X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W lipcu będzie rżnięcie ... siana 🔥, a już w marcu - rola: mama 🤱
Odpowiedz

W lipcu będzie rżnięcie ... siana 🔥, a już w marcu - rola: mama 🤱

Oceń ten wątek:
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka o szalona! Ja po takich rewelacjach już pewnie miałabym dość wszystkiego i nie pojechała 😂 szacun i trzymam kciuki żeby dupka dała radę 😂🩷

Mola tak właśnie robimy, na razie płacze okropnie nawet na 5min 🙈 idzie do nas też już klatka kennelowa to będziemy go uczyć tam zostawać, wydłużać czas i mam nadzieję że jakoś to będzie 🙈 1 sierpnia mamy wesele i siostra do niego przyjedzie także też będzie miał próbę generalna przed moim powrotem do pracy 😀

Belia, Mola właśnie mam taki dylemat bo póki co nie mamy jeszcze klatki kennelowej i uczymy go spać w legowisku w nocy (nie bierzemy do łóżka) ale śpi obok niego w posłaniu, ta noc już była rewelacyjna! W ogóle nie płakał jak się budził, trochę się pobawił, zrobił siku i pospacerował i szedł znów spać do siebie. Natomiast martwię sie co później, czy już na zawsze będzie musiał spać w naszej sypialni czy da radę w tej klatce na dole np 🙈 myślałam żeby może wziąć klatkę do sypialni początkowo na noce i oswajać go, że tam śpi, a później stopniowo znosić na dół?

Belia matko jak mnie denerwują te teksty „pasuje ci”, mam dokładnie takie same myśli w głowie jak ty 😂🙈 wiem, że nikt nie ma nic złego na myśli ale nas, staraczek po prostu do dotyka i nie możemy się za to winić, to nie z nami jest coś nie tak tylko ludzie mają takie niewyparzone języki - nikt nie pytał i nie prosił o zdanie!

Pelnawiary 🥹🩷

No i dawka Dexterka do niedzielnej kawusi bo niektóre z was się domagają 😂🩷 jakby było za dużo to dawajcie znać! I wysyłajcie też swoje słodziaki, zwłaszcza kocham pozy i miny kotów brytyjskich 😂 a mamy ich tu trochę!

IMG-6098.jpg
    IMG-6076.jpg
    IMG-6135.jpg
    IMG-6127.jpg

pelnawiary, Kingus 1, Migotka96, Slava, White1, AnMiPe, Kociara20996, Sakaaira, PaulinKA, Loraa, Kaliope, brilka lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    3 stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)

👩🏼‍🦱
    AMH 2.78 (10/24)—> 1,320 (06/25) 😮 (do sprawdzenia)
    ❌lekka IO- glucophage 500+500
    ❌Letrox50
    ✅Hormony (fsh, lh, prolaktyna, estradiol)
    ✅wit. D, E
    ✅ trombofilia brak
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔PAI-1
    ❔Kiry
    ❔kariotypy

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0%
    ❌koncentracja 418mln ➡️ 84mln
    ✅ruch postępowy 21,82 ➡️ 47,32
    ✅test MAR
    ✅tarczyca, cukry
    ✅wit. D, E
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔kariotypy

📆 start cyklu —> 5.07
    📆 28.07- wizyta u doktorka
  • White1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna pogoda dzisiaj, udało nam się wyrwać nad wodę. Dzisiaj ostatni dzień proga, mąż jutro idzie na trochę do nowej pracy przejąć obowiązki od babki, za którą wchodzi ☀️ miłej niedzieli wszystkim 🩷

20250720-100745.jpg
    animated logo facebook

Migotka96, Vergeet, Slava, AnMiPe, Kociara20996, Sakaaira, PaulinKA, Kaliope, brilka lubią tę wiadomość

👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25

👧 PCOS | AMH 6.16 | IO | hiperandrogenizm
    MUCHa ✅️ drożność ✅️
    🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️

❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
    😴07.25 brak lametty = brak owulacji
    🔜08.25 7 cykl stymulowany 🤞
  • Zielone.Słońce Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam coś napisze, przed pierwszą procedurą mój Stary nie pił alkoholu przez pół roku, nie odzywał się jakoś mega zdrowo ale zwracałam uwagę na to co je i starałam się przyrządzać wartościowe dania. Łykal fartilmen wtedy.
    Wyniki może nie były złe ale ten ruch i morfologia były trochę słabe, ponizej norm. Przed drugą procedurą odpuścił wszystko, nawet byłam trochę o to zła. Przed badaniem nasienia, który zleciła naszą lekarka Przed kolejna próba ivf mój 2 dni pił bimber z wujem i po tych dwóch dniach od razu robił badanie. Byłam pewna, że wszystko będzie leżało i kwiczało a on nigdy nie miał lepszych wyników. 🙈 pierwszy raz morfolgia była w normie a ruch był około 50%.

