X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W lipcu będzie rżnięcie ... siana 🔥, a już w marcu - rola: mama 🤱
Odpowiedz

W lipcu będzie rżnięcie ... siana 🔥, a już w marcu - rola: mama 🤱

Oceń ten wątek:
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sakaira przykro mi 🫂

Sakaaira lubi tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    I procedura ❌
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura

‼️ Helikobakter pylori

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, dziewczęta. Ja powiem, że rozumiem każdą z Was... I przytulam, bo widzę bardzo ciężkie emocje 🫂🫂🫂.

Sama jednak potrzebuje się trochę wycofać, bo czuję się " za trudnym przypadkiem" i nie chcę smęcić ani wbijać ciągle z typowo medycznymi wątkami. Niby jestem w trakcie stymulacji, ale perspektywa menopauzy po niej nie nastraja pozytywnie. Oczywiście jestem wdzięczna sobie, że będę tak obstawiona do 1 transferu, a z drugiej strony przeraża fakt, że mimo tej obstawy wisi możliwość niepowodzenia, a przygotowania takie długie do kolejnych transferów... No bardzo raniące jest to. Oczywiście do osobistego przepracowania, ale dobrze wiemy, że nic na zawołanie nie przychodzi 🤷‍♂️.

W pewnym momencie przychodzi czas, że czujemy potrzebę wycofania się i myślę, że trzeba za tym iść wtedy. Jesteśmy tak zgrane i na tyle empatyczne, że chyba rozumiemy, że różne rzeczy w tej ciężkiej, przedłużającej się drodze mogą nas ranić... 😥
    Ważne jednak dla mnie osobiście jest to, że mimo iż chwilowo odsuwam się na bok to nie odchodzę, bo wciąż chcę wiedzieć, co u Was. Może nie udzielać się tak bardzo intensywnie, bo czuję, że bym Was przeciążała, ale wciąż być na bieżąco zarówno ze staraczkami, jak i ciężarnymi ❤️.

@Sakaaira widzę, że test biały i przykro mi okropnie. Pamiętam, jak sama to przechodziłam. Niby bylam otwarta na IVF, ale jego konieczność przyszła z dużym uderzeniem. Daj sobie czas. Te emocje są bardzo trudne i osobiście czułam, że przechodzę swego rodzaju żałobę, że nie uda się nam naturalnie (do iui było mi dużo lżej podejść). Może zajmie Ci to kilka dni, a może kilka tygodni. Decyzja o dalszej drodze przyjdzie naturalnie z czasem. Pamiętaj jednak, że macie siebie z mężem i nie jesteś sama na tej drodze.
    Oczywiście wciąż trzymam kciuki i nadzieję, że beta rusza powoli! ✊️ ściskam 🫂

Sakaaira, Wyobraźnia87, Vergeet, Loraa lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    2 IUI ❌️

Plan:
    🔜 07.25 Stymulacja IVF (Menopur 75+ Bemfola 150)
    ➡️ 3 miesiące wyciszenie endo i leczenia rozjechanych cytokin
    ➡️ 11.25 Pierwszy transfer? (Accofil+ Prograf+ encorton+ acard)

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny, lekko dodatnie ANA
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, histerkoskopia z biopsją endometrium OK

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Sakaaira Ekspertka

Wysłany: 25 lipca, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Julia24 rozumiem, że potrzebujesz się teraz zdystansować. Jesteś dobrze przygotowywana do transferu i cały czas trzymam za Ciebie kciuki. Daj sobie czas. Pamiętaj, że zawsze jesteśmy dla Ciebie tutaj. Nie uważam jednak żebyś była "za trudnym przypadkiem", każda z nas mierzy się tu po prostu z czymś innym.
    Dziękuję Ci za te słowa wsparcia 💖

Wyobraźnia87, kałamarnica 11, Julia24 lubią tę wiadomość

'99 & '89
    Starania od 09/2023

Ona:
    07.24 - niedoczynność tarczycy, letrox -> obecnie TSH 0,65 ✅

03.25 - ovitrelle + luteina ❌
    04.25 - sono HSG, jajowody drożne ✅
    05.25 - IUI ⏩ przesunięte
    06.25 - 1 IUI ❌
    07.25 - IUI ?
  • Wyobraźnia87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 polubiłam ogólnie za przemyślenia, a nie za to, że chcesz się wycofać czy masz trudniejszy moment. To bardzo dojrzałe co piszesz, nie mniej jednak myślę, że fajnie że wrzucasz tu medyczne wątki, myślę że wiele z nas może coś z tego wziąć dla siebie. Przytulam mocno 🫂 ta menopauza będzie długo trwała ? Rozumiem że teraz podchodzisz do stymulacji pobiorą komórki, zamrożą zarodki i będą czekać z podaniem jakiś czas ? Przepraszam bo pewnie gdzieś wyjaśniałaś ale nie wszystko udało mi się nadrobić.

