X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W lipcu będzie rżnięcie ... siana 🔥, a już w marcu - rola: mama 🤱
Odpowiedz

W lipcu będzie rżnięcie ... siana 🔥, a już w marcu - rola: mama 🤱

Oceń ten wątek:
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Byliśmy dziś w restauracji z okazji urodzin mamy i z jednego niepozornego słowa poczułam w sercu rysę, która strasznie boli i sprawiła, że w domu się rozkleiłam. Wychodząc z restauracji rodzice spotkali swoich znajomych, zaczęli do nich mówić „babciu” i gratulować, a mama dodała „zazdroszczę”. Niby nic strasznego nie powiedziała, ale to tak okropnie zabolało. Szczególnie że niedawno sobie uświadomiliśmy, że mamy kwalifikacje do ivf w 7 rocznicę, co do godziny, naszej pierwszej randki. Musiałam wam to napisać, bo wiem że wy mnie zrozumiecie.
    Oj kochana przytulam cię… 🫂
    My, w naszym szale starań już tak mamy, że jedno niepozorne słowo czy pytanie, dla nas jest jak nóż prosto w serce. Mama na pewno nie miała nic złego na myśli, niestety kto nie jest w naszej skórze to tego nie zrozumie i nie wie, jaka moc mają słowa. W pełni zrozumiałe są Twoje emocje i my, jak mało kto, doskonale je rozumiemy. Mam nadzieję, że już za niedługo los odwróci całkiem karty i będziesz mogła cieszyć się z udanej kwalifikacji, a później udanej procedury 🩷

brilka lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    3 stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)

👩🏼‍🦱
    AMH 2.78 (10/24)—> 1,320 (06/25) 😮 (do sprawdzenia)
    ❌lekka IO- glucophage 500+500
    ❌Letrox50
    ✅Hormony (fsh, lh, prolaktyna, estradiol)
    ✅wit. D, E
    ✅ trombofilia brak
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔PAI-1
    ❔Kiry
    ❔kariotypy

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0%
    ❌koncentracja 418mln ➡️ 84mln
    ✅ruch postępowy 21,82 ➡️ 47,32
    ✅test MAR
    ✅tarczyca, cukry
    ✅wit. D, E
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔kariotypy

📆 start cyklu —> 5.07
    📆 28.07- wizyta u doktorka
  • Saferka Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Brilciu Doskonale Cię rozumiemy... Prawda jest taka, że osoby, które nie zmagały się z tym co my nie mają takiego wyczucia, nie są świadome tego, że jakieś słowa nas mogą urazić. Jestem pewna, że mama nie miała niczego złego na myśli, ale wiem jak to boli... A co do kwalifikacji to może to jakiś dobry znak? Przytulam Cię 🫂

brilka lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 :
    ✅ Wszystko w normie, AMH - 2,44 (12/2024), 2,44 (06/2025)

🧔🏽‍♂️30 :
    morfo - 0% ❌( 12/2024), -> 2% (04/2025)
    HBA - 86%,
    ruch postępowy - 40,1 %

🍀06/2025 ➡️ kwalifikacja IVF ✅🍀
    30.06 ➡️ stymulacja - Menopur, Cetrotide
    Monitoring ➡️ 07.07, Punkcja ➡️ 11.07
    📅 16.07 Transfer - 4.1.1. ✨🙏🏻
    Na zimowisku ❄️❄️❄️

Not all miracles are loud. Some grow in silence. 🌿💛
  • brilka Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja wiem że mama nie miała nic złego na myśli, oni nawet nie wiedzą, że mamy problem bo nikomu nie mówiliśmy. Po prostu zabolało mnie to dużo bardziej niż powinno. Myślałam, że jestem zdystansowana ale chyba jednak nie bardzo. 😞

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

14/07 - konsultacja immunologiczna
    22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saferka wrote:
    Ufffff dopiero wróciliśmy do domu! Żebym za dużo nie myślała o transferze partner mi zaplanował cały dzień. Zjedliśmy pyszne jedzonko, kupiliśmy kwiatki do domu i odwiedziliśmy znajomych 🥱I muszę przyznać, że dało mi to takiego powera, bo wczoraj już miałam natłok myśli i już mnie to przytłoczyło...

