X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W lipcu będzie rżnięcie ... siana 🔥, a już w marcu - rola: mama 🤱
Odpowiedz

W lipcu będzie rżnięcie ... siana 🔥, a już w marcu - rola: mama 🤱

Oceń ten wątek:
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia, to bardzo wzruszające jak martwisz się o siostrę. Też życzę jej małego bobaska❤️

Co do zażywania metforminy to mi Endo zaleciła zażywać około pół godziny po kolacji. Na początku było ok, jednak po zwiększaniu dawki miałam mdłości. Jak teraz zażywam w trakcie kolacji to jest ok. Wczoraj moja lekarka też mówiła, że pod kątem rewolucji jelitowych zażywać w trakcie posiłku.

PaulinKo mam nadzieję, że w ten weekend poczujesz się znacznie lepiej ❤️

Slava, cieszę się bardzo ze zmiany lekarki, bo wiedzę, że kombinuje cały czas. No ale, ja za bardzo nie wierzę w powodzenie tej stymualcji. Ja suple brałam już wcześniej. Teraz tak naprawdę lekko zmodyfikowałam i dołożyłam q10. Mam teraz proming estrogen i Testavan. Gdybym zaczęła procedurę w czerwcu, to było z 7 pęcherzyków. Teraz jest lipa. Pytam czata czy może się coś jeszcze pojawić, to niby tak ale już słabo.
    Będziemy badać zarodki jeśli będą, także druga procedura pewnie też będzie bez transferu.

Miłego dnia dla wszystkich ☀️

Wyobraźnia87 lubi tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

‼️ Helikobakter pylori

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
  • Wyobraźnia87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa ja bardzo trzymam kciuki za Twoją stymulację. Będę wierzyła w jej powodzenie za Ciebie 🙂 nie może ciągle być pod górkę….niech te wszystkie suple które bierzesz sprawia, że komóreczki będą podrasowane i dadzą piękne zarodki 💖 z tego co przeczytałam to jesteś na sztucznym cyklu? czyli kiedy będzie pobranie komórek ?

Loraa lubi tę wiadomość

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    💊QTEN, kwas foliowy, witamina D
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
    👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
    czerwiec 2025- zmiana kliniki
  • Lisik Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 🐒 ale no wiadomo było że ten cykl na straty. Brzuszek boli ale psychicznie tak nie boli bo jestem w Bieszczadach i jest pięknie ☺️
    Także 16 cs start, oby to już był ten 💕🤞

af3862a5-f885-43c9-962d-5358aadc92e8.jpg
    e8d911bb-c6b2-4cf7-984a-6260c1c82515.jpg

Wyobraźnia87, PaulinKA, Julia24, Kaliope, Aksandra, Saferka, Vergeet, Bajka92, Motylek93, Jaszczureczka, AnMiPe, Loraa, HimalayanDream lubią tę wiadomość

16 cs
    👫27
    - Histeroskopia --> stan zapalny --> antybiotyk przez 3 cykle
    - Obserwacja cyklu modelem Creightona
    - Leczenie u Naprotechnologa
    - HSG ✅
    Endometrioza mała, głęboka
    ANA1 dodatnie ❌ (Sulfazalazyna)
    AMH 3,7
    TSH 0,916 --> 3,5 ❌
    Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)
    Żelazo 89,8 --> 68
    Ferrytyna 21,73 --> 40 (Feroplex, teraz Bioradix)

Wrzesień '25 --> Lipiodol prywatnie
    Listopad? '25--> MRI oznaczenie ognisk endometriozy
    Grudzień/Styczeń '26 --> Laparoskopia
    Styczeń - Maj '26 --> pogłębiona diagnostyka immunologiczna/ genetyczna?