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    💊QTEN, kwas foliowy, witamina D
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
    👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
    czerwiec 2025- zmiana kliniki
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Wilczki nieraz zaglądam. Oczywiście nie jestem na bieżąco, ale jak któraś z dziewczyn długo się nie odzywa to podglądam, czy wszystko w porządku. Ostatnio szczególnie martwiąc się o @Kaliope.
    Fajnie, że powstał ten wątek, bo mimo, że dziewczyny tu wpadają to raczej z aktualizacjami, co u nich, a nie z typowo dziecięcymi sprawami typu wyprawki, czy zdjęcia malutkich bobasowych rzeczy.
    Rozumiem jednak, że nawet to może być na pewnym etapie triggerujące. I wtedy musimy zadbać o swój komfort psychiczny Oczywiście.

Mam nadzieję, że dzień minie miło wszystkim! 😘 Zostawiam zdjęcie wczorajszego zachodu słońca na uspokojenie myśli:
    c59f2de1f4887.jpghttps://zapodaj.net/plik-luiocel88s

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 10:48

Bajka92, Migotka96, Vergeet, Wyobraźnia87, Loraa, Slava, AnMiPe, Sakaaira, Kingus 1 lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    2 IUI ❌️

Plan:

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny, lekko dodatnie ANA
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, histerkoskopia z biopsją endometrium OK

• Vergeet Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jeszcze chciałam dodać, że Księgowa tez z pewnością nie miała nic złego na myśli i pewnie chciała po prostu domniemanie wyjaśnić jaka może być przyczyna, że Powder założyła swój wątek.

Swoją drogą, nie wiedziałam że taki powstał i myślę że to też ważna część, jednak osoby które są już matkami zupełnie inaczej to odbierają. Nie mówię że łatwiej czy trudniej. Po prostu inaczej.

AnMiPe lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29 🐶
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    3 stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)

👩🏼‍🦱
    AMH 2.78 (10/24)—> 1,320 (06/25) 😮 (do sprawdzenia)
    ❌lekka IO- glucophage 500+500
    ❌Letrox50
    ✅Hormony (fsh, lh, prolaktyna, estradiol)
    ✅wit. D, E
    ✅ trombofilia brak
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔PAI-1
    ❔Kiry
    ❔kariotypy

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0%
    ❌koncentracja 418mln ➡️ 84mln
    ✅ruch postępowy 21,82 ➡️ 47,32
    ✅test MAR
    ✅tarczyca, cukry
    ✅wit. D, E
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔kariotypy

📆 start cyklu —> 5.07
    🥚owulacja —> 21.07
    📆 28.07- wizyta u doktorka
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saakaira przykro mi z powodu testu. A jeszcze bardziej z powodu kryzysu, który przeżywasz ale zapewniam cię, ze każda z nas je miała, ma i będzie miała. Nie raz, nie dwa. Czuję też, że Paulinka nam zgasła troszkę, Julia już napisała że potrzebuje wyciszenia, jakiś czas temu Aksandra też się wycofała i wróciła z nową siłą 💪🏼 także po prostu to jest potrzebne i to duża dojrzałość to rozpoznać i umieć skorzystać.
    Myślimy o tobie cały czas ciepło, mam nadzieję że nowa nadzieja wróci wraz z nowym cyklem, daj sobie ile czasu potrzebujesz, a my będziemy z niecierpliwością czekać na dobre wieści 🩷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 10:56

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29 🐶
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    3 stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)

👩🏼‍🦱
    AMH 2.78 (10/24)—> 1,320 (06/25) 😮 (do sprawdzenia)
    ❌lekka IO- glucophage 500+500
    ❌Letrox50
    ✅Hormony (fsh, lh, prolaktyna, estradiol)
    ✅wit. D, E
    ✅ trombofilia brak
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔PAI-1
    ❔Kiry
    ❔kariotypy

