Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie w LISTOPADZIE na pewno się uda!
Odpowiedz

w LISTOPADZIE na pewno się uda!

Oceń ten wątek:
  • Scarlet88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe ja w pierwszą ciąże zaszłam również w dniu kiedy powinnam dostać @ :D może to takie przeznaczenie czy coś :D

Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet88 - ja tez z tych "wierzących" :D i nawet znalazłam w necie że pasek św. Dominika i modlitwa do niego pomaga. Pasek poświęcony dają siostry zakonne w okolicach Krakowa. Można go zdobyć pocztą. Wystarczy napisać do nich maila. Mogę Ci podać adres.

Mila1996 - mówisz o tabletkach anty? Sorry, że pytam ale tak dużo nas na forum, że gubię sie kto, co i jak :D Moja bratowa brała kilka lat tabletki anty, po ślubie odstawiła i starania trwały właśnie 4 miechy - pierwsze 3 sie jej nie udawało, a w 4 były dwie kreski :)

Scarlet88, Alexandra88 lubią tę wiadomość

cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔‍♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5

Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa)
  • Scarlet88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyk będe bardzo wdzięczna :)

Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • Czasnabobasa Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć !
    Mam 14 dc, wczoraj miałam plamienia brunatne. Dzisiaj czysto.
    Bol jak na @, dzisiaj tez.
    Od prawie tygodnia testy owulacyjne pozytywne.
    Jednak brak śluzu płodnego, ten wydaje mi się miałam 5-6 dc.
    Dodam, ze to moja pierwsza @ po porodzie.
    Plamien między miesiączkami tez nigdy nie miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 13:19

• Mila1996 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyk tak mówię o tabletkach anty :) u mnie to 3 cykl od odstawienia.

QojMp2.png

|| - 21.12.2018

29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , ja też wierząca, przed pierwszą ciążą nosiłam pasek św Dominika i w ciąży, teraz też od ok miesiąca noszę. O biernie pompejańskiej słyszałam ze jest bardzo skuteczna.

U mnie 26dc (cykle 28 dni), sporo mlecznego śluzu, poza tym raczej cisza z objawami, 4 śni temu bolał mnie prawy jajnik.

🙋🏻‍♀️ 37.
    👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
    👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa

preg.png
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj mail - [email protected]

Holibka - to już niedługo się dowiesz co i jak ;)
    Mila1996 - trzymam kciuki :)

I za wszystkie inne przyszłe mamusie też trzymam MOCNO kciuki ;) Dawajcie znać jaki jest ten listopad ;)
    Podziwiam Was, że Wam się chce sprawdzać szyjkę, śluz, temp. itd. Mnie to przeraża, że jakbym zaczęła to bym się zafiksowała jeszcze bardziej. Ja w ogóle wychodzę z założenia ze owulacje mam kalendarzykowo :D Nigdy tego nawet u gina nie sprawdzałam...Ale w sumie nigdy nie próbowałam zajść w ciąże, dopiero od 4 miesięcy. Badań hormonów też się boje, żeby zrobić bo po pierwsze - coś wyjdzie, a po drugie sporo kasy...ale pewnie muszę o tym wkrótce pomyślec (chociaż wydaje mi sie ze u mnie Hashi jest przyczyną).

Nie mam PCOS, problemów z endometrium itd i zawsze w okolicach 14 dnia czuje owulkę i ból...ale kurczę może faktycznie zacznę prowadzić obserwacje bardziej wnikliwe zeby mieć pewnosć kiedy jest owulacja...

cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty

💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔‍♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5

Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa)
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jestem zmęczona, szkoda, że mogę dziecko nie robi drzemki, bo bym z nią poszła tak mnie muli, a na popołudnie do pracy...

Scarlett oby u Ciebie tak było, że szczęśliwym finałem. U mnie skończyło się poronieniem.

Czasnabobasa tak od razu zabierasz się do roboty? ;)

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Czasnabobasa Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Ja dziś jestem zmęczona, szkoda, że mogę dziecko nie robi drzemki, bo bym z nią poszła tak mnie muli, a na popołudnie do pracy...

Scarlett oby u Ciebie tak było, że szczęśliwym finałem. U mnie skończyło się poronieniem.

Nie ma na co czekać ;)
    Mam dziwne przeczucie, ze owulacje miałam zaraz po @.
    Możliwe, zeby testy owulacyjne cały czas pokazywały dwie wyraźne kreski ?

