🍁W listopadzie druga kreska ⏸️, latem w domu mała beksa 🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Julia24 wrote:Żałuję tylko, że takie są drogie badania witamin i minerałów 😓😓, a lekarze przepisują zazwyczaj tylko podstawy... Sama chciałabym to kontrolować, ale kogo stać, żeby się tak regularnie kompleksowo badać?
Teraz szukam badań na helicobacter pylori i kompleksowo pasożyty (z uwagi na wciąż uciekające żelazo) to same te dwa badania prawie 500 zł...
A najgorsze dla mnie z tej krótkie drogi, którą przebyłam dla ciąży jest ignorancja i niekompetencja lekarzy. Jest to bardzo, bardzo przykre. Aż miałam wczoraj myśli, że moja babcia chodzi raz na rok/ dwa do lekarza i taki lekarz ją tak olewczo traktuję 😓😓. Aż mam ochotę sama nauczyć się wszystkiego o mamy i babci chorobach oraz ogólnie analizie wyników badań, żeby drążyć to na co lekarze nie mają czasu/ ochoty...
Mam naprawdę dokładnie tak, jak Ty. Te same przemyślenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2024, 10:07
Vergeet lubi tę wiadomość
40 tc 💔 -
Mam dla Was małą polecajkę!!
Spróbujcie dodać do swojej kawki (jeśli pijecie z mlekiem) kakao te prawdziwe i cynamon 😍. Obie rzeczy są bardzo zdrowe, a kawka z nimi pyszna 🤗. Ja ostatnio codziennie taką piję.Chesterka1124, Vergeet lubią tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 21/01/25 -
M93 wrote:Wszystkie inne ciąże już mi się pokazywały. Jakoś nie mam złudzeń, trudno, może tak miało być 😊
M93, Chesterka1124, Olcia1987, Vergeet lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Gratuluję Wam dziewczyny wyników bety 🥰 🍀🍀
Trzymam mocno kciuki za dziewczyny, które jeszcze czekają na różowe kreseczki .
Ściskam mocno dziewczyny ,którym się w tym miesiącu nie udało .
Wiem że to jest dołujące. Ale mimo wszystko głowa do góry 😘😘
Pamiętam jak My się staraliśmy o pierwszą ciążę 2 lata i mój partner wrócił z pracy i gdzieś tam w rozmowie mówi ,że chyba pies jego szefa będzie miał szczeniaki, bo jakis taki gruby się zrobił 🤣
Pamiętam moją minę wtedy i słowa :" zaje**ście nawet pies jest w ciąży a ja nie " 🤣🤣🤣
No a miesiąc później już byłam też 😅🙈
Trochę mnie tu mało bo jakoś wszystkiego dużo ostatnio nie mam kiedy na spokojnie poczytać co tam u Was . Ale staram się nadrabiać 🤪
Jutro idę na pierwsze USG ☺️Nowa2024, Insane, Tortie, Minia000, Aksandra, Vergeet, Babsi lubią tę wiadomość
2023- Synek 💙
12.2024- ciąża pozamaciczna 💔
7.01.2025- beta 8,6 🤞
10.01.2025 - beta 49,3 🤞progesteron 13 (2xluteina)
13.01.2025 - 382,4
16.01.2025-1994,1
21.01.25 - ciąża pozamaciczna prawostronna 💔
Oba jajowody usunięte. -
Chesterka chyba ci się coś potentegowało bo użyłaś słów sprzątanie i odstresować w jednym zdaniu. 🤣 Oczywiście żart ja porostu nie cierpię sprzatac. Przykro mi ze miałaś takie przeżycia z dzieckiem. Mam nadziej ze uda się kupić nowe butki.
Ja zrobiłam ostatni test dla męża żeby mu dać.https://zapodaj.net/plik-SSqRAOYiri
Więcej chyba nie ma sensu. w piątek powtórzę betę a 13.12 mam najpierw wizytę u ginekologa. Do tego jest mi paskudnie niedobrze ale bardziej niż ciąże obstawiam mój żołądek.