On : Morfologia 10% -->6%, Prena Care dla mężczyzn, Olej z czarnuszki

kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), Estrovita skin (omega 3,6) wit. D, NAC, L-arginina, magnez +B6,B12, Prenacaps ovi, bioradix,Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna, olej z wiesiołka, Bactrim forte, enterol, cholina
  • Wyobraźnia87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik wrote:
    U mnie 🐒 ale no wiadomo było że ten cykl na straty. Brzuszek boli ale psychicznie tak nie boli bo jestem w Bieszczadach i jest pięknie ☺️
    Także 16 cs start, oby to już był ten 💕🤞

af3862a5-f885-43c9-962d-5358aadc92e8.jpg
    e8d911bb-c6b2-4cf7-984a-6260c1c82515.jpg
    Pięknie 😍ja nigdy nie byłam w Bieszczadach a zawsze chciałam. Ładuj bateryjki ☺️

Lisik lubi tę wiadomość

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
  • brilka Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik, piękne widoki 🥰

My byliśmy rano na krzywej i nic z naszego badania nie wyszło, nie dogadaliśmy się w punkcie i musimy iść za tydzień powtórzyć badanie. 🤦🏻‍♀️

Loraa, po co pytasz o to czata? Przecież on nie myśli, nie potrafi nawet prawidłowo danych zaciągać z internetu, jak czegoś nie potrafi znaleźć to wymyśla własną odpowiedź. Nie korzystajcie z tego syfu jako źródła wiedzy, szczególnie jedynego ani jako jakiejś obiektywnej i wartej zaufania opinii…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca, 10:49

PaulinKA, Slava, Jaszczureczka, Lisik lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

14/07 - konsultacja immunologiczna
    22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Vergeet dawaj Dexterka, do sobotniej kawusi potrzebuje troche cukru! 😍😍😍

@wyobraźnia, @lora, życzę wam moze jesli nie optymizmu, to realizmu względem najbliższej procedury :) @Loraa, zauwaz różnice pomiędzy procedurami- tam podeszłaś praktycznie z ulicy, tu zrobilas masę badan, zabiegów, porządna suplementacja. Na szczęście można osiągnąć sukces i z negatywnym nastawieniem, ale chyba łatwiej jest isc przez życie, patrząc w przod z nadzieją, ze jednak cos dobrego z naszych działań wyniknie?
    Po co byśmy łykały te suple, robiły badania, brały leki, jesli nie liczylibyśmy na szczęśliwe zakończenie? 🤞 🫂

@Lisik, baw sie pieknie w górach, ja myslalam ze to Karkonosze 🤣 taki ze mnie górski specjalista 😄

Dziękuję za dalsze wskazówki odnośnie metmorfiny 😅 bralam raczej na początku posiłku, zeby PO kolacji wziąć druga dawkę antybiotyku 😵‍💫 musze wejść na wyzszy poziom logistyki i moze dzielić kolację na 2, zeby do każdego wieczornego jedzenia przyjąć jedna tabletkę? Serio nie mam pomysłu jak to zorganizować, by mieć równe przerwy pomiędzy dawkami antybiotyku i brać glucophage do kolacji 🤣 mam ten Xr, wolnouwalniajacy.
    Pierwszy tydzień większej dawki czułam sie ok, wiec zwalam troche na połączenie z antybiotykiem , bo on ma bardzo podobne skutki uboczne do metmorfiny.

Na razie dzis czuje sie ok, nawet kawkę pije :) pizza leczy, @Slava, święta racja 😁🥰😍

@brilka jak to, wypiliście okropna glukoze i okazało sie ze nic z tego?? Czy juz wcześniej sie okazało ze nie wykonacie badania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca, 11:12

Wyobraźnia87, Saferka, Slava, Vergeet, Lisik lubią tę wiadomość

21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
    ❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
    ✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
    ❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Saferka Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dopiero witam. Nie spałam prawie całą noc, budziłam się milion razy i rano odsypiałam... Ale już jest o niebo lepiej! ☀️

@Motylek93 we wtorek lecę na betę :D

@Migotka Może z czasem znajomi męża się otworzą albo bardziej ta kobieta. Temat dzieci bywa bardzo trudny, a my wiemy to najlepiej.. Niemniej jednak życzę Wam miłego spotkania ☀️ A co do owulki to wszystko wygląda bardzo obiecująco, oby zaraz coś się wykluło 🐣🤭

@Wyobraźnia Widać, że bardzo się o siostrę martwisz i że Ci na niej zależy. Szkoda, że tak często temat niepłodności jest przemilczany… Zwłaszcza przez facetów. To przykre, że czasem to właśnie ten lęk przed prawdą blokuje ich najbardziej…Przecież nawet jeśli coś wyjdzie nie tak to jest chociażby jakiś punkt zaczepienia... A Twojej siostrze tak bardzo życzę, żeby kiedyś się odważyła. 🫂 No i udanej zabawy 💃

@Loraa Ja cały czas trzymam kciuki i wierzę, że punkcja odgoni Twoje ciemne chmury. Wiem, że chciałabyś mieć jak najwięcej pęcherzyków i zarodków, ale wystarczy ten jeden zarodeczek. Na każdym etapie in vitro oglądam stopki dziewczyn i wielokrotnie widziałam jak nawet z jednego zarodka udawało się. Aczkolwiek ja bardzo wierzę w Twoje pęcherzyki i w to, że będzie więcej zarodków 🍀💕

@Lisik Ściskam mocno 🫂 Kolejny cykl musi okazać się tym udanym! Nie inaczej! A widoki CUUUUDOOOWNE! 🌄

@brilciu a cóż to się stało w tym punkcie?

Wyobraźnia87, Motylek93, Lisik, Loraa lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 :
    ✅ Wszystko w normie, AMH - 2,44 (12/2024), 2,44 (06/2025)

🧔🏽‍♂️30 :
    morfo - 0% ❌( 12/2024), -> 2% (04/2025)
    HBA - 86%,
    ruch postępowy - 40,1 %

🍀06/2025 ➡️ kwalifikacja IVF ✅🍀
    30.06 ➡️ stymulacja - Menopur, Cetrotide
    Monitoring ➡️ 07.07, Punkcja ➡️ 11.07
    📅 16.07 Transfer - 4.1.1. ✨🙏🏻
    Na zimowisku ❄️❄️❄️

Not all miracles are loud. Some grow in silence. 🌿💛
  • brilka Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko, po wypiciu glukozy (nie była taka okropna, nawet smaczna 😅) okazało się że się nie dogadaliśmy i nie pobrali nam krwi do krzywej insulinowej. 🙃

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

• Saferka Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Paulinko, po wypiciu glukozy (nie była taka okropna, nawet smaczna 😅) okazało się że się nie dogadaliśmy i nie pobrali nam krwi do krzywej insulinowej. 🙃
    Serio?? I nikt nie ogarnął tej insuliny? Nosz… szkoda gadać 🙄

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 :
    ✅ Wszystko w normie, AMH - 2,44 (12/2024), 2,44 (06/2025)

🧔🏽‍♂️30 :
    morfo - 0% ❌( 12/2024), -> 2% (04/2025)
    HBA - 86%,
    ruch postępowy - 40,1 %

🍀06/2025 ➡️ kwalifikacja IVF ✅🍀
    30.06 ➡️ stymulacja - Menopur, Cetrotide
    Monitoring ➡️ 07.07, Punkcja ➡️ 11.07
    📅 16.07 Transfer - 4.1.1. ✨🙏🏻
    Na zimowisku ❄️❄️❄️

Not all miracles are loud. Some grow in silence. 🌿💛
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:

Zabiłabym. XD przeciez to badanie i ta dawka cukru jednak obciążające organizm! Mam nadzieję ze to szybko zmetabolizowaliscie jakimś białkowo tłuszczowym posiłkiem i spacerem 😁
    Czy zrobiliście tylko glukozową?

@Saferko, czyżby kropek rozgaszczał sie na kwadracie i męczył mamuśkę? Oby oby oby 🥰

Jaszczureczka lubi tę wiadomość

👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min

• Wyobraźnia87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brilka kurczę szkoda, że ktoś nie dopytał bo zazwyczaj glukozowa z insulinowa idą w parze 🫤 ale zazdroszczę „ lubienia „ glukozy. Dla mnie człowieka który nie przepada za słodyczami to jedno z najgorszych badań ever, chyba już wolę gastroskopie 🫣 każdy łyk tego słodkiego ulepku to tortura… wolę sobie nie przypominać 😉w każdym razie dobrze, że glukoza Ci smakowała bo inaczej trudniej byłoby pozytywnie myśleć o powtórce 🙂

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava to znak, że musisz zostać! 😀 a co do jamniczka to już się przekonujemy powoli jaka bestia drzemie w tym małym ciałku 😂 bez obrodzenia chodzimy za nim krok w krok bo nieraz załączył sprint i trzeba było gonić i łapać 😂 co do spania, zrobiliśmy błąd, że wzięliśmy go na kanapę i teraz za każdym razem chce spać na kanapie w ciągu dnia, piszczy żeby go podnieść bo oczywiście nie doskoczy 😂 i nie przeszkadza nam to ale jednak jamniki i ich kręgosłupy- więc trzeba siedzieć przy nim żeby królewicza znieść jak wstanie 😂 no ale udało nam się przed chwilą uśpić go w jego leżance, zobaczymy czy na dłuższą metę się przyzwyczai. Bo dzisiejsza noc już była o wiele lepsza, trochę jojczał, że chce do nas do łóżka ale ostatecznie zawsze spał ładnie w swoim spaniu 😀

Co do owulki- to już parę razy działaliśmy bo miałam nadzieję, że przyjdzie szybciej ale póki co się nie zapowiada, clearblue totalnie białe kółko, facelle nawet się nie pokazała druga kreska także chyba jeszcze daleko 🙈

Mola oczywiście że robię na maxa zdjęć i filmikow, rośnie z dnia na dzień bobas i choć testuje nas mocno to jest to piękny czas 🩷 tylko jest taka przylepa do nas, że nie wiem jak on ma za dwa tygodnie zostać sam w domu 🙈

Kaliope napisałam specjalnie do koleżanki żeby mi powiedziała jakieś szczegóły i oto co mi odpisała: „W pierwszej mialam w 27 tygodniu chyba i nie mialam szyjki. Pecherzyk ciazowy byl w kanale rodnym i zrobili to juz tak ryzykownie. W drugiej mialam w 14 tygodniu profilaktycznie przy szyjce 3.7 chyba. I do tej pory sie nie skrocila. A nawet do 4 cm dobila.

Migotka a może właśnie to jest dobra okazja żeby się otworzyć przed nią? Może właśnie przechodziła to co ty i będziecie dla siebie wsparciem. Oczywiście nienachalnie, najlepiej sytuacyjnie jeśli nadarzy się okazja ale skoro zapytała cię o to i powiedziała „a my już nie” to brzmi dla mnie jakby potrzebowała rozmowy, wsparcia i może możecie sobie wzajemnie to dać.

Wyobraźnia no niestety wielu facetów ma takie opory, a jeszcze jak jest kobieta która ma trudność w mówieniu o tym to może z mężem też nie do końca rozmawia o różnych możliwościach i rozwiązaniach. No ale skoro twoje rady i rozmowy żeby pójść na badania nie działają to nic na siłę się nie uda, ona też musi chcieć. Popatrz ile to wszystko od nas tutaj wymaga siły i zaangażowania- jak ktoś nie chce i nie ma pokładów to nic się pomoże. Może też u was pozytywnie zakończona historia ją zmobilizuje, że warto badać, szukać i działać! Trzymam kciuki żeby urodziny były udane i jesteś cudowną siostrą 🩷

Lisik pięknie tam w Bieszczadach! Cudowne okoliczności żeby przeżywać 1 dzień @. Trochę lżej niż normalnie mam nadzieję, trzymaj się 🩷🫂

Brilka oh noooo, aj szkoda jak już się zebraliście na badanie, wypiliście i pobrali wam krew 🙈 choć plus taki, że nie było dla was to takie niedobre- mam podobne odczucia. Natomiast no obciąża to w jakiś sposób organizm więc szkoda …

Jeszcze co do metmorfiny- ja brałam wcześniej Siofor, teraz jak wróciłam to dostałam glucophage. No i czuję się raz lepiej raz gorzej, na początku w ogóle nie odczułam. Biorę zawsze do posiłku i rano i wieczorem. Także no nie wiem czy to jego wina 🙈

Saferka mam nadzieję, że ta nieprzespana noc to dobry znak i czekam z niecierpliwością na wtorek 🤩

No i wedle życzenia Slava, Paulinka poza dnia Dexterka 😂🩷 IMG-6069.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca, 11:37

PaulinKA, brilka, Sakaaira, Wyobraźnia87, Bajka92, Kociara20996, HimalayanDream, Motylek93, Kaliope, Aksandra, AnMiPe, Slava, Lisik, Loraa lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    3 stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)

👩🏼‍🦱
    AMH 2.78 (10/24)—> 1,320 (06/25) 😮 (do sprawdzenia)
    ❌lekka IO- glucophage 500+500
    ❌Letrox50
    ✅Hormony (fsh, lh, prolaktyna, estradiol)
    ✅wit. D, E
    ✅ trombofilia brak
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔PAI-1
    ❔Kiry
    ❔kariotypy

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0%
    ❌koncentracja 418mln ➡️ 84mln
    ✅ruch postępowy 21,82 ➡️ 47,32
    ✅test MAR
    ✅tarczyca, cukry
    ✅wit. D, E
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔kariotypy

📆 start cyklu —> 5.07
    📆 28.07- wizyta u doktorka
  • brilka Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Zabiłabym. XD przeciez to badanie i ta dawka cukru jednak obciążające organizm! Mam nadzieję ze to szybko zmetabolizowaliscie jakimś białkowo tłuszczowym posiłkiem i spacerem 😁
    Czy zrobiliście tylko glukozową?

@Saferko, czyżby kropek rozgaszczał sie na kwadracie i męczył mamuśkę? Oby oby oby 🥰
    Nie zrobiliśmy nic, bo oba badania były na jednym voucherze i zrobił się problem, nie chcieliśmy też dziś czekać 2h na jedno badanie i potem przychodzić drugi raz i kolejne 2h tam spędzić.

Wyobraźnia, my nie jemy jakoś dużo słodkiego i raczej słodycze ze sklepu czy ciasta z cukierni są dla nas za słodkie więc się spodziewałam, że to będzie ciężkie przeżycie. Szczególnie że facet przed nami się krzywił i jęczał jak to pił, a na mnie w ogóle nie zrobił ten roztwór wrażenia, mogłabym wypić drugi na spokojnie 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca, 11:47

Starania od 04/24

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Vergeet ostatnio Akop Szostak pokazywał ze dla swojego jamniczka kupil taki podeścik mieciutki do wskakiwania na kanape, moze cos takiego by wam sie przydało? 😄

07fd274340b34.jpghttps://zapodaj.net/plik-483oAoezL6

Vergeet, Slava lubią tę wiadomość

• pelnawiary Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brilka,ale że jak?!?trochę szkoda Waszego czasu i wypicia glukozy,tymbardziej że żeby powtórzyć trzeba odczekać jakiś czas🥴

Loraa.ja tylko przypominam moją historię i pierwszą procedurę☺️naprawdę sytuacja może się odwrócić,cykl cyklowi nierówny,to nieprzewidywalny proces więc skoro mogło pójść skrajnie źle to może pójść skrajnie dobrze.Wiem,że ilość działa nam na głowę,wydaje się,że z większej ilości jest szansa na więcej zarodków ale nie zawsze,nie zawsze ilość idzie w parze z jakością.Jeszcze nie przekreślaj tej stymulacji❤️😘

Wyobraźnia,wszystkiego najpiękniejszego dla Siostry💐może jeszcze dojrzeją do poszerzania diagnostyki?
    Niektorzy muszą po prostu dojść do ściany…może jeszcze nie czują się chętni/gotowi,żeby cisnąć,a niektórzy nigdy do tego momentu nie dochodzą,każdy musi znaleźć swoją drogę,ile chce/może z siebie dać.

Pięknego dnia😊

Wyobraźnia87 lubi tę wiadomość

👩👱‍♂️40l.

start inv:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    niestety bez powodzenia
    - 10.04.2025 zmiana kliniki
    - 22.04.2025 p. długi🍀
    - 16.05.2025 7🥚,mamy 6❄️➡️PGT-a 5❄️
    - 16.07.2025 FET 5.1.1 + EG
  • brilka Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelnawiary, a ile trzeba odczekać? Pielęgniarka nie mówiła nic, że trzeba czekac przed powtórką 🤔

Starania od 04/24

• HimalayanDream Koleżanka

Wysłany: 19 lipca, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniałej soboty moje Drogie ☀️☀️☀️ My kończymy jeden etap naszej podróży poślubnej i lecimy dalej, chociaz szkoda wyjeżdżać:

IMG-2331.jpg
    IMG-2319.jpg
    IMG-2264.jpg
    IMG-2233.jpg

Kolejny etap - Bali. Kiedy planowaliśmy podróż, Mąż się zbuntował i nie chciał spędzać 10 dni w namiocie, ja mogłabym tu zostać… Oczywiście przy planowaniu zapomnieliśmy o Zice, mocno się o to pokłóciliśmy niedawno (wyjazd PaulinKi przypomniał mi o zice 🙈). Ja już chciałam odwoływać, a Mój jak to typowy facet - jakie jest ryzyko, pora sucha, będziemy się psikać, moskitiery itd. Mimo wszystko ja się dość mocno zblokowałam i nie postaraliśmy się za dużo, więc pewnie nic nie będzie z testowania, zobaczymy - póki co cieszę się tym co jest, korzystam z wyjazdu.

@brilka, co za historia z tą glukozą 😱 chyba udusiłabym… jeszcze odpowiem na Twoje pytanie - ślub był w Grecji (bo i Mąż grecki 😉)

@Vergeet, przesłodki piesek, cudownie, że się zdecydowaliście ❤️ życzę Wam jak najwięcej radości z Waszego słodkiego psiecka, niech Wam umila każdy dzień!

@Bajeczko, tulę za biel 🫂🫂 mam nadzieję, że dasz sobie trochę czasu na smutek, żeby w kolejny cykl wejść z nową energią, potrzebujemy naszej pogodnej Bajeczki 🤗

@Aksandro, trzymam kciuki za jak najlepsze rezultaty hodowli i czuję, że w tej serii jest Twój wyczekany Maluszek. Przykro mi z powodu sytuacji z mężem, mężczyźni przeżywają to wszystko zupełnie inaczej i czasami aż boli serce z tego braku zrozumienia. Mam nadzieję, że szybko dojdziecie do porozumienia, a on zrozumie, że potrzebujesz teraz wsparcia, a nie fochów 🫂🫂🫂

@Powder, trudny czas na szukanie pracy, ale być może coś wspaniałego czeka na Ciebie za “wakacyjnym” rogiem? Rzeczywiście to dość martwy okres, wytrwałości!

@Saferka, @pelnawiary, cieszę się że transfery przebiegły pomyślnie (chociaż z jednym małym uciekinierem 🤣) ❤️ Niech Maluszki zadomowiają się pod sercem mamusi ❤️

@Loraa, myślę, że jesteś teraz dużo bardziej przygotowana i że ta druga procedura będzie zupełnie inna od tej pierwszej (testowej). Ponadto, wydaje się, że Twoja lekarka wie co robi i że pomimo jej urlopu wszystko przebiegnie zgodnie z jej zaleceniami. Bardzo mocno Ci kibicuję 🤞🤞🤞

brilka, Bajka92, Migotka96, PaulinKA, Vergeet, Jaszczureczka, Sakaaira, pelnawiary, AnMiPe, Slava, Lisik, Loraa lubią tę wiadomość

’92’85

Starania o pierwszego bejbika od 04.2024

⏸️ 01.03.2025 — 💔 cb
    ⏸️ 03.04.2025 — 💔 6tc
    ——
    Plan: 🇳🇱 07.2025: usg 3d + panel anty-fosfolipidowy ➡️ 🇵🇱 08/09.2025: dodatkowe badania dla mnie i partnera + implantologia 🦷

W międzyczasie 2 cykle luźnych starań oraz 💒➡️🏔️☀️🏝️
  • brilka Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Himalayandream a robiliście ślub z zachowaniem jakichś greckich tradycji? Są w ogóle jakieś różnice między ślubami polskimi a greckimi? Zdradź coś więcej, uwielbiam śluby i jestem bardzo ciekawa! 😁🥰
    Przecudowne widoki 🥹

PaulinKA, Vergeet, Chochlik12 lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

• Bajka92 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeetku! Moi rodzice od lat mają jamniki, cudowne psy. Obecnie mają Gapcię która chociaż ma 13 lat to ciągle zachowuje się jak szczeniak. Ale mają też schody i pamiętam przy poprzednim psiaku, że pod koniec życia miała spore problemy z kręgosłupem i nie mogła po nich chodzić. Jamnik to jest tak skonstruowany, że zmiana poziomu mu szkodzi. Dobry pomysł z tym podestem!

Paulinko ja jak brałam metę przed posiłkiem to miałam sensację, a odkąd biorę po- zero problemu.
    Dobrego dnia! Podczytuję, lajkuje, jestem ale na razie z boku. Mam nadzieję, że zrozumiecie ❤️‍🩹 Muszę podleczyć złamane kolejny raz serduszko…

PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦱33&27👱🏻‍♂️

👩🏻‍🦱 PCOS, insulinooporność, niedoczynność
    💊 miovela pro, glucophage 1000, letrox 100

👱🏻‍♂️ cukrzyca typu I
    🪱 wyniki nasienia ✅ (do rozszerzenia)
    💊 fertistim man

Styczeń- ⏸️ biochem

21.03 letrozolum ❌
    18.05 letrozolum ✅było🥚 progesteron 12,99 💉 ciąży brak ⛔

14.06 letrozolum + clo ⏳
    3.07 monitoring: dwa pęcherzyki 🍒

🎉 20 cs! Jubileuszowy! 🎉 ...
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Himalayandream, Wow, podróż życia! Widoki juz teraz nieziemskie a ile jeszcze przed Wami 😍
    I tez czekam na szczegółowa relacje z zaślubin 😁
    Uwaga, samo Bali to zdecydowanie nie rajskie plażę! Na plażę musicie sie wybrać na inne wyspy, np Nusa Penida albo Gili 😚 na Bali oglada sie ryżowe tarasy wodospady i je przepyszne jedzonka- w Ubud musicie koniecznie spróbować kokosowych lodów stąd:
    https://maps.app.goo.gl/k94du1RqX131psXp6?g_st=ac

Ps. My sie nie staraliśmy przez 3 msce od powrotu z podróży poślubnej, z perspektywy czasu- żałuję, bo tak na prawde gwarancji ciazy nie ma a mogłam ruszyć diagnostykę ciut wczesniej....

Czy mamy tego samego starego? Moj tez wiecznie powtarza ze Muga moskitiery, nie jedziemy do dzungli bla bla. Na Zanzi ugryzło mnie z 2 komary i ja oczywiscie sie stresuje a on- eaaasy... 😆

A właśnie propo ślubów, Julia, kiedy jakieś fociury?

Edit- jeszcze co do Ziki, no to jednak ludzie mieszkający w obszarach narażonych, maja takie samo ryzyko zachorowania jak turyści, a często sie nie psikaja, nie maja moskitier nad łóżkami, no nie uważają tak jak przeciętny turysta przerazony Ziką czy Malarią. A zdrowych dzieci biega tam bez liku... ja rowniez googlalam te wady wynikające z zarażenia ziką, również analizowałam tę chorobę w kazda stronę sprawdzałam mapy itd... wiadomo ze to indywidualna sprawa i podejście do ryzyka, ale w mojej ocenie to ryzyko jest na prawde znikome, jesli śpimy w jakis przyzwoitych miejscach i wieczorem zakładamy długie koszule.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca, 12:53

‹‹ 84 85 86 87 88
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