X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W lipcu będzie rżnięcie ... siana 🔥, a już w marcu - rola: mama 🤱
Odpowiedz

W lipcu będzie rżnięcie ... siana 🔥, a już w marcu - rola: mama 🤱

Oceń ten wątek:
  • Zielone.Słońce Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia, u mnie jest podobnie. Moja siostra stara się już 5 lat i nie chce pójść do kliniki, bo boi się że nie udźwignie tego psychicznie i z jednej strony rozumiem a z drugiej strony myślę, że u nas kobiet czas gra na naszą niekorzyść. Kiedyś może żałować, że nie zawalczyła wcześniej.
    Ja mam endometrioze i myślę, że jest duża szansa, że ona może mieć również. Endometrioza nie stoi w miejscu, lubi postępować.
    Wiem, jestem tego swiadoma, że gdybym nie walczyła, gdybym nie zrobiła procedury ivf, cłej diagnostyki to samo by nie zaskoczyło, nie miałabym teraz swoich chłopców. W naturalną ciąże nigdy nie zaszłam czy to tylko z pomocą stymulacji czu iui.
    Nikogo nie da się zmusić do konkretnego leczenia. Ja tylko jej powiedziałam, że gdyby potrzebowała się wygadać czy poradzić to jestem. Tyle mogę. Reszta należy do nich.
    Dziś nawet obudził mnie koszmar, że miałam mieć robioną drugą drożność jajowodów- swojej drożności nie wspominam dobrze, bo miałam dwa niedrozne jajowody i udrażnili mi je na żywca. 😓

Vergeet lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Endometrioza, adenomioza, PCOS
    🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
    🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
    🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
    SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
    🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
    🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
    🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
    🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
    34+6
    10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙
    age.png
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo dziękuję Paulinka! Właśnie miał mu mąż zrobić z deseczki jak wróci do pracy ale takie coś jest zdecydowanie bardziej estetyczne no i mięciutkie będzie 😍

Himalayan ależ tam macie pięknie!! 🔥 cudowna podróż, a to jeszcze was czeka o wiele więcej cudowności!

Bajka dziękuję bardzo za cenną radę odnośnie jamniczków 🩷 jak się dziś czujesz?

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    3 stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)

👩🏼‍🦱
    AMH 2.78 (10/24)—> 1,320 (06/25) 😮 (do sprawdzenia)
    ❌lekka IO- glucophage 500+500
    ❌Letrox50
    ✅Hormony (fsh, lh, prolaktyna, estradiol)
    ✅wit. D, E
    ✅ trombofilia brak
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔PAI-1
    ❔Kiry
    ❔kariotypy

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0%
    ❌koncentracja 418mln ➡️ 84mln
    ✅ruch postępowy 21,82 ➡️ 47,32
    ✅test MAR
    ✅tarczyca, cukry
    ✅wit. D, E
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔kariotypy

📆 start cyklu —> 5.07
    📆 28.07- wizyta u doktorka
  • Wyobraźnia87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Słońce wrote:
    Wyobraźnia, u mnie jest podobnie. Moja siostra stara się już 5 lat i nie chce pójść do kliniki, bo boi się że nie udźwignie tego psychicznie i z jednej strony rozumiem a z drugiej strony myślę, że u nas kobiet czas gra na naszą niekorzyść. Kiedyś może żałować, że nie zawalczyła wcześniej.
    Ja mam endometrioze i myślę, że jest duża szansa, że ona może mieć również. Endometrioza nie stoi w miejscu, lubi postępować.
    Wiem, jestem tego swiadoma, że gdybym nie walczyła, gdybym nie zrobiła procedury ivf, cłej diagnostyki to samo by nie zaskoczyło, nie miałabym teraz swoich chłopców. W naturalną ciąże nigdy nie zaszłam czy to tylko z pomocą stymulacji czu iui.
    Nikogo nie da się zmusić do konkretnego leczenia. Ja tylko jej powiedziałam, że gdyby potrzebowała się wygadać czy poradzić to jestem. Tyle mogę. Reszta należy do nich.
    Dziś nawet obudził mnie koszmar, że miałam mieć robioną drugą drożność jajowodów- swojej drożności nie wspominam dobrze, bo miałam dwa niedrozne jajowody i udrażnili mi je na żywca. 😓
    Och no właśnie z jednej strony człowiek rozumie, że nie fajnie dowiedzieć się że coś jest nie tak, ale wypieranie nie sprawi że to zniknie. Trzeba czasami zawalczyć, ale jeśli ta walka ma przynieść to czego tak pragniemy to warto. Cóż takie uparte siostry nam się trafiły 🙂 współczuje tego udrażniania jajowodów aż mnie coś zabolało jak przeczytałam 🫣