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0%
    ❌koncentracja 418mln ➡️ 84mln
    ✅ruch postępowy 21,82 ➡️ 47,32
    ✅test MAR
    ✅tarczyca, cukry
    ✅wit. D, E
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔kariotypy

📆 start cyklu —> 5.07
    🥚owulacja —> 21.07
    📆 28.07- wizyta u doktorka
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Co do wcześniejszego tematu to ja uważam że jeśli ktoś nie czuł się w naszym gronie dobrze szukał czegoś innego dla siebie to sądzę że to bardzo dojrzałe nie robiąc żadnych burz odszedł w spokoju i stwarza inne miejsce dla takich osób gdzie będą czuły się dobrze.

Co do brzuchatek ja również cieszę się że jesteście z nami, miło wiedzieć co u was słychać a przecież nie dawno też miałyście takie same problemy jak my :) , myślę że w końcu każda z nas zobaczy upragnione ⏸️ kreski ❤️

Saakira tak mi przykro tulę Cie mocno 🫂❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 11:08

Minia000, Sakaaira, Vergeet, Lisik lubią tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅ Tsh 1,6 ft3 2,98 ft4 1,56 ✅
    Brak owulacji od 08.24❌

02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
    03.25-06.25 Lametta+Ovitrelle 3 owulację 🥚ciąża biochemiczna 💔
    07.25 ⏯️ 4 ósemki 🦷 do wyrwania i wywoływanie 🐒

•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG

💊Letrox 50 suplementy

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌➡️morfologia 4% lepkość prawidłowa ✅ Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅
    💊suplementy
  • Ann35 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saferko ja tak mocno myśle o Tobie ❤️
    Wracaj do nas z czystą głową ❤️

Bajka92 lubi tę wiadomość

👩🏻 35 🧑🏻‍🦱 32 🇩🇪 HH

11.07.2011- 👼🏼 🩷🖤14tc
    12.06.2012- 👧🏼 🩷🌈40+6 4210g 61cm
    13.03.2019- 👦🏼 💙38+6 3720g 51cm
    13.05.2025- 👼🏼 🩷 🖤14+3tc
    Starania o 3 bombelka

———————————————————
    02.2025- 7cs
    25.02.25- ⏸️ 9dpo
    26.02.25- beta 53

☀️ 11.03- mamy kluseczkę !
    ☀️ 26.03- 1.12 cm kluseczki + ❤️
    ☀️ 23.04- 4,4 cm wszystko wyglada super ❤️
    ☀️ 29.04- usg prenatalne - problemy na horyzoncie- NT 3,63 czekamy na wyniki Pappa i Nipty
    💔 05.05- beta hCG - 25.900 IU/I - 0,6812 MoM, PAPPA - 1,060 IU/I - 0,4836 MoM, ryzyka skorygowane T13 1:4, T21 1:12, NIPTY- wysokie ryzyko T13
    💔 05.05- pilna punkcja łożyska
    💔 06.05- diagnoza Trisomia 13 🖤
    ———————————————————

⏳07.2025 - 1cs 🌈
  • Powder Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jest mi przede wszystkim bardzo miło, że o mnie zapytałyście, to naprawdę mówi wszystko o społecznościach na wątkach na tym forum! 🩷🥹

Co do mojej obecności tu, czy na wątku głównym, to wypadłam z obiegu, kiedy pojechaliśmy na weekend na wyjazdowe wesele, tak po prostu…żyć i się bawić. I powrót do tematów był praktycznie niemożliwy. To trochę uświadomiło mi kilka kwestii:
    - ile czasu na codzień pochłaniają wątki
    - ile energii, a tej wkładam zawsze sto procent
    - pokazały mi, że nie jestem już „odpowiednia” na wątku głównym z moim brakiem entuzjazmu do dwóch kresek na teście nicków, które dopiero co się pojawiły
    - pokazały mi jednak też, że nie pasuję do Waszego grona, bo z moimi badaniami w normie czuję się po prostu źle, kiedy marudzę na aspekty, które nie są nawet ułamkiem Waszych problemów. Czuję się nie w porządku, skupiając na sobie uwagę i analizując podstawowe problemy, skoro obiektywnie wszystko jest u nas w porządku (na chwilę obecną).

