W lipcu śpimy bez piżamy👙, w kwietniu bobo przytulamy🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
anka wrote:Stosujesz jakas dietę? Super wynik ja mialam tez homocysteine 11 zbiłam ja modulatorem homocysteiny
Chodzę do dietetyka i od marca mam dietę. Początkowo było ciężko z dietą, bo najgorzej to pilnować godzin na posiłki, żeby były stałe i systematyczne. Teraz jest już lepiej z godzinami bo jak nie zjem o wyznaczonej porze to jestem głodna 😂
A masz do polecenia jakiś modulator homocysteiny? Długo Ci zajęło jej zbicie? Pójdę jutro do apteki i po kwas foliowy i wit. B jak radzi Simon 😉
Na weekend dostanę okres więc za 2 tygodnie zbadam jeszcze Wit b, d, żelazo i ferrytyne i zamówię te testy DNA. -
Otter, pytałam się o krzywą, ponieważ jednak ona daje pełen obraz sytuacji. Ostatnio doktormagda pokazywała na Insta przykład babeczki, która miała piękna insulinę na czczo, ale co się działo po 1 i 2 h to była masakra.
oczywiście, może być tak, że w Twoim przypadku będzie ideolo i za to trzymam kciuki! 🤞🏼🙂
sama krzywą robiłam 2 razy w ciągu ostatnich 2 miesięcy, więc rozumiem skąd ta niechęć do tego badania. 😄Sasanka55. lubi tę wiadomość
-
Wiem, że krzywa daje pełny obraz. Ale tak jak pisałam u mnie w poprzedniej krzywej problem wyszedł z insulina na czczo. 2 i 3 punkt był super. Glukoza bez zarzutów. Dla mojej doktor z kliniki już pierwsze krzywe były okej, ale mnie dręczyła ta insulima na czczo i wysokie HOMA. Teraz poszlam sprawdzić czy coś się zmieniło po tej diecie i nie chciałam się katować 3 punktowym badaniem bez pewności, że coś poszło do przodu.
-
nick nieaktualnymk_bambino wrote:Otter, pytałam się o krzywą, ponieważ jednak ona daje pełen obraz sytuacji. Ostatnio doktormagda pokazywała na Insta przykład babeczki, która miała piękna insulinę na czczo, ale co się działo po 1 i 2 h to była masakra.
oczywiście, może być tak, że w Twoim przypadku będzie ideolo i za to trzymam kciuki! 🤞🏼🙂
sama krzywą robiłam 2 razy w ciągu ostatnich 2 miesięcy, więc rozumiem skąd ta niechęć do tego badania. 😄
Podobno powinno się robić tylko raz na pol roku bo to za duże obciążenie dla organizmu...
Ja brałam z Wisha . Wcześniej iej tez bralam foliowy solgara + femibion 0 i homocysteina była nadal 11 .. ale podobno ten femibion tez ma w sb kwas foliowy zwykly a ja mam mutacje mthfr wiec odstawiłam . Wiec zaczęłam brać modulator homocysteiny ale brałam codziennie po tabletce i za bardzo mi zbilo teraz biorę jedna tabletke na tydzień + folian jeszcze nie sprawdzałam.
Otter lubi tę wiadomość
-
Other, ja biorę to i na tym mi spadło ładnie. Wydawało mi się, że wklejalam, ale musiało się nie dodać 😅 jest jeszcze delikatny rabat jak do newslettera się zapiszesz. Drogie, ale na 3 miesiące starcza. Brałam po jednej tabletce. Jest jeszcze opakowanie z podwójną dawką wszystkich składników, ale mi na spokojnie starczyło to. 🙂
https://www.sklepzycia.pl/enzmann-b12-250-mse-120-kaps?smclient=239cf0e6-a57d-4973-bcc8-249472c9e1da&utm_source=salesmanago&utm_medium=rule&utm_campaign=email_po_wizycie
Otter lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Sasanko, zdecydowanie powinnaś się uaktywniać na koniec miesiąca, gdy wymyślamy nowy tytuł wątku! 🤣🤣🤣
mk_bambino, Zielone.Slonce, Karo123, Sasanka55., Limonka26, Red555, Księgowa lubią tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Otter, kurde, to gdzieś mi uciekła ta informacja, że już masz za sobą krzywą zrobioną. To tym bardziej gratuluję, że udało Ci się zbić insulinę na czczo! 🥳
Anka, robiłam badania w luxmedzie i w systemie miałam krzywą na insulinę i glukozę, ale podczas pobierania pielęgniarka zrobiła mi tylko glukozę, więc musiałam tydzień później dorobić insulinę. 🙂 -
Sasanko piękne Twoje wierszyki, No jesteś mistrz 🤣❤️
A ja spojrzałam na pierwsza stronę i widze ze wczoraj Celina miała zatestowac, halo halo mam nadzieje ze Sasanka przywołała wierszykami dwie kreseczki 😎🤞A następna w kolejności będzie Otter i już trzymam kciuki ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2021, 08:20
Sasanka55. lubi tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny za pocieszenie ❤
Dobrze, że wszystko pisze na forum, bo porównałam tą i poprzednią stymulację. I wtedy endo było 5,8 w 9 dc, a w 14 - 8 mm. Teraz jest tyle w 9, więc jest lepiej . A że słabo zareagowałam na stymulację, no cóż. Mi nie potrzebne bliźniaki, jeden maluch do pary wystarczy ❤
No nic, kto nie walczy ten nie niańczy. Otter, czyń powinność i zapisz na 19 lipca. 4 lata temu lipiec był szczęśliwy dla mnie, bo dowiedziałam się o ciąży, oby ten też taki był ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2021, 08:52
Karo123, mk_bambino, anka, miska122, Oliwka91, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Dziewczyny za podpowiedzi 😊
No właśnie muszę sprawdzić ten gen MTHFR i zacznę najpierw od aktywnego kwasu foliowego i witamin B 😁
A powiedzcie mi jeszcze Simon i Anka jak długo walczyłyście z homocysteina?
Cieszę się bardzo, że jest forum, bo nigdy bym na homocysteine nie wpadla i jakoś lekarz też nie zasugerował. Ciekawe co powie za 2 tygodnie na wizycie.
Karo dziękuję bardzo za kciuki, ale ja to już mam ochotę wpisać sobie letnie, gorące 👙. Z tą homocysteina to nie ma szans, aby u mnie coś się zadziało w tym cyklu. Ale następne będą już moje, bo wkraczam do walki 💪💪 -
nick nieaktualnymk_bambino wrote:Otter, kurde, to gdzieś mi uciekła ta informacja, że już masz za sobą krzywą zrobioną. To tym bardziej gratuluję, że udało Ci się zbić insulinę na czczo! 🥳
Anka, robiłam badania w luxmedzie i w systemie miałam krzywą na insulinę i glukozę, ale podczas pobierania pielęgniarka zrobiła mi tylko glukozę, więc musiałam tydzień później dorobić insulinę. 🙂
ja zamierzam jutro jechać zbadać krzywe albo jakoś w tygodniu , bo 19 lipca mamj wizyte i w sumjie wszystko od niej zależy .
ja powotrzylam po 4 miesiacach jakoś tą homocysteine . -
Dobra, dobra Otter, pożyjemy zobaczymy czy będzie Ci dane bikini 😎✊
Oliwka91 wrote:Karo jak tam się czujesz? 😘17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
anka wrote:podziwiam , ja bym sie bala zrobić w tak krotkim czasie . ja sie po tym czułaś?
ja zamierzam jutro jechać zbadać krzywe albo jakoś w tygodniu , bo 19 lipca mamj wizyte i w sumjie wszystko od niej zależy .
ja powotrzylam po 4 miesiacach jakoś tą homocysteine .
Anka, badanie krzywej nie jest przyjemne, ale też nie jest dramatyczne 😉 ja np bardzo lubię slodkie i wypicie roztworu poszło mi łatwo i nie miałam odruchów wymiotnych. Po pół godzinie zaczęłam czuć senność i przysypialam. Potem zaczęłam odczuwać glukozę, ale nie wymiotowałam. Po powrocie do domu byłam zmęczona, ale nie mogłam zasnąć więc leżałam w a kanapie zawinięta w kocyk
Powodzenia jutro na krzywej ✊ -
Karo jeszcze będziesz w zdrowej ciąży 😘
Sasanko czekam na efekty Twojego przywoływania 🙏
A co do cen bhcg to strasznie drogo u Was. Ja płaciłam pod koniec grudnia chyba 38 zł za bhcg i progesteron razem.Sasanka55. lubi tę wiadomość
-
Karo, z tego co kojarzę to jesteś młodziutka, a bije od ciebie taka dojrzałość, na prawdę 🙂 Jesteś bardzo dzielną kobietką, i pamiętaj, że zawsze po burzy wychodzi słońce 😘 Ciężko mi tu coś doradzić, bo nigdy tego nie przechodziłam, ale jest mi strasznie przykro, że musisz przez to przechodzić 😞 Masz tu wsparcie wielu wspaniałych dziewczyn i jak psychicznie jest gorzej to zawsze spróbujemy Ci jakoś pomóc 😘44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
Sasanko nie wiem jak to zrobiłaś, ale właśnie przyszła do mnie 💃🏽💃🏽💃🏽 Dzięki!!! 😁
mk_bambino, Karo123, Gośka29, Księgowa, Wiolala, Lisa_, Mersalla, Kaśik, Milka85, Sasanka55. lubią tę wiadomość
44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
Anka, samo picie tego cukru było do zniesienia, mnie kryzys łapał po 2h jak wracałam do domu. Od razu po wejściu musiałam coś zjeść i się położyć, po ok. 2/3h odzyskiwałam siły. Ale dzięki temu wiem, że mój organizm lepiej funkcjonuje, gdy jem małe porcje, ale często, niż jak robię dlugie przerwy między posiłkami. 🙂
Trzymam kciuki za Twoje badanie! 🤞🏼🍀
Pro tip ode mnie - mniej ze sobą coś do przekąszenia po badaniu. 🥐🌭🌯🥖 -
Dziękuję dziewczyny ❤️ Limonka w zeszłym miesiącu wybiło mi 27, wiec jak na starania to czuje się tak w średnim wieku, nie za młoda nie za stara haha 😅 Ale dzięki Tobie poczułam się trochę młodziej 😅
Odnośnie krzywej cukrowej, robiłam i mega się tego bałam bo ja jestem ewidentnie team słone, słodkie to od święta i w małej ilości, do picia tylko woda, nic słodzonego i myślałam ze nie dam rady tego wypić a jednak zaskoczenie - poszło gładko i nawet mi to smakowało 🙈 także dodaje otuchy tym którzy się obawiają, dacie radę ✊17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