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    💊QTEN, kwas foliowy, witamina D
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
    👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
    czerwiec 2025- zmiana kliniki
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja dziś cały dzień w pracy 🫣🤷‍♀️ został mi jutro ostatni dzień estrofemu i od poniedziałku luteina mam nadzieję że 🐒 szybko przyjdzie 😅 bo już chcę wrócić do gry 🤪

Vergeet Dexter przeuroczy 🥰❤️

Aleksandra widziałam że miałaś ciężki czas po punkcji dobrze że już lepiej 🫂 trzymam kciuki za zarodki ❤️🤞🍀

Lisik, Vergeet lubią tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅ Tsh 1,6 ft3 2,98 ft4 1,56 ✅
    Brak owulacji od 08.24❌

02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
    03.25-06.25 Lametta+Ovitrelle 3 owulację 🥚ciąża biochemiczna 💔
    07.25 ⏯️ 4 ósemki 🦷 do wyrwania i wywoływanie 🐒

•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG

💊Letrox 50 suplementy

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌➡️morfologia 4% lepkość prawidłowa ✅ Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅
    💊suplementy
  • pelnawiary Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brilka,z tego co usłyszałam w klinice minimum tydzień a najlepiej miesiąc,żeby nie wyszedł zafałszowany wynik🤗

👩👱‍♂️40l.

start inv:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    niestety bez powodzenia
    - 10.04.2025 zmiana kliniki
    - 22.04.2025 p. długi🍀
    - 16.05.2025 7🥚,mamy 6❄️➡️PGT-a 5❄️
    - 16.07.2025 FET 5.1.1 + EG
  • Belia Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, widzę, że u was plany na weekend fajne.

Brilka masakra, ja to się wkurzam jak dzwonią że muszą jeszcze raz krew pobrać a co dopiero taka akcja.

Lisik, zazdroszczę Bieszczad. Jeszcze mnie tam nie było a wiem, że są malownicze.

HimalayanDream podróż poślubna marzeń 🥹

Wy tu o podestach do wskakiwania na kanapę a ja ostatnio mam straszny problem ze swoim psem bo zamiast spać na kanapie jak robił to do tej pory to wskakuje do łóżka, przytula się, ciśnie. Nie wiem co mu się porobiło ale połamał mi kręgosłup i myślę nad zakupem takiego wypasionego legowiska/kanapy to może się odczepi 😀

Ja mam dziś niestety gorszy dzień. Tempka po owulacji nie jest dla mnie jakaś zadowalająca. Podniosła się tylko troszeczkę. Jak w tym miesiącu się nie uda to czeka nas przerwa od starań bo mój trądzik różowaty zaczął się powiększać i już mam wykupione maści. Dermatolog mówiła o dwumiesięcznej kuracji z przerwą w staraniach. Czekam tylko do końca cyklu.
    Z drugiej strony mam takie przeświadczenie, że długo czekaliśmy z badaniami męża (tu żałujemy, z perspektywy czasu) a kolorowo nie wyszło i w sumie prawie podczas mojej kuracji może te nasienie się poprawi.
    No i kurde nie mam już pomysłów. Wszyscy lekarze mówią jedno, że u mnie wszystko „wygląda” w porządku. Powtórzymy badania męża za 3 miesiące i trzeba będzie ruszyć do kliniki leczenia niepłodności. Tylko otworzą mam zagwozdkę, czy najpierw mniejsze miasto czy od razu celować w Katowice lub Kraków. Z drugiej strony te dojazdy… Nie mam na nas pomysłu, a żaden lekarz jakoś mnie za rękę nie potrafi poprowadzić. Wybaczcie, że narzekam ale jakoś dziś nie mam mocy na dobry humor.