To wszystko było źródłem powstania pomysłu na wątek przechodni. Dla takich zagubionych osób, jak ja, które nie do końca mogą znaleźć sobie miejsce, aby osiąść i nawiązać głębsze relacje. Bo na nich też mi bardzo zależy, zwłaszcza że w życiu kieruję się głównie emocjami (czasami za bardzo).

Aspekt ciężarnych został tu kompletnie wyjęty z kontekstu i proporcji, bo niewiele osób cieszy się tu pewnie bardziej z ciąż znajomych nicków niż ja 🙈 i uwielbiam, kiedy dziewczyny zostają i zdają relację. To daje łezkę w oku, nadzieję i poczucie, że cholera może kiedyś i ja będę tą osobą.
    To o co chodziło konkretnie mi to fakt, że starania o pierwsze dziecko, o tę możliwość utulenia w ramionach kogoś noszonego pos sercem a walka o rodzeństwo to dwie różne niepłodności.
    I nie umniejszam nikomu, każda z nas walczy o ten sam cel i równie mocno przeżywa drogę do niego. Ale sama różnica w tym, że czyjś organizm zaskoczył już raz, czy dwa a czyjś nigdy, powoduje powstanie przepaści.

To doprowadziło mnie do pewnego wniosku. Chcę uczestniczyć w życiu forum, z niektórymi z Was (na obu wątkach) naprawdę się zżyłam i czekam na wieści, jakbyśmy znały się latami f2f. Wchodząc tu znalazłam ogromną skarbnicę wiedzy, której nie znajdzie się nigdzie indziej, ale są nicki którym wymknęło się to spod kontroli, a moja głowa źle odpowiada na tak intensywne rozkminy i analizy, bo mimowolnie w to wchodzę na 100%. A nie chcę. To kosztuje za dużo stresu i energii. A po jednym dniu na nowym wątku widzę, że rozpędza się jak pendolino. I miło się na to patrzy, bo to znaczy, że trafiłyśmy z White idealnie w potrzeby wielu z Was. Ale nie moje, bo znowu jest za dużo, za intensywnie. Czego nie unikniemy w tak dużym i różnorodnym gronie.

Nie będę się powtarzać z postem na wątku głównym, czy pośrednim, wszystkie zaglądamy wszędzie, napiszę tylko tutaj skoro już zaczęłam. Ale chyba najlepszym krokiem dla mnie będzie przejście w tryb gościnny, mniej aktywny na forum. Nie wiem jak to wyjdzie i czy w ogóle wypali, ale na pewno muszę spróbować, dla siebie. Dziękuję Wam za wszystkie wspólne historie. 🩷

I na pewno nie chciałam nikogo urazić na żadnym etapie. Jedynie znaleźć swoje miejsce tu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 11:22

Ann35, Loraa, kałamarnica 11, Sakaaira, Belia, Chochlik12, Babsi, Lisik, HimalayanDream, Vergeet lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🍼staranie na luzie od 03.2024
    ⏳monitorowane: 7cs

👩🏻‍🦱 ona
    ✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, koenzym q10, d-inozytol, euthyrox

🧔🏻‍♂️ on
    61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
    aglutynacje i leukocyty (1,1)❗️
    morfologia 2% → 0%❗️
    HBA 80%
    💊 pregna start on, androvit plus, witamina D3, magnez, d-inozytol, kolagen

🔜 29.07 wizyta w klinice
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Kochane jeszcze chciałam dodać, że Księgowa tez z pewnością nie miała nic złego na myśli i pewnie chciała po prostu domniemanie wyjaśnić jaka może być przyczyna, że Powder założyła swój wątek.

Swoją drogą, nie wiedziałam że taki powstał i myślę że to też ważna część, jednak osoby które są już matkami zupełnie inaczej to odbierają. Nie mówię że łatwiej czy trudniej. Po prostu inaczej.