A teraz popijam sobie koktajl z buraka 🍸

Super, że miałaś dobry dzień. Teraz możesz już tylko popijać koktajl z buraka, dużo odpoczywać, spacerować i zostawić resztę naturze. Trzymam kciuki i codziennie będę zaglądać jakie wieści u Ciebie i pelnejwiary.

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

08.24 💔 8tc poronienie samoistne

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
    25.05.25 - ⏸️
    7dpt - beta 47,5, prog 13,10
    9dpt - beta 147, prog 26,70
    11dpt- beta 362, prog 18,60
    14dpt- beta 1346, prog 26,10
    23dpt - krwiak, ale prawidłowy zarodek 6t+2 z serduszkiem❤️
    29dpt - CRL 0,91 ASP: 165/min ❤️
    28.06 - 2,23 cm człowieczka ❤️🤞🍀

Chwilo trwaj!

preg.png
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brilko przykro mi 🫂 Niestety tak, jest, że z pozoru błache i nic nie nie znaczące słowa bardzo nas ranią.

W ogóle współczuję tej akcji z badaniem. Jak to się stało, że nie ogarnęli skoro było na jednym voucherze. Skoro niedługo podchodzicie do IVF ja bym się zastanowiła i najlepiej skonsultowała z kimś, czy w tak krótkim pić znów glukozę. Ja bym to badanie zrobiła wcześniej, ale mi endo mówił, że to niezdrowe. W końcu po wpisach Jaszczureczki je zrobiłam.

Wyobraźnia ja mam teraz leki na przedłużenie cyklu żeby się coś więcej wykluło. Jeśli dalej będzie słabo to będziemy czekać na powrót mojej lekarki z urlopu.
    Ja nie czuję się lepiej przygotowana do procedury. Wiem, że dużo robię, ale czuję, że za mało. Myślalam, że przez to co robię moje jajniki będą lepiej pracować. A jednak nie, już poszły spać. Jedyny plus jest taki, że mam lepszą lekarkę i widzę, że ona kombinuje żeby było jak najlepiej.

Do tego mój mąż mnie dalej wkurwia dalej z tym elektrykiem, jak mu coś mówię to on z tekstem: przecież jestem zdrowy. To mu nagadałam, że może i wyniki nasienia ma dobre, ale one nie pokazują jakości plemników. Jutro mu jeszcze powiem, że jak w drugiej procedurze zarodki padną to będzie to jego wina, ponieważ ja dużo zrobiłam żeby poprawić swoje komórki. Nie do końca to prawda, ale cóż

Himalayan ale macie widoki ❤️

Saferka, Twój Kropek od początku jest niegrzeczny 😂

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

‼️ Helikobakter pylori

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe, ja popieram Julię, poszłabym do kliniki i powolutku realizowała jakiś plan. My robimy dużo badań na własną rękę, ale nie każdy tak musi. Lekarz zleci takie, które uzna za najbardziej potrzebne. Pod kątem kwalifikacji do IVF, nie wiem jak będą Wam liczyć ten rok na podstawie dokumentacji, którą macie. Ale to jest kolejny plus za tym żeby iść do kliniki, ponieważ dopiero od tej wizyty mogą Wam zaczsc liczyć rok leczenia.

Belia, ja jak przed staraniami i w trakcie byłam u ginekologów to też wszystko pięknie, ładnie, idealna szyjka z cechami wysokiej płodność. A pięknie ładnie, jak się okazalo nie było. W moim mieście młodzi lekarze, są przynajmniej na tyle spoko, że nie czarują tylko wysyłają od razu do kliniki w większym mieście.
    Jeden lekarz powiedział mi, że martwić się mogę jak przez 4 lata by się nie udało. Tylko w moim przypadku za 4 lata mógłby już być za późno.
    Ja żałuję, że nie poszłam do kliniki od razu w styczniu, po pierwszym nieudanym cyklu wiedziałam, że mam problem. Nie wiem skąd, ale wiedziałam