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:

A jak się czułaś na początku ciąży w poprzedniej? Bo ja dzisiaj 6t5d i od kilku dni jest masakra, praktycznie całodziennie mdłości, zmęczenie takie, że mam wrażenie, że zużywam energię oddychając... Ogólnie czuję się totalnie beznadziejnie, chociaż taki plus, że nie wymiotuję. Nie wiem jak to będzie z drugą ciążą, bo jeśli tak będę się czuła jak teraz to chyba nie dam rady z dzieckiem wokół... Akurat mam kilka dni wolnego, ale zastanawiam się jak się zawlokę w piątek do pracy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 14:35

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe, dzięki za pocieszenie ;)

Arashe lubi tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasnabobasa tego nie wiem, testy ovu robiłam też w życiu, w cyklu po poronieniu, by zobaczyć czy ovu będzie , i była. Po skoku temperatury już nie robiłam testu. Powodzenia w staraniach ;)

JaSzczurek kompletnie nie pamiętam, wiem, że później miałam jakieś objawy typu mdlosci, albo że z rąk mi leciało wszystko. Na początku nic szczególnego.
    Ja myślę, że dziś tak pogoda działa, bo deszcze i ponuro się zrobiło. Dziecko mi zasnelo, a ja z Nia, ale mąż nie obudził telefonem.

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • PaniEr Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane! Ja w tym cyklu: Aromek 1x1 2-6 dc, zastrzyk Bemfola 150 w 4 i 6 dc, dodatkowo na stałe accard, glucophage, encorton. Od wczoraj, czyli od 15 dc luteina dopochwowo i zastrzyki z heparyną (problem z krzepliwością). W 9 dc byłam na monitoringu i... 4 piękne pęcherzyki! 1 na prawym i 3 na lewym jajniku. Z racji tego, że były różnej wielkości, dostałam dwa zastrzyki ovitrelle, w 11 i 12 dc. Wczoraj 15 dc, byłam na monitoringu, endo ponad 13, pękły 3 z 4 pęcherzyków, został 1 21 mm, pewnie przy luteinie się wchłonie. W końcu zaczęło się coś dziać, na clo nic nie rosło, na samym aromku też nie, dopiero gonadotropiny jak wjechały to jest reakcja. Nie obawiam się ciąży mnogiej, najważniejsze aby były zdrowe. To już 21 cs. Betę mam zrobić 22.11, teraz te czekanie... :( Trzymam za Was wszystkie kciuki bardzo mocno!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 15:35

PCOS, hiperinsulinemia, wysoki testosteron i androstendion, AMH = 17,1
    armia męża OK, jajowody drożne.

3 cykle z clo, obecnie 3 cykl z aromkiem i Bomfolą.
  • Eja Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    A jak się czułaś na początku ciąży w poprzedniej? Bo ja dzisiaj 6t5d i od kilku dni jest masakra, praktycznie całodziennie mdłości, zmęczenie takie, że mam wrażenie, że zużywam energię oddychając... Ogólnie czuję się totalnie beznadziejnie, chociaż taki plus, że nie wymiotuję. Nie wiem jak to będzie z drugą ciążą, bo jeśli tak będę się czuła jak teraz to chyba nie dam rady z dzieckiem wokół... Akurat mam kilka dni wolnego, ale zastanawiam się jak się zawlokę w piątek do pracy...

JaSzczurek pytanie nie do mnie ale ja Ci mogę odpowiedzieć. 1 ciąża zakończona łyżeczkowaniem ale 2 z synem pod względem objawów to cała gama. Wymioty do 9 msc,mdłości,zawroty głowy,wahania nastrojów i zmęczenie. Momentami naprawdę nie miałam sił i w 15 tc lekarz wysłał już mnie na L4.
    Mówią,że każda ciąża jest inna i jeśli u mnie jutro się potwierdzi A będzie to wg moich obliczeń 6tc to potwierdzę to stwierdzenie. Oprócz wrażliwości sutków i sporadycznego"naciągania " nie dręczy mnie nic.
    Chodzę do pracy,zajmuję się 4 latkiem i ogarniam dom.mam mnóstwo energii,ale tylko do 20,potem jakby mnie ktoś dołączył.
    Wczoraj zasnęłam z Frankiem po 19 i wstałam dziś rano..

Ziemska mama
    Franka (11.11.2014)
    Alexandra (27.06.2019)
    I mama Aniołka 08.2013 (*)
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eja wrote:
    JaSzczurek pytanie nie do mnie ale ja Ci mogę odpowiedzieć. 1 ciąża zakończona łyżeczkowaniem ale 2 z synem pod względem objawów to cała gama. Wymioty do 9 msc,mdłości,zawroty głowy,wahania nastrojów i zmęczenie. Momentami naprawdę nie miałam sił i w 15 tc lekarz wysłał już mnie na L4.
    Mówią,że każda ciąża jest inna i jeśli u mnie jutro się potwierdzi A będzie to wg moich obliczeń 6tc to potwierdzę to stwierdzenie. Oprócz wrażliwości sutków i sporadycznego"naciągania " nie dręczy mnie nic.
    Chodzę do pracy,zajmuję się 4 latkiem i ogarniam dom.mam mnóstwo energii,ale tylko do 20,potem jakby mnie ktoś dołączył.
    Wczoraj zasnęłam z Frankiem po 19 i wstałam dziś rano..
    Dziękuję za odpowiedź, choć nie do końca pocieszająca :D Ja mam nadzieję, że mi minie w ciągu następnych dwóch tygodni. Ale jak to jest, że masz podejrzenia, że jesteś w 6 tc a jeszcze nie wiesz na pewno? Ja jak się dowiedziałam to jeszcze 3 tc nie zaczęłam. Robiłaś betę czy jak? 6 tc to już dobre 2-2,5 tyg. po spodziewanym okresie powinnaś być chyba? Czy czekasz na "ostateczne" potwierdzenie na usg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 16:28

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • Eja Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Dziękuję za odpowiedź, choć nie do końca pocieszająca :D Ja mam nadzieję, że mi minie w ciągu następnych dwóch tygodni. Ale jak to jest, że masz podejrzenia, że jesteś w 6 tc a jeszcze nie wiesz na pewno? Ja jak się dowiedziałam to jeszcze 3 tc nie zaczęłam. Robiłaś betę czy jak? 6 tc to już dobre 2-2,5 tyg. po spodziewanym okresie powinnaś być chyba? Czy czekasz na "ostateczne" potwierdzenie na usg?
    JaSzczurek robiłam testy i betę ale dopiero jutro mam wizytę i się okaże co i jak. Oczywiście chciałabym usłyszeć jak najlepsze wieści. 1 pozytywny test wyszedł mi 27.10 to było w 21 dc.

Marianka@87, makowa lubią tę wiadomość

Ziemska mama
    Franka (11.11.2014)
    Alexandra (27.06.2019)
    I mama Aniołka 08.2013 (*)
  • Marianka@87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pozamiatane, spóźniona ale nadeszła @.. 13/12 mamy wizytę w klinice niepłodności, więc jakoś to mnie trzyma przy nadziei.. chociaż jak tak czytam o lekarzach w Polsce to jednak jest to świetna opieka, może stosują wiele leków i sztucznych "wspomagaczy" ale też zlecają masę badań, monitoringów i jest to w granicach normalnej wizyty. U mnie to badają na samym początku oboje, kobiecie hormony, badanie dopochwowe z USG i tyle:) aha i to trwało w moim przypadku ponad 6 m-cy.. jak czytam coś w stylu "jutro lecę n betę" to mam ochotę przeprowadzić się do Polski znów :D nic, powodzenia dziewczyny:*

lprkqps6ca147zr2.png

Starania od 2016 r.
    Decyzja o IVF grudzień 2018.
    I podejście: kwiecień 2019
    30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
    Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
    15/1 dwie kreski!!!
  • makowa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eja no to jak najlepszych wiadomości życzę, oby wszystko się potwierdziło :)

Ale dużo napisałyście :)
    Odnosząc się do szyjki macicy, to ja umiem stwierdzić czy jest nisko czy wysoko - po prostu raz łatwo dosięgam, a raz wychodzi mi to z trudem. Ale za Chiny Ludowe nie jestem w stanie określić, czy jest miękka czy twarda...

A co do samoobserwacji. Słyszałam o tym od dawna, ale tak bardzo mi się nie chciało, że w ogóle nie myślałam o obserwowaniu się - za dużo zachodu. Ale jednak jak zaczęłam, to się wkręciłam, bo podobało mi się, że jestem w stanie sama zinterpretować te obserwacje, zobaczyć, czy to prawda z tym wykresem temperatury i z tym śluzem, patrzeć jak wykres się zmienia w zależności od różnych czynników :)

Marianka :* To mnie wkurza, że jak już ta @ ma przyjść, to niech się chociaż nie spóźnia... Tego momentu cyklu nie cierpię jak wiem, że się nie udało, ale @ nie ma :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 19:41

Eja lubi tę wiadomość

MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa - a np. nie masz tak, że jak testujesz i jest negatyw a minął termin @ to od razu po zrobieniu testu się pojawia @? Bo ja tak miałam za każdym razem jezeli pokusiłam się o zrobienie testu :D

• ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyk, ja tak miałam w poprzednim cyklu, rano dwa negatywy a po południu @

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