Ah wiesz jak to jest Kochana, nam się często wydaje, że trawa u sąsiada jest zieleńsza- to na tej zasadzie, że ja która nie miała nigdy nawet cienia kuzyna cienia na teście, czasem mam myśl, że mógłyby się jakiś biochem trafić, żebym wiedziała, że w ogóle dochodzi do próby implantacji.... osoby, które przeżyły biochem, myślą, dlaczego ta ciąża skończyła się tak szybko, ćzemu nie doszło do pełnego zagnieżdzenia...?
    że osoby bezdzietne mogą uważać, że z jednym dzieckiem, to te starania są 'łatwiejsze'....💪🏼

A guzik prawda- każdy z nas w końcu dąży w życiu do szczęścia zdefiniowanego przez siebie. i dla każdego bezkresny smutek to coś innego.🫂

Dla jednego posiadanie 3 dzieci nie będzie pełnią szczęścia bo zawsze marzył o gromadce min 5 maluchów, a okoliczności nie pozwoliły. a dla mnie- to spełnienie marzeń.

Możemy się 'rozumieć' ale nigdy nie wejdziemy w swoje buty w 100%...

Ja nie wiem co czuje osoba po biochemie, nieudanym IVF, czy urodzeniu martwego dziecka. Nie wiem co czuje Matka pragnąca kolejnej pociechy- a na pewno czuje rozdarcie- powinność 'cieszenia się' z tego co już ma (bo wypada) i jednocześnie niezadowolenie, iż kolejna ciąża nie przychodzi z łatwością...

bycie na tym wątku zawsze oznacza jakąś gorycz, smutek, dla każdego te emocje są zbliżone, choć jesteśmy na różnych etapach... ;/

Ja np bardzo bym już nie chciała tu z wami być jako staraczka :D ale jestem, i razem jakoś ciągniemy ten wózek z coraz większym bagażem doświadczeń... oby ku szczęśliwemu zakończeniu ...

@Powderku, teraz widzę Twoją wiadomość, oh, czyli dalej ten wątek nie jest do końca tym czego oczekiwałaś? Skoro oczekujecie mniejszej społeczności, to może właśnie skryjcie się w jakiś mniej uczęszczanych sekcjach wątku (jak ta) :D albo zgadajcie się na jakimś prywatnym kanale? Widocznie Twoja osoba przyciągnęła wiele osób , to dobrze świadczy o Twojej osobie :):) życzę Ci odnalezienia złotego środka, uczestnictwa w forum i dystansu do niego. Albo nie, w sumie to ciąży Ci życzę. nie twórz wątków tylko uciekaj na fioletową część :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 11:14

Vergeet lubi tę wiadomość

21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
    ❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
    ✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
    ❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julio rozumem Twoją potrzebę wyciszania. A jak się czujesz na stymulacji? Przepraszam jeśli coś pomyliłam, ale chyba już ja zaczęłaś.
    Nie uważam żeby Twój przypadek był za trudny 😔 U Was przynajmniej rozmawiacie o transferze, w moim przypadku niewiadomo kiedy i czy w ogóle będzie.

Też czuję, że PaulinKa się trochę wyciszyła z forum. Mam nadzieję, że jej słoneczko nie gaśnie.

Saferka, mam nadzieję, że się trzymasz ❤️

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    I procedura ❌
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura

‼️ Helikobakter pylori

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
  • Slava Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorcia, strasznie mi przykro, wiem, że zawsze się liczy na ten cud, a każdy biały test boli niekiedy nie mniej niż sama @.
    Wierzę w Twoją drugą procedurę, bo idziesz uzbrojona w wiedzę, leki, suplementy - aż po same zęby. Robiłaś dodatkowe zabiegi, komory etc, no zrobiłaś co mogłaś❤️

Saakira tule Cie za tą biel najmocniej 🫂

Minia ja mam podobne podejście. Nie chciałam też tu dziewczynom spamować rozważaniami czy jak mnie przestały boleć plecy to zły objaw, czy jak nie mam objawów to zły objaw, czy na początku jak kreska ciemniała czy ciemnieje wystarczająco? Też nie chce iść na wątek ciążowy chyba dopóki nie będę słyszeć serduszka,albo i nawet po nifty, a tutaj absolutnie nie będę takich tematów poruszać, bez imiennego zapytania. Patrząc na moją stopke, wyniki i testy pgta, to mogę śmiało dalej się zagłębiać w immuno, bo pewnie się przyda.

No i taka moja kolejna rozkmina dotyczącą allo mlr. Ja wiem, że już pewnie Wam niedobrze od tego 😅ale nie odpuszczam 😅
    Kingus czy Ty badałaś allo więcej niż raz? I czy badałaś w niedługim odstępie czasu po transferach?
    Mnie naszła taka ochota, żeby w miarę możliwości monitorować u siebie wzrost tego allo. Chce zobaczyć, czy faktycznie może tak być, że pomimo startu z pozycji 0 organizm załapie i zacznie wytwarzać te ochronę czy nie i na jakim etapie. Ogólnie znalazłam dwa badania trochę z pokrętnych źródeł jedne ze Allo rośnie do około 20tyg? A drugie, że do 12 powinno już być wysokie. Z tego co na konsultacji u Doc P omówiliśmy, to raczej ze ochrona zaczyna być już wytwarzana od początku, a już najbardziej intensywnie od 6-7tyg. Pomyślałam, że jak mi będzie dane to postaram się to sprawdzać, bo chciałabym wiedzieć czy rośnie, bo jak rośnie to nawet po poronieniu nie ma sensu rozważać szczepień czy ivig do kolejnych starań. I daje to zdecydowanie nadzieję, że taki wynik nie musi być od razu wyrokiem. Doc P mi odradzał badanie allo w ciąży ale chyba zrobię w tajemnicy.

Ona 35l:
    ❌AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero,Ferrtytyna
    ❌Crohn, HIT, AZS
    ❌ ❌ ❌ allo mlr 0%, IG 142, TNF 4189, IL10 217
    ✅ brak innych mutacji, test IMK, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, Crossmatch 18,9, kariotyp, białko S i C, ANA i LA ujemne, biocenoza I, MUCHA, HSG, cd56, cd138do 4kom. przeleczone (metronidazol), IL 2,4,5
    On 35l:
    ❌słaba ruchliwość
    ✅morfo, kariotyp, posiew, HBA, SCD, HLAC C1C1*07

Starania od 04.2024, 2xCB
    27.02.25 ⏸️ (po IUI)
    28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
    06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
    26.03 💔 poronienie samoistne
    05-06 IVF (PL) 7🫧 7MII 7🍀 4🐻‍❄️, po PGTa 1 zdrowy 🐻‍❄️

Naturals 🐻 (Monitoring + Ovitrelle+Luteina)
    14.07 ⏸️beta 14, 15.07-25, 16.07-50, 18.07-231
    23.07 4+4 beta 2476, pęcherzyk 4,6mm
    „A do dupy!”
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEEE SLAVA NIE RÓB SOBIE TEGO!!!

Z Twoją potrzebą analizy, będziesz rozgrzebywać każdą odchyłkę i analizować ją na 100 sposobów. a nie bardzo masz się do czego odnieść bo zapewne mało ciężarnych bada allo :D

NIE pozwalam! Skup się na sobie i na Dzieciątku. Ten wynik nie zmieni nic w Twoim postępowaniu. Musisz zdać się na Naturę, która wie co robi! My może tego nie rozumiemy, ale to wszystko jest 'dlaczegoś'. Doktorka nie chcesz posłuchać ale słuchaj koleżanki z forum :D

Jak potrzebujesz coś liczyć to się pobaw w astrologię i wywróż co układ gwiazd z dnia poczęcia mówi o charakterze Twojego bobusia :D

Jesteś w dobrym miejscu, płyń z prądem, skarbie.... <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 11:29

Loraa, Sakaaira, Slava, brilka, Jaszczureczka, Vergeet lubią tę wiadomość

21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
    ❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
    ✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
    ❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet, oczywiście, ze nie mialam nic złego na mysli. Jestem tu od 2019 roku i te wątki kiedys po prostu inaczej wygladaly, zdecydowanie. I tyle chciałam dopowiedzieć.

PS. Nadal czekam na relacje z wizyty u dr 😁

Ann35, Vergeet lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava 🙈nie wierze w Twoja potrzebę analizowania medycyny w trakcie ciąży 😅 jesteś niemożliwa !
    Tak jak Paulinka myśle ze odpuść i skup się na tym pięknym okresie w którym właśnie jesteś, nabierz trochę spokoju 😘

U mnie dzisiaj objawy grypopodobne już minęły, temperatura wróciła do 36,6, osłabienie i senność nawet minęły tak samo jak dreszcze i uczucie zimna . Podejrzewam ze to Accofil ze mną jednak igrał ☺️
    A może dlatego mi lepiej ze wczoraj przespałam po pracy cały wieczor, cała noc i dzisiaj dość długo pospałam z rana ☺️

PaulinKA, Slava lubią tę wiadomość

Starania od 04.2024 🌱
    Klinika leczenia niepłodności 05.2025
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    🆘 Endometrioza
    ✅ AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
    ✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025)
    ✅ wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli (04.2025)
    ✅ przeciwciała p/plemnikom (05.2025)
    ✅ ANA1 1:80, ANA3
    ✅ cross-match 12,7 % (06.2025)
    ❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
    ❌ USG piersi BIRADS-3 (04.2025)
    ❌ KIR BX (+ 2DS2, - 2DS1, - 2DS3, - 2DS5, - 3DS1)
    👱🏼‍♂️33 lata
    HLA-C C1C2
    morf.1%, koncent. 34,54 mln, ruch post. 33%, HBA 71%, fragmentacja DNA 18,61%
    ✅ pasożyty, helicobakter pyroli
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juleńko pięknie dziękuję Ci za pamięć <3 w poniedziałek operacja, a potem jeśli wszystko dobrze pójdzie, skupię się na rozwiązaniu pozostałych problemów.

Podczytuję, jestem w miarę na bieżąco. Dalej każdej z Was z całego serca kibicuję (sobie również, bo faktycznie jest to bardzo ciężki to czas).

Nie udzielam się tu. Chyba, że mogę wspomóc kogoś wiedzą merytoryczną. Natomiast cały czas jestem z Wami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 12:18

Ann35, Julia24, Loraa, Slava, Babsi, Lisik, Vergeet lubią tę wiadomość

Ja: 36, on: 35

✅usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
    ❌ przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
    20.03.2025 ⏸️- beta 233
    02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
    09.04.2025 jest serduszko <3 crl 0,46 cm
    24.04.2025- crl 2,34 cm
    30.05.2025 niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
    Walczymy z cukrzycą ciążową
    📆17.07.2025 kontrola szyjki- szpital?
    📆21.07.2025 połówkowe
    preg.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Juleńko pięknie dziękuję Ci za pamięć <3 w poniedziałek operacja, a potem jeśli wszystko dobrze pójdzie, skupię się na rozwiązaniu pozostałych problemów.

Podczytuję, jestem w miarę na bieżąco. Dalej każdej z Was z całego serca kibicuję (sobie również, bo faktycznie jest to bardzo ciężki to czas).

Nie udzielam się tu. Chyba, że mogę wspomóc kogoś wiedzą merytoryczną. Natomiast cały czas jestem z Wami.

Szybko zleci 🥰 najważniejsze, ze jestes pod opieką lekarzy.

Kaliope lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Julia24 polubiłam ogólnie za przemyślenia, a nie za to, że chcesz się wycofać czy masz trudniejszy moment. To bardzo dojrzałe co piszesz, nie mniej jednak myślę, że fajnie że wrzucasz tu medyczne wątki, myślę że wiele z nas może coś z tego wziąć dla siebie. Przytulam mocno 🫂 ta menopauza będzie długo trwała ? Rozumiem że teraz podchodzisz do stymulacji pobiorą komórki, zamrożą zarodki i będą czekać z podaniem jakiś czas ? Przepraszam bo pewnie gdzieś wyjaśniałaś ale nie wszystko udało mi się nadrobić.

Zakładając, że bedziemy mieli zarodki to od razu wszystkie będą zamrożone, a ja przejdę na 3 miesiące menopauzy (chociaż mój lekarz ostatnio się oburzył na to słowo 🤣 i kazał mówić "wyciszenia"). W tym czasie też będę starać unormować wyniki cytokin, na które biorę codziennie leki immunologiczne. Nie rozmawiamy o dalszych krokach (mój lekarz nie bardzo lubi wychodzenie w przyszłość, co rozumiem, bo pierwsza procedura jest częścią diagnostyki). Wiem jednak, że rekomendowane są "wyciszenia" przed każdym transferem w moim przypadku, ale no może nie zawsze aż takie długie. Okaże się. Tak naprawdę można gdybać na każdym kroku, a nie wiemy obecnie nawet, jak zareaguje na stymulacje.

@Lorcia bardzo mi przykro 🫂. I straszne jest to, jak często to powtarzam będąc tu na forum, ale faktycznie tak jest i często brak odpowiednich słów. Wierzę jednak, że Twoja druga procedura tak, jak u @pelnawiary przyniesie owoce Twoich trudów.
    A odpowiadajac na Twoje pytanie: Tak, jestem w trakcie stymulacji. Trzaskamy codziennie zastrzyki. W poniedziałek i środę mam podgląd 🥚☺️.