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

‼️ Helikobakter pylori

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brilka no tak, tutaj bardziej kwestia że dało ci to pewnie do zrozumienia jakie masz w sobie emocje. Często nam się wydaje, że mamy coś ogarnięte, a jak przychodzi co do czego to jednak nad emocjami nie da się kontrolować i wychodzi szydło z wora 🙈 no ale może będzie to dla ciebie też jakaś kolejna wiedza, że musisz patrzeć na siebie z czułością bo jednak nie zawsze trzeba być twardym 🩷

Lora współczuję ci podejścia Twojego partnera, niepłodność to jest kwestia obu osób i powinien on też dołożyć swoje starania do tego, jakieś zaangażowanie i wsparcie przede wszystkim dla ciebie, żebyś nie czuła że walczysz sama… mam nadzieję, że w końcu to zrozumie i dogadacie się w tej kwestii bo robisz tak wiele i wiem jakie to jest irytujące jak on nie może zrezygnować ż dosłownie jednej rzeczy, gdzie ty poświęcasz tak wiele.

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    3 stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)

👩🏼‍🦱
    AMH 2.78 (10/24)—> 1,320 (06/25) 😮 (do sprawdzenia)
    ❌lekka IO- glucophage 500+500
    ❌Letrox50
    ✅Hormony (fsh, lh, prolaktyna, estradiol)
    ✅wit. D, E
    ✅ trombofilia brak
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔PAI-1
    ❔Kiry
    ❔kariotypy

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0%
    ❌koncentracja 418mln ➡️ 84mln
    ✅ruch postępowy 21,82 ➡️ 47,32
    ✅test MAR
    ✅tarczyca, cukry
    ✅wit. D, E
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔kariotypy

📆 start cyklu —> 5.07
    📆 28.07- wizyta u doktorka
  • brilka Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa, my w ogóle nie jemy cukru na co dzień a ta glukoza to tyle cukru co wypicie puszki coli i zagryzienie snickersem, myślę że w naszym przypadku tydzień pomiędzy jednym a drugim badaniem to wystarczający czas i nie wpłynie to na nasze zdrowie.

I metody może nie polecam, ale zapewne gdyby to mój mąż palił i bylibyśmy w trakcie procedury, ja robiłabym wszystko co mogę żeby poprawić jakość komórek a on nie potrafiłby zrezygnować z palenia to wyrzuciłabym mu tego elektryka do śmieci. 🙃

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

14/07 - konsultacja immunologiczna
    22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam na wieczorny spacer i postanowiłam kolejną rzecz, tu dzięki wam, że zrobię te wszystkie wyniki które mam zaplanowane i umówię nas do kliniki. Podejrzewam, że małżon będzie i tak powtarzał badanie nasienia, więc jakoś to połączę. Może to czas na zmiany w każdym aspekcie 🤷🏼‍♀️🌞 Zapewne dopóki nie ureguluję tarczycy to za wiele się nie zdziała, ale faktycznie fajnie by było działać już ginekologicznie również.

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Motylek93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane mam nadzieję że miło weekend wam mija 🙂 @himalaya i @lisik piękne widoki zazdroszczę 🙂
    @brilka słabo wyszło z badaniem 😕 mi diabetolog mówiła że przerwa minimum 3msc między badaniami ogtt, ale ja już wiem że mam IO to i pewnie zalecenia inne. Ogólnie ostatnio "odkryłam" że normę trójglicerydów obniżyli z 150 do 100 na czczo i 115 po jedzeniu. Mi wyszło 112, ale pozostałe frakcje oki. Mam wrażenie że chcą większej ilości osób wciskać leki na cholesterol.
    @vergeet wincyj zdjęć dextera ☺️
    @loraa palenie paskudny nawyk i meeega ciężko go rzucić, ale może namów go na tabletki lub plastry?
    @anmipe też jestem na etapie że chętnie bym zmieniła pracę. Trzyma mnie tylko że mam uop na stałe fajne dziewczyny no i kasa. Ale chaos i burdel w zarządzaniu oraz wieczne pretensje niwelują pozytywy 😕
    Spokojnej nocy 🤫

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 01:06

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio

03/25 - II stymulacja letrozolem ❌
    05/25 - III stymulacja letrozolem ❌
    07/25 - IV stymulacja letrozolem ❓
    Histeroskopia 25/08⏳

Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
    On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D
‹‹ 84 85 86 87 88
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