w LISTOPADZIE na pewno się uda!
-
WIADOMOŚĆ
-
6 to trochę dużo. Też nie wiem jak długo trenujesz i co dokładnie, ale ja kiedyś taki tryb miałam - ćwiczyłam z Chodakowska. Lekarz mi kategorycznie zakazał tego, bo to jednak było faktycznie za dużo. Organizm nie zdąży się zregenerować dobrze a i wydzielane są hormony stresu po treningu zbyt męczącym co blokuje pewne procesy sprzyjające ciąży .
Tak mi mówił lekarz. Dlatego teraz właśnie mam tryb taki jaki mam i zdecydowanie lepiej mi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 19:46
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
Malinowa91 wrote:Czesc Kobietki! Troche Was podczytuje, troszke udzielalam sie na watku wrzesniowym... jednak od tamtej pory nie udalo sie zafasolkowac... dzisiaj 25 dc zatestuje moze w czwartek... ale mam pytanie do dziewczyn które sa aktywne fizycznie.. czy cwiczycie w 2 fazie cyklu? Bo ja mam zawsze z tym dylemat... a nie chce tez popadac w paranoje.
-
nick nieaktualny
-
To może i ja się przedstawię bo czytam to forum, a jestem nowa i nigdy nic nie pisałam
Za kilka dni okaże się czy kolejny miesiąc okaże się bezowocny i będzie jednocześnie 4 miesiącem starań. Mam niestety Hashimoto i cukrzycę typu 1 już od 19 lat. Marzę o tym pierwszym dziecku, ale jednocześnie wiem, że to marzenie może być moją blokadą psychiczną, bo za bardzo mi zależy. Ginekologicznie niby jest OK, ale nigdy nie miałam szczegółowych badań np. hormonalnych. W pierwszych dwóch miesiącach starań używałam testów owu, tempki nigdy nie mierzyłam. Ostatnio zrezygnowałam ze wszystkiego, nawet nie patrzę za bardzo, który jest DC. Nie chcę się zakręcić, a u mnie o to łatwo.
Także ten tego, cześć Życzę powodzenia wszystkim starającym się
p.s. nigdy nie byłam w ciąży, nigdy nie poroniłam itp.aeiouy, Emmainthegarden lubią tę wiadomość
cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
Ja póki byłam "rozćwiczona" to 3 razy w tygodniu ćwiczyłam po 20 min, nawet w drugiej fazie cyklu. Miałam zacząć robić interwały, ale poszłam na rwanie pierwszej ósemki, a po tym ani nie ma się ochoty, ani nie powinno się ćwiczyć, więc miałam przerwę. Zagoiło się, to poszłam z drugą ósemką... Przerwa w ćwiczeniach się wydłużyła. Teraz mogłabym wrócić, ale jestem po owu (oby) no i nie chcę zaczynać ćwiczeń w tym momencie. Ale jak tylko @ przyjdzie to wracam do nich.
-
Cześć cukrzyk1991! Witaj na pokładzie oby każda z nas nie była na nim zbyt długoStarania o pierwsze dziecko od 12.2015
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
staraniowa wrote:Cześć cukrzyk1991! Witaj na pokładzie oby każda z nas nie była na nim zbyt długo
No oby Ja tak samo jak Wy potrafię wkręcić sobie różne bóle itd. Dlatego w tym miesiącu jak nie patrzyłam, który jest dzień cyklu to nic nie czułam, a od dwóch dni przypadkiem zobaczyłam, ze już 22dc i czuję już @ i brzuch lekko pobolewa, ale śmieszne że dopiero gdy zaczynam czytać i myśleć o tym, a gdy zapominam bo praca czy coś to nie czuję żadnych objawów, eh
A dodatkowo ponoć po zapłodnieniu u cukrzyków cukry szaleją, a u mnie co miesiąc to stabilizacja i zaczynam się załamywać i wiem, że jednak szanse na dziecko spadają. W tym miesiącu mam to samo - cukry normalne, piersi lekko nabrzmiałe i pewnie 2 kresek nie będzie Chociaż nawet nie wiem czy testuję, bo wolę czekać na @
A Ty Staraniowa kiedy testujesz?cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
Ja 20.11 o ile wcześniej mnie nic nie zaskoczy
Ten cykl jest inny niż wszystkie. Mierzę temperaturę i się obserwuję, ale bez spiny. Kilkumiesięczna przerwa się mi przydała. Już świrowałam trochę może z tym luzem w głowie uda się szybciej...Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
Staraniowa,
Dokładnie Ja co prawda krótko się staram bo 4 miechy, ale już po 2 miesiącu doszłam do wniosku, że trzeba wrzucić na luz i przenieść emocje na coś innego Łatwo powiedzieć, cięzko zrobić. Ostatni miesiąc był decydujący, coś we mnie pękło i stwierdzilam, że się muszę pogodzić z sytuacją, że to trochę potrwa jeszcze...
Znalazłam nowy cel - odchudzanie (oczywiście delikatne, nie drastyczne) bo przytyło mi się 10 kg przez rok i to mnie pociesza, że przynajmniej im więcej nieudanych kolejnych miesięcy starań, tym więcej zdążę zrzucić przed ewentualną ciążą Zawsze jakiś sposób....Trzymam kciuki za Ciebie do 20.11staraniowa, makowa lubią tę wiadomość
cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
I ja za Ciebie! Mądrze robisz opłaci się zdrowiem lepszym. Trzymam kciuki! ❤️
cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
Dziewczyny a sprawdzacie szyjkę? Ja umiem jedynie rozpoznać czy jest twarda czy miękka, bo już rozróżnienie czy jest nisko czy jeszcze wysoko albo czy zamknięta czy otwarta to już dla mnie czarna magia
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
nick nieaktualny
-
Ja nie badam, nawet nie wiem jak Nawet temp. nie mierzę. Mam wrażenie, że w moim przypadku by to tylko bardziej zaszkodziło, niż pomogło.
nick nieaktualny
-
Wysokość szyjki stosunkowo łatwo jest sprawdzić. Z zamknięciem gorzej. Niby wiem, ale łatwo się poddać autosugestii
Dzień dobry dziewczyny! U mnie 7dpo i 36,56 czyli że znów rośnieStarania o pierwsze dziecko od 12.2015
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo