luteina ❌
    04.25 - sono HSG, jajowody drożne ✅
    05.25 - IUI ⏩ przesunięte
    06.25 - 1 IUI ❌
    07.25 - IUI ?
  • Ann35 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myśle , ze szkoda energii na rozstrząsania tego tematu. Niech każda robi co chce i gdzie chce po prostu, nikt nigdzie nas na sile nie trzyma 🙂

Wracając do tematów okolostaraniowych : moja temp to porażka … wróciły moje płaskie wykresy 😶

👩🏻 35 🧑🏻‍🦱 32 🇩🇪 HH

11.07.2011- 👼🏼 🩷🖤14tc
    12.06.2012- 👧🏼 🩷🌈40+6 4210g 61cm
    13.03.2019- 👦🏼 💙38+6 3720g 51cm
    13.05.2025- 👼🏼 🩷 🖤14+3tc
    Starania o 3 bombelka

———————————————————
    02.2025- 7cs
    25.02.25- ⏸️ 9dpo
    26.02.25- beta 53

☀️ 11.03- mamy kluseczkę !
    ☀️ 26.03- 1.12 cm kluseczki + ❤️
    ☀️ 23.04- 4,4 cm wszystko wyglada super ❤️
    ☀️ 29.04- usg prenatalne - problemy na horyzoncie- NT 3,63 czekamy na wyniki Pappa i Nipty
    💔 05.05- beta hCG - 25.900 IU/I - 0,6812 MoM, PAPPA - 1,060 IU/I - 0,4836 MoM, ryzyka skorygowane T13 1:4, T21 1:12, NIPTY- wysokie ryzyko T13
    💔 05.05- pilna punkcja łożyska
    💔 06.05- diagnoza Trisomia 13 🖤
    ———————————————————

⏳07.2025 - 1cs 🌈
  • Frelcia_na_chwilę Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tutaj wbiłam dość niedawno bo jakoś wydawał mi się ten wątek najbliżej dinusiowego, który znałam. Bardzo mi się podoba, że odnosicie się do siebie z szacunkiem i z troską. Fajny jest też hydepark dla lekkiego resetu głowy. Staram się udzielać, jeśli coś jest w granicach mojej wiedzy i wspierać, kibicować jak tylko potrafię. Oprócz Wilczków nie odnajduje się na fioletowej stronie a temat starań, szczególnie tych bardziej zaawansowanych zawsze mam w sercu. Macie często dużo większą wiedzę od mojej, mimo że moje starania trwały 5 lat, to całkowicie zdałam się na lekarza i nie drążyłam. Podziwiam Was i mocno wierzę, że ten upór i dążenie do celu nagrodzą Was upragnioną ciążą. 💪🏻🌻 Jak tylko mogę to pomogę. Tule.

pelnawiary, Ann35, kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    -> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii
    -> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
    - w trakcie badań immunologicznych
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
    6 transfer- nasz Maleńki Cud <3
    Koniec starań. :)
    2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
    Będzie zdrowy Chłopczyk :) Henio.💙
    preg.png
    age.png
  • brilka Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, Sakaaira, tak mi przykro że ten poranny test wywołał u Ciebie taki kryzys. Chyba każda z nas w któryms momencie go przeżywa. Wasze starania trwają już jakiś czas, wiemy wszystkie jaka skuteczność ma iui ale to nie zmienia faktu, że wierzymy że my będziemy wśród tych szczęśliwców. Przegadajcie z mężem temat trzeciego iui, może rzeczywiście warto byłoby zrobić krok dalej albo dać sobie chwilę oddechu żeby spojrzeć na wszystko z dystansu. Przytulam cię mocno 🫂

Sakaaira lubi tę wiadomość

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, hiperinsulinemia, IO 😱

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
    30/07 - USG kontrolne, rozpisanie stymulacji
  • Belia Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sakaaira, przykro mi 🫂 oczywiście kciuków nie puszczam. Taki gorszy czas niestety się zdarza. Ułóż sobie w głowie i od poniedziałku mocne działania 🤞🏼

Ann ale przecież dziś już jest trochę wyżej. Myślę, że owulacja mogła być u Ciebie 15dc to dziś byłabyś 1 dzień po owulce więc jest jeszcze czas żeby wzrosła. Ale utożsamiam się bo też nie jestem jakoś szczególnie zadowolona z temperatury w tym cyklu.

14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    4cs: 08.24 cb 4tc💔
    6cs: 10.24 cb 6tc💔

Ona 👩🏼 (31lat):
    cykle regularne: 30-34dni 🗓️
    2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
    HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
    Hormony, biochemia (lipiec) ✅
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero

On 👨🏽(31lat):
    badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
    🔜 1.08 urolog/androlog
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @White1 jesteś bardzo dojrzałą i świadomą osobą, mega szanuję za umiejętność powiedzenia sobie- stop, to nie dla mnie, idę szukać szczęścia gdzie indziej! Na pewno stworzycie super miejsce z Powder, i wpadajcie tu czasem z updatem, tak czy siak :):)

@pelnawiary, jezu tyle mądrych słów dziewczyny napisały, ale na Twoje- wyjątkowo zaszkliły mi się oczy... pięknie to ujęłaś🥰

@sakaaira, jeju, tak mi przykro, że znów biel... jeśli beta to potwierdzi trudna decyzja przed Wami :( jakieś takie określenie dalszej ścieżki... daj sobie utulenie i zrozumienie w ten weekend.

@ann, z temperatury ciąży nie wywróżysz, chyba to wiesz, jako doświadczona staraczka? ;) nie przejmuj się, wystarczy że zrobiło ci się chłodno w nocy czy spałaś z otwartą buzią ;) trzymam kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 09:44

White1, pelnawiary, Sakaaira, Ann35, Vergeet lubią tę wiadomość

21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
    ❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
    ✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
    ❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min

"Zes*am się, a nie dam się."
  • pelnawiary Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sakaaira wrote:
    @Belia miło, że pytasz. Byłam oddać krew. Mimo niewielkich nadziei będę wdzięczna za trzymanie kciuków 🍀

Już od paru dni zbierałam się żeby to napisać, ale działo się tu dużo, zwłaszcza dobrych rzeczych i nie chciałam smęcić. Chyba dopadł mnie kryzys staraniowy, najwiekszy od początku. Czuję, że się nie udało. Dzisiaj przed badaniem krwi zrobiłam test - oczywiście biel. Mąż ma teraz intensywny czas i widuję go od paru dni tylko rano jak wychodzi do pracy więc nawet z nim o tym nie rozmawiałam. Myślę intensywnie nad tym czy podejść do tego trzeciego IUI od razu i później iść w in vitro, czy może zrobić sobie przerwę od starań. Wyniki będą koło 15, do 18 jestem w pracy. Zastanawiam się czy nie zostawić telefonu w domu, bo mając telefon nie wytrzymam i sprawdzę. No a szczerze to boję się tego jak zareaguję, ostatnio też wyniki odczytałam w pracy i przyjęłam to dobrze. Jednak teraz widzę, że jestem w złym stanie psychicznym. Myślę, że weekend przeznaczę trochę na smutki, a od poniedziałku już konkretne działania.

Co do dyskusji tutaj to chciałam tylko napisać, że jestem tu od kilku miesięcy, jesteśmy na różnych etapach diagnostyki czy leczenia, jednak od razu poczułam się tu przyjęta. Pokazałyście, że też jestem tu ważna mimo, że nie wiedziałam, że istnieją badania i których piszecie. Co do ciężarnych, mi te dwie kreski u Was i to jak później się dzielicie informacjami daje nadzieję, że przebyłyście taką drogę i się udało więc ja też kiedyś będę w tym miejscu co Wy.

Sakaaira,jesteśmy przy Tobie cokolwiek się wydarzy i cokolwiek postanowisz❤️
    I jesteś ważna😊
    Czujesz się przekonana do 3 IUI?

Przytulam na te najbliższe godziny🫂

👩👱‍♂️40l.

start inv:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    niestety bez powodzenia
    - 10.04.2025 zmiana kliniki
    - 22.04.2025 p. długi🍀
    - 16.05.2025 7🥚,mamy 6❄️➡️PGT-a 5❄️
    - 16.07.2025 FET 5.1.1 + EG
    6dpt ⏸️ 🥹 beta 79,prog 38,8 🥰
    8dpt beta 209
  • Sakaaira Ekspertka

Wysłany: 25 lipca, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia. Jesteście niesamowite 💖 wiem, że takie wygadanie się mi pomaga dlatego napisałam, bo jednak kto jak nie Wy zrozumie te uczucia.

@brilka kryzysu nie wywołał ten test, on już tylko dobił. Myślę, że ten kryzys powoli nadchodził, ale mu na to nie pozwalałam, a teraz hormony jednak są silniejsze ode mnie i ten kryzys się pojawił. Jednak jestem osobą, która szuka wszędzie pozytywów i ma ciągle nadzieję. Także mimo nastawienia nadal nadzieję mam.

@pełnawiary do trzeciego IUI podejdziemy czy to teraz czy po przerwie chociażby z jednego powodu - nasza klinika tego wymaga przed in vitro.

