Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 🍁W listopadzie druga kreska ⏸️, latem w domu mała beksa 🍼
Odpowiedz

🍁W listopadzie druga kreska ⏸️, latem w domu mała beksa 🍼

Oceń ten wątek:
  • Rybka94 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiula wrote:
    10 dpo to jeszcze wcześnie i wiele jeszcze może się wydarzyć także nie trać nadziei.
    Co do sytuacji z pracą to skoro mówisz ,że żłobek odpada i nie masz opieki nad dzieckiem a do pracy nie masz co wracać (nie napisałaś czemu )to ja na Twoim miejscu poszłabym na urlop wychowawczy i starała się dalej a gdy się uda poszłabym na L4.
    Co prawda przez jakiś czas będziesz bez dochodów ale skoro piszesz ,że nie masz co zrobić z dzieckiem to sądzę ,że i tak musiałabyś zrezygnować z pracy.

Nie znam szczegółów Twojej sytuacji no ale z perspektywy tego że planujesz zajść w ciążę to ta opcja jest dla Ciebie najbezpieczniejsza.

Chyba jakiś cud bo dziś cień na teście 🙈
    Pojechałam na betę od razu.
    Czekam na wyniki 😊

kałamarnica 11, Olcia1987 lubią tę wiadomość

• Misiula Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka94 wrote:
    Czekam na wyniki 😊

Trzymam mocno kciuki, daj znać jak będziesz miała wynik 🤞🍀😊

Rybka94 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨👶 Starania od 03/2023
    💃30 lat
    AMH 1,92✅
    Cykle owulacyjne ✅
    badania hormonalne ✅ za niski testosteron❌włączona suplementacja💊
    09.2024 - badanie drożności jajowodów, oba jajowody drożne ✅
    28.09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, wstępna diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
    10.2024 pierwszy cykl z Ovitrelle💉 ❌
    10/11.2024 stymulacja Lametta + Zivafert💉 ❌
    11/12.2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉⏳⏰

12.2024 badanie Kariotypu -oboje ⏳⏰
    01.2025 start z IVF ❓

Suplementacja💊: Koenzym Q10, Biosteron, Melatonina, Resweratrol, Zioła Ojca Sroki, ADEK, magnez ,kwas foliowy

🧔31 lat
    05/2024 badanie nasienia ✅
    morfologia 8%
    badania hormonalne ✅

Suplementacja 💊: Fertistim Men, Omega 3
  • M93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka94 wrote:
    Czekam na wyniki 😊
    Poka poka!!!
    Długo nikt tu testów nie wrzucał 😅

Misiula lubi tę wiadomość

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    ⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔

CDN 😎😂

PCOS.
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia000 wrote:
    Nowa z ciekawości czemu nie odpowiada Ci skrocenie cyklu? Zawsze myślałam o tym w kategorii "więcej szans w roku". I ile trwają teraz twoje cykle?

Zawsze miałam cykle regularne po 28 dni, teraz różnie 24-26 dni i trudniej mi jest zaplanować cokolwiek z lekarzem. Generalnie no wolę te swoje 28 dni jak w zegarku niż takie krótkie, mimo że nadal w normie

🙎‍♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
    AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston

👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
  • Kociara20996 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka96 wrote:
    Dzień dobry u mnie nadal wysoka temperatura a to już 37 dc, test oczywiście biało. Zastanawiam się co zrobić 😔

Wiem co czujesz bo mój cykl trwał 78 dni frustracja mnie wykańczała a do tego nie wiedziałam co mam z tym robić

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

3cs po krążku hormonalnym

💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa koniecznie daj znać jak ta rozmowa! Nie dziwię się, że się stresowałaś, ale mam nadzieję, że to już za Tobą

Rybka ogromne kciuki za wyniki bety ❤️

Nowa2024 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

9.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    2.10 mamy dwa serduszka ❤️❤️
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych 🥰

preg.png
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa - myślałam o Tobie! Czy już jesteś po tej rozmowie? Daj znać. :) super, że pogodziliście się z mężem, to duża ulga.

Rybka - czekamy! No niech ten listopad zostanie odczarowany 😍

Ja byłam na rozmowie o pracę i mam ogromny dylemat. Warunki finansowe proponują identyczne do tego miejsca, gdzie byłam na pierwszej rozmowie, miejsce jest nowiutkie, dopiero rusza od stycznia. I zbierają zespół. Wygląda cudnie. Estetyka pracy na wysokim poziomie. Ale się martwię, czy z początku nie będzie chaosu. Ech... Chciałabym zdecydować do poniedziałku żeby nie skazywać się na taką niepewność.

