🍁W listopadzie druga kreska ⏸️, latem w domu mała beksa 🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiula wrote:10 dpo to jeszcze wcześnie i wiele jeszcze może się wydarzyć także nie trać nadziei.
Co do sytuacji z pracą to skoro mówisz ,że żłobek odpada i nie masz opieki nad dzieckiem a do pracy nie masz co wracać (nie napisałaś czemu )to ja na Twoim miejscu poszłabym na urlop wychowawczy i starała się dalej a gdy się uda poszłabym na L4.
Co prawda przez jakiś czas będziesz bez dochodów ale skoro piszesz ,że nie masz co zrobić z dzieckiem to sądzę ,że i tak musiałabyś zrezygnować z pracy.
Nie znam szczegółów Twojej sytuacji no ale z perspektywy tego że planujesz zajść w ciążę to ta opcja jest dla Ciebie najbezpieczniejsza.
Chyba jakiś cud bo dziś cień na teście 🙈
Pojechałam na betę od razu.
Czekam na wyniki 😊kałamarnica 11, Olcia1987 lubią tę wiadomość
-
Rybka94 wrote:Chyba jakiś cud bo dziś cień na teście 🙈
Pojechałam na betę od razu.
Czekam na wyniki 😊
Trzymam mocno kciuki, daj znać jak będziesz miała wynik 🤞🍀😊Rybka94 lubi tę wiadomość
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92✅
Cykle owulacyjne ✅
badania hormonalne ✅ za niski testosteron❌włączona suplementacja💊
09.2024 - badanie drożności jajowodów, oba jajowody drożne ✅
28.09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, wstępna diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
10.2024 pierwszy cykl z Ovitrelle💉 ❌
10/11.2024 stymulacja Lametta + Zivafert💉 ❌
11/12.2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉⏳⏰
12.2024 badanie Kariotypu -oboje ⏳⏰
01.2025 start z IVF ❓
Suplementacja💊: Koenzym Q10, Biosteron, Melatonina, Resweratrol, Zioła Ojca Sroki, ADEK, magnez ,kwas foliowy
🧔31 lat
05/2024 badanie nasienia ✅
morfologia 8%
badania hormonalne ✅
Suplementacja 💊: Fertistim Men, Omega 3 -
Minia000 wrote:Nowa z ciekawości czemu nie odpowiada Ci skrocenie cyklu? Zawsze myślałam o tym w kategorii "więcej szans w roku". I ile trwają teraz twoje cykle?
Zawsze miałam cykle regularne po 28 dni, teraz różnie 24-26 dni i trudniej mi jest zaplanować cokolwiek z lekarzem. Generalnie no wolę te swoje 28 dni jak w zegarku niż takie krótkie, mimo że nadal w normie🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Nitka96 wrote:Dzień dobry u mnie nadal wysoka temperatura a to już 37 dc, test oczywiście biało. Zastanawiam się co zrobić 😔
Wiem co czujesz bo mój cykl trwał 78 dni frustracja mnie wykańczała a do tego nie wiedziałam co mam z tym robić👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
3cs po krążku hormonalnym
💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki -
Nowa koniecznie daj znać jak ta rozmowa! Nie dziwię się, że się stresowałaś, ale mam nadzieję, że to już za Tobą
Rybka ogromne kciuki za wyniki bety ❤️Nowa2024 lubi tę wiadomość
-
Nowa - myślałam o Tobie! Czy już jesteś po tej rozmowie? Daj znać. super, że pogodziliście się z mężem, to duża ulga.
Rybka - czekamy! No niech ten listopad zostanie odczarowany 😍
Ja byłam na rozmowie o pracę i mam ogromny dylemat. Warunki finansowe proponują identyczne do tego miejsca, gdzie byłam na pierwszej rozmowie, miejsce jest nowiutkie, dopiero rusza od stycznia. I zbierają zespół. Wygląda cudnie. Estetyka pracy na wysokim poziomie. Ale się martwię, czy z początku nie będzie chaosu. Ech... Chciałabym zdecydować do poniedziałku żeby nie skazywać się na taką niepewność.
A później pojechałam na zakupy, kupiłam sobie spodnie, nowy skórzany pasek i kozaki muszkieterki, w końcu będę wyglądać jak człowiek.