'99 & '89
    Starania od 09/2023

Ona:
    07.24 - niedoczynność tarczycy, letrox -> obecnie TSH 0,65 ✅

03.25 - ovitrelle + luteina ❌
    04.25 - sono HSG, jajowody drożne ✅
    05.25 - IUI ⏩ przesunięte
    06.25 - 1 IUI ❌
    07.25 - IUI ?
  • Bajka92 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Czy mogę jeszcze w temacie? Bo dołączyłam do Was w zasadzie niedawno. Na początku nie rozumiałam, jak Wy możecie tak ściśle ze sobą pisać, jakbyście się znały od lat, przejmować się cudzymi wizytami, testowaniem. Aż trafiłam na poprzedni cykl i monitoring i jak weszłam po godzinie mojej wizyty i zobaczyłam, że pytacie co u mnie, to... wzrusz ogromny.
    NIE wyobrażam sobie nie wejść na forum codziennie. Czytam, lajkuję, ale nie jestem na etapie ivf albo immuno, więc wtedy trochę skipuję, nie wypowiadam się.
    Być może dla Was jestem na niższym levelu ale dla mnie to w zasadzie sama korzyść, bo podpowiadacie mi, czego się mogę spodziewać.

Jesteście dla mnie bardzo ważne. Zdarza się, że myślę w codzienności o tym, że muszę Wam coś napisać, a to chyba o czymś świadczy, prawda? ;)

pelnawiary, PaulinKA, kałamarnica 11, Nowa2024, Vergeet, AnMiPe, HimalayanDream, Molahonkeey lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦱33&27👱🏻‍♂️

👩🏻‍🦱 PCOS, insulinooporność, niedoczynność, długie bezowulacyjne cykle (65>)
    💊 miovela pro, glucophage 850, formetic 750, letrox 100, acard 150

👱🏻‍♂️ cukrzyca typu I
    🪱 wyniki nasienia ✅ (do rozszerzenia)
    💊 fertistim man

Styczeń- ⏸️ biochem

03.25 letrozolum ❌
    05.25 letrozolum ❌

06.25 letrozolum + clo ⏳
    monitoring: dwa pęcherzyki 🍒 progesteron 20,72 💉 nic z tego ❌

🎶 you can’t play on broken strings… 💔
  • Ann35 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Sakaaira, przykro mi 🫂 oczywiście kciuków nie puszczam. Taki gorszy czas niestety się zdarza. Ułóż sobie w głowie i od poniedziałku mocne działania 🤞🏼

Ann ale przecież dziś już jest trochę wyżej. Myślę, że owulacja mogła być u Ciebie 15dc to dziś byłabyś 1 dzień po owulce więc jest jeszcze czas żeby wzrosła. Ale utożsamiam się bo też nie jestem jakoś szczególnie zadowolona z temperatury w tym cyklu.
    Niby masz racje, jednak moje wykresy poprzedzające ciąże były płaskie jak mój tyłek, jeden jedyny miał wybicie w 1 dpo konkretne i był szczęśliwy. Może dlatego sobie wkręcam, ze nic z tego w tym cyklu 😒

👩🏻 35 🧑🏻‍🦱 32 🇩🇪 HH

11.07.2011- 👼🏼 🩷🖤14tc
    12.06.2012- 👧🏼 🩷🌈40+6 4210g 61cm
    13.03.2019- 👦🏼 💙38+6 3720g 51cm
    13.05.2025- 👼🏼 🩷 🖤14+3tc
    Starania o 3 bombelka

———————————————————
    02.2025- 7cs
    25.02.25- ⏸️ 9dpo
    26.02.25- beta 53

☀️ 11.03- mamy kluseczkę !
    ☀️ 26.03- 1.12 cm kluseczki + ❤️
    ☀️ 23.04- 4,4 cm wszystko wyglada super ❤️
    ☀️ 29.04- usg prenatalne - problemy na horyzoncie- NT 3,63 czekamy na wyniki Pappa i Nipty
    💔 05.05- beta hCG - 25.900 IU/I - 0,6812 MoM, PAPPA - 1,060 IU/I - 0,4836 MoM, ryzyka skorygowane T13 1:4, T21 1:12, NIPTY- wysokie ryzyko T13
    💔 05.05- pilna punkcja łożyska
    💔 06.05- diagnoza Trisomia 13 🖤
    ———————————————————

⏳07.2025 - 1cs 🌈
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku - dużo zdrowia dla taty.