Reasumując, jedno piwo, jeden batonik, jeden energetyk nie sprawi że te wyniki polecą. Bardzo możliwe, że stres związany z tym pilnowaniem wszystkiego gorzej zaszkodzi. Oczywiście mówię o mężczyznach, którzy nie mają większego problemu z nasieniem, bo o tych z problemami nie chce się wypowiadać. 😉

Jedynie co, Przed druga procedurą mój nie łykał kompleksów witaminowych tylko pojedyncze ziołowe suple ale nie pamiętam dokładnie jakie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:38

Sakaaira lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Endometrioza, adenomioza, PCOS
    🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
    🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
    🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
    SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
    🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
    🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
    🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
    🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
    34+6
    10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙
    age.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka Przytulam Cię w Twoich emocjach w związku z mamą i rozumiem, że mogło to zaboleć Twoje serce. 🥹

brilka lubi tę wiadomość

18. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
    🔜 22.08 badanie pod kątem endometriozy
    🔜 25.08 wizyta w klinice

🐯 Ona, 29 lat
    ⚠️ PCOS
    ⚠️ AMH pecoesowe: 6,94
    🔹MUCH ✅
    🔹jajowody udrożnione w trakcie HSG 👹
    ❓podejrzenie endometriozy

🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
    🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️ 🥲
    ⚠️ HBA: 43% 🥲

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Sakaaira Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Vergeet osobiście wśród znajomych nie znam przypadku, w których pies w nocy spałby w innym miejscu niż jego ludzie. Jednak być może jest to do ogarnięcia, ale pewnie wymaga dużo czasu. No i chciałam dodać, że on jest mega słodki 🥰

Obecnie wybuchła trochę afera odnośnie sharentingu. I w sumie chciałabym poznać wasze zdanie, nie konkretnie o zarabianiu na wizerunku dzieci (chyba, że jest wśród nas jakaś influ to też chętnie poznam zdanie), ale odnoście wstawiania zdjęć dzieci do internetu. Co myślicie o dodaniu wieku zdjęć dzieci czy to na facebooka/Instagrama?

Mam wśród znajomych osoby, które wiem, że mają dzieci, ale żadnego zdjęcia nigdy nie wstawili, ale mam też takich, że wiem kiedy te dzieci zdobiły pierwsze kroki. Osobiście nie planuję wrzucać zdjęć swoich dzieci, ale pewnie w jakiś sposób chciałabym podzielić się z innymi tym szczęściem więc może zdjęcie na relacji lub zdjęcie, gdzie widać rączkę dziecka czy coś.

'99 & '89
    Starania od 09/2023

Ona:
    07.24 - niedoczynność tarczycy, letrox -> obecnie TSH 0,65 ✅

03.25 - ovitrelle + luteina ❌
    04.25 - sono HSG, jajowody drożne ✅
    05.25 - IUI ⏩ przesunięte
    06.25 - 1 IUI ❌
    07.25 - IUI ?
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Bocian 😃 jesteśmy zapisani do Małgorzaty Jarnot.
    Wcześniej byliśmy też na kilku wizytach andrologicznych w Angeliusie, ale szczerze mówiąc lekarz kompletnie nam nie podpasował 😅
    Dlatego zdecydowaliśmy się na zmianę na Bociana - mój mąż już zna tę klinikę, bo właśnie tam robił badanie nasienia. Wy też Katowice?
    A u którego lekarza byliście w Angeliusie? My byliśmy u dr M.P. w Angeliusie ale ja nie powiem, że jestem zadowolona z niej. Miałam do niej dużo ale np. sztampowe podejście. Ale wiem, że wielu ludziom pomogła 😉

Belia lubi tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, ze dupka była zwarta jak trzeba i juz jesteśmy w pociągu powrotnym 😆

@Vergeet terapia szczeniaczkowa to najlepsze co moze być, poproszę minimum co 2 dni o update co u Łobuza 🥰

@Sakaaira no właśnie tez mi przemknęły te dramy, no ja sama ogółem nie stanę twardo teraz mówiąc ze nie obublikuje zdjęć dzieci na swoim fb (na ktorym jak to sie śmieje mam 6 followersów- mama, teściowa, siostra bratowa i szwagierki 😁).
    Bo z jednej strony to totalnie sie zgadzam ze w dzisiejszych czasach, nawet abstrahujac od pedofili i innych zwyroli, rodzicielstwowo mierzyć sie bedzie z problemami życia w social mediach, i trzeba znaleźć na to sposób, by dziecka nie skrzywidzic...

Ale z drugiej, kurde, tak czekam na tą ciążę, ze boje sie ze mi odwali i zechce całemu światu powiedziec- halo, mam dziecko, moje własne wyczekane Dziecko! Who knows🤪

Ja chyba jestem gdzieś po środku, relacje ktore znikają i nie pokazują za duzo- powiedzmy traktowałabym luźniej, ale jakieś "zabawne" w naszej ocenie zdjęcia i filmiki totalnie nie....
    A moze wstawię tylko jedno zdjęcie najsłodszych małych stópek i zajmę sie życiem w realu , nie wiem...

Natomiast zarabianie na wizerunku dzieci w takiej formie prowadzenia pustego profilu tylko o tym ze "jestem mamą i reklamuję 100 produktow" jest według mnie ohydne.

Ale kiedyś obserwowałam bloga o życiu rodzinki z trojaczkami i to akurat lubiłam, takze... mi jako zodiakalnej wadze ciężko sie wypowiedzieć zero-jedynkowo 😆

21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
    ❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
    ✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
    ❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min

"Zes*am się, a nie dam się."
  • brilka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sakaaira, my jesteśmy nieinstagramowi, ja wrzucam raz w roku albo rzadziej fotki widoczków na story dla 5 znajomych, mój mąż w ogóle nic nie wrzuca do internetu, problemy publikacji wizerunku naszego czy dziecka nas nie dotyczą, bo nic nie publikujemy i nie będziemy publikować 😆 Ze względu na zawód bardzo chronię prywatność swojej rodziny, nawet fotograf ślubny miał zakaz wrzucania zdjęć ze ślubu do internetu.

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

14/07 - konsultacja immunologiczna
    22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudny temat, bo tak jak PaulinKa napisała, ciężko się odnieść, jak się dziecka nie ma.
    Ale, jako osoba zajmująca się bezpieczeństwem informacji, z całego dostępnego rozsądku, odradzam. 😐 Niezależnie od tego, czy są to jeszcze niemowlęce rysy, czy późniejszy wizerunek - wszystko można wykorzystać. Tak naprawdę wszystko w internecie można wykorzystać, nawet to, co tu piszemy, ale to temat rzeka.
    A zarabianie na dziecku jest już kwestią moralną, choć powiązaną z tym wizerunkiem. Myślę, że świat jest naprawdę bardzo niebezpieczny, więc po co sobie dokładać? 🤷🏼‍♀️

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Mola tak właśnie robimy, na razie płacze okropnie nawet na 5min 🙈 idzie do nas też już klatka kennelowa to będziemy go uczyć tam zostawać, wydłużać czas i mam nadzieję że jakoś to będzie 🙈 1 sierpnia mamy wesele i siostra do niego przyjedzie także też będzie miał próbę generalna przed moim powrotem do pracy 😀

Belia, Mola właśnie mam taki dylemat bo póki co nie mamy jeszcze klatki kennelowej i uczymy go spać w legowisku w nocy (nie bierzemy do łóżka) ale śpi obok niego w posłaniu, ta noc już była rewelacyjna! W ogóle nie płakał jak się budził, trochę się pobawił, zrobił siku i pospacerował i szedł znów spać do siebie. Natomiast martwię sie co później, czy już na zawsze będzie musiał spać w naszej sypialni czy da radę w tej klatce na dole np 🙈 myślałam żeby może wziąć klatkę do sypialni początkowo na noce i oswajać go, że tam śpi, a później stopniowo znosić na dół?
    [/url]
    Uczyliśmy naszą malutką zostawać samej w domu od początku. Ogólnie na początku postanowiliśmy, że pies nie będzie spał z nami w łóżku (ta, yhym…). Dwie pierwsze noce spałam więc z nią na podłodze w innym pokoju, żeby nie brać jej na sofę. Bardzo płakała w nocy za mamą. Potem w spanku ona osobno w drugim pokoju, my osobo, by przyzwyczajała się do bycia samej. Wytrzymaliśmy tak tydzień ;) co się poruszyliśmy, to płacz i serca nam pękały. Do tej pory sobie robimy wyrzuty, bo ostatecznie pies od dawna śpi z nami w łóżku ;) Ma swoją kołderkę i poduszkę, uwielbia się w to zakopywać. Jest na bieżąco odrobaczana, jak brudasek to oczywiście kąpiemy, pościel wymieniana co tydzień. I my to uwielbiamy. Przed ciążą często pracowałam na nocki i mąż po prostu zasypiał lepiej, jak pies się przytulił.
    Zostawialiśmy ją najpierw na 15 minut, potem na pół godziny i coraz dłużej i dłużej. Behawiorysta mówił, żeby stać pod drzwiami i nasłuchiwać. Jeśli piszczy lub szczęka- absolutnie nie wchodzić bo utrwalimy, że ona nas woła i my przychodzimy. Odczekać na chwilę, kiedy będzie cisza i wtedy wchodzić. Nagradzać psa za każdym razem, gdy jest cicho. Bardzo szybko załapała i w sumie nigdy nie mieliśmy z nią problemów.
    IMG-1506.jpg