A później pojechałam na zakupy, kupiłam sobie spodnie, nowy skórzany pasek i kozaki muszkieterki, w końcu będę wyglądać jak człowiek. :D
    Chciałam też kurtkę puchową, ale przy moim wzroście wszystkie mają za krótkie rękawy.

A teraz jem cynamonka z Cinnamon, piję kawę i gapię się na moje sikorki w karmniku :D i sypiący na nie śnieżek.

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
    • Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka

👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
    Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅

06.24 borelioza - leczenie ✅

10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
    11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
    01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kałamarnica wiem, że nie chciałaś mówić, ale bardzo mnie ciekawi kim jesteś z zawodu - ale przede wszystkim bardzo się cieszę, że masz oferty pracy, z których możesz wybierać po tym jak Cię potraktowano nieprzedłużając Ci umowy w obecnym miejscu. Cynamonki bardzo zazdroszczę!!! I też powinnam kupić buty zimowe już, bo wciąż chodzę w adidasach 🙈

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

9.09⏸️

preg.png
  • Nitka96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka trzymam kciuki. Może ten listopad się odczaruje!
    Nowa daj znać po rozmowie!
    Kałamarnica ja dzisiaj też byłam na zakupach i wpadłam w świąteczne szaleństwo 🫣 Stary powie że oszalałam jak to zobaczy. Dodatkowo kupiłam kalendarze adwentowe moim pieską 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:19

kałamarnica 11, Nowa2024, Jeżowa lubią tę wiadomość

👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
    Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
    👦🏻 '97 - badania nasienia ✅

01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
    22.02.24 cb
    02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
    24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
    🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀

Wysłany: Dzisiaj, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - kochana, bardzo Cię przepraszam, ale wolę chyba aby tak pozostało, bo tu jest moje takie bezpieczne miejsce, gdzie jestem kałamarnicą i nikim więcej i wolę tego nie zmieniać, mam nadzieję, że się nie pogniewasz/ nie pogniewacie 🥲❤ Mam ogromny komfort rozmów z Wami na tematy staraniowe i różne inne w tej takiej trochę anonimowej wersji.

Co do butów - przypominałam sobie ostatnio czasy studenckie, kiedy chodziłam w trampkach przez całą zimę i to było ok. Gołe kostki, jakaś kurtka, bez czapki oczywiście. Ech, z wiekiem zawęża się tolerancja na wszystkie skrajności - zimno/ciepło/niewyspanie itd. 🤣

Nitka - widziałam na zooplusie kalendarze adwentowe dla zwierząt i mnie też bardzo kusi, żeby mojej kocie kupić hah :D
    A co do kalendarzy adwentowych w ogóle to powiem Wam, że od kilku lat mamy z Mężem taką naszą małą tradycję, że wieszamy domki takie tekturowe na sznurku na każdy dzień adwentu i wymyślamy dla siebie nawzajem zadania, zapisujemy je na karteczkach i zamykamy po jednym zadaniu w każdym domku. Super czad to jest. :P zadania różne - zrób żonie grzańca, przynieś mężowi piwo, upiecz babeczki, itd.
    A rok temu na 6.12 wymyśliłam dla męża - przebierz się w strój Mikołaja i zrób zakupy w Lidlu 😁

Nowa2024, Olcia1987, Jeżowa lubią tę wiadomość

• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka

• Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• Nowa2024 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, Kałamarnica tak jestem już po rozmowie 😉 panie z biura etyki bardzo miłe, opisałam im wszystko jeszcze raz dokładnie. Muszą też porozmawiać z drugą stroną czyli moja kierowniczka i dyrektorka. Ogólnie wiem, że w takich firmach broni się dyrektorów a nie pracowników, ale mi jest lżej, że to zgłosiłam i wyrzuciłam z siebie 😉
    A co do zakupów to ja jestem na etapie właśnie kurtki zimowej, ale co zamówię to odsyłam, nic mi się nie podoba 🤣
    Jutro jadę do pracy oddać tel służbowy, ciekawe jak będzie wyglądało to spotkanie. A po, żeby poprawić sobie humor też pojeżdżę po sklepach na jakiś świąteczny research 😍
    Nitka super, że pomyślałaś też o psiakach 😁 co jest w takim kalendarzu dla nich? Smakołyki?

PS. Kałamarnica super, że masz taki wybór co do pracy, pewna jestem, że którakolwiek wybierzesz to będzie dobry wybór 🤞😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:37

Olcia1987, Jeżowa, Julia24, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa cieszę się, że rozmowa była miła, mam nadzieję, że jutrzejsza wizyta w biurze też przebiegnie bezproblemowo. No i kciuki za rozmowę z „drugą stroną”, tutaj to już nie wiem czego się spodziewać po Twoich opisach zachowań przełożonej 🙈 super, że pogodziliście się z mężem, kciuki za kolejne kroki w stronę w IVF!

Kałamarnica - ależ oczywiście, anonimowość na forum to ogromna zaleta i ja też to doceniam i całkowicie Cię rozumiem, nie chciałam żebyś poczuła, że Cię ciągnę za język w tym aspekcie 😀 świetny pomysł na zadania małżeńskie na adwent, może też powinnam rozważyć… u nas, ze względu na dzieci, małżeństwo często jest nieco pomijane, jakkolwiek słabo to nie brzmi, no ale taka prawda i wyszło to dość naturalnie, dlatego może rzeczywiście byłaby to miła odmiana, żeby zadbać także o tę relację, która - jakby nie patrzeć - jest fundamentem całej tej rodziny

Nowa2024, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

9.09⏸️

preg.png
  • Nitka96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Jeżowa, Kałamarnica tak jestem już po rozmowie 😉 panie z biura etyki bardzo miłe, opisałam im wszystko jeszcze raz dokładnie. Muszą też porozmawiać z drugą stroną czyli moja kierowniczka i dyrektorka. Ogólnie wiem, że w takich firmach broni się dyrektorów a nie pracowników, ale mi jest lżej, że to zgłosiłam i wyrzuciłam z siebie 😉
    A co do zakupów to ja jestem na etapie właśnie kurtki zimowej, ale co zamówię to odsyłam, nic mi się nie podoba 🤣
    Jutro jadę do pracy oddać tel służbowy, ciekawe jak będzie wyglądało to spotkanie. A po, żeby poprawić sobie humor też pojeżdżę po sklepach na jakiś świąteczny research 😍
    Nitka super, że pomyślałaś też o psiakach 😁 co jest w takim kalendarzu dla nich? Smakołyki?

PS. Kałamarnica super, że masz taki wybór co do pracy, pewna jestem, że którakolwiek wybierzesz to będzie dobry wybór 🤞😘

Tak są różne smaczki! I to zaciekawienie “a co tam masz mame” https://ibb.co/TYQ74bw
    Już nie mogę doczekać się 1, mąż ma kalendarz z lindorka bo kocha słodkie a ja mam z Yankee Candle i będę codziennie palić świeczki 🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:59

Nowa2024, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
    Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
    👦🏻 '97 - badania nasienia ✅

01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
    22.02.24 cb
    02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
    24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
    🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka96 wrote:
    Tak są różne smaczki! I to zaciekawienie “a co tam masz mame” https://ibb.co/TYQ74bw
    Już nie mogę doczekać się 1, mąż ma kalendarz z lindorka bo kocha słodkie a ja mam z Yankee Candle i będę codziennie palić świeczki 🥹

Jaaaa to ale będziesz sobie umilać „pachnąco” odliczanie do świąt 😍
    Ja czekam najbardziej na Mikołajki, bo wtedy zaczynamy zawsze świąteczny wystrój w domu i na zewnątrz 😍 także jeszcze 2 tyg i full światełek rozbłyśnie 🤩😁

AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023

Wysłany: Dzisiaj, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - absolutnie nie poczułam się ciągnięta za język, coś Ty. 😘 i dziękuję za wyrozumiałość w tym temacie

Nowa - super, że to zgłosiłaś oficjalnie i że temat nie został przemilczany. Nawet jeśli nic z tego nie wyniknie dla Twoich przełożonych to jesteś w zgodzie ze sobą, że zadbałaś o siebie i powiedziałaś, że tak być nie może. I fajnie, że ta rozmowa już za Tobą. 🤗

Tak, ja też kocham ten czas przedświąteczny - to najbardziej przytulny czas w roku. Moje świecidła czekają też jeszcze w piwnicy, a nowe są w drodze z Temu :D Chyba już 2.12 zacznę je rozwieszać, bo mąż wyjeżdża służbowo na 3 dni to będę miała wolne pole do popisu, a jak wróci to domu nie pozna :D

• Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• SolAngelica Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka daj znać jaka beta.
    Nowa mam nadziej ze skoro cie wysłuchali to rozwiążą jakaś ta sytuację. Bo praca w tak niezdrowej atmosferze jest do kitu.

Ja mam wyniki proga i śmiać mi się chce bo gadałam z moją lekarka kiedy go brać że poprzednio przy jakim wyniku. I powiedział że jak jest 10 to żeby nie brać. Jest 9.9...

7.05.2020 ⏸
    8.05 12 dpo beta 105
    11.05 15 dpo beta 410
    Progesteron 27.6
    14.05 beta 1694
    Progesteron 21
    22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym

26.05 USG z widocznym serduszkiem ;)

Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
‹‹ 61 62 63 64 65
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