14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔

Ona 👩🏼 (31lat):
    cykle regularne: 30-34dni 🗓️
    2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
    HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
    Hormony, biochemia (lipiec) ✅
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero

On 👨🏽(31lat):
    badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
    🔜 1.08 urolog/androlog
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet takie małe to nawiększy wariaty 🤣🐶

brilka i to po tej najgorszej części 🥲🤣 współczućko

HimalayanDream ale ładnie tam macie 😍

Zielone.Słońce trzymam kciuki za Twoją siostrę, może jest tu na forum z nami, a nawet nie wiemy? 😆 perspektywą drugiej drożności z udrażnianiem jajowodów mnie też przyprawia o ciarki. 🥲 Czuję, że od kilku dni robię wiele, żeby nie zamknąć się z swoją traumą w sobie w tym temacie. 😅

Belia, przerwy są najgorsze, rozumiem Cię totalnie 😅 Człowiek czuje się wtedy, jakby ktoś mu odbierał sprawczość… 😔 Choć jest w tym też plus - można trochę psychicznie odetchnąć i złapać dystans, a to zawsze na plus. 💛
    Co do kliniki - my wybraliśmy w większym mieście, bo więcej pacjentów = większe doświadczenie, choć sama jeszcze nie wiem, czy to na pewno najlepsza opcja. 🤷‍♀️ My akurat postawiliśmy na Kato, jeszcze nie wiemy, czy to dobrze, bo dopiero czekamy na wizytę.

Zielone.Słońce, Vergeet lubią tę wiadomość

18. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
    🔜 22.08 badanie pod kątem endometriozy
    🔜 25.08 wizyta w klinice

🐯 Ona, 29 lat
    ⚠️ PCOS
    ⚠️ AMH pecoesowe: 6,94
    🔹MUCH ✅
    🔹jajowody udrożnione w trakcie HSG 👹
    ❓podejrzenie endometriozy

🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
    🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️ 🥲
    ⚠️ HBA: 43% 🥲

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, witajcie weekendowo, ja trochę jestem myślami, gdzie indziej, bo nafaszerowałam sobie głowę złymi emocjami z pracy. Podjęłam też decyzję, że max do końca roku tam wytrzymam, więc na jesień rozpoczynam poszukiwania, nie mogę wiecznie czekać na ciążę, która nie nadchodzi. Stres wpływa na mnie okrutnie, raz plamienie, raz atak paniki, raz wyniki do dupy. Eh, przepraszam za marudę.

Ale czytam sobie wasze posty i mam pytanie do programu invitro - czy jeśli się zgłoszę, mając papiery od zwykłego gina odnośnie rocznych nieudanych starań, a nie będę miała jakiś znaczących badań, typu drożność itd., to czy program obejmuje diagnostykę niepłodności, czy samą procedurę?

