W lipcu rzucam nam zaklęcie 🧙♂️, niech już będzie to poczęcie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Martyna wrote:Zaczął mnie boleć jakby ?jajnik? Taki jednostronny kłujący ból. Miałyście tak? 🤯
-
SailorMoon wrote:Ja mam też takie bóle właśnie, taki mix niby trochę jak na owulke a niby trochę jak na @ 🤪
-
Ja to już nie wiem co gorsze, czy cisza i dobre samopoczucie, ale znowu myśli dziwne i niepokoj czy na pewno dalej rośniemy? Czyzle samopoczucie i proba przetrwania od rana do wieczora?
BillieJean lubi tę wiadomość
-
Gosha1510 wrote:Ja to już nie wiem co gorsze, czy cisza i dobre samopoczucie, ale znowu myśli dziwne i niepokoj czy na pewno dalej rośniemy? Czyzle samopoczucie i proba przetrwania od rana do wieczora?
Ale na ten moment poziom zmęczenia to jakiś kosmos, nie mam po prostu siły xd -
Jejciu ile tu się zadziało przez ostatnie 2 dni. Czytam i czytam i gratuluję wszystkim kreseczkom i kropeczkom. I mocno tulę za wszystkie @, migreny i dalsze starania. 🤍
U mnie nadal biel, dużo wodnistego śluzu, aż zaczęłam używać wkładek bo majtki całe mokre. Jak się nic nie pojawi do niedzieli to jadę do gina. -
W sierpniu przytulanki ze starym 🤗 😍a na majóweczke będziemy tulić dzieciątko 🤱 -
Schuyler wrote:Jejciu ile tu się zadziało przez ostatnie 2 dni. Czytam i czytam i gratuluję wszystkim kreseczkom i kropeczkom. I mocno tulę za wszystkie @, migreny i dalsze starania. 🤍
U mnie nadal biel, dużo wodnistego śluzu, aż zaczęłam używać wkładek bo majtki całe mokre. Jak się nic nie pojawi do niedzieli to jadę do gina.
U mnie też dalej nic 😳 juz się nie nastawiam, nie wiem czy rano zatestuje. Oszaleć idzie 😔 -
Darrika wrote:Heh nk niby duża różnica i 5 lat to przy tym nic faktycznie 😅 ale my też w sumie się postanowiliśmy starać tak do listopada, żeby było w razie co te 5.5 roku różnicy, a cały czas z tyłu głowy mam myśli, że daliśmy dupy, że trzeba było wcześniej działać, wszyscy sąsiedzi tu naokoło co mają małe dzieciaczki to mają 1-3 lata różnicy max, dzisiaj sąsiadka jedna urodziła to 5.5 roku różnicy, starsze tu dzieciaki dwa małżeństwa mają po 7 lat różnicy i wszyscy żyją jakoś a ja się mega tym przejmuje, że to za dużo i będzie więcej s tego minusów jak plusów, a mimo to i tak chce i będziemy próbowali dalej, kto wie czy finalnie nie wydłużymy statan jak do listopada nie pyknie
Miałam tak samo w kontekście rozpoczecia starań w ogóle. Na początku każdy straszył, że dziecko w trakcie studiów to koniec świata... To uwierzyłam. 🙃 Potem najważniejsza była dobra praca, lepsza kasa, stabilizacja, mieszkanie i teraz jestem w tym miejscu, gdzie okazało się, że zrobienie dziecka to nie jest wcale takie hop siup. Miałam okropny żal do siebie, że dopiero jak teraz chcę dziecka, to okazuje się, że to tak łatwo nie idzie 🤷🏼♀️
Z tym, że nie zdecydowałabym się świadomie na dziecko dwa czy trzy lata temu, więc nie ma co się biczować. Po prostu wierzę, że w końcu musi się udać 🫶🏻Darrika, Misiula lubią tę wiadomość
-
SailorMoon wrote:U mnie to się dopiero rozkręca, więc jeszcze nie wiem czego mogę się spodziewać 🤪
Ale na ten moment poziom zmęczenia to jakiś kosmos, nie mam po prostu siły xdBillieJean, kknn lubią tę wiadomość
-
To może ja zaproponuje też tytuł na wątek sierpniowy
W sierpniu bzyka sobie bączek, w kwietniu będzie już zajączek. 😇 (w kontekście do świąt Wielkanocnych )
Gdy sierpień miesiącem staraczek, to w kwietniu wykluje się kurczaczek 🐣 😂
Kończę bo mnie wena ponosi xdChesterka1124, OldMe-NewMe, BillieJean, Nowa2024, Paula6432, Darrika, Misiula, Jaszczureczka, LadyDaga lubią tę wiadomość
-
OldMe-NewMe wrote:Ja dziś wzięłam prysznic, czułam że jestem tak zmęczona tą kąpielą jakbym przeorała połowę pola 😅zawinęłam się w ręcznik, uznałam że muszę odpocząć, siadłam na kanapie i zasnęłam na siedząco 🤣
OldMe-NewMe, BillieJean lubią tę wiadomość
-
SailorMoon, tak się cieszę! Trzymam mocno kciuki by się dobrze kropek wgryzł i trzymał 9 miesięcy! 🤞🤞🤞
Schuyler, Ilona.., SailorMoon, Pulsik lubią tę wiadomość
22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
Leki: Acard,
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Schuyler wrote:To może ja zaproponuje też tytuł na wątek sierpniowy
W sierpniu bzyka sobie bączek, w kwietniu będzie już zajączek. 😇 (w kontekście do świąt Wielkanocnych )
Kończę bo mnie wena ponosi xdSchuyler, Pulsik lubią tę wiadomość
-
Kończę bo mnie wena ponosi xdSchuyler lubi tę wiadomość
-
Od niedzieli robię owulacyjne, ale jakoś tak „dla siebie” bo ❤️ i tak mamy max co 2gi dzień.
Wg app owulacja w piątek.
Pytanko mam… czy jeśli mamy codziennie prawie ❤️ to uchwycę śluz płodny? W sensie zobaczę?
Bo zastanawiam się czy go nie mam czy nie widzę po prostu 🤷🏻♀️ lata temu 😅 to widziałam na bieliźnie ale wtedy z ex to był ❤️ raz na tydzień max 😅👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
Starania od 04.2024
Wiesiołek + Wit E + omega + NAC -
Olcia1987 wrote:Od niedzieli robię owulacyjne, ale jakoś tak „dla siebie” bo ❤️ i tak mamy max co 2gi dzień.
Wg app owulacja w piątek.
Pytanko mam… czy jeśli mamy codziennie prawie ❤️ to uchwycę śluz płodny? W sensie zobaczę?
Bo zastanawiam się czy go nie mam czy nie widzę po prostu 🤷🏻♀️ lata temu 😅 to widziałam na bieliźnie ale wtedy z ex to był ❤️ raz na tydzień max 😅
-
Martyna wrote:Zależy ile tego śluzu będziesz miała jeżeli będziesz miała mało śluzu płodnego to nie będzie w stanie wylecieć i będzie on widoczny tylko przy szyjce
Eh to pozostaje czekać 😂
Kiedyś to odstawiłam tabletki i w 2gim cyklu już ⏸️
Za każdym razem.
A teraz na starość 😂😂 dziecka się zachcialo, spiralę wyjęłam i nic … ale myślę że ten cykl dopiero jest „normalny” bo widzę że śluz wraca do normy, a ciągle miałam tak jak ze spirala 🤷🏻♀️
Więc może ten cykl to „ten cykl” 💪🏻👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
Starania od 04.2024
Wiesiołek + Wit E + omega + NAC -
ape wrote:Miałam tak samo w kontekście rozpoczecia starań w ogóle. Na początku każdy straszył, że dziecko w trakcie studiów to koniec świata... To uwierzyłam. 🙃 Potem najważniejsza była dobra praca, lepsza kasa, stabilizacja, mieszkanie i teraz jestem w tym miejscu, gdzie okazało się, że zrobienie dziecka to nie jest wcale takie hop siup. Miałam okropny żal do siebie, że dopiero jak teraz chcę dziecka, to okazuje się, że to tak łatwo nie idzie 🤷🏼♀️
Z tym, że nie zdecydowałabym się świadomie na dziecko dwa czy trzy lata temu, więc nie ma co się biczować. Po prostu wierzę, że w końcu musi się udać 🫶🏻
No ja też się staram nie biczować, te myśli odganiam bo jednak wcześniej nie miałam umowy na stałe, finansowo też nie było źle, ale drugie dziecko by pojechało po budżecie więc No nie czuliśmy tego w sumie, a teraz się fajnie poukładało No o próbujemyape lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Kończę bo mnie wena ponosi xd
Ej ale oba świetne 😍 zwłaszcza ten kurczaczek, bo moja pierwsza córka miała taki przydomek od bycia fasolką w brzuchu, bo strasznie mnie ciągnęło do kurczaków z kfc w ciąży 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 08:14
Schuyler lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Kończę bo mnie wena ponosi xd
Przemawiają do mnie te tytuły bo pierwszy syn urodził się w Lany Poniedziałek😁 Może historia się powtórzy✊️✊️Schuyler lubi tę wiadomość