Chciałam też kurtkę puchową, ale przy moim wzroście wszystkie mają za krótkie rękawy.
A teraz jem cynamonka z Cinnamon, piję kawę i gapię się na moje sikorki w karmniku i sypiący na nie śnieżek.Nowa2024 lubi tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏 -
Kałamarnica wiem, że nie chciałaś mówić, ale bardzo mnie ciekawi kim jesteś z zawodu - ale przede wszystkim bardzo się cieszę, że masz oferty pracy, z których możesz wybierać po tym jak Cię potraktowano nieprzedłużając Ci umowy w obecnym miejscu. Cynamonki bardzo zazdroszczę!!! I też powinnam kupić buty zimowe już, bo wciąż chodzę w adidasach 🙈
kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
-
Rybka trzymam kciuki. Może ten listopad się odczaruje!
Nowa daj znać po rozmowie!
Kałamarnica ja dzisiaj też byłam na zakupach i wpadłam w świąteczne szaleństwo 🫣 Stary powie że oszalałam jak to zobaczy. Dodatkowo kupiłam kalendarze adwentowe moim pieską 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:19
kałamarnica 11, Nowa2024, Jeżowa lubią tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22.02.24 cb
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀 -
Jeżowa - kochana, bardzo Cię przepraszam, ale wolę chyba aby tak pozostało, bo tu jest moje takie bezpieczne miejsce, gdzie jestem kałamarnicą i nikim więcej i wolę tego nie zmieniać, mam nadzieję, że się nie pogniewasz/ nie pogniewacie 🥲❤ Mam ogromny komfort rozmów z Wami na tematy staraniowe i różne inne w tej takiej trochę anonimowej wersji.
Co do butów - przypominałam sobie ostatnio czasy studenckie, kiedy chodziłam w trampkach przez całą zimę i to było ok. Gołe kostki, jakaś kurtka, bez czapki oczywiście. Ech, z wiekiem zawęża się tolerancja na wszystkie skrajności - zimno/ciepło/niewyspanie itd. 🤣
Nitka - widziałam na zooplusie kalendarze adwentowe dla zwierząt i mnie też bardzo kusi, żeby mojej kocie kupić hah
A co do kalendarzy adwentowych w ogóle to powiem Wam, że od kilku lat mamy z Mężem taką naszą małą tradycję, że wieszamy domki takie tekturowe na sznurku na każdy dzień adwentu i wymyślamy dla siebie nawzajem zadania, zapisujemy je na karteczkach i zamykamy po jednym zadaniu w każdym domku. Super czad to jest. zadania różne - zrób żonie grzańca, przynieś mężowi piwo, upiecz babeczki, itd.
A rok temu na 6.12 wymyśliłam dla męża - przebierz się w strój Mikołaja i zrób zakupy w Lidlu 😁Nowa2024, Olcia1987, Jeżowa lubią tę wiadomość
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
Jeżowa, Kałamarnica tak jestem już po rozmowie 😉 panie z biura etyki bardzo miłe, opisałam im wszystko jeszcze raz dokładnie. Muszą też porozmawiać z drugą stroną czyli moja kierowniczka i dyrektorka. Ogólnie wiem, że w takich firmach broni się dyrektorów a nie pracowników, ale mi jest lżej, że to zgłosiłam i wyrzuciłam z siebie 😉
A co do zakupów to ja jestem na etapie właśnie kurtki zimowej, ale co zamówię to odsyłam, nic mi się nie podoba 🤣
Jutro jadę do pracy oddać tel służbowy, ciekawe jak będzie wyglądało to spotkanie. A po, żeby poprawić sobie humor też pojeżdżę po sklepach na jakiś świąteczny research 😍
Nitka super, że pomyślałaś też o psiakach 😁 co jest w takim kalendarzu dla nich? Smakołyki?
PS. Kałamarnica super, że masz taki wybór co do pracy, pewna jestem, że którakolwiek wybierzesz to będzie dobry wybór 🤞😘Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:37
Olcia1987, Jeżowa, Julia24, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Nowa cieszę się, że rozmowa była miła, mam nadzieję, że jutrzejsza wizyta w biurze też przebiegnie bezproblemowo. No i kciuki za rozmowę z „drugą stroną”, tutaj to już nie wiem czego się spodziewać po Twoich opisach zachowań przełożonej 🙈 super, że pogodziliście się z mężem, kciuki za kolejne kroki w stronę w IVF!