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Pozdrawiam z domu rodziców 🤗. Mamusia zrobiła mi gofry- na mące orkiszowej, nabiale wegańskim i bez cukru 🤭🤭.
    20250719-164729.jpg

Mam nadzieję, że miło Wam weekend mija! ❤️

@AnMiPe w teorii trzeba mieć udokumentowane leczenie po roku nieudanych starań albo jakieś konkretne diagnozy będące wskazaniem do IVF. Niestety program nie obejmuje diagnostyki, a jedynie same procedury z paroma badaniami wirusologicznymi.
    W rzeczywistości wszystko zależy od lekarza, jakie wymagania kwalifikacyjne przyjmie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca, 17:06

Slava, Sakaaira, brilka, AnMiPe, Belia, Wyobraźnia87, Kaliope, Lisik, Chochlik12, Bajka92, Zielone.Słońce, Saferka, Vergeet, Kingus 1, Loraa lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    2 IUI ❌️

Plan:
    🔜 07.25 Stymulacja IVF
    ➡️ 3 miesiące Dipherline i leczenia rozjechanych cytokin
    ➡️ 11/12.25 Pierwszy transfer?

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny
    ➖ IO, BMI 22,9 📉
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
    ✔️ histerkoskopia z biopsją endometrium CD56 i Cd138 OK, białko C i S ok, ANA ok

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • brilka Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia, zdradzisz przepis? Ciągle szukam dobrego przepisu na zdrowszą wersję gofrów 😁

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

14/07 - konsultacja immunologiczna
    22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    Dziewczyny, witajcie weekendowo, ja trochę jestem myślami, gdzie indziej, bo nafaszerowałam sobie głowę złymi emocjami z pracy. Podjęłam też decyzję, że max do końca roku tam wytrzymam, więc na jesień rozpoczynam poszukiwania, nie mogę wiecznie czekać na ciążę, która nie nadchodzi. Stres wpływa na mnie okrutnie, raz plamienie, raz atak paniki, raz wyniki do dupy. Eh, przepraszam za marudę.

Ale czytam sobie wasze posty i mam pytanie do programu invitro - czy jeśli się zgłoszę, mając papiery od zwykłego gina odnośnie rocznych nieudanych starań, a nie będę miała jakiś znaczących badań, typu drożność itd., to czy program obejmuje diagnostykę niepłodności, czy samą procedurę?

Naprawdę Ci to polecam, bo życie w takim zawieszeniu to najgorsze, co może być… 🥹 Wiem coś o tym, sama już 4 miesiące pracuję w nowym miejscu, a ciąży nadal brak… 😅 Pamiętam ile przezywałam w związku z tym… Oczywiście mocno wierzę, że u Ciebie szybko się uda, ale… no wiesz, bywa różnie. Trzeba po prostu żyć dalej i dbać o siebie, a reszta przyjdzie w swoim czasie. Trzymam za Ciebie kciuki całym sercem! 🤍

AnMiPe, Sakaaira lubią tę wiadomość

🔜 25.08 wizyta w klinice

🐯 Ona, 29 lat
    ⚠️ PCOS
    🔹MUCH ✅

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Vergeet takie małe to nawiększy wariaty 🤣🐶

brilka i to po tej najgorszej części 🥲🤣 współczućko

HimalayanDream ale ładnie tam macie 😍

Zielone.Słońce trzymam kciuki za Twoją siostrę, może jest tu na forum z nami, a nawet nie wiemy? 😆 perspektywą drugiej drożności z udrażnianiem jajowodów mnie też przyprawia o ciarki. 🥲 Czuję, że od kilku dni robię wiele, żeby nie zamknąć się z swoją traumą w sobie w tym temacie. 😅

Belia, przerwy są najgorsze, rozumiem Cię totalnie 😅 Człowiek czuje się wtedy, jakby ktoś mu odbierał sprawczość… 😔 Choć jest w tym też plus - można trochę psychicznie odetchnąć i złapać dystans, a to zawsze na plus. 💛
    Co do kliniki - my wybraliśmy w większym mieście, bo więcej pacjentów = większe doświadczenie, choć sama jeszcze nie wiem, czy to na pewno najlepsza opcja. 🤷‍♀️ My akurat postawiliśmy na Kato, jeszcze nie wiemy, czy to dobrze, bo dopiero czekamy na wizytę.
    A która klinika tak z ciekawości?