Co do tematu przewodniego dzisiejszego dnia. Powiem Wam, że ja po potwierdzeniu ze jestem w ciąży przez pierwsze tygodnie nie czułam nigdzie swojego miejsca. Tu głupio mi było pisać o moich rozterkach czy męczących mnie mdlosciach bo wiem, że każda z Was oddałaby wszystko żeby być w tej chwili w takim miejscu. Balam się zaglądać na fioletową stronę, żeby nie zapeszyć. Na wilczach mam najmdloszą ciążę więc czytam, kibicuje trochę się udzielam ale jeszcze jestem na wcześniejszym etapie.
    Za to wątek ciążowy dedykowany mojemu miesiącowi- totalnie nie odnalazłam się w takim misz maszu ludzi. Tam jest każdy po innych przejściach, a niektórzy po prostu zaszli w ciążę.

Natomiast ja też długo byłam po stronie czekania, dziewczyny które znałam stąd i polubiłam, zachodziły w ciążę a u mnie nic. Ale chciałam wiedzieć co u nich, jak to jest, jakie towarzyszą im emocje. Kiedy forum za bardzo ryło mi głowę wyciszalam się.
    Tak samo jest teraz - jeśli rozmawiacie o immunologii a ja totalnie w tym temacie jestem zielona to po prostu się nie odzywam ale kibicuje Wam bardzo mocno. Kibicowałam nie będąc w ciąży i kibicuje gdy już w niej jestem.

Jeśli tych suwaczkow rzeczywiście jest tu dla Was za dużo, bez problemu mogę ograniczyć się tylko do podglądania zza krzaka. Postaram się być wyczulona na takie sygnały od Was.

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

08.24 💔 8tc poronienie samoistne

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
    25.05.25 - ⏸️
    7dpt - beta 47,5, prog 13,10
    9dpt - beta 147, prog 26,70
    11dpt- beta 362, prog 18,60
    14dpt- beta 1346, prog 26,10
    23dpt - krwiak, ale prawidłowy zarodek 6t+2 z serduszkiem❤️
    29dpt - CRL 0,91 ASP: 165/min ❤️
    28.06 - 2,23 cm człowieczka ❤️🤞🍀
    NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na córeczkę ❤️
    30.07 - prenatalne ⏳️🍀

Chwilo trwaj!

preg.png
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sakaaira 🤞🏼🤞🏼 za betę 💕
    Przykro mi ze ujrzałaś biel ale nie traćmy nadzieji do samego końca 🫶🏼 cuda się zdarzają i mam nadzieje ze i u Ciebie się zdarzy ✨

Starania od 04.2024 🌱
    Klinika leczenia niepłodności 05.2025
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    🆘 Endometrioza
    ✅ AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
    ✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025)
    ✅ wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli (04.2025)
    ✅ przeciwciała p/plemnikom (05.2025)
    ✅ ANA1 1:80, ANA3
    ✅ cross-match 12,7 % (06.2025)
    ❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
    ❌ USG piersi BIRADS-3 (04.2025)
    ❌ KIR BX (+ 2DS2, - 2DS1, - 2DS3, - 2DS5, - 3DS1)
    👱🏼‍♂️33 lata
    HLA-C C1C2
    morf.1%, koncent. 34,54 mln, ruch post. 33%, HBA 71%, fragmentacja DNA 18,61%
    ✅ pasożyty, helicobakter pyroli
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do testowania, to nie będę już testować, bo wiem jak to na mnie wpływa. Teraz testowałam, bo gdyby się jakimś cudem udało, to musiałbym odstawić leki. Negatywna beta, czy miesięczka w terminie, też bolą. Po prostu takie życie, zawsze to znak, że znów się nie udało.

Co do tematu wątków, ja zanim tu trafiłam to wcześniej już Was podczytywałam i po części znam historię obecnych tu ciężarnych. Nie chcę wchodzić na Wilczki, ale dzięki temu, że dziewczyny tutaj się odzywają to wiem co i nich słychać.

Rozumiem Powder i dziewczyny, które się tutaj nie odnalazły i szukają swojego miejsca. Większość z nas już jest jeśli nie w IVF, to za chwilę będzie, do tego dochodzą zaawansowane badania, immunologia. A dziewczyny są na innym etapie w tym momencie.
    Każdy szuka swojego miejsca, Siesiepy też założyła swój wątek, taki który jej pasuje. Podczytuje go czasem, bo sporo tam znajomych nicków i sprawdzam co u nich.

Główny wątek przestałam już ogarniać, za dużo tam się dzieje. Tak samo mam z wątkiem IVF, też nie jestem w stanie nadążyć, do tego tyle jest tam trudnych historii, że trochę mnie triggeruje.
    Udzielam się jeszcze na malutkim wątku mojej kliniki.

Miłego dnia ☀️ Choć i mnie deszczowo

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    I procedura ❌
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura

‼️ Helikobakter pylori

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