Ja: 36, on: 35

✅usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
    ❌ przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
    20.03.2025 ⏸️- beta 233
    02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
    09.04.2025 jest serduszko <3 crl 0,46 cm
    24.04.2025- crl 2,34 cm
    30.05.2025 niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
    Walczymy z cukrzycą ciążową
    📆17.07.2025 kontrola szyjki- szpital?
    📆21.07.2025 połówkowe
    preg.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    A u którego lekarza byliście w Angeliusie? My byliśmy u dr M.P. w Angeliusie ale ja nie powiem, że jestem zadowolona z niej. Miałam do niej dużo ale np. sztampowe podejście. Ale wiem, że wielu ludziom pomogła 😉

W Angelusie byliśmy u A. Targońskiego 😃 On też nie był zły, ale inny androlog bardziej nam siadł (choć potem okazało się, że nie do końca jednak, bo nie miał na nas żadnego pomysłu, rozłożył ręce i odesłał do kliniki 🤣)

Ooo, właśnie to jest to, że trzeba znaleźć lekarza pod siebie… 😄a jak Was prowadzila?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:26

18. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
    🔜 22.08 badanie pod kątem endometriozy
    🔜 25.08 wizyta w klinice

🐯 Ona, 29 lat
    ⚠️ PCOS
    ⚠️ AMH pecoesowe: 6,94
    🔹MUCH ✅
    🔹jajowody udrożnione w trakcie HSG 👹
    ❓podejrzenie endometriozy

🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
    🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️ 🥲
    ⚠️ HBA: 43% 🥲

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Byliśmy dziś w restauracji z okazji urodzin mamy i z jednego niepozornego słowa poczułam w sercu rysę, która strasznie boli i sprawiła, że w domu się rozkleiłam. Wychodząc z restauracji rodzice spotkali swoich znajomych, zaczęli do nich mówić „babciu” i gratulować, a mama dodała „zazdroszczę”. Niby nic strasznego nie powiedziała, ale to tak okropnie zabolało. Szczególnie że niedawno sobie uświadomiliśmy, że mamy kwalifikacje do ivf w 7 rocznicę, co do godziny, naszej pierwszej randki. Musiałam wam to napisać, bo wiem że wy mnie zrozumiecie.

Brilko bardzo mi przykro :( mama wie o Waszym problemie? Może porozmawiaj z nią szczerze, jeśli relacja Wam na to pozwala?
    Myślę, że rodzice nie robią tego specjalnie. Po prostu też mają jakieś swoje marzenia, być może głośno niewypowiedziane, na które nie mają wpływu. Mimo to też jakoś to przeżywają.

Oczywiście to wprowadza nas w jeszcze większe poczucie bezradności i poczucie winy, ale oni nie zdają sobie z tego sprawy. Czasem warto jasno postawić sprawę, że bardzo Cię to zabolało, bo to właśnie Ciebie dotyka problem bezpłodności i to Ty musisz się z tym mierzyć od długiego czasu. Bardzo mocno Cię przytulam <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:30

Ja: 36, on: 35

✅usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
    ❌ przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
    20.03.2025 ⏸️- beta 233
    02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
    09.04.2025 jest serduszko <3 crl 0,46 cm
    24.04.2025- crl 2,34 cm
    30.05.2025 niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
    Walczymy z cukrzycą ciążową
    📆17.07.2025 kontrola szyjki- szpital?
    📆21.07.2025 połówkowe
    preg.png
  • Belia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    W Angelusie byliśmy u A. Targońskiego 😃 On też nie był zły, ale inny androlog bardziej nam siadł (choć potem okazało się, że nie do końca jednak, bo nie miał na nas żadnego pomysłu, rozłożył ręce i odesłał do kliniki 🤣)

Ooo, właśnie to jest to, że trzeba znaleźć lekarza pod siebie… 😄a jak Was prowadzila?
    Oooo mój mąż właśnie wybiera się do Targonskiego. Nie miał na was pomysłu czy dlaczego zdecydowaliście się na zmianę?

14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔

Ona 👩🏼 (31lat):
    cykle regularne: 30-34dni 🗓️
    2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
    HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
    Hormony, biochemia (lipiec) ✅
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero

On 👨🏽(31lat):
    badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
    🔜 1.08 urolog/androlog
‹‹ 85 86 87 88 89
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