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochliku, pamiętam twoje rozterki i to jak dopingowałam twoje rozmowy o pracę! Jak już dojrzeję całkowicie to chce być taka jak Ty 😁😍 dziękuję za ciepłe słowa.
    I dziękuję Julia za odpowiedź, czyli jest tak jak czułam. No cóż, tu też jeszcze długa droga przede mną. Może po znalezieniu nowej pracy będzie mnie bardziej na to wszystko stać 🤞😅

White1, Chochlik12, Vergeet lubią tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Julia, zdradzisz przepis? Ciągle szukam dobrego przepisu na zdrowszą wersję gofrów 😁

Mama zrobiła po prostu z przepisu z thermomixa zamieniając mąkę pszenną na orkiszową, mleko na roślinne, a zamiast cukru trochę stewi ☺️.

3 jajka, 1 szczypta soli, 280 g mąki pszennej, 50 g cukru, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 320 g mleka, 70 g oleju.
    Żółtka wymieszać ze wszystkimi składnikami. Białka ubić i połączyć z pozostałą masą

Naszym ulubionym przepisem przeciwzapalnym jest pesto z e-booków Michała Kota. Jest nieziemsko dobre, inny wymiar kanapeczek szczególnie w połączeniu z melonem 😋.

Składniki:
    Zioła (bazylia, pietruszka, kolendra, mięta) 30-40g
    Orzechy włoskie 10g
    Parmezan 10g (1 łyżka)
    Sok z cytryny 3g (łyżeczka)
    Pół ząbka czosnku
    Oliwa z oliwek 10g
    Sól i pieprz

My zawsze robimy wielokrotności tego przepisu, bo jest za dobre, żeby robić na raz 😁 . Po prostu zblendować składniki trzeba.

Chochlik12, brilka lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    2 IUI ❌️

Plan:
    🔜 07.25 Stymulacja IVF

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny
    ➖ IO, BMI 22,9 📉
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
    ✔️ histerkoskopia z biopsją endometrium CD56 i Cd138 OK, białko C i S ok, ANA ok

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    A która klinika tak z ciekawości?

Bocian 😃 jesteśmy zapisani do Małgorzaty Jarnot.
    Wcześniej byliśmy też na kilku wizytach andrologicznych w Angeliusie, ale szczerze mówiąc lekarz kompletnie nam nie podpasował 😅
    Dlatego zdecydowaliśmy się na zmianę na Bociana - mój mąż już zna tę klinikę, bo właśnie tam robił badanie nasienia. Wy też Katowice?

🔜 25.08 wizyta w klinice

🐯 Ona, 29 lat
    ⚠️ PCOS
    🔹MUCH ✅

__

• Saferka Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufffff dopiero wróciliśmy do domu! Żebym za dużo nie myślała o transferze partner mi zaplanował cały dzień. Zjedliśmy pyszne jedzonko, kupiliśmy kwiatki do domu i odwiedziliśmy znajomych 🥱I muszę przyznać, że dało mi to takiego powera, bo wczoraj już miałam natłok myśli i już mnie to przytłoczyło...

A teraz popijam sobie koktajl z buraka 🍸

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca, 20:48

Chochlik12, White1, Vergeet, Loraa, PaulinKA lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 :
    ✅ Wszystko w normie, AMH - 2,44 (12/2024), 2,44 (06/2025)

🧔🏽‍♂️30 :
    morfo - 0% ❌( 12/2024), -> 2% (04/2025)
    HBA - 86%,
    ruch postępowy - 40,1 %

🍀06/2025 ➡️ kwalifikacja IVF ✅🍀
    30.06 ➡️ stymulacja - Menopur, Cetrotide
    Monitoring ➡️ 07.07, Punkcja ➡️ 11.07
    📅 16.07 Transfer - 4.1.1. ✨🙏🏻
    Na zimowisku ❄️❄️❄️

Not all miracles are loud. Some grow in silence. 🌿💛
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    Chochliku, pamiętam twoje rozterki i to jak dopingowałam twoje rozmowy o pracę! Jak już dojrzeję całkowicie to chce być taka jak Ty 😁😍 dziękuję za ciepłe słowa.
    I dziękuję Julia za odpowiedź, czyli jest tak jak czułam. No cóż, tu też jeszcze długa droga przede mną. Może po znalezieniu nowej pracy będzie mnie bardziej na to wszystko stać 🤞😅

Hahaha kochana jesteś, ja jestem taka scwana po całej sytuacji, ale pamiętam moje przeżywanie i ten wachlarz emocji 😆🤣🤣🤣 oraz olbrzymie wsparcie jakie od Was wtedy dostałam i głos rozsądku, który z Was płynął 🥹

🔜 25.08 wizyta w klinice

🐯 Ona, 29 lat
    ⚠️ PCOS
    🔹MUCH ✅

__

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:

Jeśli problemem jest kwestia finansowa, a jednak staracie się juz ponad rok, to poszłabym do kliniki. Nie na kwalifikacje, a na konsultację. Wybrać lekarza, umówić się i po zebraniu całej dokumentacji przedstawić mu sytuację. Lekarz przedstawi Wam plan, a dzięki temu nie będziesz musiała robić tego, co Ci się wydaje za słuszne, a będziesz już szła do przodu wedle konkretnych zaleceń. Pamiętaj, że nie musicie od razu je wykonywać, a część diagnostyki możesz zrobić na NFZ.
    My tu robimy bardzo dużo badań, ale to nie jest standardem. Wiadomo, jeśli można sobie pozwolić, to super, ale jeśli nie to wcale nie znaczy, że musicie się wstrzymać w kolejnych krokach naprzód. Wizyta w klinice to średnio koszt 250-300 zł, a może Wam trochę rozjaśnić Wasze sytuację! ☺️

AnMiPe, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    2 IUI ❌️

Plan:
    🔜 07.25 Stymulacja IVF

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ➖ IO, BMI 22,9 📉
    ➖ Dominacja estrogenowa

• brilka Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś w restauracji z okazji urodzin mamy i z jednego niepozornego słowa poczułam w sercu rysę, która strasznie boli i sprawiła, że w domu się rozkleiłam. Wychodząc z restauracji rodzice spotkali swoich znajomych, zaczęli do nich mówić „babciu” i gratulować, a mama dodała „zazdroszczę”. Niby nic strasznego nie powiedziała, ale to tak okropnie zabolało. Szczególnie że niedawno sobie uświadomiliśmy, że mamy kwalifikacje do ivf w 7 rocznicę, co do godziny, naszej pierwszej randki. Musiałam wam to napisać, bo wiem że wy mnie zrozumiecie.

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

14/07 - konsultacja immunologiczna
    22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀
  • Bajka92 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brilko! Wysyłam tulasa 🫂
    Doskonale to znam, czasami coś zupełnie niepozornego, tak jak jedno słowo, nawet nie skierowane do nas potrafi spowodować lawinę smutku. Tulę!

brilka lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦱33&27👱🏻‍♂️

👩🏻‍🦱 PCOS, insulinooporność, niedoczynność
    💊 miovela pro, glucophage 1000, letrox 100

👱🏻‍♂️ cukrzyca typu I
    🪱 wyniki nasienia ✅ (do rozszerzenia)
    💊 fertistim man

Styczeń- ⏸️ biochem

21.03 letrozolum ❌
    18.05 letrozolum ✅było🥚 progesteron 12,99 💉 ciąży brak ⛔

14.06 letrozolum + clo ⏳
    3.07 monitoring: dwa pęcherzyki 🍒

🎉 20 cs! Jubileuszowy! 🎉 ...
‹‹ 84 85 86 87 88
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