Jak mówiłam jeszcze się z wami nie żegnam bo was lubię i będę siedzieć dopuki każda z was nie zobaczy takiego testu. I tego właśnie wam życzę
Aksandra, Julia24, Jeżowa, Insane, Nowa2024, Rybka94, kałamarnica 11, Minia000, Smerfelinka, Anka96, Pełnanadziei09, Dagmarova, Chesterka1124, Olcia1987, Vergeet lubią tę wiadomość
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
Czy ktorąś z Was też tak strasznie bolą piersi przed okresem? Kiedyś tak nie miałam, tak samo jak bóli miesiączkowych, te objawy pojawiły się po ciąży biochemicznej. Są dni, że muszę wziąć tabletkę przeciwbolową, bo tam mnie bolą piersi 🙈
Dziś jest ten dzień... Strasznie bolą oba i czuję "skurcze"? Ból miesiączkowy 🫠
Miesiączke powinnam dostać w poniedziałek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2024, 11:22
Córka z 2023
6 miesięcy starań
Kwiecień 2024 druga runda starań 🤱
Czerwiec 2024 ciąża biochemiczna -
Gratuluję SolAngelica i Dagmarova!
Wreszcie nadrobiłam nowe posty
U mnie dzisiaj 33 DC, od kilku dni czekam na @ i nic. Pewnie znowu zaczęły mi się robić torbiele i będę miała te cykle długie bez progesteronuDagmarova lubi tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Natt wrote:Czy ktorąś z Was też tak strasznie bolą piersi przed okresem? Kiedyś tak nie miałam, tak samo jak bóli miesiączkowych, te objawy pojawiły się po ciąży biochemicznej. Są dni, że muszę wziąć tabletkę przeciwbolową, bo tam mnie bolą piersi 🙈
Dziś jest ten dzień... Strasznie bolą oba i czuję "skurcze"? Ból miesiączkowy 🫠
Miesiączke powinnam dostać w poniedziałek.
Kiedyś mnie bolały, dawno temu, teraz nic. Ja jedynie 2 dni przed lub dzień przed mam pobolewania/ takie ćmienie w dole brzucha, a dzień przed czasami jeszcze mam humor „bez kija nie podchodź” 😂
A w tym cyklu to jest jakaś masakra, bo brzuch boli mnie już od 8dpo i od tego czasu mam takie zmiany nastroju, że najchętniej bym się wysłała w kosmos, bo już sama nie mogę ze sobą wytrzymać 🤡
👩35 lat
👧 2021 (16 cs)
starania o rodzeństwo od 02.2024
12.2024 - ciąża biochemiczna
02.2025 HSG -
Hej moje drogie
SolAngelica jak cudnie patrzeć na ten test ❤ mam nadzieję, że wszystkie doczekamy się swojego 🥲
Tulę za biele. Ale M93 u Ciebie to jeszcze wcześnie!
Mój mąż dziś oddał nasienie do badania po leczeniu. Przy okazji posiewu jeszcze zrobi badanie ogólne nasienia (poprzednie było ponad pół roku temu) to zobaczymy jak się ma jakościowo. W cenie jest od razu konsultacja lekarza spec. od niepłodności także fajnie.
Ja dziś jestem ostatni dzień w tej pracy, w której nie przedłużono mi umowy. Trochę smutek, ale czuję, że idzie nowe - a to szansa na rozwój. Część klientów już zapowiedziała, że idzie za mną do nowego miejsca hahaha. Także ten. Miło
Dziś chyba będę świętować to właśnie. Koniec i początek. i muszę kupić Tacie prezent na imieniny! Bo Andrzej mu na imię, i rodzinna impreza w weekend się nam szykuje, jak co rokuPodrożniczka, M93, Smerfelinka, Chesterka1124, Nowa2024, Olcia1987, Vergeet lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 powrót do stymulacji owulacji 🙏 -
Insane wrote:Mam naprawdę dokładnie tak, jak Ty. Te same przemyślenia.👩35 lat
👧 2021 (16 cs)
02.2025 HSG -
Podrożniczka wrote:Kiedyś mnie bolały, dawno temu, teraz nic. Ja jedynie 2 dni przed lub dzień przed mam pobolewania/ takie ćmienie w dole brzucha, a dzień przed czasami jeszcze mam humor „bez kija nie podchodź” 😂
A w tym cyklu to jest jakaś masakra, bo brzuch boli mnie już od 8dpo i od tego czasu mam takie zmiany nastroju, że najchętniej bym się wysłała w kosmos, bo już sama nie mogę ze sobą wytrzymać 🤡
No ja właśnie te bóle mam w tym miesiącu też dosyć wcześnie. I ogólnie pierwszy raz mam bardzo długi cykl bo owulacja przyszła tydzień później.Córka z 2023
6 miesięcy starań
kałamarnica 11 wrote:Hej moje drogie
SolAngelica jak cudnie patrzeć na ten test ❤ mam nadzieję, że wszystkie doczekamy się swojego 🥲
Tulę za biele. Ale M93 u Ciebie to jeszcze wcześnie!