Kałamarnica - ależ oczywiście, anonimowość na forum to ogromna zaleta i ja też to doceniam i całkowicie Cię rozumiem, nie chciałam żebyś poczuła, że Cię ciągnę za język w tym aspekcie 😀 świetny pomysł na zadania małżeńskie na adwent, może też powinnam rozważyć… u nas, ze względu na dzieci, małżeństwo często jest nieco pomijane, jakkolwiek słabo to nie brzmi, no ale taka prawda i wyszło to dość naturalnie, dlatego może rzeczywiście byłaby to miła odmiana, żeby zadbać także o tę relację, która - jakby nie patrzeć - jest fundamentem całej tej rodzinyNowa2024, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
-
Nowa2024 wrote:Jeżowa, Kałamarnica tak jestem już po rozmowie 😉 panie z biura etyki bardzo miłe, opisałam im wszystko jeszcze raz dokładnie. Muszą też porozmawiać z drugą stroną czyli moja kierowniczka i dyrektorka. Ogólnie wiem, że w takich firmach broni się dyrektorów a nie pracowników, ale mi jest lżej, że to zgłosiłam i wyrzuciłam z siebie 😉
A co do zakupów to ja jestem na etapie właśnie kurtki zimowej, ale co zamówię to odsyłam, nic mi się nie podoba 🤣
Jutro jadę do pracy oddać tel służbowy, ciekawe jak będzie wyglądało to spotkanie. A po, żeby poprawić sobie humor też pojeżdżę po sklepach na jakiś świąteczny research 😍
Nitka super, że pomyślałaś też o psiakach 😁 co jest w takim kalendarzu dla nich? Smakołyki?
PS. Kałamarnica super, że masz taki wybór co do pracy, pewna jestem, że którakolwiek wybierzesz to będzie dobry wybór 🤞😘
Tak są różne smaczki! I to zaciekawienie “a co tam masz mame” https://ibb.co/TYQ74bw
Już nie mogę doczekać się 1, mąż ma kalendarz z lindorka bo kocha słodkie a ja mam z Yankee Candle i będę codziennie palić świeczki 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:59
Nowa2024, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22.02.24 cb
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀 -
Nitka96 wrote:Tak są różne smaczki! I to zaciekawienie “a co tam masz mame” https://ibb.co/TYQ74bw
Już nie mogę doczekać się 1, mąż ma kalendarz z lindorka bo kocha słodkie a ja mam z Yankee Candle i będę codziennie palić świeczki 🥹
Jaaaa to ale będziesz sobie umilać „pachnąco” odliczanie do świąt 😍
Ja czekam najbardziej na Mikołajki, bo wtedy zaczynamy zawsze świąteczny wystrój w domu i na zewnątrz 😍 także jeszcze 2 tyg i full światełek rozbłyśnie 🤩😁🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Jeżowa - absolutnie nie poczułam się ciągnięta za język, coś Ty. 😘 i dziękuję za wyrozumiałość w tym temacie
Nowa - super, że to zgłosiłaś oficjalnie i że temat nie został przemilczany. Nawet jeśli nic z tego nie wyniknie dla Twoich przełożonych to jesteś w zgodzie ze sobą, że zadbałaś o siebie i powiedziałaś, że tak być nie może. I fajnie, że ta rozmowa już za Tobą. 🤗
Tak, ja też kocham ten czas przedświąteczny - to najbardziej przytulny czas w roku. Moje świecidła czekają też jeszcze w piwnicy, a nowe są w drodze z Temu Chyba już 2.12 zacznę je rozwieszać, bo mąż wyjeżdża służbowo na 3 dni to będę miała wolne pole do popisu, a jak wróci to domu nie poznaNowa2024 lubi tę wiadomość
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
Rybka daj znać jaka beta.
Nowa mam nadziej ze skoro cie wysłuchali to rozwiążą jakaś ta sytuację. Bo praca w tak niezdrowej atmosferze jest do kitu.
Ja mam wyniki proga i śmiać mi się chce bo gadałam z moją lekarka kiedy go brać że poprzednio przy jakim wyniku. I powiedział że jak jest 10 to żeby nie brać. Jest 9.9...7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024. -