@Kaliope jesteś naszą wielką Wojowniczką! 🥹 Mam nadzieję jednak, że w końcu będziesz mogła skupić się w pełni na odpoczynku i oczekiwaniu na maluszka. Informuj proszę nas, co u Ciebie 🙏😘. Dobrze, że jesteście w szpitalu i oby otaczali Was najlepszą opieką!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 12:31

Kaliope lubi tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    2 IUI ❌️

Plan:

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Lorcia, strasznie mi przykro, wiem, że zawsze się liczy na ten cud, a każdy biały test boli niekiedy nie mniej niż sama @.
    Wierzę w Twoją drugą procedurę, bo idziesz uzbrojona w wiedzę, leki, suplementy - aż po same zęby. Robiłaś dodatkowe zabiegi, komory etc, no zrobiłaś co mogłaś❤️

Saakira tule Cie za tą biel najmocniej 🫂

Minia ja mam podobne podejście. Nie chciałam też tu dziewczynom spamować rozważaniami czy jak mnie przestały boleć plecy to zły objaw, czy jak nie mam objawów to zły objaw, czy na początku jak kreska ciemniała czy ciemnieje wystarczająco? Też nie chce iść na wątek ciążowy chyba dopóki nie będę słyszeć serduszka,albo i nawet po nifty, a tutaj absolutnie nie będę takich tematów poruszać, bez imiennego zapytania. Patrząc na moją stopke, wyniki i testy pgta, to mogę śmiało dalej się zagłębiać w immuno, bo pewnie się przyda.

No i taka moja kolejna rozkmina dotyczącą allo mlr. Ja wiem, że już pewnie Wam niedobrze od tego 😅ale nie odpuszczam 😅
    Kingus czy Ty badałaś allo więcej niż raz? I czy badałaś w niedługim odstępie czasu po transferach?
    Mnie naszła taka ochota, żeby w miarę możliwości monitorować u siebie wzrost tego allo. Chce zobaczyć, czy faktycznie może tak być, że pomimo startu z pozycji 0 organizm załapie i zacznie wytwarzać te ochronę czy nie i na jakim etapie. Ogólnie znalazłam dwa badania trochę z pokrętnych źródeł jedne ze Allo rośnie do około 20tyg? A drugie, że do 12 powinno już być wysokie. Z tego co na konsultacji u Doc P omówiliśmy, to raczej ze ochrona zaczyna być już wytwarzana od początku, a już najbardziej intensywnie od 6-7tyg. Pomyślałam, że jak mi będzie dane to postaram się to sprawdzać, bo chciałabym wiedzieć czy rośnie, bo jak rośnie to nawet po poronieniu nie ma sensu rozważać szczepień czy ivig do kolejnych starań. I daje to zdecydowanie nadzieję, że taki wynik nie musi być od razu wyrokiem. Doc P mi odradzał badanie allo w ciąży ale chyba zrobię w tajemnicy.

Ja póki co nie badałam bo nie było takiej potrzeby. Pi nieudanym transferze podobno po 4 tygodniach można zrobić. Uznaliśmy z mężem że nie chcemy kasy wydawać.

Slava lubi tę wiadomość

Ona: 37lat
    On: 39lat

Starania od 01.2023
    09.2023 - IUI - ❌
    01.2024 - KET (AZ) -❌ cs - 4aa
    Transfery refundacja z MZ
    09.2024 - KET (AZ) - ❌cs - 3bb
    10.2024 - KET (AZ) - ❌cn - 4ab
    03.2025 - KET (AZ) - ❌cs - 4bb

niskie amh - 0,52
    endometrioza, mięśniaki
    Allo mlr 0 %
    Cross match - 28,8 % - 04.25
    Cross match - 22,4% - 07.25
    Kiry BX - brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 - Test BeReady -
    (transfer 12 godzin do przodu)

* 28.05.2025 - histeroskopia +CD138 - stan zapalny 10/10- doksycylina i metronidazol - 2 tygodnie
    * 11.08.25 - ponowna biopsja z CD138

🍀 KD - 09/10.2025- transfer ? 🤔
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