Mój mąż dziś oddał nasienie do badania po leczeniu. Przy okazji posiewu jeszcze zrobi badanie ogólne nasienia (poprzednie było ponad pół roku temu) to zobaczymy jak się ma jakościowo. W cenie jest od razu konsultacja lekarza spec. od niepłodności także fajnie.
Ja dziś jestem ostatni dzień w tej pracy, w której nie przedłużono mi umowy. Trochę smutek, ale czuję, że idzie nowe - a to szansa na rozwój. Część klientów już zapowiedziała, że idzie za mną do nowego miejsca hahaha. Także ten. Miło
Dziś chyba będę świętować to właśnie. Koniec i początek. i muszę kupić Tacie prezent na imieniny! Bo Andrzej mu na imię, i rodzinna impreza w weekend się nam szykuje, jak co roku
Masz rację, trzeba świętować nowe początki!! 🎉🎉
I wierzę mocno, że na dobre Ci wyjdzie ta zmiana 🤗🤗. A jak klienci idą za Tobą, to jeszcze pracodawca pożałuje decyzji 😏😏😏.
A gdzie robicie te badanie nasienia? 🤔
U mnie teść Andrzej ☺️. Nowa część Wiedźmina wychodzi jutro to mu kupimy plus pewnie jakieś słodkości, czy coś się dorzuci.kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 21/01/25 -
Dziś złapałam lekkie rozczarowanie, wiem, że wcześnie ale wczoraj rażąca biel na teście. Szyjka jest nisko, wyczuwalna . Nie brałam duphastonu w tym miesiącu, więc zostaje mi czekanie na okres.
Kiedy powinno iść się do lekarza od niepłodności? To był mój 8 cykl starań. Mam zdiagnozowana podczas CC endometriozę.Córka z 2023
6 miesięcy starań
Julia - dziękuję za miłe słowa! ❤
Co do badań to miał robić w Invimed, ale dzwonili w ubiegłym tygodniu, że przez 2 tygodnie laboratorium będzie nieczynne. Więc przepisał się do Zięba Clinic (Katowice). Moja koleżanka ginekolog mi kiedyś o tej klinice mówiła, że są tam mądrzy lekarze, ale narazie nie mam zdania, bo tylko badanie tam robimy.
Natt - idź kiedy chcesz. Tak naprawdę możesz już. To zależy od Ciebie a nie od tego, kiedy się powinno. Ciężko trafić na mądrego "zwykłego" ginekologa, więc jak nie ma efektu to chyba nie ma sensu czekać.👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
Ja też dziewczyny Wam kibicuje i czytam
Próbuje umówić się na wizytę w drugim tygodniu grudnia, póki co do mojej lekarki nie ma miejsc, ale myślę czy innego nie wybrać (ta lekarka w poprzedniej ciąży powiedziała że branie luteiny to bujda i przez to się trochę jej obawiam, jeśli ja będę potrzebować luteiny co wtedy zrobi).
W pracy muszę pogadać z szefową w przyszłym tygodniu, bo nie zamierzam pracować dłużej niż pierwsza wizyta, a musi zaplanować rozłożenie pracy za mnie na inne dziewczyny.
No i zobaczymy jak to się będzie dalej rozwijało
Ściskam Was i dobrego dnia2018 - 🦸♂️
08.24r - 💔 5/6tc
2cs, 02.11 🩸
Zobaczymy co przyniesie listopad.
9/10dpo - bardzo blada ⏸️
11dpo - beta 3.3 i już prawie brak nadziei
12dpo -⏸️ kreski bardziej widoczne
13dpo 27.11 - beta 19.1 🥹 prog. 14.7
03.12 - beta 466, prog. 11.2
06.12 - beta 819
12.12 - beta prawie 3tys, prog. 10.7
12.12 - I usg - pęcherzyk + ciałko żółte (5+4)
23.12 - (7+2) 1.13cm, z bijącym 💗🤞🤞🤞 prog. 25
02.01 - ponad 2cm kreweci, rośnij dalej.
30.01 - kolejna wizyta
IO, niedoczynność, otyłość.
Euthyrox 100, metformina 1500, prog. 2x200mg
-
kałamarnica 11 wrote:Julia - dziękuję za miłe słowa! ❤
Co do badań to miał robić w Invimed, ale dzwonili w ubiegłym tygodniu, że przez 2 tygodnie laboratorium będzie nieczynne. Więc przepisał się do Zięba Clinic (Katowice). Moja koleżanka ginekolog mi kiedyś o tej klinice mówiła, że są tam mądrzy lekarze, ale narazie nie mam zdania, bo tylko badanie tam robimy.
