W lipcu rzucam nam zaklęcie 🧙♂️, niech już będzie to poczęcie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
BillieJean wrote:W tym miesiącu niewiele osób się zapisuje, a chyba sporo podczytuje 🙋♀️🙋♀️🙋♀️ czekamy na wszystkie Staraczki
W takim razie i ja przywitam się 🫡
Od pewnego czasu w ciszy obserwuję wątki miesięczne. Postanowiłam się ujawnić, gdy kolejny raz ujrzałam biel vizira (co prawda dopiero 10 dpo 🤷🏼♀️) i zwątpiłam czy te starania w ogóle mają sens.
Jednak, tutaj jest tyle dobra, wzajemnego wsparcia i nadziei, że postanowiłam przysiąć na chwilę. 🩷
Serdecznie tulę wszystkie z Was, które również ujrzały biel 🤍, a szczęściarom gratuluję dwóch kreseczek! 🥰Aksandra, Darrika, Insane, Olinek7, BillieJean, Pulsik lubią tę wiadomość
-
ape wrote:W takim razie i ja przywitam się 🫡
Od pewnego czasu w ciszy obserwuję wątki miesięczne. Postanowiłam się ujawnić, gdy kolejny raz ujrzałam biel vizira (co prawda dopiero 10 dpo 🤷🏼♀️) i zwątpiłam czy te starania w ogóle mają sens.
Jednak, tutaj jest tyle dobra, wzajemnego wsparcia i nadziei, że postanowiłam przysiąć na chwilę. 🩷
Serdecznie tulę wszystkie z Was, które również ujrzały biel 🤍, a szczęściarom gratuluję dwóch kreseczek! 🥰ape, OldMe-NewMe, Olinek7, BillieJean lubią tę wiadomość
-
To ja się przywitam z Warszawki, ale już niedługo , jesteśmy w trakcie wyprowadzki na Podlasie, powoli kończymy budowę domu i mam nadzieję że to już nasza ostatnia przygoda z pakowaniem i rozpakowywaniem życia ♡
Na Armagedon póki co czekam, ale widzę że ucieka bokiem, a szkoda bo już musiałam klimę odpalić z tego gorąca i stresu. Ciśnienie mam pewnie z milion. Ostatnio jak byłam na wizycie lekarz nie wspomniał że wystawił mi zwolnienie, a ja w trakcie poszłam do pracy. Dowiedziałam się przypadkiem logując się na pue zus. Wczoraj dzwonili już do mnie z kadr Dziś lekarz miał to korygować ale zgłosił nieobecność, jestem kłębkiem nerwów:( Mogę mieć odebrane prawo do zasiłku i karę od zus. Myślałam że dziś już będę wiedziała na czym stoję, ale nie... -
Jejka chwilę mnie tu nie było, a tu już tak gęsto od wiadomości! 😁
Witam wszystkie, które do nas dołączyły 😘
M93 wkręcaj sobie ciążę jak najdłużej! W końcu się spełni, zawsze lepsza ta nadzieja niż rozczarowanie 😁
Kurde ledwo co się umówiłam na ten monitoring za tydzień we wt a już cały czas o tym myślę, czy będzie owu tam gdzie trzeba i mega się niepotrzebnie stresuje bo i tak nie mam wpływu na to 🥲ape lubi tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
M93 wrote:12dpo zaczęłam plamić, czy to na okres czy dalej sobie mogę wkręcać ciążę? 😂
Ja jestem z Uk -
Nowa2024 wrote:Jejka chwilę mnie tu nie było, a tu już tak gęsto od wiadomości! 😁
Witam wszystkie, które do nas dołączyły 😘
M93 wkręcaj sobie ciążę jak najdłużej! W końcu się spełni, zawsze lepsza ta nadzieja niż rozczarowanie 😁
Kurde ledwo co się umówiłam na ten monitoring za tydzień we wt a już cały czas o tym myślę, czy będzie owu tam gdzie trzeba i mega się niepotrzebnie stresuje bo i tak nie mam wpływu na to 🥲
Ja mam wrażenie, że przy staraniu się, ciągle na coś czekamy 🙈 na monitoringi, owulację, na testowanie, na 🐵, wizyty u lekarza, badania krwi...
Będzie dobrze! 💙 Sama mam tendencję do zamartwiania się na zapas i bardzo Cię rozumiem🫂Nowa2024, Insane lubią tę wiadomość
-
ape wrote:Ja mam wrażenie, że przy staraniu się, ciągle na coś czekamy 🙈 na monitoringi, owulację, na testowanie, na 🐵, wizyty u lekarza, badania krwi...
Będzie dobrze! 💙 Sama mam tendencję do zamartwiania się na zapas i bardzo Cię rozumiem🫂
Ale przynajmniej cykl szybciej leci jak to wszystko po kolei jest takie wyczekiwane 🤣 ja już się kolejnego testowania nie mogę doczekać 🤣🤣🤣ape lubi tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
ape wrote:Ja mam wrażenie, że przy staraniu się, ciągle na coś czekamy 🙈 na monitoringi, owulację, na testowanie, na 🐵, wizyty u lekarza, badania krwi...
Będzie dobrze! 💙 Sama mam tendencję do zamartwiania się na zapas i bardzo Cię rozumiem🫂
To jest taka osoba przedpotopowa…
Serio nie jestem uciążliwa, ale no kurva 😅 czekam tylko aż przejdzie kontrol odnośnie tych szamb, bo do końca sierpnia niby muszą skontrolować 🤷🏽♂️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 19:20
-
Martyna wrote:Fakt, nasze życie to ciągłe wyczekiwanie. Jeszcze siedzę na urlopie teraz po skróconym macierzyńskim i wariuje z nudów wkręcając sobie właśnie jakieś jazdy. Jeszcze mam tak zjeb… sąsiadkę, że szok. Wczoraj w nocy ją przyłapałam z okna jak swoje ścieki wylewa na moja prywatną drogę dojazdową… wiadrami. Tak mnie wpieniła, że dzisiaj oczywiście unikała mnie cały dzień 🤯🤯
Serio nie jestem uciążliwa, ale no kurva 😅 czekam tylko aż przejdzie kontrol odnośnie tych szamb, bo do końca sierpnia niby muszą skontrolować 🤷🏽♂️
Coś jest nie tak z tymi sąsiadkami 🙈 Moja, co jakiś czas uważa, że ją zalewamy, pokazując tą sama plamę na suficie... nie znamy dnia, ani godziny, kiedy wpada wściekła, że leje się jej woda z sufitu 🤷🏼♀️ a plama ma chyba z 20 lat 🙃 -
Ja w tym miesiącu odpuszczam na ile się da, jedyne co to na kilka dni przed @ pewnie będę sikać na testy co rano 🤣🤣🤣 muszę jeszcze podjechać do apteki jutro odebrać suple o zacząć brać w końcu 🤭
Insane lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Martyna wrote:Fakt, nasze życie to ciągłe wyczekiwanie. Jeszcze siedzę na urlopie teraz po skróconym macierzyńskim i wariuje z nudów wkręcając sobie właśnie jakieś jazdy. Jeszcze mam tak zjeb… sąsiadkę, że szok. Wczoraj w nocy ją przyłapałam z okna jak swoje ścieki wylewa na moja prywatną drogę dojazdową… wiadrami. Tak mnie wpieniła, że dzisiaj oczywiście unikała mnie cały dzień 🤯🤯
Serio nie jestem uciążliwa, ale no kurva 😅 czekam tylko aż przejdzie kontrol odnośnie tych szamb, bo do końca sierpnia niby muszą skontrolować 🤷🏽♂️
Dlatwgo cieszę się, że mieszkam w UK, pogoda nie rozpieszcza ale ludzie są bardzo życzliwości, pomocni i zawsze uśmiechnięci 😁BillieJean lubi tę wiadomość
-
Nawet nie zaczynajmy tematu wrednych sąsiadów 🙈bo mogłabym tu książkę napisać 🤦♀️czasami przez takich sąsiadów marzy mi się wyprowadzić w jakieś pustkowie, gdzieś pod las i mieć spokój od ludzi którzy nie potrafią się dostosować do norm społecznych i uprzykrzają innym życie 🤦♀️
ape, Chesterka1124, Olinek7, BillieJean, Pulsik lubią tę wiadomość
-
OldMe-NewMe wrote:Nawet nie zaczynajmy tematu wrednych sąsiadów 🙈bo mogłabym tu książkę napisać 🤦♀️czasami przez takich sąsiadów marzy mi się wyprowadzić w jakieś pustkowie, gdzieś pod las i mieć spokój od ludzi którzy nie potrafią się dostosować do norm społecznych i uprzykrzają innym życie 🤦♀️
-
Ja sobie wkręciłam ciążę i faktycznie... beta na 4 dni przed planowaną @ 139.7 . Dzisiaj pierwsza wizyta u gin. I potwierdzone poszło z lewego jajnika. W czwartek kolejna beta i znowu szybką kontrola u gin. Przyjmowałam lek duphaston na wywołanie @, później po owu kolejne opakowanie i dzisiaj dostałam 2 op, mam brac 3x1. Ten lek to na prawdę cud 🥰 trafiłam tutaj przypadkiem i czytałam bardzo dużo waszych historii, niektóre smutne ale są też te z szczęśliwym zakończeniem które podtrzymują na duchu. Wszystkie jesteście cudowne ❤️ i wszystkim życzę, żebyście zobaczyły wyczekane dwie kreseczki na teście te mocno i te blade i przebijające się.
Nowa2024, Chesterka1124, Gosha1510, M93, Insane, kknn, Aksandra, Schuyler, BillieJean, DaruniaKa, Pulsik lubią tę wiadomość