W lipcu śpimy bez piżamy👙, w kwietniu bobo przytulamy🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOtter wrote:Mam wyniki- jest tak jak myślałam:
Czynnik V (Leiden) - Układ heterozygotyczny- nieprawidłowy
PAI-1- Układ heterozygotyczny- nieprawidłowy
Do tego nieprawidłowe dwie mutacje MTHFR
Co dalej? Acard i heparyna?Otter lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
anka wrote:Prawdopodobnie znalazłaś przyczynę czemu się nie udaje. Masz w rodzinę kogoś z zakrzepica zatorami itp?
Taaak. I nie wiem jak lekarz mógł to pominąć 🤯
Dziadkowie mają problemy z żylakami, a pół rodziny mojego taty choruje na nadciśnienie i bardzo dużo osób zmarło na zawał...
Także dobrze że trafiłam na forum i znalazłam problem.Karo123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOtter wrote:Taaak. I nie wiem jak lekarz mógł to pominąć 🤯
Dziadkowie mają problemy z żylakami, a pół rodziny mojego taty choruje na nadciśnienie i bardzo dużo osób zmarło na zawał...
Także dobrze że trafiłam na forum i znalazłam problem. -
Zielone, jasne ja tez myśle ze jak masz zwykle ładne endo to nie ma co samemu brac Estrofemu ja tylko opisałam jak to u mnie wyglądało (ale miałam cykl stymulowany) i chodziło mi o to ze może jak będziesz przed owu albo tuż po i stwierdzą ze endo niewystarczające to może Ci jeszcze zaleca sami estrofem jedno jest pewne, jesteś w dobrych rękach specjalistów w swojej dziedzinie i oni wiedza co robią 💪😊 A na myśle ze Twoje endo będzie ładne, jeszcze ma chwilkę żeby podrosnąć 😊🍷
Otter... Mam nadzieje ze po prostu znalazłaś przyczynę i od teraz z górki! Już niedługo widze u Ciebie dwie kreseczki 😊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 15:12
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Otter wrote:Mam wyniki- jest tak jak myślałam:
Czynnik V (Leiden) - Układ heterozygotyczny- nieprawidłowy
PAI-1- Układ heterozygotyczny- nieprawidłowy
Do tego nieprawidłowe dwie mutacje MTHFR
Co dalej? Acard i heparyna?
Zdecydowanie hematolog, bo to skłonność do trombofilii. Ja bym wykonala jeszcze badania krwi.
Acard na 100% - w dawce 150. A o heparynie niech podejmie lekarz decyzję. 😊 Konsultuj szybko!Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Zdecydowanie hematolog, bo to skłonność do trombofilii. Ja bym wykonala jeszcze badania krwi.
Acard na 100% - w dawce 150. A o heparynie niech podejmie lekarz decyzję. 😊 Konsultuj szybko!
A jakie? Mam Morfologie sprzed 3 tygodni 😊
Teraz dopiero kojarzę że przy ostatnim pobraniu krwi pierwsza próbka do wyrzucenia bo krew była gęsta jak smoła 😳
Dzisiaj hematolog, a jutro monit 💪Ivanka93, Karo123 lubią tę wiadomość
-
Otter wrote:A jakie? Mam Morfologie sprzed 3 tygodni 😊
Teraz dopiero kojarzę że przy ostatnim pobraniu krwi pierwsza próbka do wyrzucenia bo krew była gęsta jak smoła 😳
Dzisiaj hematolog, a jutro monit 💪
Myślę, że hematolog powinien Ci zlecić APTT, INR, czas potrombinowy, białko C, białko S i antykoagulant tocznia. Ewentualnie antytrombina III.
Morfologia nic nam nie mówi o krzepnięciu 😉
Trzymam kciuki! Daj znać po wizycie.Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Otter to chyba znalazlas przyczynę, kciuki za wizytę ✊🏻🤞🏻Starania od 2019 🚼
👱🏼♀️33👱🏻♂️34
▪️Luty 2020 CP 7 tc 💔
( operacja jajowód zachowany )
▪️Maj 2021 klinika w De
Endometrioza
Zrost lewego jajnika z macicą
Lewy jajowód niedrożny
▪️Sierpień 2021 IVF
Protokół długi
19.08 punkcja 10:15 🧫🔬💉
Pobrano 9 komórek, zapłodniło się 6
24.08 Transfer 🐣 14:05 🍀
Mamy jeszcze ❄️❄️ blastki
Beta 6 dpt 31,6 Prog 11,6
Beta 9 dpt 128,0 Prog 29,40
Beta 14 dpt 800,0 Prog 51,5
13.09 Pierwsze USG 😍🤞🏻
20.09 Mamy ❤️
12.10 Wizyta 👩🏼⚕️ CRL 3cm 😍
03.11 Prenatalne 12+6 CRL 6,49 cm chłopczyka 💙
04.01.22 połówkowe 21+5 457 g 💙
17.02 badanie III trymestru 28+0 1260g i 37 cm milosci 💙
Marcel 23.04.2022 16:51
Nagłe cc z powodu gestozy 37tc+2d
2930g szczęścia i 50cm miłości 🥰
-
Red555 wrote:Hello, ja jestem po dentyście, mam leczony ten Ab kanał i póki co taka wkładkę tymczasowa...
Jutro mam urodziny i będę dzwonić do szpitala zapytać się czy są wyniki histopstplpgoi
Nie lepiej jutro cieszyć się urodzinkami a dzwonic w czwartek? 😊
Jak mama?Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
nick nieaktualny
-
Wasze wyniki skłaniają mnie do myśli o zrobieniu badań z testdna na trombofilie. Z jednej strony staram się ufać lekarzowi i robić badania jakie zleca,ale z drugiej widzę jak to niestety wygląda u Was 400 zł piechotą nie chodzi, ale jak mam wydać kupę kasy na in vitro i przez brak jakiejś diagnozy nie zajść w ciążę to się skłaniam ku testowi. Ewentualnie myślę, żeby porozmawiać o tym z lekarzem na początku stymulacji czy robić badania,akurat do czasu punkcji by były wyniki. Ciężkie te nasze decyzję86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI
7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery
ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
Otter masz już jakąś diagnozę,oby to było przyczyną i się udało szybciutko86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI
7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery
ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
nick nieaktualnyJo_an wrote:Wasze wyniki skłaniają mnie do myśli o zrobieniu badań z testdna na trombofilie. Z jednej strony staram się ufać lekarzowi i robić badania jakie zleca,ale z drugiej widzę jak to niestety wygląda u Was 400 zł piechotą nie chodzi, ale jak mam wydać kupę kasy na in vitro i przez brak jakiejś diagnozy nie zajść w ciążę to się skłaniam ku testowi. Ewentualnie myślę, żeby porozmawiać o tym z lekarzem na początku stymulacji czy robić badania,akurat do czasu punkcji by były wyniki. Ciężkie te nasze decyzję
-
anka wrote:Jest sens robic 9dpo proga? Wczesniej nie dam rady isc... a 9 dpo chyba już będzie spadalo bo mam która faze lutealna 11-12 dni co myślicie?
Ja bym zrobiła, jeśli chcesz sprawdzić czy owu była 😊Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Ja już po wizycie u hematologa. Ogólne wrażenie dobre, ale lekarz wypowiadał się ostrożnie o stosowaniu heparyny przy staraniach i bardziej zalecał jej branie po stwierdzeniu ciąży. Mutacje wskazują na skłonności do trombofilii, ale kazał zbadać jeszcze czas potrombinowy, białko C, białko S tak jak pisała Księgowa. O pozostałych badaniach nie wspomniał, ale i tak je zrobię 😉
Mówił, że nie śledzi aż tak nowinek ginekologicznych przy trombofilii i ciężko mu się wypowiedzieć jak działa heparyna brana od owulacji czy pozytywnego testu, ale dostałam recepte na neoparin 0.4, który od razu wykupiłam. Acard mówił, że nie jest konieczny, ale i tez zakupiłam w dawce 150mg.
Również wysoka homocysteina oraz mutacje MTHFR mogą u mnie hamować ciążę. Temat ciężki, ale do ogarnięcia 💪
Jutro o 16:00 mam monitoring 🥚
Rozumiem, że acard mogę wziąć już dzisiaj a heparynę po stwierdzonej owulacji, tak? 😉
Ogólnie czuję jak mój mózg pulsuje 🤯🤯 tyle się dzisiaj zadziało i w końcu ruszyłam z miejsca. Gdyby nie Wy to nigdy był nie zrobiła mutacji. Dziękuję, że jesteście ❤️
Jusia88, Asia2309, Księgowa, Karo123 lubią tę wiadomość