Natt - idź kiedy chcesz. Tak naprawdę możesz już. To zależy od Ciebie a nie od tego, kiedy się powinno. Ciężko trafić na mądrego "zwykłego" ginekologa, więc jak nie ma efektu to chyba nie ma sensu czekać.
Mam darmowa wizytę w klinice niepłodności z ovufriend. Ale oni chcą żebym przed wizytą zrobiła pakiet badań za 800zl 🙈. Narazie nie mam takich pieniędzy... Bo wiadomo jeszcze koszty dalszych wizyt itd.Córka z 2023
6 miesięcy starań
Ech... No właśnie.
A wiecie, że są też poradnie leczenia niepłodności na NFZ? Kiedyś tu był podnoszony ten wątek. Mam nawet znajomą z Warszawy, która korzystała z takiej poradni i była zadowolona. Oni dużo badań mogą zlecić na NFZ. Ale nie mam pojęcia jak z terminami na pierwszą wizytę, czy nie np 2 lata👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
Dagmarova wrote:Ja też dziewczyny Wam kibicuje i czytam
Próbuje umówić się na wizytę w drugim tygodniu grudnia, póki co do mojej lekarki nie ma miejsc, ale myślę czy innego nie wybrać (ta lekarka w poprzedniej ciąży powiedziała że branie luteiny to bujda i przez to się trochę jej obawiam, jeśli ja będę potrzebować luteiny co wtedy zrobi).
W pracy muszę pogadać z szefową w przyszłym tygodniu, bo nie zamierzam pracować dłużej niż pierwsza wizyta, a musi zaplanować rozłożenie pracy za mnie na inne dziewczyny.
No i zobaczymy jak to się będzie dalej rozwijało
Ściskam Was i dobrego dnia
Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale wizytę ciążową powinni Ci umówić w ciągu 7 dni roboczych na NFZ tak jest. Ale nie pamiętam czy już trzeba mieć potwierdzoną ciążę czy tyczy się to też pierwszej wizyty. Może internet podpowie.👩35 lat
👧 2021 (16 cs)
02.2025 HSG -
SolAngelica wrote:Chesterka chyba ci się coś potentegowało bo użyłaś słów sprzątanie i odstresować w jednym zdaniu. 🤣 Oczywiście żart ja porostu nie cierpię sprzatac. Przykro mi ze miałaś takie przeżycia z dzieckiem. Mam nadziej ze uda się kupić nowe butki.
Ja zrobiłam ostatni test dla męża żeby mu dać.https://zapodaj.net/plik-SSqRAOYiri
Więcej chyba nie ma sensu. w piątek powtórzę betę a 13.12 mam najpierw wizytę u ginekologa. Do tego jest mi paskudnie niedobrze ale bardziej niż ciąże obstawiam mój żołądek.
Jak mówiłam jeszcze się z wami nie żegnam bo was lubię i będę siedzieć dopuki każda z was nie zobaczy takiego testu. I tego właśnie wam życzę
SolAngelica Twój test taki piękny 😍😍😍 -
Natt wrote:Mam darmowa wizytę w klinice niepłodności z ovufriend. Ale oni chcą żebym przed wizytą zrobiła pakiet badań za 800zl 🙈. Narazie nie mam takich pieniędzy... Bo wiadomo jeszcze koszty dalszych wizyt itd.
Ja też skorzystałam właśnie z takiej darmowej wizyty i od tego zaczęła się moja przygoda z kliniką. Jak na razie nie rób żadnych badań idź z tym co masz a resztę już zleci zlekarz po wywiadzie z wami. Oczywiście polecam iść obowiązkowo we dwoje bo problem niepłodności to problem pary a nie Twój 😊
Natomiast podstawa będą badania hormonów i badania nasienia o ile ich nie robiliście.👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92➡️2,21 ✅
Cykle owulacyjne ✅badania hormonalne ✅
za niski testosteron❌ Kariotyp ✅
09.2024 - badanie drożności jajowodów, oba jajowody drożne ✅
28.09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
10.2024 pierwszy cykl z Ovitrelle💉 ❌
10/11.2024 stymulacja Lametta + Zivafert💉 ❌
11/12.2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉❌
12/2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉❌
01/2025 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉⏰
🍀Start z IVF🍀
10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
Suplementacja💊: Koenzym Q10, Melatonina, Resweratrol, ADEK ,kwas foliowy , Biosteron
🧔31 lat
05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅ Kariotyp ✅