X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 🍁W listopadzie druga kreska ⏸️, latem w domu mała beksa 🍼
Odpowiedz

🍁W listopadzie druga kreska ⏸️, latem w domu mała beksa 🍼

Oceń ten wątek:
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka94 wrote:
    Próbuje myśleć pozytywnie, cieszyć się że żyje że jajowód nie pękł..

Ale jest mi okropnie ciężko .
    Zwłaszcza że widziałam tę małą kropeczke na USG jak pięknie rosła z tym że nie tam gdzie trzeba 😔😔.

Nie chcący polubiłam.

Pamiętaj, że nie musisz zaciskać zębów i od razu myśleć pozytywnie. Możesz dać sobie tyle czasu na smutek i żal, ile będziesz czuć, że potrzebujesz. Na siłę jeszcze przyjdzie czas! Daj się sobą zaopiekować 🫂.
    Tak, jak mówi @Insane masz jeszcze drugi jajnik i wciąż możesz walczyć o ciążę. Jak tylko znajdziesz na to przestrzeń będziemy tu na Ciebie czekać! 🫂🫂

Rybka94 lubi tę wiadomość

💃29 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml

⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 21/01/25
  • Rybka94 Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2024, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam , jesteście Kochane ♥️

2023- Synek 💙
    12.2024- ciąża pozamaciczna 💔
    7.01.2025- beta 8,6 🤞
    10.01.2025 - beta 49,3 🤞progesteron 13 (2xluteina)
    13.01.2025 - 382,4
    16.01.2025-1994,1
  • Cukrzycowa Debiutantka

Wysłany: 4 grudnia 2024, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem tutaj stosunkowo nowa.
    Na pokładzie 1,5 roczniak. Staramy się od jakiegoś czasu o drugie dziecko.
    Miałam teraz cykl stymulowany clo plus ovi na pęknięcie.
    Tydzień temu w poniedziałek 12dc (25.11) na wizycie u ginekologa pęcherzyk 2,6cm, (po 5 dniowej stymulacji clo), dostałam zastrzyk. Starania 24, 25, 26 listopada.
    Dzisiaj miałam iść zrobić progesteron, wynik niżej. Zrobiłam też betę… czy to może być jeszcze pozostałość po zastrzyku? Czy może jednak coś się dzieje?

Progesteron 17,60ng/ml
    Beta 1,21 bez żadnego znacznika

• Nina_02 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzycowa wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tutaj stosunkowo nowa.
    Na pokładzie 1,5 roczniak. Staramy się od jakiegoś czasu o drugie dziecko.
    Miałam teraz cykl stymulowany clo plus ovi na pęknięcie.
    Tydzień temu w poniedziałek 12dc (25.11) na wizycie u ginekologa pęcherzyk 2,6cm, (po 5 dniowej stymulacji clo), dostałam zastrzyk. Starania 24, 25, 26 listopada.
    Dzisiaj miałam iść zrobić progesteron, wynik niżej. Zrobiłam też betę… czy to może być jeszcze pozostałość po zastrzyku? Czy może jednak coś się dzieje?

Progesteron 17,60ng/ml
    Beta 1,21 bez żadnego znacznika

Zastrzyk według ulotki utrzymuje się ok 14 dni, z mojego doświadczenia nawet dłużej. Jest jeszcze wcześnie więc nie wykluczone że coś się jeszcze zadzieje. Powodzenia ✊

👩33 ❤️🧔‍♂️34
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍
    25.05.2024 nifty- niskie ryzyka 💙

Dobrze że już jesteś Synku 🥰

age.png
  • Cukrzycowa Debiutantka

Wysłany: 4 grudnia 2024, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina_02 wrote:
    Zastrzyk według ulotki utrzymuje się ok 14 dni, z mojego doświadczenia nawet dłużej. Jest jeszcze wcześnie więc nie wykluczone że coś się jeszcze zadzieje. Powodzenia ✊

Właśnie w ulotce mam napisane, że do 10 dni, ale no faktycznie, też mi się wydaje, że to po zastrzyku.

‹‹ 101 102 103 104 105
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